Latvia

Letonia

Latvia mangrupikeun nagara anu aya di Éropa Wétan di Wewengkon Baltik. Ibukota na nyaéta Riga, salah sahiji kota utama na sareng kunjungan penting upami urang hoyong ningali hal-hal anu dipikaresep di nagara éta. Nanging, di Latvia aya seueur deui, ti kota-kota alit sareng lami dugi ka daérah basisir kalayan pantai anu indah sareng bentang alam pikeun ngaraosan sakedik tina sagala hal.

Hayu urang tingali sababaraha poin utama anu tiasa ditingali di nagara Latvia. Kami bakal musna di antara kota-kota lami, kampung-kampung anu menawan sareng seueur rohangan alam anu nawiskeun tempat-tempat kaindahan anu hébat, salian ti kota-kota sapertos Riga atanapi Ventspils.

Riga ibukota

Riga

Riga mangrupikeun ibukota Latvia sareng éta bakal janten salah sahiji tempat anu mimiti urang pikirkeun upami urang badé nganjang ka nagara éta. Dina Town Hall Square urang tiasa ningali sababaraha wangunan anu pikaresepeun sapertos House of the Black Heads, anu mangrupikeun baranahan anu ancur dina Perang Dunya II. Di kota urang ogé tiasa ningali seueur wangunan nouveau seni didirikan dina awal abad ka-XNUMX. Ogé anjeun moal sono ka Tres Hermanos, sabab tilu imah dihijikeun di pedalamanna di jalan Maza Pils kalayan fasad ti jaman anu béda-béda dipikaterang. Katedral Riga ogé diwangun deui dina awal abad ka-XNUMX sareng nampilkeun organ sareng kaca kaca anu éndah. Urang ogé kedah nganjang ka Plaza Livu, pinuh ku teras sareng suasana anu meriah.

Pantai di Jurmala

Jurmala

Dina basa Latvia kecap ieu hartosna basisir laut sareng teu aya anu langkung saé pikeun ngartikeun daérah Latvia ieu. Upami urang hoyong ngaraosan a laut alit sareng pantai urang kedah angkat ka Jurmala. Ukuran pantai 33 kilométer sareng aya daérah anu béda-béda di dinya, kalayan pusat-pusat pariwisata dirancang pikeun nikmati tempat ieu kalayan katenangan. Di kota ogé aya taman cai, Taman Cai Livu, anu nawiskeun seueur kagiatan sareng pikaresepeun pikeun sakulawarga. Taman Nasional Kemeri mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun nikmati jalan satapak hiking sareng sumber cai panas.

Cesis kuno

Cesis Latvia

Ieu mangrupakeun kota leutik di Latvia anu tempatna di sisi Walungan Gauja. Asal usulna ti abad ka XNUMX sareng éta ti kota anu langkung lami sareng langkung dilestarikan nagara, janten tempat anu wisata pisan anu matak teu kedah ditingali. Kastil abad pertengahan na mangrupikeun tempat anu paling dipikaresep, ti abad ka-XNUMX. Anjeun tiasa ningali menara, dungeon sareng sababaraha kamar sareng ngajalanan wisata éta nyayogikeun lantera ka para pengunjung, anu ngajantenkeun pangalaman anu asli pisan. Urang ogé tiasa didatangan istana abad ka-XNUMX anu énggal dimana Museum Sejarah sareng Seni ayana.

Taman Nasional Gauja

Taman Gauja

Salaku urang parantos nyarios, Latvia ngagaduhan seueur rohangan alam, sareng salah sahiji anu paling penting nyaéta Taman Nasional Gauja. Di jero taman urang mendakan kota Sigulda, dianjurkeun pisan sabab katelah Swiss Latvia. Di kota ieu aya tilu istana abad pertengahan sareng aranjeunna ngagaduhan Resort ski pangageungna di nagara éta. Anjeun tiasa ningali Turaida Museum Reserve, komplek sareng bumi kai, bengkel sareng paméran. Anjeun tiasa ogé nganjang ka Gua Gutmana kalayan prasasti anu ngantunkeun anjeun kaasih ti saprak abad ka-XNUMX sareng di mana legenda Mawar Turaida diideuan. Di taman nasional anjeun ogé tiasa ngalakukeun kagiatan sanés sapertos bersepeda, kayak di walungan atanapi naek balon.

Istana Rundale di Bauska

Istana Rundale

Karaton ieu parantos janten klasik dina wisata Latvia sareng kunjungan penting di nagara éta. Istana abad ka-XNUMX ieu mangrupikeun rumah sakit dina Perang Dunya Kahiji sareng ogé sakola lokal anu akhirna janten Museum Istana. Nembe dipugar, éta mangrupikeun istana anu kageulisan anu hébat dimana anjeun tiasa ningali kamar na anu elegan sareng hiasan dina tembok sareng kebon na anu saé.

Ventspils

Ventspils

ieu kota palabuan mangrupakeun salah sahiji anu pangkolotna di Latvia. Di kota anjeun tiasa ningali Castle of the Livonian Order, dianggo mangtaun-taun salaku panjara. Di daérah kota anu aya di kota nyaéta Pasar Square, dimana anjeun tiasa mendakan sadaya jinis produk sareng suvenir. Di daérah Taman Maritim ayana Museum Etnografi dimana anjeun tiasa ningali kumpulan objék anu ageung aya hubunganana sareng laut. Éta ogé ngagaduhan pantai dimana anjeun tiasa latihan sababaraha olahraga cai.

Liepaja

Liepaja

Tempatna di basisir wétan, éta mangrupikeun anu sanés populasi anu ngagaduhan pantai, sapertos Vecliepaja atanapi Dienvidrietumi. Éta ngagaduhan kota lami anu pikaresepeun sareng janten ibukota Latvia pikeun waktos anu singget. Salaku tambahan, di daérah kalér aya rahasia kota militér Rusia. Mangrupikeun kota anu paling aneh kalayan arsitektur aslina.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*