Katowice

Katowice

Katowice mangrupakeun kota Polandia ayana di katelah Upper Silesia. Kota ieu mangrupikeun ibukota Silivian Voivodeship, anu sapertos propinsi di jero Républik Polandia. Éta kota anu penting pisan pikeun lawon industri sareng kauangan na. Mangrupikeun kota anu pikaresepeun sareng budaya, ayeuna pisan dimana wangunan modérenna menonjol.

Urang bakal ningali sadayana anu aya minat kota Polandia Katowice, pusat industri anu dinten ieu nawiskeun visi kota sareng budaya pikeun anu nganjang ka dinya. Janten kota industri anu penting, éta muncul salaku kota ngora, maju pisan ti saprak abad ka-XNUMX.

Museum Silesian

Museum Katowice

Musium ieu aya hubunganana sareng sajarah industri sareng penambangan di kota ieu, sabab mangrupikeun salah sahiji faktor pertumbuhan utamina. Tempatna di tambang Warszawa lami, rohangan anu lega pisan caket pusat kota. Rupa-rupa gedong gelas tiasa ditingali muncul tina taneuh, tapi bagéan musium aya di jero taneuh, pikeun masihan upeti ka fasilitas penambangan éta. Sanaos musium ieu diciptakeun dina awal abad ka 2015 tapi dilanjutkeun dina Perang Dunya janten didirikan deui dina taun dalapan puluhan, sanaon lokasi anu ayeuna dipasihkeun taun XNUMX. musium ieu kaget ku arsitéktur modéren na dicampur sareng sababaraha wangunan lami. Nalika urang ngadatangan musium ieu urang tiasa ningali rohangan anu béda. Di aula utama anjeun tiasa mendakan paméran sajarah kota sareng aya wisata interaktif. Anjeun tiasa ningali rékréasi imah-imah baheula, panambang badé damel atanapi tilas sosialis Polandia. Di musium ieu kami ogé mendakan bagian tina karya seni nasional sareng internasional.

Katowice Center

Katowice

Kota ieu diaku sapertos abad ka-XNUMX. Éta henteu lami sapertos kota sapertos Krakow atanapi Warsawa janten kami henteu tiasa ngarep-ngarep pusat gaya abad pertengahan. Tapi di pusat na urang mendakan hal anu sami pikaresepeun. Urang tiasa ningali sababaraha anu geulis Wangunan abad ka-XNUMX di jalan-jalanna sareng ngalangkungan Alun-Alun Pasar, dimana urang mendakan rohangan sareng wangunan modéren sareng sababaraha ti jaman sosialis. Urang ogé tiasa ningali stasiun karéta pusat, gedong modéren anu urang ogé ngagaduhan sambungan ka seueur tempat anu sanés. Di Calle Santa María kami bakal mendakan kafe sareng réstoran di gedong klasik, tempat anu dianggap penting di kota.

nikiszowiec

Di caket Taman Leuweung Katowice mangrupikeun bagian kota ieu. Éta mangrupikeun salah sahiji lingkungan anu paling otentik di kota sareng pasti matak ningali, siga Éta diwangun dina awal abad ka-XNUMX pikeun kulawarga pagawé tina ranjau jeung industri anu ngadominasi di kota ieu. Sadaya ieu nyaritakeun ngeunaan sajarah kota sareng karaharjaan industri baheula. Pamakéan intensif bata dina gedong pikaresepeun, hal anu masihan harmoni pikeun sadayana. Urang tiasa ningali seueur imah anu raoseun sareng ogé garéja dina bata anu sami kemerahan. Aya ogé sababaraha tempat, réstoran sareng cafe pikeun nyandak kami kalayan katenangan ati bari ngurilingan lingkungan bersejarah anu khas ieu.

Katowice taman

Katowice Park

Sapertos di seueur kota sanésna, di Katowice urang tiasa mendakan sababaraha taman anu tiasa dijalankeun sareng ngararasakeun sakedik alam di tengah kota. Dina Taman Pemberontakan Silesian urang mendakan tugu kanyataan sajarah ieu. Silesian Park mangrupikeun tempat anu saé sareng kulawarga. Salaku tambahan, Taman Kosciuszko menonjol, tempat anu sampurna pikeun nyambungkeun sareng 72 héktar tangkal. Taman anu dirancang dina gaya Inggris.

Didatangan garéja Santa María

dina lingkungan Santa María atanapi Mariacka anu mangrupakeun jalan pedestrian anu saé sareng réstoran sareng bar, anjeun bakal mendakan garéja ieu. Éta diwangun dina gaya neo-Gothic dina abad ka-XNUMX sareng menonjol pikeun menara bel jangkung na. Upami urang nganjang ka pedalaman urang tiasa ningali sababaraha lukisan ku seniman waktos na kaca patri kaca. Ieu mangrupikeun garéja anu mangrupikeun bagian tina sajarah kota, sabab diwangun ku imigran anu sumping ka kota pikeun damel di industri pertambangan.

Musium sanés di Katowice

Sanaos kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan musium anu utami, di kota anjeun tiasa mendakan anu sanés anu dipikaresep. Di Museum Sejarah Katowice urang tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha kota ieu sareng asal usulna diwangun. Tempatna di gedong anu saé ti mimiti abad ka-XNUMX. Urang ogé tiasa nganjang ka aslina Museum Sejarah Komputasi sareng Informatika, dimana anjeun tiasa ngaraosan komputer sareng ningali kumaha sadayana ti mimiti. Ieu mangrupikeun musium anu saé pikeun dibarengan ku murangkalih, sabab aranjeunna bakal ningali yén komputasi béda pisan ngan sababaraha taun ka pengker. Akhirna anjeun tiasa ningali Museum Sejarah Gitar, kalayan langkung ti saratus gitar dibawa ti sakumna penjuru dunya.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*