Kadaharan has Spanyol

Paella

nu Kadaharan has Spanyol aranjeunna kawentar sakuliah dunya. Salajengna, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén gastronomi nagara urang ngagaduhan pertimbangan internasional. Nyatana, sakumaha anu anjeun terang, seueur koki Spanyol mikaresep gengsi anu teu sirik ka Perancis. Émang kunaon Perancis éta Lawu masakan haute.

Sanajan kitu, kadaharan has Spanyol boga akar na di tradisi sarta éta sakitu legana alatan kabutuhan nutrisi. Karuhun urang kedah tuang masakan hearty pikeun meunangkeun deui kakuatan sanggeus poé teuas gawé di sawah. Hasilna, hiji gastronomy nu éta salaku caloric sakumaha ngeunah ieu mecenghul, nu masakan geus jadi simbol otentik nu nyieun kadaharan has Spanyol. Kami bakal nunjukkeun anjeun sababaraha di antarana.

Omelette kentang, lambang kadaharan has Spanyol

Omélét

Omelet kentang

Panginten, tuangeun ieu, saderhana sareng lezat, mangrupikeun anu paling dikenal sacara internasional ngeunaan gastronomy urang. Tapi asal-usulna teu jelas. Hatur nuhun kana Babad Hindia, urang terang yen duanana conquerors jeung pribumi geus meakeun omelet endog.

Pikeun bagian na, kentang mangrupakeun umbi ti Amérika Kidul nu Hispanics terang berkat Incas. Tapi nyebut eksplisit munggaran ngeunaan piring ieu ti 1817. Ieu mangrupakeun dokumen ditujukan pikeun Cortes de Navarra nu eta disebutkeun yen tani meakeun eta. Di sisi anu sanés, legenda nyarios yén omelette kentang diciptakeun ku jenderal Carlist Zumalacarregui pikeun nyugemakeun lapar pasukanana, anu keur ngepung Bilbao.

Tapi meureun, jenis tortilla ieu disiapkeun di sakuliah Spanyol jeung nikmat keur pribumi jeung asing. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, eta ngandung endog, kentang jeung, Sajaba, bawang. Kitu ogé, varian séjén asalna ti dinya, kayaning nu Tortilla Paisana, nu ngawengku chorizo ​​​​, cabe beureum jeung kacang polong.

Paella

Paella

piring tina paella

Pasti piring ieu pang populerna, salaku kadaharan has Spanyol, mancanagara. Kanyataanna, éta dianggap paling internasional gastronomy urang. Éta pituin wewengkon Levantine, hiji lahan dimana béas anu abundantly tumuwuh. Asal muasal resep ieu malah leuwih kolot batan omelette kentang, sabab dipercaya dikaitkeun jeung datangna, persis, béas ka jazirah Ibéria dina abad ka-XNUMX jeung Arab.

Dina sagala hal, pangaweruh ngeunaan paella geus loba documented dina abad ka-XNUMX, sanajan ieu lajeng disebut béas Valencian. Ieu malah geus populér, sabab ogé dina waktu éta replicated di wewengkon séjén kalawan varian. Éta mangrupikeun salah sahiji tuangeun anu langkung seueur damel ulang. Kami henteu kedah nyebatkeun anjeun kadaharan ti laut, hayam atawa daging paella, méré ngan tilu conto.

Nanging, anjeun kedah terang yén paella Valencian, anu asli, henteu ngandung produk ieu. Resepna langkung saderhana sareng seueur bahan sayuran. Dina total, éta dijieun kalawan salapan dasar: sangu, kelenci, hayam, kacang héjo, tomat, minyak zaitun, saffron, uyah jeung cai. Sanajan kitu, lianna kayaning bawang bodas, paprika, artichoke, Rosemary komo snail ogé diwenangkeun.

Rebus kacang Asturian

Stew kacang Asturian

Stew kacang Asturian, salah sahiji kadaharan has Spanyol

Piring kalér ieu ogé dipikawanoh di sakuliah dunya. Sakumaha anu kami nyarioskeun ka anjeun sateuacana, resepna persis kusabab éta kabutuhan kalori ti Asturians kuna, biasa hawa lemah sareng karya tatanén teuas.

