Salar de Uyuni, lansekap sorga di Bolivia

Amérika Kidul Mangrupikeun tujuan anu saé, bumi anu sajarah sareng bentang anu luar biasa. Pikeun panon Éropa, éta ogé ngandung kuota éksotik. Amazon, Peru sareng reruntuhan na, Ékuador sareng pagunungan na, Argentina sareng glasier na Bolivia sareng kaajaibanna nyalira diantara anu kami nyorot ayeuna teh Uyuni Uyah Datar.

Gaji ieu Mangrupikeun gurun uyah anu pangageungna sareng luhurna sa dunya. Éta ageung, éta di Bolivia, sareng ayeuna, yén sadayana aya di sekitar litium anu diberkati dina batré sadaya alat éléktronik kami, éta ogé aya dina panon industri téknologi. Hayu urang terang éta.

Bolivia

Nagara Plurinasional Bolivia gaduh salaku ibukota Sucre tapi jok kakuatan éksékutip, pamilihan sareng législatif mangrupikeun kota penting na anu sanés, La Paz. Éta wawatesan sareng Argéntina, Paraguay, Brazil, Chili sareng Peru sareng anjeun pasti kantos nguping dina beja panganyarna yén aya kudéta kusabab hasil pamilihan umum henteu diaku. Présidén konstitusi terakhir na sareng trafo hébat nagara éta Evo Morales.

Bolivia ngagaduhan seueur khasanah arkéologis, rébuan, siga Tiwanaku, contona, atanapi Samaipatka. Seueur anu aya di Andes, anu sanésna dina kaayaan konservasi anu langkung saé atanapi langkung parah, tapi sadayana nyarios ka urang ngeunaan daérah anu kantos aktip pisan sareng penting pikeun peradaban.

Dataran Uyah Uyah

Sanaos harta karun arkéologisna, teu kéngingkeun kasempetan nganjang ka salah sahiji bentang alam anu pangsaéna di dunya: Salar de Uyuni anu lega. Sakumaha urang nyarios dina presentasi Mangrupikeun gurun anu panggedéna sareng pangluhurna di dunya.

Dataran Uyah Uyah Cai permukaanna aya 10.582 kilométer pasagi sareng jangkungna 3650 méter di daérah kidul-kulon nagara éta, di propinsi Daniel Campos, jurusan Potosí. Sakitar 40 rebu taun ka pengker di daérah Bolivia ieu nyaéta Danau Minchin sareng sakitar 11 rébu taun ka pengker Danau Tauka. Dina waktos éta iklimna benten, henteu garing sareng garing, sareng hujan teras-terasan.

Maka bakal aya a mangsa cuaca panas sareng garing anu nyababkeun situ Andean hébat ngaleutikan nimbulkeun pembentukan rumah uyah sapertos Uyuni atanapi Coipasa. Tasik janten flat salt atanapi laguna langkung alit, sapertos danau Uru Uru atanapi Poopó ayeuna.

Sakumaha seueur uyah dina uyah uyah téh? Patarosan anu saé. Diperkirakeun aya sababaraha 10.000 juta ton uyah. Aya sakitar sabelas lapisan uyah anu béda-béda kandelna, antara hiji sareng sapuluh méter. Kulit luhurna panjangna sapuluh méter. Total jero lapangan uyah diperkirakeun 120 méter, antara lapisan cai asin sareng leutak.

00 Unggal taun sakitar 25.000 ton sasari, tapi sakumaha urang nyarios di luhur di dieu naon anu bakal janten masalah hiji dinten sanés seueur uyah tapi litium. Litium, anu aya dina cai asin di dieu sareng magnesium, kalium, natrium sareng boron sulfat, mangrupikeun komponén utama aki anu dianggo ku sadaya alat éléktronik urang, janten cadangan dunya penting pisan. Naséhat kuring? Berita ngeunaan kajadian Bolivia kedah dibaca dina konci ieu. Amérika Serikat nganggap yén Bolivia gaduh cagar litium pangageungna di dunya.

Nalika aranjeunna ngémutan kanyataan ieu anu penting pisan pikeun ngartos politik Bolivia, kuring teraskeun langkung seueur inpormasi ngeunaan situs spektakuler ieu anu, salian ti pentingna radikalna, mangrupikeun tujuan wisata hébat. Kusabab? Nya, salah sahiji poto anu ngahias tulisan ieu mangrupikeun buktina anu saé: latar bodas, langit biru, gambar anu pangsaéna.

Salaku tambahan, gaji ogé Amérika Flamingo Tilu Spésiés Tempat Pembibitan, flamenco Andean, éta Yakobus sareng Chili. Janten sadayana digabungkeun pikeun ngajantenkeun tujuan sareng seueur magnet. A) Leres, per taun sakitar 300 rébu wisatawan sumping sareng taun kamari, 2019, anjeunna kéngingkeun World Travel Awards salaku Atraksi Wisata Terbaik di Amérika Kidul.

Nganjang ka Salar de Uyuni

Iraha wayah pangsaéna taun nganjang? Dina bulan Nopémber anjeun ogé tiasa nyandak poto anu saé pikeun ningali flamingo dina beternak lengkep. Saatos, waktos naon waé saé, sanaos sadayana gaduh pro sareng kontra.

Aya dua usum, usum hujan anu dina usum panas Amérika Kidul ti Désémber dugi ka Maret; jeung usum halodo anu antara Méi sareng Oktober, usum salju. Kahiji nyaéta nalika cai uyah akumulasi dina permukaan teras a eunteung buta éndah anu sigana ngahiji sareng langit. Dina kadua, usum halodo, eunteung henteu wujud tapi aya cuaca anu langkung saé.

Upami anjeun aya di belah kalér Argéntina atanapi anjeun cicing di dinya, kunjungan éta tiasa diaksés pisan. Nyatana, seueur urang Argentina ti beulah kalér ngadatanganana sakapeung dina kahirupan aranjeunna sabab hartosna perjalanan saderhana nganggo mobil ti propinsi sapertos Tucumán, Jujuy atanapi Salta. Upami anjeun aya di Bolivia nganjang ka hal-hal sanés gampang dugi ka dinya. Aya seueur wisata Sareng sanaos seueur anu angkat nyalira, upami anjeun datang ti jauh, aman pikeun nyéwa wisata sapoé.

Aya pisan saeutik plang sareng sumping dina mobil anjeun upami anjeun henteu terang éta tiasa ngahesekeun anjeun. Aya perjalanan siang upami anjeun teu gaduh waktos atanapi dugi ka tilu dinten pikeun nganjang ka laguna caket, sumber cai panas atanapi bumi geysers. Anu teu tiasa leungit dina ransel anjeun nyaéta tabir surya, kacamata hideung, topi, cai, kas pikeun angkat ka kamar mandi, pancuran upami perjalanan panjang atanapi mayar tikét.

Upami anjeun di Argéntina, cara anu pangsaéna pikeun meuntas nyaéta ngalaksanakeunana di La Quiaca, Propinsi Jujuy, nuju ka Villazón, di Bolivia. Di dinya anjeun angkat karéta sareng dina salapan jam anjeun aya di tujuan. Atanapi anjeun tiasa nyandak beus sareng tahan kaayaan anu goréng dina rute. Upami anjeun sumping ti nagara sanés maka anjeun tiasa sumping ku pesawat ka La Paz teras angkat pesawat anu sanés ka Uyuni, aya penerbangan unggal dinten, atanapi beus wengi wisata anu peryogi sakitar 10 jam atanapi nyéwa mobil atanapi angkat karéta ka Oruro sareng ti dinya karéta ka Uyuni.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*