Sadayana anu anjeun heran ngeunaan Taman El Retiro

 

Undur Tilikan

Kalayan 125 hektar sareng langkung ti 15.000 tatangkalan, taman El Retiro mangrupikeun tempat perdamaian di jantung Madrid. Henteu ngan éta mangrupikeun salah sahiji paru-paru ibukota Spanyol, tapi éta ogé nawiskeun warga sareng tamu anu lega budaya, luang sareng olahraga.

Upami anjeun kantos ka Madrid anjeun panginten angkat ka taman El Retiro jalan-jalan, inuman dina teras-terasna anu menawan sareng poto-poto. Nanging, sanaos popularitasna, sakedik pisan anu terang Rahasia oasis kota anu sibuk sareng simbol kota ieu.

Asal muasal taman El Retiro di Madrid

Asal muasal taman El Retiro aya dina abad ka tujuh belas nalika sahna Raja Felipe IV, Count-Adipati Olivares, masihan ka raja sababaraha lahan pikeun kanikmatan kulawarga karajaan. Saprak harita éta parantos ngalaman sababaraha modifikasi ku alesan anu béda. Salaku conto, nalika Napoleon nyerang Spanyol dina awal abad ka-XNUMX, kebon sacara praktis hancur tapi teras direnovasi nalika pamaréntahan Ferdinand VII. Puluhan taun ka pengker El Retiro ogé bakal ngalaman karusakan parah nalika Perang Sipil Spanyol.

Henteu dugi ka Revolusi Kamulyan 1868 yén taman Retiro janten milik kota. Nya teras éta dibuka kanggo sadaya wargi. Dinten ayeuna teras-terasan éta mangrupikeun salah sahiji tempat wisata anu paling sering tina Komunitas Madrid.

Naon anu kedah ditingali dina El Retiro?

Diantara unsur arsitéktur sareng sajarah na:

Pondok Retiro

Balong: Éta maréntahkeun diwangun ku Raja Felipe IV. Fungsi aslina nyaéta ngawula salaku panggung pikeun perang angkatan laut olok-olok sareng acara akuatik dimana raja dirina sering ilubiung. Dina desain primitifna, éta di bank na ayana genep norias anu tuangeun ku cai sareng di tengahna aya hiji pulau alit ngawangun oval anu dianggo pikeun fishing sareng pikeun pintonan téater.

ayeuna, dina cai na anjeun tiasa latihan ngadayung sareng sakitar 8.000 lauk nyicingan éta. Nalika éta dikosongkeun di 2001 pikeun ngalereskeunana, aranjeunna terang 192 korsi, 40 parahu, 41 méja, 20 tong, 9 bangku kai, 3 kontainer, 19 pager Balai Kota, 50 telepon sélulér, mesin penjual otomatis gumball, sababaraha gorobag balanja, seueur skateboard bahkan brankas.

kristal Istana

kristal Istana: Nya salah sahiji conto anu paling saé tina anu disebut arsitéktur beusi di Madrid. Éta diwangun ku Ricardo Velázquez Bosco di 1887 pikeun Filipina Exposition, diayakeun taun anu sami. Proyék konstruksi na diideuan ku Paxton's Crystal Palace. Paviliun kaca sareng logam romantis ieu dimaksudkeun pikeun janten rumah kaca pikeun tempat pepelakan tropis tapi dinten ayeuna mangrupikeun ruang paméran anu aya conto ti Museum Reina Sofía.

Istana Velázquez: Tempatna di Taman Retiro sareng diwangun antara taun 1881 sareng 1883 dina acara perayaan Pameran Pertambangan Nasional (Mei-Nopémber 1883). Éta gedong ditutupan kolong beusi dibarengan ku gelas anu ngamungkinkeun kamarna dicaangan ku cara anu alami. Éta diideuan ku Crystal Palace di London sareng arsiték na nyaéta Ricardo Velázquez Bosco, jalma anu sami anu ngawangun Palacio de Cristal.

ayeuna Istana Velázquez milik Menteri Kabudayaan sareng dianggo salaku balai paméran samentawis Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

gugur malaikat mundur

Patung sareng cai mancur anu kasohor: Tugu pikeun Alfonso XII, cai mancur Galápagos pikeun ngahargaan ka Isabel II sareng daérah cadas Fernando VII menonjol, ayana di juru jalan O'Donnell sareng Menéndez Pelayo. Anu terakhir kalebet Imah Nelayan, Gunung Ponggawa, sareng Rumah Smuggler (tilas aula pesta Florida Park). Patung The Fallen Angel kasohor pisan sabab éta mangrupikeun hiji-hijina patung di dunya anu ngagambarkeun setan..

Sifat El Retiro

Taman Mawar tina Retreat

Sababaraha kebon taman El Retiro pantes diperhatoskeun kusabab kaindahanana: kebon Vivaces, kebon sareng kebon mawar Cecilio Rodríguez (kebon klasik kalayan hawa Andalusian sareng kebon mawar dina gaya Parisian), kebon Arsiték Herrero Palacios sareng Perancis Parterre sareng Ciprés Calvo, tangkal pangkolotna di Madrid asal Méksiko anu cenah umurna sakitar 400 taun.

Leuweung Anu Henteu Mangrupikeun kebon leutik anu diwangun salaku upeti pikeun korban serangan Madrid dina 11 Maret 2004. diresmikeun ngan sataun engké, éta diwangun ku 170 siprés sareng 22 tangkal zaitun.

Pameran Buku Madrid di El Retiro

mundur buku adil

Saprak diresmikeunana di 1933 ngeunaan Paseo de Recoletos, Pameran Buku teu lirén ngembang sareng nyumbang kana mosaik budaya Madrid. Kusabab ningkatna paménta pikeun ilubiung ti toko buku, penerbit sareng distributor, rohangan anyar kedah dipanggihan, sareng ku sabab kitu di 1967 Pameran Buku dipindahkeun ka taman El Retiro. Waktos parantos nunjukkeun yén pilihan rohangan ieu suksés.

Maka Parque de El Retiro raket patalina sareng literatur. Pengangkatan taunan ieu mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun kéngingkeun diskon khusus sareng dedikasi panulis anu kawéntar, kumargi unggal dinten sesi penandatanganan diayakeun di ruang penerbit sareng toko buku.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*