Balapan kuda Sanlúcar

nu balap kuda di Sanlúcar de Barrameda Éta mangrupikeun gaya Inggris pangkolotna di Spanyol, sabab éta dicekel ti saprak 1845. Sateuacanna, anu sanésna parantos dikembangkeun di Madrid di Alameda de Osuna, tapi aranjeunna ngaleungit pisan.

Ayeuna, aranjeunna mangrupikeun bagian tina sirkuit kuda Spanyol pikeun disiplin ieu sasarengan sareng Seville (didieu kami tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan kota ieu), San Sebastián, Mijas sareng Dos Hermanas. Salaku tambahan, balap kuda di Sanlúcar diklasifikasikeun salaku Festival Kapentingan Pariwisata Andalusian, Nasional sareng Internasional. Tapi, upami anjeun hoyong ngahadiran aranjeunna, pikaresepeun anjeun langkung terang aranjeunna. Sareng, pikeun ieu, urang ajak anjeun pikeun teras maca tulisan ieu.

Balapan kuda Sanlúcar: Sejarah saeutik

Legenda anu lami sareng éndah nyarioskeun éta Phoebos, Dewa Romawi panonpoé, sareng kuda seuneu na, saatos manaskeun bumi, biasa ngendog di pantai Sanlúcar de Barrameda. Logisna, ieu teu aya hubunganana sareng asal usul balap kuda anu kawéntar. Tapi éta masihan kami ideu ngeunaan pentingna yén kuda anu kantos dipiboga di propinsi Cádiz.

Saolah-olah éta henteu cekap, dina satengah mimiti abad ka-XNUMX, seueur pribumi daérah anu diasingkeun di Inggris kusabab ideu liberalna. Di dinya aranjeunna ngagaduhan kasempetan pikeun ngiringan balap kuda anu diayakeun anu dipikaresep ku aranjeunna.

Numutkeun ka sababaraha narasumber, nalika aranjeunna balik ka tanah air, aranjeunna badé niron aranjeunna sahingga balapan Sanlúcar bakal lahir. Nanging, anu sanés nunjukkeun yén asal usulna ieu dina pasanggiri kuda anu dilakukeun ku para padagang daérah nalika ngantosan kapal mancing sumping. Komo éta bakal janten pamayang nyalira anu bakal miluan balap pikeun milih saha waé di antawisna anu bakal mimiti ngajual laukna.

Janten anu tiasa, dina 1845 di Masyarakat Balap Kuda Sanlúcar de Barrameda. Tanggal 31 Agustus taun anu sami anjeunna ngayakeun persaingan kuda mimiti pikeun promosikeun anakan kuda Andalusia anu megah. Saprak harita sareng sababaraha pengecualian, ras ieu diayakeun.

Kumaha balap kuda di Sanlúcar de Barrameda?

Balap pemanasan

Pamilon pemanasan pikeun balapan kuda Sanlúcar

Keunikan hébat kompetisi ieu nyaéta anggo pantai salaku pacuan kuda. Pasang surut digunakeun pikeun ngembangkeun balapan anu béda supados kuda tiasa ngamangpaatkeun keusik anu baseuh, langkung sesah sareng langkung pageuh pikeun suku.

Khususna, sami sareng gagang sapanjangna pantai Bajo Guía, Las Calzadas sareng Las Piletas. Anu terakhir nyaéta tujuan tina sababaraha balapan anu, dina tés anu langkung lami sareng langkung nuntut, ngahontal dua kilométer. Maka, upami anjeun wani janten salah saurang deui penonton, anjeun bakal ngagaduhan pilihan pikeun ningali kuda-kuda ngalangkung di sisi anjeun.

Anjeun tiasa ogé angkat ka kandang tempat sato ngalaksanakeun latihanana, ditimbang sareng gunung na parantos disiapkeun. Ogé, anjeun ngagaduhan kamungkinan pikeun nempatkeun taruhan anu bakal janten kuda anu menang.

