Bunkers di Spanyol

Bunker di luhureun León

Aya seueur bunkers di Spanyol disebarkeun ka sakuliah géografi nasional. Éta mangrupikeun sisa-sisa perang anu disangsara ku nagara urang sareng sawaréh di antarana tiasa waé teu diémutan sabab dihijikeun kana bentang sareng dina kaayaan anu ditinggalkeun.

Nanging, anu sanés bakal narik perhatian anjeun kusabab ukuranana sareng penampilan anu kuat. Di sisi anu sanés, urang ogé tiasa nganggap bunker kana jinis fasilitas anu sanés. Urang rujuk kana saung fallout sapertos anu aya, contona, dina Istana Moncloa de Madrid atanapi di Pangkalan militér Torrejon de Ardoz, ogé di komunitas otonom Madrid. Tapi dimungkinkeun teu bisa didatangan. Ku alatan éta, urang bakal difokuskeun tipe kahiji tina bunkers di Spanyol, nu leuwih anjeun bisa dibere nyaho.

Bilbao Beusi Beubeur

sabuk beusi

Bilbao Iron Beubeur, salah sahiji set pangalusna dilestarikan tina bunkers di Spanyol

Ieu meureun benteng pangpentingna anu aya di nagara urang. Éta diwangun nalika Perang Sipil sareng diwangun ku dua garis pertahanan anu dipisahkeun sakitar dua ratus meter. Aranjeunna ngurilingan kota Basque pikeun ngabéla éta. Dina total, aya ngeunaan saratus dalapan puluh bunker, biasana dihijikeun ku lombang.

Upami anjeun hoyong nganjang ka éta, kami nyarankeun yén anjeun ngalakukeun éta ngalangkungan daérah éta Gunung Archanda, salah sahiji bagian pangalusna dilestarikan. Sajaba ti éta, anjeun bisa ngakses eta ngaliwatan kawentar mobil kabel jeung, saliwatan, ngahargaan pintonan éndah kota jeung sakuliling na. Tanpa hilap yén anjeun gaduh jalur hiking anu megah ngalangkungan gunung ieu sareng anu caket dieu.

Benteng Algeciras Bay

Salah sahiji bunker di Algeciras

Salah sahiji bunker di komplek Algeciras

Diantara bunkers di Spanyol, set ieu salah sahiji pangalusna dilestarikan. Teluk Algeciras éta, alatan deukeutna ka Gibraltar, wewengkon utamana sénsitip salila Perang Dunya II. Ku sabab kitu, set pertahanan spektakuler ieu diwangun.

Ieu diwangun ku tilu garis. Kahiji kaasup genep jajar huntu naga. Ngaran ieu dibikeun ka constructions piramida leutik nu disimpen dina taneuh pikeun nyegah petikan kandaraan. Di tukangeunana, dituturkeun ku ladang ranjau sareng jalur kadua ogé kalayan halangan dina taneuh. Tungtungna, baris katilu diwangun ku dalapan bunker sarta susunan ieu réngsé kalawan sababaraha nests gun mesin lokasina di wewengkon wawatesan kayaning Sierra Carbonera atanapi San Roque.

Upami anjeun hoyong terang benteng ieu, kami mamatahan anjeun ngamimitian ku bunker caket La Linea de la Concepcion, anu Déwan Kota geus direhabilitasi aranjeunna sarta nyieun jalur husus pikeun nganjang aranjeunna. Tapi ogé di kota Algeciras, husus dina Centennial Park na, anjeun tiasa ningali sababaraha di antarana.

Vertex Parapets

Parapet Vertex Témbongkeun

Vertex Parapetos, salah sahiji bunker di Aragon

Ngaran ieu dibikeun ka kompléks bénténg nu bisa didatangan di sabudeureun kandang, di propinsi Saragossa. Salaku tambahan, bakal gampang pikeun anjeun mendakanana sabab ayana di dua sisi jalan anu ngahubungkeun kota ieu sareng Fuendodos.

