Budaya Jérman

Alemania aya di tengah Éropa sareng saatos Rusia éta nagara sareng jumlah pangeusi buana pangageungna, kalayan 83 juta jalma cicing di 16 nagara bagian na. Éstu parantos janten Phoenix sajarah sabab teu aya ragu yén saatos perang sareng pembagian nagara éta parantos dilahirkeun deui ku kamulyaan anu hébat.

Tapi kumaha budaya jerman? Naha leres aranjeunna leres-leres tertib sareng ketat? Naha aya tempat pikeun humor sareng kamasyarakatan anu saé atanapi henteu? Tulisan dinten ieu dina Actualidad Viajes ngeunaan budaya Jérman.

Alemania

Sejarah nagara ieu panjang sareng anjeunna salawasna, dina hiji cara atanapi cara anu sanés, ilubiung dina acara pangpentingna Éropa. Kanggo seueur, Nanging, Jérman ngalebetkeun sajarah di Rézim Nazi di 1933, pamaréntah anu nyandak ka Perang Dunya II sareng janten pelaksana salah sahiji musibah anu paling pikasieuneun tina peradaban manusa, éta Holocaust.

Teras, saatos perang, bakal dibagi pembagian wilayah antara Républik Féderal Jérman sareng Républik Démokratik Jérman, bagian kapitalis sareng bagian komunis dina kakawasaan Soviét. Janten hirupna bakal lungsur dugi ka akhir abad ka-40 nalika, urang anu umurna langkung ti XNUMX taun, ningali dina TV Runtuhna Tembok Berlin sareng mimiti era anyar.

Dinten Jérman nangtung salaku kakuatan ékonomi dunya, pamimpin industri sareng téknologi, kalayan sistem médis universal anu saé, pendidikan umum gratis sareng standar hirup anu saé.

Budaya Jérman

Di Jérman aya rupa-rupa agama, adat istiadat sareng tradisi produk imigrasi, tapi sanaos kitu, ku kabeungharan ieu, aya konstanta anu tiasa diperhatoskeun dina tingkah laku Jérman.

Jérman mangrupikeun bumi pamikir, filsuf sareng pangusaha. Salaku pangbagi umum anu hébat, tiasa nyarios tanpa sieun kasalahan éta urang Jérman logis tur wajar sareng éta, janten, ogé aranjeunna terstruktur sareng tertib. Dina pengertian ieu, konstanta utami anu tiasa namina nyaéta katepatanana.

Saperti urang Jepang, Jérman mangrupikeun jalma pas waktuna sareng éta ngajantenkeun sadayana anu kedah dianggo dina waktuna pikeun ngalakukeun éta. Abdi nyarios perkawis transportasi atanapi perawatan di gedong umum. Pesenan dituturkeun sareng ngalakukeun éta mastikeun hasil anu pangsaéna. Karéta henteu telat di dieu, beus atanapi kapal terbang henteu telat, sareng jamna sok lancar. Rencanana dituturkeun kana serat, nuturkeun motto anu maca sapertos "ketepatan waktu nyaéta kahadéan raja-raja."

Kusabab kitu, upami anjeun badé berinteraksi sareng urang Jérman, langkung saé anjeun kedah waktuna sareng hormat kana jadwal anu parantos anjeun atur. Malah aturan anu teu diucapkeun nyaéta langkung saé sumping lima menit sateuacan waktos anu parantos ditangtoskeun tibatan telat hiji menit.

Di sisi anu sanésna, sanaos urang Jérman gaduh reputasi janten tiis pengertian kulawarga sareng komunitas anu saakar. Komunitas nuturkeun aturan sahingga teu aya masalah ayana babarengan naha di lingkungan, kota, kota atanapi sakumna nagara. Aturan parantos dilakukeun pikeun diturutan.

La sarua génder éta mangrupikeun hal anu dipikirkeun sareng dianggap. Nyatana, nembé Kanselir Merkel nyalira nyatakeun dirina, saatos jempé bari, saurang féminis. Nagara hormat kana hak-hak masarakat LGBT sareng sakedap ayeuna teh kawijakan imigrasi.

