Tradisi Méksiko

Méksiko mangrupikeun nagara anu ngagaduhan kaanekaragaman budaya anu pangageungna di Amérika, janten ngagaduhan laut tradisi anu pikaresepeun sareng panasaran. Sababaraha lami pisan, anu sanésna asalna tina jaman penjajahan Spanyol sareng anu sanésna langsung produk tina sinkretisme budaya éta kajantenan saatosna.

Dinten ayeuna, Tradisi Méksiko yén anjeun kedah terang upami aya dina rencana anjeun angkat ka Mexico.

Poé Paéh

Ieu salah sahiji tradisi Méksiko anu paling terkenal. Saha anu henteu ningali pilem Coco? Seueur budaya gaduh pésta pikeun ngémutan almarhum, atanapi cara khusus pikeun ngalakukeunana, tapi dina kasus urang Méksiko, perayaan ieu penting pisan dina kalénderna.

Ari Paéh tumiba dina 1 sareng 2 Nopémber unggal taun. Mangrupikeun salah sahiji festival anu muncul tina liburan Kristen, khususna Poé Sadaya Jiwa sareng Poé Sagala Orang Suci. Malah sateuacan kadatangan Spanyol, budaya lokal, Mexico, Tehoticuana, Nahuas, ngahormatan maotna, tapi kadatangan urang Éropa ngenalkeun hal anu sami sareng hasilna nyaéta anu urang terang dinten ayeuna salaku Poé Paéh.

Teras, jalan-jalan di unggal kota, kota sareng imah Méksiko ngabeledug kalayan warna. Gagasan momen ieu nyaéta émut ka anu maot sareng sanaos variasi numutkeun daérah anu sumanget dirayakeun sami.

Naon anu anjeun lakukeun dinten ieu? Kami nganjang ka kuburan sareng makam dulur-dulur urangÉta dihias ku kembang sareng altar diwangun pikeun aranjeunna pikeun didatangan ku kami. Di dieu aya sasajen, tangkorak amis anu aya tulisan ngaran jalma maot, roti anu maot anu amis sareng benten bentukna, sareng bijil sareng gula, sakapeung dina bentuk tulang, kembang, potrét, lilin wungu, nyebrang, waluh tacha (Éta disebatna sabab kapang anu ngadamelna disebat kaléng), confetti, dupa, cai, alkohol sareng kadang-kadang, gumantung kana situs na, lengkungan kembang.

Waluh pantes bagian saeutik sabab mangrupikeun sayuran tradisional pisan di Méksiko sareng di Amérika pra-Hispanik sacara umum. Babarengan jagong, cabé sareng kacang, pepelakan seueur dianggo seueur. Waluh dina wadah mangrupikeun anu ditampilkeun dina altar sareng asal-usulna anu saacanna asak dina unsur anu dianggo dina pabrik ngadamel gula. Tangkorak ayeuna ogé kalebet coklat, amaranth sareng anu sanésna sareng dijual di pasar.

Pareng

Jelas adat ieu Éta henteu unik pikeun MéksikoDi luar kota-kota ageung di réa patempatan di Amérika Latin kabiasaan nyandak tidur siang parantos mantep. Séstis kedah janten saatos siang sareng di nagara-nagara sapertos toko ieu condong nutup panto na, janten anjeun kedah terang supados henteu liren-liren.

Séstis biasa pisan di kota-kota anu panas pisan sareng matahari tengahari luar biasa. Teras, jalma-jalma balik ka imahna, panto sareng jandéla ditutup sareng panasna diusahakeun henteu lebet.

Festival Nasional San Marcos

Éta mangrupikeun pameran anu paling penting sareng tertua di nagara éta sareng lumangsung di Aguascalientes, antara April sareng Méi. Lahir salaku patani sareng peternak anu biasa tapi ayeuna langkung seueur deui. Aya olahraga, budaya, gastronomi khas… Sadayana di daérah langkung ti 90 hektar.

Pulo San Marcos mangrupikeun daya tarik anu paling penting, magnet pikeun kulawarga. Éta mangrupikeun daérah anu héjo, sareng danau buatan dimana National Charro Championship lumangsung sareng aya sababaraha konsér sareng paméran.

Pésta Santa Cecilia

Santa Cecilia nyaéta santo pelindung musisi jadi unggal 22 de noviembre kalayan seueur kagiatan. Unggal kota atanapi kota ngatur pista masing-masing sareng musisi nyanyi isuk-isuk sareng aya anu bénten conciertos. Kaleresan, upami anjeun panasaran kana musik Méksiko, éta mangrupikeun pésta anu saé.