Éta diwangun ku opat bunker rectangular sarta kalawan loopholes sahiji tipe disebut pos pasagi. Salaku tambahan, di bagian tengahna aranjeunna ngagaduhan gudang alit sareng tempat istirahat. Justru, di kotamadya Fuendetodos anjeun ogé tiasa ningali Vertex of Sierra Gorda, set sejen tina bunkers diwangun salaku pertahanan ngalawan leuwih saméméhna. Dina hal ieu, aya opat pillboxes, sababaraha parapets jeung pos hansip canggih.

Camposoto, sampel tina bunkers di Spanyol pikeun membela basisir

Bunker Camposoto

Salah sahiji bunker Camposoto

Aranjeunna nampilkeun rasa panasaran keur pinuh Pantai Camposoto (Cádiz), ti mana aranjeunna nampi namina. Éta dua wangunan anu disebarkeun ti kalér ka kidul anu ayeuna dina kaayaan rada goréng. Tapi aranjeunna tetep tiasa didatangan. Upami Sadérék, anjeun bakal reuwas pikeun manggihan aranjeunna dina pasir sarua di pantai.

Di sisi séjén, saprak anjeun aya di wewengkon ieu, nyandak kasempetan pikeun nganjang San Fernando, dimana anjeun bakal manggihan conto sejenna arsitektur militér kayaning puri San Romualdo jeung Sancti Petri atawa batré pertahanan tina Punta del Boqueron. Tapi anjeun ogé tiasa ningali jinis monumen sanés sapertos garéja utama San Pedro sareng San Pablo atanapi padepokan Cerro de los Mártires.

Albendin

Bunker Albendín

Bunker di Albendín

Anjeun oge bisa ningali bunkers di distrik Cordovan ieu milik baena. Dina hal ieu, aranjeunna mangrupikeun konstruksi leutik anu dimaksudkeun pikeun ngawas daérah sareng dina kaayaan konservasi anu saé.

Di sisi séjén, saprak anjeun di tempat ieu, anjeun bisa didatangan dina garéja Santa Maria jeung kabayang Ferris aneh nu reproduces leuwih heubeul dijieun ku Arab. Ogé, geus di baena, kami mamatahan anjeun ningali monumen sapertos puri jeung dipager walled tina Almendina, gereja Our Lady of Guadalupe sareng San Fransisco atanapi imah sapertos Countess sareng Tercia. Teu anéh, loba wangunan di kota ieu kaasup kana Warisan sajarah Andalusia.

Nules bunkers

Nules bunkers

Nules bunkers

Kitu ogé, eta bakal gampang pikeun anjeun manggihan bunkers ieu di propinsi Kastél, Kusabab aranjeunna ogé di suku jalan AP-7. Éta opat gedong mandiri, nyaéta, aranjeunna henteu gaduh komunikasi antara aranjeunna. Éta sadayana gaduh rencana trapezoidal sareng panjangna beda-beda antara lima belas sareng dalapan belas meter. Sedengkeun pikeun jangkungna, éta ogé beda-beda ti tilu nepi ka ampir opat méter. Kitu ogé, hateupna satengah bunderan sareng dina bentuk kolong anu diturunkeun. Tungtungna, aranjeunna sadayana gaduh sayang mesin gun sareng dasarna sirkular.

Di sisi séjén, saprak anjeun di Nules, pastikeun pikeun didatangan gereja kawas éta kulawarga Suci sareng Suci, Museum kayaning Sajarah atawa Medali museum jeung téater Alcazar. Tapi luhureun sakabeh, meunang deukeut ka Mascarell kota walled leutik asal abad pertengahan.

Bunkers of Cerro del Aceitunillo

The Aceitunillo bunkers

Salah sahiji bunker Cerro del Aceitunillo, di Luque (Córdoba)

Lokasina deukeut kota Cordoba of Lukas, Dina hiji pasir luhurna ampir genep ratus méter, anjeun ogé bakal nempo aranjeunna deukeut jalan. Dina hal ieu, éta mangrupa benteng sentral jeung tilu nests gun mesin. Anu kahiji wangunna siga prisma, diaméterna salapan méter sarta jangkungna dua. Sanajan kitu, dasarna sawaréh handap taneuh, nu hartina sakali di jero, eta bakal sigana leuwih jangkung ka anjeun.

