Budaya china

Cina éta mangrupikeun nagara anu saé kalayan budaya millenary, euyeub sareng rupa-rupa. Éta sapertos dunya anu misah, kalayan basana, festivalna, zodiakna nyalira, idiosyncrasy na ... upami langkung gampang nyarios Cina, sigana mah bakal aya booming para siswa basa éta. Tapi basa Cina rada rumit ...

Entong kasieun, dinten ieu urang kedah nyarioskeun perkawis anu hébat budaya Cina.

Cina

Cina éta mangrupikeun nagara anu pangeusina ageung di dunya, ngagaduhan langkung ti 1400 milyar jiwa sareng peryogi sababaraha minggu pikeun nyéépkeun sénsus nasional unggal waktos. Salaku tambahan, pikeun sababaraha waktos ayeuna sareng silih gandengan ideu "dua sistem, hiji nagara" (kapitalisme sareng sosialisme), éta parantos janten kakuatan ékonomi dunya munggaran.

Cina ngagaduhan 25 propinsi, lima daérah otonom, opat kotamadya handapeun orbit pusat sareng dua daérah administrasi khusus nyaéta Macao sareng Hong Kong. Éta ogé nyatakeun Taiwan, salaku hiji deui propinsi, tapi pulau na tetep nagara mandiri ti saprak Revolusi Cina.

Mangrupikeun nagara ageung éta ngagaduhan wates sareng 14 bangsa y bentang na rupa-rupa. Aya gurun, gunung, lebak, canyons, steppes, sareng subtropics. Budaya na mangrupikeun millenary saprak peradaban Cina lahir abad ka tukang.

Mangrupikeun waktos ampir sadayana millennial ayana kaayaan monarchical, tapi di 1911 perang sipil munggaran lumangsung anu ngagulingkeun dinasti terakhir. Dina pengertian ieu, kuring nyarankeun pisan ningali Kaisar pamungkas, pilem anu saé ku Bernardo Bertolucci.

Saatos réngsé Perang Kadua sareng mundur Jepang ti daérah Cina komunis meunang perang sipil sareng aranjeunna ditumpukeun ka pamaréntah. Ayeuna urang Cina anu éléh hijrah ka Taiwan sareng ngadegkeun nagara anu misah, salamina diklaim ti daratan. Engké bakal datang sababaraha taun parobihan, pendidikan sosialis, kebon koléktif, kalaparan sareng tungtungna, kursus anu béda anu nempatkeun nagara dina abad ka-XNUMX.

Budaya Cina: agama

Ieu téh hiji nagara multi agama dimana aranjeunna cicing Budha, Taoisme, Islam, Katolik sareng Protestan. Kusabab konstitusi ayeuna ngahargaan kabébasan ibadah sareng mangrupikeun aspek anu penting pikeun jalma.

Agama-agama ieu ngagaduhan ayana di seueur kota di Cina, gumantung kana kelompok étnis anu cicing di dinya. Éta pantesna netelakeun éta aya langkung ti 50 kelompok étnis di Cina, sanaos mayoritasna Han, tapi leres budaya Cina sacara umum dibeuntasan Taoisme sareng Konfusianisme, kumargi filsafat ieu anu nyusup kahirupan sadidinten.

Seueur urang Tionghoa ngalaksanakeun sababaraha ritual sababaraha agama, boh kusabab kapercayaan anu leres atanapi folklore. Do'a ka karuhun, pamingpin, pentingna alam dunya atanapi kapercayaan kana kasalametan anu tetep. Goréngna kénéh, dinten ayeuna sanés salah sahiji agama ieu mayoritas sareng ditumpukeun. Éta sadayana, enya, sepuh pisan sareng beunghar sareng dahan na murag ti aranjeunna dimana-mana.

El budha éta asalna di India sakitar 2 taun ka pengker. Urang Cina Han kalolobaanana Budha, sapertos anu cicing di Tibét. Di nagara éta aya seueur situs agama Budha sapertos Pagoda Angsa Liar atanapi Kuil Jade Buddha.

Samentara éta, Taoisme asli di nagara éta sareng umurna ogé sakitar 1.700 taun. Didirikeun ku Lao Tzu sareng didasarkeun kana cara Tao sareng "tilu harta karun", rendah haté, welas asih sareng hemat. Éta ngagaduhan ayana anu kuat di Hong Kong sareng Macao. Sedengkeun pikeun situs Taoist, éta aya di Gunung Shai di propinsi Shandong atanapi Bait Allah Déwa Kota, di Shanghai.

