Çesme (TURKI): Basisir pangalusna Laut Aegean

pantai cesme

Laut Aegean dipenuhan ku pantai anu saé pisan sareng tujuan wisata anu hébat anu disebarkeun di sababaraha nagara.

Salah sahiji pantai ieu nyaéta Cesme, kota sareng spa anu kawéntar pisan anu beristirahat di ujung samenanjung sakitar 85 kilométer ti Izmir, di kalkun. Éta cekap pikeun ningali poto anu makuta tulisan ieu pikeun hoyong ngumbara. 

Cesme, anu geulis

pintonan ngeunaan cesme

Ngaran dina basa Turki hartosna "sumber" Sareng masuk akal sabab sapanjang kota aya sumber kuno asal Usmani sareng sumber cai panas. Éta parantos lami janten tempat dimana jalma jegud ngagaduhan bumi kadua, tapi pikeun sababaraha waktos ayeuna semenanjung janten Resort pantai internasional.

kiwari Éta ngagaduhan hotél, imah kontrakan, marina, réstoran sareng naon-naon anu diperyogikeun ku pengunjung anu hoyong nyéépkeun sababaraha dinten. Seluruh semenanjung mangrupikeun targét, ngalangkungan kota anu menawan, sabab di sakurilingna aya kampung anu indah, kota-kota anu langkung alit sareng bentang anu indah anu tiasa dijajah.

imah di cesme

Kumaha anjeun tiasa dugi ka dinya? Upami anjeun dugi ka Izmir anjeun tiasa nyandak beus sabab aya sababaraha jasa per dinten sareng aranjeunna ngiderkeun dina jalur anu nyambungkeun kadua kota. Anjeun ogé tiasa sumping ku beus ti Istanbul saatos dalapan jam perjalanan atanapi upami anjeun di Yunani, di Pulo Chios, anjeun tiasa bray féri. Perjalananna sajam.

nepi ku aya rute pelayaran anu némpél Çesme , antara bulan Juni sareng Oktober, sareng éta sababna ngagaduhan terminal pelayaran modéren anu tiasa diaksés ti Istana Çesme saatos sakitar 20 menit jalan-jalan di sapanjang basisir.

balanja di cesme

Kabeneran di jero kota tiasa jalan-jalan. Éta kota anu ci sareng gampang ngurilingan. Peta sakedik cekap, nomeran kastil sareng voila, éta gampang pisan napigasi. Anjeun tiasa kéngingkeun peta di kantor wisata anu aya di darmaga, di gigiré Pabean sareng payuneun kastil. Ti 8:30 éta panto na dibuka.

Naon anu kedah ditingali dina Çesme

istana cesme

Nya cafe, imah téh sareng réstoran ramé di alun-alun utama dahar di luar, bersantai sareng ningali kahirupan sosial kota sareng pandangan anu hadé ti Aegean.

El Istana Çesme  Tanggalna ti mimiti abad ka-XNUMX sareng diwangun deui ku Sultan Beyzit pikeun masihan pertahanan anu hadé ngalawan serangan bajak laut anu ngancurkeun daérah dina waktos éta.

patung di istana cesme

Éta bénténg anu maksakeun tina genep menara sareng parit anu ngurilinganana dina tilu sisina. Tina battlements pandangan kota sareng laut hébat sareng kabeneran éta mangrupikeun gedong anu leres-leres dilestarikan sareng na dua musium sajarah Aranjeunna pikaresepeun pisan.

Dina salah sahiji diantarana aya koleksi anu aya hubunganana sareng kota kuno Erythrai sareng anu sanésna anu ngurus perang Turki-Rusia. Anjeun bakal ningali di payun a patung tina Algeria ghazi Hasan Pasha, komandan terkenal tina acara sajarah anu dikenal salaku Battle of Çesme, sareng upami anjeun angkat dina bulan Juli mangrupikeun setting anu saé pikeun festival musik anu diayakeun ku kota.

jalan tina cesme

Cesme mangrupikeun sajarah janten terang istana ogé kalebet leumpang ngalangkungan kota lami kota anu ngandung langkung seueur konstruksi abad XVIII sareng XIX, tina gaya neoklasik Yunani sareng anu leres dilestarikan. Salaku tambahan aya gedong Utsmaniyah, langkung anéh, sareng hiji tiasa jalan pisan kalintang jalanna.