Pikeun bagian maranéhanana, nests gun mesin boga bentuk kubah, rencana lantai sirkular sarta dua embrasures unggal. Éta ukuran kira-kira dua méter sarta disambungkeun ka bénténg sentral ngaliwatan galeri beton.

Di sisi séjén, ngamangpaatkeun tur Anjeun tina bunkers di Spanyol sarta tetep anjeun di Aceitunillo nganjang Luque. Cai mibanda spektakuler kastil Venesia, hiji bénténg Arab anu umurna teu dipastikeun. Anjeun oge bisa ningali garéja paroki Our Lady of Asumsi, diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun kanon Renaissance, jeung padepokan Nuestra Señora del Rosario, San Bartolomé atawa Nuestra Señora de la Aurora. Tapi luhureun sakabeh, meunang deukeut ka guha enchanted, nu imah reproductions lukisan guha.

El Capricho, diantara bunkers pangbadagna di Spanyol

Bunker of Caprice

Bunker of Capricho, di Madrid

Tempatna di taman Madrid anu nami anu sami, ukuranana jarang katingal di nagara urang. Ieu diwangun pikeun imah markas tentara republik sentral dina mangsa pertahanan Madrid. Ieu mangrupakeun wangunan neguaan dua rébu méter pasagi nu ngahontal nepi ka lima belas jero taneuh. Ogé, éta bakal masihan anjeun ide ngeunaan résistansi sareng kakuatan kanyataan yén éta tiasa tahan bom dugi ka saratus kilogram.

Di sisi séjén, ngamangpaatkeun datangna anjeun ka Taman Caprice pikeun dibere nyaho eta oge, sakumaha anu kasebut salah sahiji anu pang geulis di Madrid. Diantara keajaiban na, salian kebon, anjeun gaduh imah Cañas sareng de la Vieja, tari kasino, Beekeeper atawa Padepokan. Tapi ogé cai mancur sapertos Delfines sareng Octagonal, patung sapertos monumen Adipati Osuna, Roda Saturnus atanapi Kuil Bacchus sareng alun-alun sapertos anu aya di para kaisar.

Jalma anu caprice sanés ngan ukur bunker anu anjeun tiasa tingali di Madrid sareng sakurilingna. di taman sejen, kulon, Anjeun ogé bakal manggihan sababaraha ti période sarua, sanajan loba kurang spektakuler.

bunkers Punta Falconera

Titik Falconera

bunkers Punta Falconera

Di tempat anu istimewa ieu Costa brava, terpadu pinuh Taman Alam Cap de Creus jeung gigireun Rosas, lima bunker diwangun pikeun panjagaan basisir. Curiously, dina hal ieu, éta alus pikeun konservasi spasi alam éndah ieu, sabab ayana militér dicegah spekulasi real estate.

Sapertos dina kasus saméméhna, anjeun ogé tiasa ngamangpaatkeun kunjungan anjeun ka Punta Falconera pikeun nganjang ka kota caket dieu Rosas. Jeung, saliwatan, papanggih konstruksi pertahanan hébat sejen. Urang ngobrol ngeunaan Benteng, diwangun dina abad ka-XNUMX pikeun ngajaga kota. Ogé, di jerona aya sésa-sésa Rhodes, hiji kota Yunani kuna sabudeureun nu Rosas diwangun.

Kami ogé mamatahan anjeun nganjang sésa-sésa puri trinitas, ti XVI, jeung biara Santa María. Jeung, kitu ogé, garéja nu ngaranna sarua, dina gaya neoklasik, jeung Visigoth bénténg tina Puig Rom, Di wewengkon nu aya ogé sudut pandang nu nawarkeun pintonan spektakuler ti Empordà, di hiji sisi, sarta tina Kapuloan Medes, keur batur. Tungtungna, ulah poho ngadeukeutan ka kompleks megalitik.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sababaraha utama bunkers di Spanyol. Tapi urang bisa ngabejaan Anjeun tentang loba batur. Contona, éta tina Altea, The Carmel en Barcelonatina Saint Ursula di Tenerife atanapi tunggal blockhouse of Colmenar del Arroyo, di komunitas Madrid. Naha anjeun henteu nyangka éta cara alternatif pikeun ngalakukeun pariwisata?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*