adat Inggris

Istana westminster

nu adat Inggris aranjeunna mangaruhan sagala kaayaan kahirupan Britania. Loba di antarana anu dipikawanoh di sakuliah dunya, tapi batur bakal héran atawa, sahenteuna, panasaran.

Inggris kasohor janten tradisional. Ku sabab kitu, loba adat istiadat Inggris mimiti abad ka tukang jeung teu ceased dihormat. Tapi, anu sanésna langkung modern sapertos anu aya hubunganana sareng bal. Dina naon waé, sadayana mangrupikeun bagian anu saé tina budaya Inggris sareng penting pikeun anjeun terang upami anjeun angkat ka nagara-nagara éta. Urang bade nyandak tur leuwih metot.

Adat istiadat Inggris: ti tea nepi ka Poé Tinju

Urang bakal ngamimitian ulasan ngeunaan adat istiadat Inggris sareng anu paling kasohor di antarana, anu dikenal di sakumna dunya: jam lima tea. Tapi teras urang bakal ningali batur anu kirang dijelaskeun sareng, di luhur sadayana, langkung aneh.

Upacara teh

Teh

Sacangkir tea

Inggris teh unggal poe antara tilu jeung lima sore. Ieu adat anu balik deui, sahenteuna, ka abad seventeenth. Waktu éta dipraktékkeun ku kelas luhur, tapi kiwari kabéh urang Inggris eureun di tempat gawéna pikeun tea sapopoé dina waktu éta.

Kanyataanna, kabiasaan ieu geus jadi tertanam nepi ka dibawa ka jajahan Inggris. hasilna nyaeta, contona, ogé dina Australia maranehna nginum teh unggal sore.

Pikeun marengan inuman, Inggris ogé boga cookies atawa muih. Di antara dimungkinkeun pisan populér scones, Sababaraha gulungan buleud tur amis nu asalna ti Skotlandia. Tapi éta sanés hiji-hijina waktos dinten éta Inggris nginum tea. Aya ogé nu disebut istirahat tea. Istirahat pondok anu dilakukeun iraha waé dina sapoe pikeun nginum sacangkir.

Jadwalna

nongton

Jadwal nandaan sababaraha adat istiadat Inggris

Urang Inggris gaduh jadwal anu béda pisan sareng urang sareng urang tiasa nganggap éta tradisi. Aranjeunna bangun jam 6 isuk-isuk, biasana, nuju damel. Sedengkeun pikeun kadaharan, maranéhna ngalakukeun eta antara 12 jeung 14 jam. Dupi anjeunna dahar beurang sarta biasana lasts ngeunaan opat puluh lima menit.

Biasana, aranjeunna rengse karya maranéhanana di 18. Malah toko nutup dina waktu éta, nu bakal shock anjeun lamun geus dipaké pikeun jadwal Spanyol. Teu lila sanggeus maranéhanana geus dinner jeung indit ka ranjang mimiti.

Sanajan kitu, pub, nu urang bakal ngabejaan Anjeun tentang engké, nutup di sabudeureun jam 11 atawa 12. Sareng aya ogé diskotik anu tetep buka dugi ka énjing. Tapi anu paling penting anjeun kedah terang ngeunaan jadwal basa Inggris nyaéta aranjeunna pisan pas waktuna. Ku alatan éta, anjeun teu kudu tetep aranjeunna ngantosan.

Ngajalankeun ka kénca

Beus

Beus di jalur kénca

Pasti anjeun parantos terang, tapi dina tulisan ngeunaan adat istiadat Inggris urang kedah disebatkeun. The British drive di jalur kénca jeung mobil maranéhanana nyaéta drive leungeun katuhu. Asal muasal kabiasaan ieu ceuk malah predate penemuan mobil.

Tétéla dina abad ka-XNUMX bangsawan dijieun fashionable ngajalankeun floats maranéhanana di kénca salaku touch aristocratic. Maranehna gancang ditiru jeung adat nu geus lumaku nepi ka kiwari. Malah geus sumebar ka urut jajahanana. Jalur kénca ogé dipaké dina NZ, India o Australia.