Jelas, henteu aya anu gampang, aya kelompok sayap katuhu di masarakat Jérman anu henteu resep multiétnik tapi dina titik ieu di dunya ... naha masuk akal pikeun ngobrol ngeunaan kasucian sareng barang? Di sagigireun konyol. 75% penduduk Jérman perkotaan sareng ieu tempat jalma langkung liberal sareng terbuka dina masalah ieu.

Kanggo sababaraha waktos ayeuna, Jérman parantos paduli kana miara lingkungan sareng ngahasilkeun énergi terbarukan, investasi dina bahan bakar énggal atanapi ngirangan polusi, ngadorong daur ulang sareng sajabana.

Ngeunaan sistem pendidikan, ngagaduhan salah sahiji sistem pendidikan anu pangsaéna di dunya sareng etos kerja anu asalna ti baheula sareng siga henteu hoyong leupas. Atoh, di dieu rata-rata 35-40 jam saminggu dikerjakeun sareng nomer ieu diantara anu panghandapna di Éropa tanpa kaleungitan produktivitas. Sareng éta mangrupikeun kota-kota anu nyandak seueur liburan.

Kami parantos terang kumaha aranjeunna resep panonpoé sareng kumaha aranjeunna milari, contona, pantai Spanyol.  Wisata di luar negeri penting pikeun aranjeunna kana titik data nunjukkeun yén urang Jérman langkung seueur perjalanan internasional per kapita dibanding urang Éropa anu sanés. Badé angkat kamana? Nya, ka Spanyol, Italia, Austria ...

Aya naon jeung simbol budaya ti nagara ieu? Sanaos éta mangrupikeun nagara sajarah Kristen, dinten ayeuna ngagaduhan penduduk Muslim ageung maka bulan sareng bintang Islam parantos janten bagian tina budaya Jerman simbolis. Urang ogé tiasa namina jalma-jalma anu siga simbolis Marx, Kant, Beethoven atanapi Goethe, Contona.

Sareng kumaha upami Budaya dahareun Jérman? Ieu ngurilingan persiapan tuangeun dimana dagingnae populér pisan sareng ampir aya dina unggal tuangeun sadidinten, sareng panci jeung kentangéta sausageséta kijuéta asinan. Kalayan tuang téh populér sareng ayeuna réstoran kelompok étnis sanésna ogé ditambihan, janten tuangeun seueur pisan.

Jérman, éta dipikaterang, resep pisan Bir tah éta mabok di luar sareng di jero imah. Tukangeun bir aya anggur, brendi ... tapi bir mangrupikeun ratu mutlak sakumaha anu anjeun parantos terang. Tapi naha aya deui tradisi Jérman anu tiasa urang nyarioskeun? Tangtosna, aya anu mimiti festival agama, boh Kristen boh Protestan, atanapi ayeuna Islam, atanapi ogé tradisi anu langkung sékulér sapertos anu populér waktos tea katelahna kopi jeung kuchen.

Dina waktos anu kostum tradisional anjeun kedah namina anu kawéntar lederhosen, digunakeun ku jalma-jalma nagara, pakait pisan sareng budaya Bavarian atanapi Tyrolean. Dina kasus awéwé, kostum anu khas nyaéta dirndl, jas sareng blus sareng rok anu warna-warni pisan, jelas yén henteu dianggo deui di padesaan, tapi dianggo dina festival bir atanapi acara masarakat anu sanés.

Akhirna, ieu umumna sareng pastina, upami anjeun ngumbara di sakumna Jérman, anjeun bakal mendakan variasi, langkung seueur jalma kabuka, jalma anu langkung katutup, kampung gunung anu saé, kota-kota anu sepi pisan, di kidul, kidul-kulon sareng kulon seueur festival populér anu parantos diulang . mangabad-abad (contona parade ulang taun Perang 30 Taun), pasar warna-warni anu ngajual kadaharan khas atanapi kota-kota anu nyata kosmopolitan. Aya anu tiasa milih.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)