Nanging, daya tarik anu hébat balap kuda di Sanlúcar nyaéta aranjeunna ngagabungkeun pikagumbiraeun tina acara pacar kuda sareng lingkungan alam istimewa. Salaku tambahan ka laut, di payuneun anjeun bakal ningali sungut Walungan Guadalquivir sareng, salaku latar, gambar Taman Alam Doñana, anu urang bakal nyarios sareng anjeun. Saolah-olah éta henteu cekap, dina akhir tés, magrib murag di luhur daérah, naékna langit jeruk anu spektakuler.

Salaku tambahan, di daérah kadatangan, aranjeunna dipasang kios adil. Salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén seueur di antawisna didamel ku barudak daérah da di jerona anjeun tiasa ngiringan artos sakedik artos (dua euro, paling seueur), tapi ogé manisan sareng permén karét. Sadaya ieu pikeun nyayogikeun hadiah anu salah sahijina nampi unggal taun.

Dina total, balapan kuda di Sanlúcar kalebet langkung ti dua puluh tés anu ngadistribusikaeun jumlah anu langkung ageung tibatan saratus lima puluh rébu euro dina hadiah.

Iraha balapan ieu kajantenan?

Pantai Bajo Guía

Pantai Bajo Guía, salah sahiji tempat balap kuda di Sanlúcar

Pasanggiri lumangsung di Agustus. Éta dilumangsungkeun dina dua kelompok tilu dinten, anu kahiji dina lima belas kahiji bulan sareng anu kadua dina lima belas terakhir. Teu aya tanggal anu pasti sabab gumantung kana pasang surut. Sacara logis, ieu nyayogikeun langkung seueur rohangan pikeun kuda sareng pemirsa. Sareng éta, dina balapan Sanlúcar henteu ngan ukur pengendara profesional anu ilubiung, tapi ogé amatir.

Sedengkeun pikeun jam-jam, aranjeunna biasana dimimitian kira-kira satengah genep soré sareng aranjeunna dugi ka sonten. Kusabab kitu sareng kusabab hawa anu saé, henteu jarang ningali penonton anu ngamangpaatkeun tetep di pantai pikeun nikmati kompetisi.

Balapan kuda Sanlúcar salaku alesan pikeun terang daérah éta

Donana

Taman Alam Doñana

Salaku pikaresepeun, balap kuda di Sanlúcar mangrupikeun alesan anu sampurna pikeun anjeun terang daérah, salah sahiji anu paling indah di Spanyol. Kituna, kami bakal nunjukkeun sababaraha tempat anu dipikaresep anu anjeun tiasa mendakan.

Doñana Park

Di handapeun kota Sanlúcar dimimitian Doñana National and Natural Park, dianggap cadangan ékologis pangageungna di Éropa sareng dinyatakeun Warisan Dunya ku UNESCO. Kawasan rawa, bukit pasir sareng pasir anu stabil janten tempat panyumputan pikeun seueur jinis tutuwuhan sareng sato.

Diantara tilas, pinus batu, akasia, oleander atanapi ek gabus menonjol. Ngeunaan anu terakhir, Doñana mangrupikeun tempat perhentian sareng persinggahan pikeun seueur manuk anu aya dina lahanna nalika perjalanan ka Afrika.

Castle of Santiago

Kastil Santiago

Castle of Santiago

Marengan kaajaiban alam anu kakarék disebatkeun, anjeun gaduh Sanlúcar warisan monumental spektakuler. Dina ieu, kastil Santiago menonjol, permata Gothic telat diwangun dina abad ka-XNUMX ku Patih Madinah Sidonia.

Éta ngagaduhan struktur quadrangular, kalayan munara sareng barbcans sakitar taneuh parade anu aya di tengah. Salah sahiji panto anu nyambungkeun alun-alun utami sareng barbican kalér ogé bakal narik perhatian anjeun pikeun karya patungna anu indah.

Garéja Lady kami tina O.

Garéja Lady kami tina O.

Gereja Our Lady of the O.

Kitu ogé, éta mangrupikeun bagian tina warisan monumen Sanlúcar, dinyatakeun Komplek Artistik Sejarah, garéja Nuestra Señora de la O. Dina gaya Mudejar, éta diwangun dina abad ka-XNUMX sareng singkup pikeun portal gerbangna anu kasurupan ku arsip sareng hiasan patung.