Kabiasaan dahareun

Lauk jeung kiripik

Hiji piring lauk goreng jeung chip

Inggris teu dicirikeun ku gastronomy alus maranéhanana. Jelas, anjeun bakal mendakan pengecualian. Tapi diet maranéhanana henteu utamana ngeunah. Sarapan mangrupikeun salah sahiji tuangeun anu paling penting. Ieu ngawengku endog scrambled, Bacon, jus, sereal, kopi, susu, jeung roti bakar atawa pastries.

Di sisi anu sanés, siang aranjeunna boro gaduh sandwich atanapi salad. Dupi anjeunna dahar beurang yén kami disebutkeun ka anjeun sarta mantuan aranjeunna pikeun meunangkeun nepi ka waktu tea, nu urang ogé geus ngabejaan Anjeun tentang. Tungtungna, maranéhna boga dinner mimiti na hearty.

Dinner téh, babarengan jeung sarapan, hidangan na pangpentingna. Ieu diwangun ku kursus kahiji jeung kadua, dimungkinkeun ku garnish. Kahareupna ieu tiasa salad, sayuran pindang atanapi kentang.

Sedengkeun pikeun masakan has, salah sahiji anu pang asak nyaéta manggang Minggu. Ieu mangrupakeun manggang tina rupa-rupa daging kayaning sapi, hayam, domba atawa malah bebek. Hal ieu dilayanan kalayan kentang panggang sareng sayuran, kitu ogé saos anu didamel tina bawang sareng jus daging sorangan. Tapi, kadaharan anu pang populerna di Inggris nyaéta anu kasohor lauk jeung kiripik atawa goreng lauk jeung kentang. Anjeun bakal mendakan éta dimana-mana sareng, biasana, éta dibarengan ku saos, khususna karang.

Sedengkeun pikeun dessert, éta mentega jeung roti pudding. Resep na balik deui ka abad ka-XNUMX sareng ogé kalebet endog, susu, pala, kismis sareng sagala rupa rempah. Sakapeung, aranjeunna marengan eta kalawan custard atawa sababaraha krim, sanajan anjeun ogé tiasa secukupnya eta nyalira.

Tungtungna, upami urang kedah ngajelaskeun ka anjeun ngeunaan inuman has Inggris, urang bakal wajib balik tea. Nanging, supados henteu ngulang deui, kami bakal nyarios anjeun Bir, paling dikonsumsi di pub. Inggris menta eta pint, maksudna, pikeun gelas hal leuwih ti lima ratus milliliters.

Poé tinju

bungkusan kado pikeun Boxing Day

Hadiah pikeun Boxing Day

Kalawan bagian ieu kami datang ka ngabejaan Anjeun tentang sababaraha festivities aneh Inggris. The Poé tinju Dirayakeun dina 26 Désémber sareng éta mangrupikeun festival anu asalna ti Abad Pertengahan.

Dina waktos éta, para bangsawan ngabagikeun karanjang tuangeun ka abdi-abdina. Tradisi diteruskeun sareng dugi ka dinten urang. Nanging, Boxing Day ayeuna gaduh karakter anu béda pisan. Dinten ieu mangrupikeun tanggal nalika Inggris saling masihan hadiah sareng nyandak kasempetan pikeun mésér. Ogé, poé éta aya Pertandingan liga maén bal Inggris da geus biasa indung bapa mawa budakna. Sapertos tradisi sanés di Inggris, éta parantos sumebar ka nagara-nagara sanés anu nyarios basa Inggris.

Maén bal

Wembley

Stadion Wembley, London

Kami ngan ukur nyarioskeun ka anjeun ngeunaan liga maén bal Inggris. Sarta kami kudu eureun di olahraga ieu, saprak keur Inggris éta ampir agama. Ieu kajadian di loba bagian séjén dunya, tapi Britania fans sabenerna kaulinan nu disebut geulis.

