The Rock of Ifach

Gambar | Pixel

Salah sahiji lambang Kosta Blanca nyaéta Peñón de Ifach anu luhur, batu monolit kolosal 332 méter jangkung ti mana aya pandangan anu berkesan tina Calpe sareng Laut Tengah.

Sanaos sigana mah sakali éta mangrupikeun hiji pulau alit dipisahkeun sareng penduduk, dinten ayeuna aya hubunganana sareng garis taneuh anu saé. Éta nyatakeun Taman Alam dina taun 80an abad ka-XNUMX. Unggal akhir minggu seueur jalma didorong pikeun nganjang ka dinya, katarik ku kawéntar pandanganana sareng ku kaéndahan pantai di daérah éta.

Daérah handap batu Ifach

Nganjang ka daérah ieu tiasa dilakukeun tanpa kasusah bahkan ku murangkalih alit. Dina sampéanna aya laguna cai asin anu indah anu mangrupikeun tambang uyah anu lami anu lirén aktip sababaraha taun ka pengker.

Kunjungan ka daérah handap Peñón de Ifach dianjurkeun pisan upami urang milarian jalan-jalan alit pikeun ngémutan pemandangan indah pantai Calpe sareng Méditerania. Éta pendakian sapanjang jalan sareng lamping sakedik antara tangkal pinus sareng ek holm kalayan pemandangan dua pantai Calpe anu dipisahkeun ku batu.

Sateuacan dugi ka torowongan anu nungtun kana tahap kadua nanjak, anu paling rumit, urang mendakan pusat panampian batu dimana ayana musium leutik anu ngabagéakeun urang sareng masihan kami inpormasi ngeunaan tempat ieu. Sareng nyaéta dina Januari 1987 Peñón de Ifach dinyatakeun salaku Taman Alam, janten dina rohangan ieu urang tiasa diajar sakedik perkawis hal éta.

Gambar | Pixel

Salaku conto, sakitar dalapan puluh spésiés manuk sarang dina Peñón de Ifach, sanaos manuk camar aya dimana-mana sareng ngiringan sapanjang perjalanan ka luhur sareng squawks sareng pirouette na.

Salila usum kawin sareng beternak dimungkinkeun pikeun ningali sarang tina gulls ieu sareng anak hayam, janten penting henteu caket pisan, sabab sato ieu henteu gaduh karep ngeunaan peluncuran péksik anu dianggap ancaman pikeun turunanana.

Nanjak ka luhur

Maka tahap paling rumit tina naék kana batu dimimitian. Jalan anu nuturkeun henteu aya hubunganana sareng bagian saencanna sabab janten langkung rumit sareng bahaya upami anjeun henteu biasa kana jenis wisata ieu naék gunung. Kusabab kitu perlu ngagem footwear anu merenah.

Nya nalika urang dugi ka torowongan anu ngali di gunung sareng dinamit kami ningali éta masalah janten sesah. Sanaos sababaraha bagian parantos disimpen deui, aya batu anu leueur janten anjeun kedah nganggo tali ageung anu napel na témbok batu supados tiasa aman.

Saatos ngalangkungan bagian ieu, rute anu paling rumit tina jalur Peñón de Ifach, kami ngahontal sudut pandang anu kami ngagaduhan pandangan anu luar biasa ngeunaan Calpe sareng Laut Tengah. Malah dina poé anu jelas anjeun tiasa ningali Ibiza caket di kajauhan, sapertos fatamorgana.

Sakali di luhur, éta ngan ukur tetep pikeun nikmati pintonan anu spektakuler nuju Calpe sareng Mediterania. Turunanana liwat tempat anu sami, janten anjeun kedah ati-ati ku batu anu leueur.

Gambar | Pixel

Panasaran tina Peñón de Ifach

  • Éta mangrupikeun Taman Alam Pangleutikna di Komunitas Valencian anu ngan ukur 50 héktar kapanjangan sareng panjangna 1 km. Nanging, éta mangrupikeun salah sahiji anu paling sering dilongok dina sataun éta.
  • Dina akhir abad ka-XNUMX, Peñón de Ifach mangrupikeun milik pribadi. Salah sahiji pamilik maréntahkeun torowongan anu nyebrang batu pikeun digali ku dinamit pikeun mempermudah aksés ka luhur sareng anjeunna ngagaduhan tempat ieu salaku padumukan anu kadua ti saprak anjeunna cicing di Gandía.
  • Nalika éta milik pribadi, dina taun 50an hotél diwangun di lamping taman alam tapi éta henteu pernah muka panto nalika padamelan berhenti. Nanging, éta henteu dibongkar dugi didéklarasikeun janten Taman Alam di 1987.
  • Di jaman Raja James I, balik ka abad ka-XNUMX, aya padumukan anu dikurilingan témbok sareng ayeuna titinggal na tiasa ditingali. Nyatana, sababaraha sudut pandang na diwangun dumasar kana méja jam tangan lami anu dipiboga ku témbok.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*