Aya ogé rohangan pikeun anu Islam di Cina, sumping ti nagara-nagara Arab sakitar 1.300 taun ka pengker sareng ayeuna gaduh sakitar 14 juta jalma anu aya di Kazak, Tatar, Tajik, Hui atanapi Uyghur, contona. Janten, aya Masjid Agung Xi'an atanapi Masjid Idgar, di Kashgar.

tungtungna, Kristen sareng bentuk agama Kristen anu sanés sumping ka Cina ti penjelajah sareng padagang, tapi janten langkung saé sareng langkung mantep saatos Perang candu di 1840. Dinten ayeuna langkung caket kana 3 atanapi 4 juta urang Kristen Cina sareng 5 juta urang Protestan.

Budaya Cina: tuangeun

Resep pisan. Naon anu kuring tiasa nyarios? Kuring muja kadaharan Cina, Éta super variatif dina bahan sareng cara masak sareng mustahil bosen ku rasa anu dipibanda. Anu anjeun kedah terang ngeunaan budaya pangan Cina nyaéta éta Éta kabagi kana daérah anu ngagaduhan metode kuliner anu béda.

Kukituna, urang gaduh asakan Cina Kalér, Kulon, Cina Tengah, Wétan sareng Kidul. Masing-masing ngagaduhan rasa, bahan sareng cara masak. Urang Cina resep tuang sareng condong nuturkeun anu dicirian etiqueta. Dimana unggal tamu dumuk penting, sabab janten tamu ngahargaan henteu sami sareng anu sanés. Sareng dugi ka anu istiméwa éta aya anu ngaraos teu aya anu henteu. Anjeun ogé kedah ngadamel roti bakar anu munggaran.

Dina waktos tuang siang anjeun kedah ngantep anu langkung sepuh ngalaksanakeunna heula, anjeun kedah nyandak mangkok sapertos anu sanés, aya anu tartib dina ramo, langkung merenah pikeun nyandak tuang tina piring anu caket anjeun supados henteu manteng dina méja sareng ganggu, entong ngeusian sungut anjeun, nyarios sareng sungut anjeun, entong nempelkeun sumpit dina tuangeun tapi ngadukung aranjeunna sacara horisontal, hal-hal sapertos kitu.

Paragraf anu misah pantes tea di cina. Éta budaya lengkep. Teh dihasilkeun di dieu sareng dikonsumsi sadidinten, unggal dinten. Upami anjeun mikir yén ngan ukur aya hideung, beureum sareng héjo ... anjeun salah pisan! Ngamangpaatkeun perjalanan anjeun pikeun diajar sadayana ngeunaan tèh. Kualitas tèh ditilik tina seungit, warna, sareng rasa, tapi kualitas tèh komo cangkir anu pantes. Lingkungan ogé penting, éta sababna jaga sareng suasana, téhnikna, naha atanapi henteu aya musik, bentang ...

Aya wisata anu dirancang khusus pikeun diajar ngeunaan sajarah sareng filsafat Tionghoa.

Budaya Cina: zodiak

Zodiak cina éta siklus 12 taun sareng unggal taun diwakilan ku sato anu ngagaduhan sifat anu tangtu: beurit, sapi, macan, kelenci, naga, oray, kuda, embe, monyét, hayam jago, anjing sareng babi.

Este 2021 nyaéta taun sapi, simbol kakuatan tradisional dina budaya Cina. Mindeng dianggap yén sataun sapi bakal janten taun anu bakal lunas sareng nguntungkeun. Naha aya tanda-tanda anu dianggap sial? Leres sigana mah henteu saé lahir di taun domba, yén anjeun bakal janten pengikut sareng sanés pamimpin ...

Sabalikna, upami anjeun lahir dina taun naga éta matak héran. Sabenerna, jalma-jalma anu dilahirkeun dina taun naga, oray, babi, beurit, atanapi macan anu paling untung.

Budaya Cina: festival

Kalayan budaya anu beunghar sapertos kitu, anu leres nyaéta festival sareng acara budaya ngalobaan di nagara éta. Sapanjang sataun, sareng seuseueurna ageung diatur numutkeun kalénder lunar Cina. Perayaan anu pang populerna nyaéta Festival Mid-Autumn, Taun Anyar Cina, Festival És Harbin, Festival Shoton di Tibét, sareng Festival Parahu Naga.

Saatos éta, leres yén aya festival anu saé di Beijing, Shanghai, Hong Kong, Guilin, Yunnan, Tibet, Guangzhou, Guizhou ... Maka, upami anjeun resep janten saksi atanapi ilubiung dina salah sahiji waé, anjeun kedah parios naon anu bakal kajantenan nalika anjeun angkat.

salaku ka festival impor Éta ogé lumangsung di Cina, Natal dina Poé Valentine, Poé Thanksgiving atanapi Lebaran, ngan ukur namina anu paling dikenal. Kabeneran aya agénsi pariwisata anu ngatur wisata sacara tepat tumut kana acara acara sareng festival.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*