Teu nanaon, aranjeunna dianggap inventors na deui dina abad ka-XNUMX. Unggal dinten pertandingan, urang Inggris pendak di pub teras angkat ka stadion. Nalika clash geus réngsé, maranéhna nyieun lalampahan sabalikna pikeun mairan dina acara paling beredar bari savoring a pint bir.

Pubs

pub

Pub di Leeds

Urang ngan disebutkeun pub ka anjeun teuing. Ieu mangrupikeun nami anu dipasihkeun di Inggris bar tur éta tempat dimana Britania papanggih babaturanana. Loba establishments ieu heubeul leuwih ti hiji abad na, ku kituna, heubeul pisan.

Nganjang ka pub mangrupikeun salah sahiji adat istiadat anu paling jero di Inggris diantara pangeusina. Loba di antarana ngalakukeun eta poean saméméh atawa sanggeus dinner. Janten pub pondokna imah umum, maksudna, imah umum.

Festivities séjén diantara adat Inggris

Guy Fawkes peuting

Guy Fawkes peuting

Sajaba ti Boxing Day, Britania boga celebrations husus sejenna. Ieu kasus nu aneh lalaki fawkes peuting. Pangeling-eling usaha karakter ieu anu gagal pikeun maehan raja James i dina 1605. Éta kajadian anu disebut Plot bubuk mesiu sarta maranéhanana ditéang masang kaisar Katolik dina tahta.

Tapi anu paling dipikaresep ku urang, henteu paduli sajarah, nyaéta Inggris nginget kajadian ieu unggal kalima Nopémber kalayan kembang api sareng tuang apel karamel.

Di sisi séjén, festivities of Paska aranjeunna gaduh tradisi panjang di Inggris. Dina sababaraha kasus, aranjeunna henteu pisan béda ti urang. Tapi maranéhna ogé boga peculiarities maranéhanana. Contona, nu disebut Maundy Kemis. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, éta lumangsung dina Kemis saméméh Easter na, diantara kagiatan anu lumangsung, éta Royal maundy atawa pangiriman, ku Ratu, koin ka warga.

Easter Jumaah ogé libur umum di Inggris. Pikeun aranjeunna, éta mangrupikeun dinten semedi agama sareng katelah Good Jumaah. Urang tiasa nyarioskeun ka anjeun sami ngeunaan Senén di handap, nalika teu aya padamelan ogé.

Gantina pangawal

Ngarobih penjaga

Ngarobah tina hansip di Istana Buckingham

Pikeun basa Inggris, sadayana anu aya hubunganana monarki-Na Éta penting pisan. Aranjeunna ngahargaan kulawarga karajaan. Jeung, luhureun sakabeh, aranjeunna pisan sirik kana adat-istiadat nu sabudeureun maranéhna. Ieu kasus nu kawentar robah tina penjaga di Istana Buckingham.

Saban poé jam sabelas tilu puluh isuk-isuk antara Méi jeung Juli (unggal poé lianna sésana taun), anjeun tiasa ningali upacara ieu. Éta héran ningali prajurit dina topi bulu badag maranéhanana gerak kalawan hawa bela diri. Najan kitu, urang ogé kudu ngabejaan Anjeun yen, lamun anjeun lain kipas hébat jenis ieu kalakuan, meureun nya rada beurat pikeun anjeun.

Dina kacindekan, kami geus dipedar sababaraha utama adat Inggris. Seueur diantarana umurna ratusan taun, tapi anu sanésna langkung énggal. Dina naon waé, urang kedah ngantunkeun tradisi Inggris anu sanés dina pipa, sapertos, contona, hajatan midsummer di Stonehenge, tugu megalitik kawentar dunya ayana di county of Wiltshire. Atawa tunggal festival kéju ngagulung nu diwangun ku hiji lomba turun lamping pikeun ngahontal hiji opat kilogram kéju. Atoh, anjeun ngan ukur kedah angkat ka Inggris sareng nikmati adat ieu.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)