Tatanggana Madrid

Gambar | Pixel

Ibukota Spanyol ngagaduhan seueur rupa sabab aya lingkungan. Masing-masing nembongkeun rupa anu béda ti Madrid anu bakal bogoh. Lingkungan pikeun resep lami sareng tradisional Madrid, lingkungan anu elegan sareng dibédakeun, lingkungan multikultural, hipster sareng kosmopolitan.

Lavapies

Gambar | Pixel

Mangabad-abad, Lavapiés dicicingan utamina ku kelas-kelas populér Madrid. Jalan-jalanna lungkawing, sempit sareng pola henteu teratur ngajaga asal abad pertengahan salaku pinggiran kota anu ngalegaan di luar tembok benteng nalika Madrid janten ibukota Spanyol di 1561.

Ieu nimbulkeun gedong kalayan penampilan anu unik: anu dikenal salaku korala, nyaéta imah-imah tina sababaraha jangkung anu diwangun di sakuriling palataran pusat, conto anu pangsaéna tiasa dipanggihan di tempat pertemuan Mesón de Paredes sareng jalan Tribulete.

Ayeuna, Lavapiés mangrupikeun lingkungan multikultural anu mana langkung ti saratus kabangsaan anu béda hirup babarengan. Gastronomi anu aheng, candi agama anu beragam, galeri seni, palang musik langsung, studio téater ...

Lingkungan Lavapiés sinonim sareng seni sareng nawiskeun seueur kagiatan budaya sareng hiburan luang batu ti pusat. Éksponén anu hébat nyaéta Valle Inclán Theatre atanapi Pavón Theatre (Kamikaze), bioskop Cine Doré anu lami, Museum Reina Sofía atanapi pusat budaya sareng budaya La Casa Encendida.

chueca

Gambar | Wikipedia

Lingkungan homo mangrupikeun anu paling hirup di Madrid. Leumpang ngalangkungan Chueca anjeun bakal mendakan seueur asrama, toko desainer, tuangeun sareng seueur pihak. Éta nutupan jalan-jalan lambang Barquillo, Hortaleza sareng Fuencarral.

Pusatna di lingkungan Madrid ieu nyaéta La Plaza de Chueca dingaranan Federico Chueca, komposer Spanyol terkenal zarzuelas ti abad ka-XNUMX sareng panulis populér The Gran Vía y Cai, gula sareng brendi. 

Di Chueca parantos janten modéren pikeun ngarevitalisasi pasar lami pikeun ngajantenkeunana janten rohangan pasamoan anu sanés ngan ukur produk anu disayogikeun kanggo balanja tradisional tapi ogé katuangan anu raos sareng aya acara-acara masak. Ogé tina hateupna anjeun tiasa gaduh inuman di perusahaan anu saé sareng pandangan lingkungan. Sababaraha conto ieu nyaéta Mercado de San Antón atanapi Mercado de Barceló.

Éta ogé lingkungan anu pinuh ku budaya. Buktina ieu nyaéta Museum Romantisisme atanapi Museum Sejarah Madrid. Di sisi anu sanésna, Chueca dipikaterang janten salah sahiji lingkungan gay anu paling penting di Éropa. Dinten ayeuna, Chueca ngagungkeun salah sahiji Kaayaan anu paling populér di dunya.

Lingkungan hurup

Gambar | Hostal Oriente

Di gigir Triangle Art Madrid (Museo del Padro, Museo Thyssen-Bornemisza sareng Museo Reina Sofia) urang mendakan lingkungan anu narik napas literatur, anu disebut Barrio de las Letras.

Éta nampi nami ieu kusabab seueur pangarang Spanyol anu hébat cicing di éta salami abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX: Lope de Vega, Cervantes, Góngora, Quevedo sareng Calderón de la Barca.

Sababaraha wangunan salamet ti waktos éta, sapertos Casa de Lope de Vega, garéja San Sebastián atanapi biara Trinitarians Barefoot (tempat makam Cervantes ayana).

Kalayan panulis ieu ogé muncul korés komedi munggaran sapertos El Príncipe (ayeuna Teater Spanyol), mesin cetak sapertos Juan de la Cuesta atanapi letnan komedian.

Teras, dina abad ka-XNUMX, lembaga anu kawéntar sapertos Royal Academy of History atanapi Kamar Dagang sareng Industri Madrid (duanana gedong luhur) tempatna di Barrio de las Letras. Sareng sababaraha abad ka payun, kantor pusat Madrid Athenaeum, Istana Hotel sareng Istana Pengadilan, bakal sumping.

Barrio de las Letras ngamungkinkeun urang pikeun terang literatur Madrid dina Jaman Emas, jaman kaagaman basa Spanyol. Éta ogé mangrupikeun tempat pikeun lirén sapanjang jalan pikeun mikaresep gastronomi Madrid anu dibentang ti paling tradisional dugi ka paling inovatif di dapur. Barrio de las Letras pinuh ku bar sareng réstoran kalayan seueur suasana.

Lingkungan salamanca

Gambar | Pixel

Éta dirarancang salaku lingkungan padumukan pikeun kelas luhur Madrid. Di daratanana aya istana, toko méwah, usaha tradisional, réstoran eksklusif, galeri seni sareng sagala rupa pusat anu ditumpukeun dina budaya.

Jalan-jalan sapertos Paseo de la Castellana sareng Calle Serrano, ogé Calle Ortega y Gasset atanapi Príncipe de Vergara mangrupikeun surga pikeun balanja méwah di Madrid. Éta ogé rohangan pikeun budaya sareng luang sabab tempatna Museum Arkéologis Nasional, Perpustakaan Nasional, Casa de América atanapi la árabe, Pusat Budaya Cina, Museum Lázaro Galdiano atanapi Teater Fernán Gómez.

Di sisi anu sanésna, sababaraha monumen anu paling hébat di Kacamatan Salamanca nyaéta Puerta de Alcalá, patung Christopher Columbus sareng Blas de Lezo, Taman Penemuan, sareng patung Emilio Castelar. antara séjén.

Malasana

Gambar | Wikipedia

Revolusi budaya sareng sosial anu dialaman Madrid salami taun 70an sareng 80an abad ka-2 gaduh pusatna di lingkungan Malasaña, tempat anu diapit ku Gran Vía, jalan Fuencarral sareng jalan San Bernardo anu gaduh nami ka srikandi Madrid anu bangkit ngalawan pasukan Napoleon tanggal 1808 Méi XNUMX.

Ayeuna, Malasaña mangrupikeun lingkungan anu pas di ibukota. Tempat dimana bar tradisional sareng toko aya babarengan sareng anu paling modéren. Tempat pikeun luang, budaya sareng senang di jantung Madrid.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)