Di jero, anjeun kedah nganjang ka kapilah San Sebastián, Kalayan permukaan Plateresque ngajentul sareng panel Ragam spektakuler ti Portugis Basque Pereira. Nya kitu, lukisan ti sakola Flemish abad ka-XNUMX anu ngagambarkeun Turunan Al Masih menonjol.

Istana Dukes Madinah Sidonia

Istana Ducal Madinah Sidonia

Istana Dukes Madinah Sidonia

Kaajaiban tembok bodas ieu diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun kanon gaya Renaissance. Tempatna di gigireun gareja anu urang nembé disebatkeun sareng ayeuna Tugu Artistik Bersejarah ti 1978.

Éta ogé ngagaduhan koleksi seni penting anu dipimilik ku imah ducal anu kalebet lukisan tina Zurbaran, Murillo y Goya, ogé sakumpulan koleksi permadani Flemish. Anjeun tiasa ogé cicing di jerona, sabab sabagian parantos dikhususkeun pikeun kamahéran.

Istana murangkalih Orleans

Istana Montpensier

Istana murangkalih Orleans

Upami karaton anu baheula éndah, salah sahiji murangkalih Orleans langkung menonjol. Éta didamel numutkeun prinsip-prinsip gaya bersejarah sareng gaya élektik abad ka-XNUMX. Kusabab kitu, elemen Mudejar sareng oriental na digabungkeun sareng bentuk klasik anu menonjol.

Dibaptis ku sababaraha ahli salaku "keinginan arsitéktur" tina patih Montpensier, Éta ogé ngagaduhan kebon gaya Inggris anu éndah anu desainna dilaksanakeun ku Lecolant.

guha

Poto Las Covachas

guha

Bareng sareng sadaya anu parantos kami nunjukkeun, mungkin tugu anu paling panasaran di Sanlúcar de Barrameda nyaéta Covachas. Éta mangrupikeun galéri porticoed o pondok Éta diwangun ku tilu belas gerbang runcing anu aya oray atanapi basilisk anu ukiran.

Pasar padagang gaya Gothic lami ieu diwangun dina akhir abad ka-XNUMX sareng napel di istana Dukes Madinah Sidonia.

Garéja Lady Urang Rahmat

Garéja La Merced

Garéja Lady Urang Rahmat

Kuil anu saé ieu diwangun dina awal abad tujuh belas salaku bagian tina Recoletos Descalzos biara ti Our Lady of Mercy. Mangrupikeun kaajaiban-gaya Manneris anu disimpen dina akhir abad ka-XNUMX sareng ayeuna dijantenkeun salaku auditory kotamadya. Justru dina dirina éta Festival Musik Internasional Sanlúcar de Barrameda.

Basilika tina amal

Garéja amal

Basilika tina amal

Diwangun dina awal abad ka-XNUMX, éta ogé Manneris sareng ngagaduhan rencana silang Latin kalayan nave tunggal sareng kapel anu kabuka dina éta. Di jero, altarpiece menonjol sareng gambar tina Our Lady of Charity Makuta, santo pangungsian Sanlúcar.

Monumen sanlúcar sanés

Janten beunghar mangrupikeun warisan anu monumental di kota Andalusian anu mustahil pikeun urang nyaritakeun ngeunaan sadayana. Nanging, salian ti gedong-gedong samemehna, kami nyarankeun anjeun pikeun ngamangpaatkeun perjalanan anjeun pikeun ningali balapan kuda Sanlúcar sareng ogé nganjang ka puri tina roh suciéta bastion San Salvador, la Garéja Lady Urang Anu Ditinggalkeun zona arkéologis tina Ebora atawa Imah Arizón.

Kasimpulanana, balap kuda di Sanlúcar de Barrameda Éta mangrupikeun acara anu megah anu urang nyarankeun ku anjeun pikeun ditingali. Tapi, salian ti éta, kami nyarankeun yén anjeun ngamangpaatkeun lalampahan anjeun pikeun nikmati pantai anu indah di daérah éta, sareng langkung ti éta, pikeun nganjang ka tempat-tempat indah Doñana sareng monumen anu teu pati éndah anu ditawarkeun ku kota Cadiz. Sareng, upami anjeun hoyong terang propinsi ieu langkung, urang tinggalkeun anjeun tulisan ngeunaan kota-kota sanésna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*