Porto sareng pantai na anu saé

Pantai Portugal mangrupikeun tujuan paling sibuk dina usum panas Éropa. Basisir Atlantik pinuh ku wisatawan anu sumping ti nagara paling tiis di Éropa sareng tawaran seueur. Seueur wisatawan anu liren palabuhan, Kota bersejarah Portugis, yén sanaos henteu ngagaduhan pantai anu pangsaéna di nagara éta, éta tetep ngagaduhan sakedik anu ngajantenkeun perjalanan éta berharga.

nu Pantai Porto aranjeunna terang kumaha ngagabungkeun kaéndahan alam pantai Portugis sareng sajarah sareng budaya kota ieu sapertos anu sanés, Porto, anu mangrupikeun Warisan Dunya. Nalika tiis sareng pandemi nyorong urang deui ka konci, urang tiasa ngamangpaatkeun waktos kanggo ngarencanakeun liburan usum panas salajengna.

palabuhan

Ieu téh mangrupa kota panglobana panglobana sanggeus ibukota, Lisbon, sareng éta aya di basisir. Éta ngagaduhan abad sajarah sareng sajabina pusat bersejarah na parantos dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya dina taun 1996. Dina ensembel berharga Istana Episkopal, gedung Balai Kota, jembatan anu ngalangkungan Duero, Katedral, Menara Clérigos atanapi Istana Bursa Saham menonjol.

Iklim nyaéta Méditerania sareng dina usum panas suhu na tiasa naék 35 ºC. The Kosta VerdeLokasina masihan resep kana usum panas anu indah, sareng di dieu ayana sababaraha pantai Atlantik anu pang populerna. Sanés anu pangsaéna diantara anu caket ka Porto, tapi kota nawiskeun sababaraha anu ngalengkepan kunjungan ka kota anu saé pisan.

Pantai Porto urang

Salah sahiji pantai anu pang caketna sareng Porto, di muara Walungan Douro, nyaéta Praia do Carneiro. Éta ngagaduhan breakwater lami sareng mercusuar, éta Lantera Ferlgueiras, di tungtung kidul pantai, di lawang walungan. Anjeun tiasa ningali tukangeun Bénténg Sao Joao da Foz, gedong abad ka-XNUMX anu elegan.

Keusik Carneiro kandel sareng cai na henteu jelas ogé, panginten dina istilah ieu pantai anu paling jauh nyaéta anu pangsaéna, tapi kartu pos ti mercusuar sareng benteng ngajantenkeun rada pikaresepeun. Boh cerah sareng badai dinten.

La Praia dos Ingleses Ieu pantai keusik panjang sareng sababaraha tanjung batu. Éta di kacamatan Foz do Duero, sentral pisan, kalayan kantinAranjeunna kabuka jam-jaman. Gaduh status tina Bandéra biruÉta gaduh sungut walungan caket dieu, aya anu upami anjeun hoyong sakedik kotor, sareng sababaraha kilométer jauhna aya kilang mesin ... Naha leres Bandéra Biru? Tapi tetep, éta mangrupikeun pantai populér, pusat, sareng seueur kahirupan.

La Praia do Molhe Éta ogé di daérah ieu kota. Pantai éta sorangan mangrupikeun campuran keusik kasar sareng batu, kalayan kafe-kafe anu katingali dina cakrawala sareng jeti batu anu ngajagaan para pesisir ti arus. Ogé aya boardwalk sareng kebon anu wawatesan sareng Avenida do Brasil, sareng anu saé Pergola da Foz, sareng tihang konéng sareng gaya taun 30-an.

La Praia Castelo do Queijo, pantai istana kéju, ngagaduhan benteng anu ngajagi na: di Bénténg San Fransisco Javier, Sarua sareng kéju terakhir? Sugan. Pantai sorangan pondok, kalayan keusik sareng batuan anu ngabungkus boardwalk na cukup populér di bulan usum panas. Tapi panginten langkung populér nyaéta tatangga na Pantai Matonsinhos, pantai utama Porto.

Pantai Matonsinhos dijejeran ku gedong apartemen, jalan sareng seueur kafe, janten nalika usum panas éta pantai kalayan seueur aktipitas. Kiwari kualitas cai langkung saé tibatan taun-taun sateuacanna, tapi teu acan ngahontal Bandéra Biru na. Sareng kahartos, caketna palabuan, ageung, sareng kilang kilang, tapi tetep, sakumaha anu urang carioskeun di luhur Matosinhos éta super populér.

di dieu salancarKusabab henteu seueur batu anu katingali sareng témbok palabuhan di belah kalér masihan panyumputan tina angin. Upami anjeun hoyong ningali berselancar, atanapi latihan naon tingkat anjeun, terasrasakeun tempoan sareng lauk sareng kadaharan ti laut anu pangsaéna, sabab Pantai Matosinhos kanggo anjeun.

Éta dituturkeun ku Pantai Leça da Palmeira, di belah kalér kota anu ekstrim, di sisi sanés palabuhan ti Matonsinhos. Cai mibanda keusik bodas anu saé, sareng dermaga batu anu ngajentrekeun anu ngajaga palabuan Leixoes, salah sahiji palabuhan maritim panggedéna di nagara éta.

Ieu anu geulis Farol da Boa Nova, mercusuar Porto, kalayan jangkungna 46 méter sareng diwangun dina taun 1926. Aya ogé anu dua Kolam laut marés, diwangun dina batu pérak pisan sareng idéal pikeun anu leutik. Éta ogé dianggap pantai anu saé pikeun surfing.

Miramar mangrupikeun pantai 10 kilométer ti Porto, di kota basisir alit anu kasohor ku chapel abad ka-XNUMX na, Chapel Our Lady of Stone. Éta bakal janten jinis pinggiran kota Porto mewah, kalayan lapangan golf salapan liang sareng sababaraha agam. Cai biasana tenang, dina usum salju aya para peselancar, aya kafe, Hawa UdaraAnjeunna anu paling kawéntar, sareng henteu kantos seueur wisatawan internasional, anjeunna langkung lokal.

La Praia de Fuzelhas nyaéta ngalirkeun kolam laut Marés. Di sakitar dieu aya seueur batu sareng pasir emas sareng nalika pasang surut aya kolam renang taringgul anu janten tujuan anu hadé pikeun murangkalih. Éta pantai Bandéra biru sareng ngagaduhan sababaraha warung kopi. The Praia da Granja rada jauh, 45 menit ti Porto. Pasir sareng batu campuran numutkeun pasang pasang di pantai Bendéra Biru anu saé ieu anu tiasa narik, dina sababaraha waktos dina abad ka-XNUMX, anu paling beunghar.

Thornéta tanduk, nyaéta 20 kilométer kidul. Cai najis, gedong jangkung teu pati-pati, pantai rame teuing dina usum panas sareng lirén dina usum salju, tapi sareng kasino, Casina Solverde. Éta ngagaduhan tuangeun laut anu saé, kolam renang di tungtung kalér boardwalk, kalayan cai laut, sareng hotél di sakurilingna. Aranjeunna nyarios yén cai di kolam renang langkung bersih batan pantai.

Basisir caket sanésna nyaéta Pantai Aguda, anu anjeun tiasa jalan-jalan ti La Granja atanapi Miramar, pantai Moreiró, Pantai Leçca, Gondarém, pantai Labruge, Al Sereias, Pedra do Corgo, Canide Sul, San Pedro da Maceda, San Jacinto, pantai Memória, Ofir, pantai Mindelo atanapi Homem do Leme.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*