Anu saé di Costa Brava: Cala Corbs

nyaéta Castell Cala Corbs

Dinten ayeuna kuring badé nyarios sareng anjeun ngeunaan daérah anu dipikaresep ku Girona urang Costa Brava, daérah anu dijagaan kapentingan alami Cap Roig. Khususna kuring bakal fokus kana salah sahiji coves anu paling indah, cove corbs.

Cala Corbs kalebet di daérah alam Es Castell, salah sahiji budak awéwé anu masih tetep di basisir Girona, di kotamadya Palamós. Mangrupikeun inlet laut sempit anu dijagaan tina angin sareng ombak dimana laut nyandak warna biru pirus anu mengesankan.

10 km garis pantai ti Palamós ka Calella de Palafrugell leres-leres henteu murni sareng kaéndahan anu pantes ditingali, Costa Brava anu asli. Leuweung pinus anu dugi ka laut, pantai taringgul sareng perairan anu jernih, mangrupikeun cerminan naon Kosta Brava sateuacan ledakan wisata Spanyol ti taun 60an sareng 70an.

Malah Salvador Dalí merhatoskeun kaéndahan Cap Roig. Studio lukisan na aya di dieu, ogé lukisan tina Josep Maria Sert.

cove corbs

Sajarah sakedik. Dina taun 1994 warga Palamós dikonsultasi dina referendum ngeunaan pangwangunan lapangan golf di Es Castell. Seuseueurna seueur penduduk nentang kana proyek sareng spekulasi sareng alesan ieu, daérah tetep henteu murni, tanpa gedong sareng dijagi lengkep. Éta salamet tina tekanan wisata sareng perumahan anu saé di daérah éta. Ti saprak éta, balé kota Palamós sareng kota-kota tatangga ngajagaan daérah sareng nyaluyukeun aksés ka dinya supaya sadayana tiasa ngaraosan bari ngahargaan lingkungan.

Kumaha carana dugi ka dinya sareng naon anu kedah dilakukeun di Cala Corbs?

Ka Cala Corbs Éta ngan ukur tiasa ngahontal jalan laut atanapi jalan ti Playa de Castell (Palamos).

Pikeun dugi ka Playa de Castell, anjeun kedah ngalangkungan jalan tol anu nyambungkeun Girona sareng La Bisbal d'Empordà sareng Costa Brava (Playa de Aro, Palamós sareng Palafrugell). Deukeut pisan ka Palamós sareng di gigireun Vall-llobrega kami bakal ningali jalan muter anu dituduhkeun ku Castell. Urang teraskeun sapanjang jalan muter ieu, éta mangrupikeun jalan lokal. Ngan dina 5 menit sareng teras neraskeun langsung di jalan urang bakal dugi ka tempat parkir Playa de Castell. Éntri dina usum panas henteu gratis, hargana kirang langkung 3 Euro kanggo sadidinten, kanggo pelestarian sareng perlindungan lingkungan.

cap roig Cala Corbs

Upami anjeun hoyong ngaraosan Cap Roig salami sababaraha dinten anjeun tiasa cicing di sababaraha hotél di daérah éta (naha di Palamós, Calella de Palafrugell atanapi pedalaman wilayah éta) ogé tempat kemah, salah sahiji tempatna aya di gigireun Es Castell (Kémping Benelux).

Sakali diparkir, pas di payun nyaéta Es Castell, pantai anu henteu murni sareng pantai anu cukup lega. Di kénca anjeun kami bakal ningali jalan anu bakal nyandak urang ka Cala Corbs (anu bagian tina Girona urang Ronda jalan, anu ngalir ti Perancis ka Blanes, Barcelona.).

Sababaraha menit saatos ngamimitian jalan ka Ronda sareng di gigir laut urang bakal ningali dua ciri khas daérah ieu. Disisi lain, Cala Foradada, inlet laut taringgul alit sareng liang dina batu anu ngalirna cai na dina torowongan. Di sisi anu sanésna, kota Iberia És Castell (Abad ka XNUMX SM dugi ka XNUMX Masehi) anu masihan namina ka pantai.

Dina titik ieu jalan garpu dina sababaraha titik. Ieu dimana kami urang tiasa mutuskeun naha ngadamel rute anu pang caketna ka laut (langkung sesah, kalayan seueur pasang surut tapi langkung saé sareng spektakuler, disarankeun nganggo sapatu anu cocog) atanapi jalur interior sapanjang jalan utama dugi ka jalan tol akhir ka Cala Corbs.

Kosta Brava Cala Corbs

Kuring sacara pribadi Abdi nyarankeun anjeun angkat ka hiji jalan sareng balik deui ka anu séjén upami mungkin. Sanaos jalur basisir langkung sesah, éta ngagaduhan kaindahan anu moal nguciwakeun saha waé. Batuan naék ampir 100 méter di luhur laut nyababkeun lamping nangtung anu lungkawing sareng leuweung pinus nyerang jurang ieu dugi ka laut. Kumaha waé ogé perkiraan waktos jalan ti Es Castell sakitar 30 menit ngeunaan.

Cala Corbs mangrupikeun salah sahiji pantai munggaran anu bakal kami mendakan sapanjang jalur basisir. Upami urang hoyong teraskeun ka kalér kami bakal ngahontal pantai anu sanés anu kuring nyarankeun, Cala Estreta, sakitar 20 menit ti Cala Corbs. Masih jauh kalér urang bakal ngahontal Calella de Palafrugell.

Sakali urang dugi ka dinya, hiji tangga bakal masihan kami aksés ka pantai. Di dinya urang tiasa ngaraosan bentang boh handapeun laut. Tepat di gigireun cove sareng kénca anjeun aya pandangan alami anu juts arah laut sapertos pulau anu tiasa urang titénan kaéndahan lingkungan.

Pilihan séjén anu pikaresepeun pisan pikeun ngajajah basisir Es Castell nyaéta nyéwa kayak di pantai La Fosca (2km langkung kidul) Kuring ngawelah sapanjang daérah énjing-énjing dugi ka dugi ka Cala Corbs.

Cala Corbs kalangkang heureut

Upami anjeun resep pantai anu parawan sareng sepi, Cala Corbs sareng Cap Roig tujuan anjeun. Puluhan pantai taringgul leutik dimana anjeun tiasa teuleum, ngojay sareng istirahat di lingkungan alam anu dilindungi.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*