Ibiza sareng murangkalih

Dalt vila sareng Ibiza

Nalika urang mikirkeun Ibiza, hal anu mimiti aya dina pipikiran mangrupikeun pulau anu pinuh ku diskotik, pub sareng teluk dimana jalma-jalma geulis datang ti sakumna dunya pikeun mikaresep pésta usum panas anu luar biasa. Tapi, Pulo Pitiusa seueur pisan yén ogé nawiskeun sababaraha jinis alternatif pikeun hirup sareng kulawarga. Kami nampilkeun anjeun 5 rencana pikeun kenal sareng Ibiza sareng murangkalih. Entong kantun!

snorkeling

Ibiza ngagaduhan kaayaan anu saé pikeun snorkeling, khususna ti bulan Juni dugi ka Oktober. Pisibilitas dina cai saé pisan sareng kahirupan di jero cai leres-leres rupa-rupa sareng warna-warni. Sababaraha sasatoan anu tiasa ditingali nyaéta mackerels, groupers, sinar, belut moray, barracudas, keuyeup, gurita, ubur-ubur, kerang laut, hurang atanapi kuya laut, sareng anu sanésna.

Upami cuaca ngamungkinkeun sareng anjeun hoyong terang naon waé anu nyicingan cai Ibiza, dimungkinkeun pikeun nganjang ka Posidonia, tutuwuhan laut anu endemik ka Laut Tengah anu dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku Unesco. sareng anu ayana pentingna pikeun ngajagi basisir sareng cai di Pulo Jawa tetep jelas.

Ngajalajah daérah Ibiza ieu sareng murangkalih mangrupikeun rencana anu bakal aranjeunna cinta. Mimiti anjeun mimitian ku bengkel panjelasan teras anjeun nyandak parahu pikeun dugi ka situs beuleum.

Tempat-tempat menarik séjén pikeun snorkel di Ibiza nyaéta di coves and teluk kalér sapertos Cala d'en Serra, Cala Mastella atanapi Es Pou des Lleó.

Gambar | Wikipedia

Pasar hippie Las Dalias

Pasar ieu mangrupikeun tempat wisata anu paling penting di Pulo Jawa. Tempatna di Sant Carles, beulah kalér, sareng dibuka sapanjang taun pikeun ngajual produk karajinan anu tiasa diaksés sapertos papakéan, alas kaki atanapi perhiasan ogé barang antik, objék hiasan, buku, incén, rékaman, lukisan atanapi alat musik. Salaku tambahan, anjeun ogé tiasa nampi pijet atanapi milarian masa depanna nganggo serat.

Pasar Las Dalias ngagaduhan réstoran anu ménu na ngagabungkeun masakan dunya anu béda-béda ogé nawiskeun jus alami, slushies sareng koktail anu raoseun. Tempat anu saé tuang di Ibiza sareng murangkalih sabab tiasa ngaraosan tipena béda masakan ti nagara sanés sareng manisan.

Gambar | Kaluar.com

Tiasa gua Marçà

Kalayan yuswa langkung ti 100.000 taun, Can Marçà mangrupikeun guha anu ngajentul ayana di kalereun pulau di Port de Sant Miquel sareng mangrupikeun salah sahiji tempat wisata utama na. Guha Can Marçà ayana di payuneun teluk sareng caket ka pulau Ferradura sareng Murada.

Baheula éta dijantenkeun tempat panyumput pikeun barang-barang penyelundup sareng anjeun masih tiasa ningali panyiri anu aranjeunna tandaan panto asup sareng kaluar. Ti taun 80an, Can Marçà janten salah sahiji tujuan wisata anu paling penting di Ibiza.

Wisata ka guha langkung lami sakitar 40 menit sareng ngamungkinkeun urang pikeun niténan alam anu hérang kusabab aksi lumampah waktos. Stalagmit sareng stalaktit nyiptakeun ornamén anu seukeut anu hiji dinten naék tina cai anu ngalir kana situs, sanaos ayeuna garing.

Salah sahiji bagian anu paling luar biasa tina kunjungan lumangsung dina jalan luar di gawir anu ngarah kana lawang anu datang. Harga tikétna 10,50 euro kanggo déwasa sareng 6,50 euro pikeun barudak umur 4 dugi 12 taun.

Gambar | Ibiza Chrome

Akuarium Cap Blanc

Lokasina di kota Sant Antoni, di jero guha alam aya akuarium Cap Blanc, anu sakitar legana sakitar 370 m2 sareng anu janten tempat pikeun sababaraha jinis sato anu dipisahkeun kana bak lauk numutkeun kasaluyuanana. Salaku tambahan, éta mangrupikeun pusat pamulihan spésiés aktif.

Dina akuarium Cap Blanc anjeun tiasa ningali spésiés laut asli sapertos belut conger, sinar, bream, hurang, pengelompok atanapi belut moray. Aya ogé kuya anu nyageurkeun tina cilaka anu disababkeun ku jaring sareng parahu. Nanging, salian sato hirup, anjeun ogé tiasa ningali kumpulan conto endog hiu, bolu laut, gastropoda, bivalves sareng invertebrata laut anu sanés.

Lawang pikeun nganjang akuarium ieu ngagaduhan harga 5 euro kanggo déwasa sareng 3 euro kanggo murangkalih umur 4 dugi 12 taun. Nganjang ka akuarium Ibiza ieu sareng murangkalih bakal ngamungkinkeun aranjeunna ningali sisi séjén pulau sareng diajar pentingna miara lingkungan.

Dalt-Vila

Pusat bersejarah Ibiza

Dalt Vila mangrupikeun pusat bersejarah Ibiza. Kandang tembokna anu spektakuler nangtung dina bukit sareng tiasa ditingali ti sababaraha kilométer jauhna ku laut sareng darat. Lingkungan intramural pinuh ku jalan-jalan lungkawing sareng gang-gang sempit anu nyababkeun sudut pandang sareng pandangan anu saé.

Sababaraha tempat anu paling dipikaresep di Dalt Vila nyaéta Katedral Santa María, Balé Kota, garéja Sant Cristòfol, Santo Domingo sareng l'Hospitalet sareng seueur imah palatial. Salaku tambahan, lingkungan abad pertengahan konsentrasi bagian anu saé pikeun musium kota sapertos Diocesan, Arkeologi, Seni Kontemporer sareng Puget, sareng anu sanésna.

Cara anu saé pikeun kenal sareng Ibiza ku barudak nyaéta ngalangkungan kunjungan teater anu diayakeun ku Déwan Kota unggal dinten Sabtu taun soré. Aranjeunna bakal resep éta!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)