Santo Domingo de la Calzada

Gambar | José Antonio Gil Martínez Wikipedia

Santo Domingo de la Calzada mangrupakeun kota anu tenang di La Rioja (Spanyol) anu aya di sisi Walungan Oja anu penting pisan dina jalur Camino de Santiago. Di dieu Santo Domingo ngadegkeun kota sareng ngawangun sasak di jalan Romawi pikeun mempermudah jalanna jamaah, padepokan sareng rumah sakit pikeun ngabantosan aranjeunna dina perjalanan. Jalur Xacobea ngabina kamekaranana sareng ngajantenkeun Santo Domingo de la Calzada janten pusat ékonomi, religius sareng artistik anu penting pisan dina akhir abad pertengahan anu parantos ngajantenkeun permata asli urang.

Upami dina pakansi salajengna anjeun hoyong jalan-jalan ka kota Riojan anu lami sareng éndah ieu, maka urang teras tur pondok tina monumen Santo Domingo de la Calzada anu paling luar biasa.

Katedral Santo Domingo de la Calzada

Katedral Santo Domingo de la Calzada mangrupikeun conto arsitéktur protogothic anu di awal abad ka-XNUMX digedekeun janten benteng garéja, hiji-hijina di La Rioja.

Di jero mangrupikeun altar utama, salah sahiji conto patung Renaissance anu paling indah di Spanyol, karya Damián Forment. Kuburan Santo Domingo de la Calzada mangrupikeun karya anu pikaresepeun pisan dimana sababaraha gaya konvergénsi: Romanesque mangrupikeun lauda sepulchral anu diwakilan ku Saint anu ditunjuk, Gothic mangrupikeun tabel anu kaajaibanna dicarioskeun sareng telat Gothic nyaéta candi.

Urang ogé tiasa mendakan hayam jago sareng hayam keajaiban anu cicing di dieu. Legenda nyatakeun yén Domingo García ngabuktikeun yén jamaah haji anu dituduh ngahaja henteu polos kusabab anjeunna ngadamel hayam mayang. Salaku panginget, di katedral sok aya hayam jago sareng hayam bikang, sareng di dinya paribasa populér asalna tina "Di Santo Domingo de la Calzada, tempat éta hayam nyanyi saatos éta dipanggang."

Menara Dibebaskeun

Ieu mangrupikeun katilu tina tilu menara anu kagungan Katedral Santo Domingo de la Calzada dina sajarah na. Anu kahiji, Romanesque, musnah saatos seuneu dina pertengahan abad ka-XNUMX, anu kadua dina gaya Gothic sareng anu katilu dina gaya Baroque, anu mangrupikeun anu tetep nangtung sareng ngagaduhan cap arsiték Martín de Beratúa. Menara ieu mangrupikeun salah sahiji conto sapertos urang mendakan menara misah tina awak katedral. Salaku panasaran, pikeun nyebatkeun yén éta mangrupikeun menara pangluhurna di La Rioja kalayan jangkungna 70 méter na.

Gambar | Mapio

Alun-alun Spanyol

Kota Walikota Plaza disebut Plaza de España sareng tempatna di tukangeun katedral. Alun-alun ieu diciptakeun ku pangwangunan témbok abad ka-XNUMX sareng dipasihan ukuranana dijantenkeun pasar sareng bullring. Dinten ayeuna Aula Kota ayana di dieu.

Rumah Sakit Peziarah

Di Plaza del Santo tempatna Rumah Sakit Pilgrims lami Santo Domingo de la Calzada anu didesain ku Santo Domingo nyalira dina abad ka-XNUMX. Éta dicirikeun ku ngalestarikeun struktur rencana basilica aslina, tilu naves sareng permukaan utama anu ngagaduhan panto abad ka-XNUMX anu tiasa ditingali ayeuna.

Rumah Sakit Pilgrim Baheula Santo Domingo de la Calzada aktip dugi ka 1965 salaku asrama jamaah di Camino de Santiago. Teras janten Parador de Turismo.

Abbey Cistercian

Asrama jamaah ti Biara Cistercian Our Lady of the Annusion of Santo Domingo de la Calzada mangrupikeun tempat perlindungan éksklusif pikeun jamaah haji anu ngagaduhan kredensial anu ngajantenkeun Camino de Santiago. Mangrupikeun gedong abad ka-XNUMX anu pikaresepeun anu perenahna di jalan utama kotamadya di gigireun garéja biara.

Di jero anjeun tiasa didatangan garéja na sareng makam alabaster tina tilu uskup, pendiri sareng dua budakna.

Tembok Santo Domingo de la Calzada

Dipager kandang Santo Domingo de la Calzada mangrupikeun hal anu paling penting anu urang mendakan di sadaya Rioja sareng éta ngagaduhan tujuh gerbang aksés. Tembok na dugi ka 28 munara jangkung 12 méter, kalayan perimeter langkung ti 1 kilométer. Éta mimiti dibatesan dina abad ka-5 ku nutupan bagian Walikota Calle, ti Old Quarter dugi ka Walungan Anyar, tapi éta henteu dugi ka abad ka-XNUMX nalika Raja Pedro I masihan paréntah pikeun ngamimitian ngawangun témbok.

Imah Suci

Dimana ngajalankeun Camino de Santiago, neraskeun sapanjang Walikota Calle, kami mendakan Casa de la Cofradía del Santo, salah sahiji anu pangkolotna di kota, sareng dimana hayam dina kandang hayam Katedral diangkat. Salajengna urang ngagaduhan Casa del Santo, kantor pusat Kantor Inpormasi tina Camino de Santiago pikeun jamaah sareng pengunjung.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*