Skotlandia sareng pakéan anu khas na

Kilt

Upami anjeun kantos perhatoskeun papakéan masing-masing nagara, anjeun bakal sadar yén unggal tempat sareng unggal budaya gaduh cara anu béda pikeun ngaidentipikasi dirina sorangan. Sanaos leres yén aya nagara anu gaduh cara sami pikeun ganti baju sareng modis, anu sanésna ngagaduhan konsép anu rada béda. Dina pengertian ieu, baju sababaraha nagara tiasa kaget anjeun upami anjeun teu biasa ningali éta rutin. Salaku conto, baju aneh anu tiasa urang mendakan di Skotlandia.

Skotlandia mangrupikeun nagara anu saé, luar biasa, pinuh ku sajarah sareng pakéan anu moal ngantep anjeun henteu paduli. Salah sahiji aspek anu paling ngaidentipikasi nagara ieu sareng anu paling narik perhatian anu sanés, éta cara seueur pangeusi lalaki na. Aranjeunna gaduh cara tradisional ganti baju nganggo rok Skotlandia tradisional, sapotong pakean anu aranjeunna anggo kalayan reueus kumargi éta mangrupikeun simbol anu paling representatip tina budaya aranjeunna.

Asalna kilt

Lalaki kalayan kilt

Rok Skotlandia dipikaterang di panjuru dunya sareng pola na anu anéh sareng dianggo dina seueur mode sabab éta saé pisan. Warna anu ngagabung antara warna beureum, hideung, bodas atanapi coklat saé pisan (tapi éta tiasa digabungkeun sareng warna anu sanés). Kilt ogé sacara tradisional katelah Kilt.

Asal tina rok ieu cenah asalna ti daérah luhur atanapi Highlands of Skotlandia. Iklim di tempat ieu tiasa robih pisan sareng biasana aya seueur hujan ageung, sareng panggunaan rok di lalaki di tempat ieu disayogikeun janten nalika hujan bagian handap calana moal baseuh. Mangrupikeun cara anu praktis pikeun nyingkahan nyeuseuh baju sering-sering teuing kusabab noda. Kami henteu terang saha anu nyiptakeunana, tapi éta janten terkenal pisan di kalangan lalaki anu ningali panggunaanana parantos dinormalisasi.

oge, janten langkung populér sareng kasohor berkat seueur kameunangan tentara Skotlandia di dataran luhur sareng ningali sapotong pakean ieu pikeun lalaki, sakedik-sakedik éta mimiti kasohor.

Naon kilt persis

Pesta di Skotlandia

Kilt atanapi kakurangan Kilt dimimitian salaku salembar lawon sakitar lima méter panjangna anu ditancebkeun di sakuliling awak lalaki nganggo sabuk sareng kaleuwihan bahan dikumpulkeun yén éta henteu ngarareunah nalika leumpang atanapi leumpang sareng disimpen dina taktak. Supados salembar lawon ieu disimpen dina taktak henteu murag kana taneuh, éta diikat ku jepitan.

Mangsa mangtaun-taun, bagian tina bros dieureunkeun pikeun digunakeun kumargi éta ngabatalkeun saeutik kamampuan gerakan lalaki anu ngagunakeun éta sareng aranjeunna sadar yén éta langkung praktis. gaduh rok hungkul tanpa kedah ngalirkeun salembar lawon kana taktak.

Kilt atanapi kilt ieu umumna didamel nganggo lawon wol sareng desain warna anu khas pisan anu silih berganti dina grid, nyaéta, aranjeunna sok ngagaduhan pola anu sami. Pola kisi ieu tina kilt katelah tartan.