Sanajan konsumsi kacang lebar ("fabas") di Asturias aya dina abad ka-XNUMX, fabada lahir, nurutkeun sababaraha ulama, dina abad ka-XNUMX, sanajan teu aya bukti dokuméntasi. Sebutan tinulis munggaran kapanggih dina koran Gijón El Comercio di 1884. Ku sabab kitu, gastronomes séjén nyangka yén piring lahir di ahir abad ka-XNUMX.

Dina naon waé, éta mangrupikeun resep anu paling kuat anu urang tingali ayeuna. Kusabab teu ngan ngandung kacang lega, paprika, bawang bodas, bawang jeung cai, tapi ogé populér kompago. Ieu, nu asak jeung kacang sorangan, diwangun ku chorizo, pudding hideung, taktak babi jeung Bacon dina kaayaanana.

Salaku panasaran a, urang bakal disebutkeun yen hikmah populér nyebutkeun yen Stew buncis raos langkung saé énjing. Ieu ngandung harti yén lamun ditinggalkeun pikeun sésana pikeun dua puluh opat jam, piring bakal malah leuwih ngeunah. Jeung resep ieu ogé geus kahontal Kinérja internasional tur geus dihasilkeun di loba dunya. Contona, di Mexico aya sarupa jelema bodo sarta di Brazil teh feijoada.

Gazpacho, simbol sejen dahareun has Spanyol

gazpacho

Gazpacho, simbol sejen diantara kadaharan has Spanyol

Ieu sejen tina masakan internasional masakan Spanyol. Bisi anjeun, asalna tina Andalusia, dimana anjeunna meureun anjog jeung Muslim. Nyatana, dipikanyaho yén éta parantos dikonsumsi dina Al Andalus dina abad kadalapan. Tapi, resepna teu sarua jeung ayeuna. Émut yén salah sahiji bahan utama ayeuna nyaéta tomat. Sareng ieu sumping ti Amérika saatos penaklukan.

Marengan éta, lada, bawang bodas, roti, minyak zaitun, cuka, uyah jeung cai nyieun sup tiis nikmat ieu. Tapi cucumbers jeung bawang ogé ditambahkeun kana eta. Di sisi anu sanésna, piring ieu ogé aya hubunganana sareng idiosyncrasies anu unik di daérah éta. Teu aya hubunganana sareng padamelan pangeusina, tapi sareng panas sengit anu lumangsung di Andalusia dina usum panas. Pikeun merangan éta, resep ieu diciptakeun sup tiis jeung refreshing.

Kawas masakan saméméhna, gazpacho ogé geus sumebar ka sakuliah dunya. Henteu ngan ukur varian anu dilakukeun di seueur daérah Spanyol sapertos Castilla La Mancha, Extremadura bahkan Aragón, tapi ogé di nagara-nagara sanés. Contona, di Mexico nu langkung gazpacho, nu disiapkeun kalawan bungbuahan has ti wewengkon Morelia, kota nagara bagian Michoacán.

Cod al pil pil

A cod kalawan saos pil pil

Cod al pil pil

Pikeun abad, cod éta hijina lauk dikonsumsi di wewengkon pedalaman Spanyol. Alesanana nya éta, dina waktu tanpa kulkas, éta pohara alus dilestarikan dina salting sarta bisa diangkut ka wewengkon jauh di basisir.

Sanajan kitu, resep ieu has tina Asakan Basque, ti mana eta geus sumebar ka sakuliah Spanyol sarta satengah dunya. Kanyataanna, diantara kadaharan has Spanyol dijieun kalawan lauk, Nyaéta nu pang populerna jeung ogé resep pangalusna dipikawanoh tina gastronomy exquisite of Euskadi.

Dina kasus na, asal dipikawanoh. Dina 1835, hiji padagang Bilbao ngaranna Simon Gurtubay anjeunna nempatkeun pesenan pikeun saratus atanapi saratus dua puluh cod kualitas luhur. Sanajan kitu, aranjeunna dikirim anjeunna teu kurang ti sajuta lembar. Anjeunna teu tiasa mulangkeun aranjeunna, janten anjeunna bangkrut atanapi ngasah akalna. Pikeun ngaleupaskeun produk, manéhna devised resep basajan jeung ngeunah nu bakal jadi cod al pil pil. Kacida suksésna, Gurtubay jadi beunghar.