Salah sahiji pésta anu pang populerna lumangsung di Plaza Giribaldi, di Mexico City, dimana musisi seueur jinisna berkumpul, mariachi kalebet.

Karnaval Veracruz

Mangrupikeun salah sahiji karnaval terkenal di Amérika Latin saatos anu di Rio de Janeiro. Anu karnaval salapan dinten kamari dina warna murni. Aya parada sareng apung dihias sacara unik sareng ngagumkeun, penari kostum, sareng kalebet Pembakaran Humor Goréng, anu ngamimitian pésta, sareng akhirna, pamilihan raja karnaval.

Poé pamungkas pamakaman Juan Karnaval lumangsung.

minggu suci

Paskah mangrupikeun liburan Kristen di sadunya sareng Méksiko pisan Katolik janten dirayakeun pisan. Saluareun liburan Kristen éta liburan nasional, sapertos di nagara-nagara sanés, janten kagiatan sanés sapertos sakola ditunda.

Mangrupikeun waktos pakansi pondok sareng kulawarga sareng réréncangan sakapeung nyandak kasempetan pikeun angkat, contona, ka Riviera Maya.

Dinten kamerdékaan

Dinten Kamerdekaan Méksiko nyaéta September 16. Séptémber nyatana bulan bangsa. Peuting 15 Séptémber jalma kumpul di zócalo, alun-alun utama unggal kota, atanapi di imahna, sareng upami aranjeunna aya di sakumna dunya éta ogé mangrupikeun wengi pendak antara warga asing.

Momen anu paling penting dina wengi nyaéta Jeritan Kamerdekaan anu kasohor anu disimulasikeun ku anu dilakukeun ku Bapa Hidalgo tanggal 16 Séptémber 1810. Unggal taun giliran présidén pikeun ngalakukeunana sareng éta réplika di unggal kota sareng kota di nagara éta.

Dinten parawan Guadalupe

Perayaan ieu dimimitian dina bulan Désémber sareng dikenal salaku Guadalupe Marathon - Reyes. Sadayana dimimitian tanggal 11 Désémber tabuh 6:45 sonten, sareng sérénades, jam 12 musisi sareng seniman nyanyi las mañanitas a la virgen.

Tanggal 12 Désémber, anu mangrupikeun dinten penampakan terakhir parawan ka San Juan Diego di bukit Tepeyac, gereja-gereja sareng paroki-paroki dipinuhan ku pengunjung, aya massa anu réa sareng rébuan aranjeunna ziarah ka Basilika Guadalupe di Mexico City.

Panginepan

Festival ieu ogé lumangsung dina bulan Désémber sareng ti pangpangna tradisi mexican. Terakhir salapan dinten Sareng unggal dinten aya do'a anu bénten-bénten: pikeun rendah haté, pikeun katenangan, pikeun kapencil, pikeun kasucian, kapercayaan, kasucian, kabagjaan sareng kamurahan.

Kabiasaanna nyaéta imah anu ditunjuk pikeun nyiapkeun unggal do'a sareng jalma-jalma anu cicing di imah éta sareng tatangga na ngatur sadayana, tuangeun sareng inuman sareng ngarecah piñata tradisional anu didamel ku liat atanapi liat sareng dihias ku mache kertas.

Pésta Natal, Taun énggal sareng The Three Wise Men

Hawa Natal mangrupikeun waktos anu penting. Kadang-kadang kulawarga patepung atanapi angkat ka panginepan terakhir sareng ngarayakeun didinya. Aya massa tengah wengi sareng palungan sareng Pastoral, perjalanan anu angon dilakukeun pikeun ngahargaan ka Yesus.

Dina Taun Anyar aya rapat kulawarga sareng réréncangan sareng adat istiadat ieu biasana aya: tuang 12 anggur, nganggo baju jero anu warni (konéng pikeun kaayaanana, beureum pikeun cinta, héjo pikeun kaséhatan); leumpang di jalan ku koper sabab kuduna nyangking tuah ...

Akhirna, Epiphany atanapi Poé Tilu Orang Bijaksana dirayakeun tanggal 6 Agustus. Perayaan Poé Tilu Raja kalebet tuangeun rosca de reyes, sacangkir coklat panas ...

Ieu ngan ukur sababaraha tradisi Méksiko pang populerna. Aya anu sanés sapertos Cinco de Mayo, adu banteng, karnaval Veracruz, Alebrijes Parade, tarian Parachicos anu kawéntar di Chiapas atanapi Papantla Voladores, ngan ukur nyebut sababaraha kagiatan budaya populér di kota anu seueur pisan karagaman sareng kabeungharan.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*