Naon tartan

Lalaki di kilt di Skotlandia

Tartan fungsina pikeun ngaidentipikasi anu gaduh rok. Beuki warna sareng kualitas anu dipibanda kilt bakal nunjukkeun ka batur yén boga anu ngagaduhan sareng ngagunakeunana ngagaduhan posisi sosial anu langkung luhur. Ieu sapertos baju anu anjeun biasa sareng mérek pakean, iraha Hiji jalma ngagaduhan baju anu mahal pisan atanapi nganggo mérek khusus anu dipikaterang mahal sareng kualitasna saé, éta nunjukkeun kumaha jalma éta ngagaduhan posisi sosial anu langkung luhur kumargi aranjeunna henteu keberatan nyéépkeun langkung artos dina salembar papakéan. Sanaos tangtosna, ieu sanésna ogé kumargi sakedik-sakedik jalmi mimiti ngarti yén posisi sosial henteu salawasna aya hubunganana sareng baju anu dianggo.

Salaku tambahan, kombinasi warna kilt atanapi kilt tiasa bénten-bénten gumantung kana kagiatan anu dilakukeun ku lalaki anu nganggona. Salaku conto, kilt kalayan warna anu langkung poék dijantenkeun kamuflase kanggo moro atanapi kanggo waktos perang. Tartan ogé dianggo ku marga kuno atanapi ku kulawarga ti daérah anu béda tiasa mikawanoh anggota komunitas anjeun sareng ngabédakeun diri ti batur. Hayu urang sebutkeun yén unggal kulawarga atanapi klan komunitas tiasa gaduh tartan anu béda.

Naha anjeun henteu nganggo naon waé dina handapeun kilt anjeun?

Dikitukeun budak lalaki

Sugan anjeun kantos nguping yén lalaki Skotlandia nalika aranjeunna ngagem kilt henteu nganggo naon-naon handapeun baju aranjeunna. Ku cara éta tiasa leres-leres leres kumargi aya tradisi anu nyebatkeun yén Skotlandia sajati henteu kedah nganggo naon waé dina handapeun kilomna ... nyaéta, aranjeunna moal nganggo baju jero atanapi naon waé anu mirip sareng éta.

Sanaos tangtosna, kuring anggap yén pikeun terang naha ieu kasus ayeuna, perlu naros ka Skotlandia anu nganggo kalepatan upami anjeunna nganggo baju jero atanapi henteu.

Baju khas sanésna ti Skotlandia

Salian ti Kilt, aya ogé baju tradisional anu khas sareng tradisional di Skotlandia anu pantes disebatkeun. Salah sahijina nyaéta kantong kulit ngagantung dina cangkéng jalma (biasana lalaki) sareng disebat sporran. Aranjeunna ogé biasana nganggo topi sareng nalika tiris tiris dina tartan anu sami anu aranjeunna anggo dina kilt pikeun cocog. Ku cara ieu mangrupikeun cara pikeun ngahargaan karuhunna kusabab éta cara mimitina digunakeun sareng éta sababna aranjeunna tetep nganggo éta sami.

Memang leres henteu umum pikeun mendakan jalma-jalma anu berpakaian sapertos kieu di jalanan, tapi urang Skotlandia sareng turunanana ngalakukeun rutin nalika aranjeunna ngarayakeun hiji acara diantawisna. Acara penting pikeun aranjeunna tiasa janten liburan nasional, kawinan anu dipikacinta, acara olahraga ... jsb.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   monserrat izamal ramirez vargas cenahna

    Bapa ieu pikeun seueur jalma anu henteu terang sareng damel senang-senang diajar

  2.   daisyta dilan rivera cenahna

    Kuring resep sareng éta pikaresepeun pikeun PR putra abdi. Sajabi ti éta, urang sadayana sami naon waé anu diucapkeun manusa di tungtungna. 😉

  3.   peter langsing cenahna

    Kuring urang Chili ti ibukota Santiago; Abdi resep pisan ka lalaki anu dibaju rok Skotlandia / aranjeunna katingali jagoan; Kuring nganggo baju kilt di bumi kuring; jalan sareng jalan damel; lega; raoseun; seger; anjeun nampi ventilasi dina suku anjeun; sareng di daérah sanésna anatomi lalaki. Hirup Skotlandia, hirup Chili!

  4.   Stchn Magarcia cenahna

    Ny, anjeun teu sabar, éta masalah budaya sareng sanés jalmi Skotlandia nganggo rok LGBTI.