Ogé salaku rasa panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen ngaran masakan ieu onomatopoeic. Pil pil ngahasilkeun deui gelembung anu disada nalika minyak zaitun ngabeungkeut sareng gelatin lauk. Marengan dua bahan ieu, resep ngawengku bawang bodas, peppers jeung chillies.

Kitu ogé, resep cod tradisional ieu dimasak dina a crockpot nu ieu ogé dipaké pikeun ngalayanan eta, persis, jeung saos bubbling.

Rebus Madrid

Rebus Madrid

A stew Madrid

Éta panginten henteu populer di luar negeri sapertos anu sateuacana, tapi teu aya turis anu ngantunkeun Madrid tanpa nyobian sareng, tanpa ragu, éta leres-leres di antara tuangeun khas Spanyol. Bahan utama na nyaéta anak hayam, nu meureun geus diwanohkeun ka jazirah Ibéria ku Carthaginians.

Sanajan kitu, pamakéan na pikeun stews engké. Disebutkeun salaku kahiji di antarana teh Adafina Sephardic, nu marengan chickpeas jeung daging domba. Tapi antecedent sajarah Madrid stew, nurutkeun para ahli, bisa jadi pot busuk ti La Mancha. Piring ieu, anu parantos asak dina Abad Pertengahan, kalebet legum (dina hal ieu, kacang beureum) sareng daging anu béda.

Di sisi anu sanésna, semur Madrid diwangun ku chickpeas, sayuran anu disiapkeun nyalira sareng tambihan daging. Di antara ieu, chorizo, pudding hideung Bacon babi, bagian hayam jeung daging pedet shank. Tapi, dina asal-usulna, Madrid Stew mangrupikeun piring anu populer sareng, akibatna, langkung hina.

Bakal aya dina abad ka-XNUMX nalika piring mimiti muncul dina ménu réstoran Madrid. Husus, waktos éta ditawarkeun ku réstoran méwah lhardy Ti ibukota. Ku kituna, kelas luhur jadi akrab jeung piring nikmat ieu, nu kiwari mangrupakeun simbol kuliner Madrid.

Sajaba ti éta, urang kudu ngabejaan Anjeun yen, curiously, Madrid Stew mangrupakeun salah sahiji masakan nu geus pegat jadi dua atawa malah tilu, lamun meats anu didahar misah. Geus dina abad ka-XNUMX, kaldu masak mimiti sasari dina disebut "primer overturn" jeung a iteuk kalawan eta anu dikonsumsi saméméh masak sorangan.

jajan Santiago urang

jajan Santiago urang

Kueh Santiago

Moal sono ka dulce dina presentasi ieu kadaharan has ti Spanyol nu urang ngalakukeun pikeun anjeun. Urang bisa ngobrol jeung anjeun ngeunaan casadiellas Asturian, tina pestiños of Andalusia jeung Extremadura, tina nougat Levantine atanapi tina sobaos Cantabrians. Tapi kami geus milih ngalakukeun eta teh Kueh Santiago, ti Galicia.

Sanajan geus aya dina abad ka-XNUMX aya omongan ngeunaan a jajan karajaan Kalayan bahan anu sami, resep anu ditulis munggaran pikeun amis ieu ti abad ka-XNUMX. Ogé, rékaman tina Palang Santiago dina beungeut cai eta malah leuwih anyar. Éta mangrupikeun ide tina Compostela Casa Mora di 1924.

Bahan utama jajan Santiago nyaéta éta almond. Sareng, sareng aranjeunna, gula, endog, kayu manis sareng lemon atanapi kulit jeruk. Kalayan resep saderhana ieu, salah sahiji manisan anu paling enak di dunya didamel.

Dina kacindekan, kami geus dibere Anjeun sareng sababaraha masakan paling wawakil ti Kadaharan has Spanyol. Tapi, inevitably, urang geus ditinggalkeun di inkwell batur kawas nu remah-remah dina variétas régional na béda, éta Salad Peppers Anggang tina Katalonia, éta Domba nyusu Castilian sareng Aragonese (disebut ternasco), éta Salmorejo atawa hake dina saos héjo. disebatkeun husus pantes Jamon, tapi ieu sanés resep tapi produk. Naha anjeun henteu resep ngaraosan aranjeunna?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*