Karya anu paling anyar di kota ieu konsentrasi di basisir kusabab genep taun ka pengker marina anyar, langkung ageung, sareng 90 méteran cai laut sareng seueur toko sareng tempat dahar sareng inuman di sisi laut.

angkatan laut tina cesme

Kidul kota mangrupikeun pantai anu pangsaéna dimana anjeun tiasa berjemur, lintar angin atanapi kitesurf ogé. Aya mil sareng mil keusik emas di panjuru semenanjung sareng seueur anu tiasa dipilih, sanaos sabagian lumayan teu tiasa diakses sareng aya anu heran nalika aranjeunna bakal ningkatkeun aksés.

Sababaraha pantai kasohor pisan sareng anjeun kedah mayar biaya lebet kanggo aranjeunna, ieu kasus Playa del Seaside pantai Club, dina teluk Piyade. Nyaéta naon kudu ningali sareng ditingali.

pantai di cesme

Salah sahiji pantai anu pangsaéna nyaéta Pirlanta Basisir, jembarna sareng emas, di belah kidul-kulon kota, sareng anu sanésna Altinkum Basisir. Upami anjeun resep cai langkung lembut éta Kabayang Basisir, anu paling dipilarian ku kulawarga sareng murangkalih. Sarua teh Buyuk Basisir, kalayan cai anu tenang, bersih pisan sareng haneut berkat caketna sumber cai panas, ogé dihias ku pasir bodas sareng henteu emas siga sésana.

pantai pilanta di cesme

Hal ieu ngajantenkeun pantai ramé pisan, janten upami anjeun dina usum usum siap pikeun balaréa. Ngadamel tali angin anjeun kedah angkat ka anu paling jauh Alacati, salah sahiji tempat anu pangsaéna di dunya pikeun latihan olahraga ieu, bahkan mangrupikeun tempat pikeun kompetisi internasional.

Naon anu kedah ditingali saluareun Çesme

pintonan ilica di https://www.airbnb.es/rooms/15810740

Henteu sadayana pantai, matahari sareng istirahat. Upami anjeun salah sahiji turis aktip, anu teu tiasa cicing dina panonpoé lami, anjeun tiasa ngatur wisata sakitar. Aya seueur situs arkéologis anu pikaresepeun di ieu bagian Turki.

Di caket dieu spa na ku Ilica kalayan teluk na anu keusik bodas sareng mandi termal. Kira-kira 20 kilométer jauhna IIdiri, situs nyatakeun Warisan Nasional pikeun jaman kuno na, benteng na lantai mosaik na ti jaman Hellenic masih bersinar. Sareng upami anjeun angkat ka akropolis na nalika surup, kumaha pandanganana!

pantai daylan di Cesme

dalyan mangrupikeun kampung perikanan di basisir jero cai belah wétan-kalér na Çesme. Sakumaha anjeun tiasa tebak, éta mangrupikeun salah sahiji tempat anu pangsaéna pikeun tuang lauk sareng kadaharan ti laut sareng sapeupeuting di buruan lampu lampu hurung teras anjeun gaduh waktos anu saé.

alacati di Cesme jumlah Itflik, dimana pantai Pirlanta Plaj sareng pantai Altinkum, caket dieu anjeun tiasa kemping. Désa Alaçcati éta éndah, kalayan sababaraha kincir angin na dirobih janten réstoran sareng éta ogé ngagaduhan seueur pantai.

Urla Iskelesi Éta mangrupikeun tujuan anu sanés di samenanjung sareng sami Gümüldür, Sigacik atanapi Seferihisar, sadaya tujuan sareng pantai sareng reruntuhan kuno.

izmir di Cesme

Anjeun tiasa naek beus na didatangan Izmir, contona, Smyrna anu lami, pikeun ngalangkungan na musium arkéologi sareng etnografi, ku ruruntuhan teh Forum Romawi, kastil sareng sagala rupa anu disimpen tina perang Russo-Turki di taun 20an.

Pantai EFeso di Cesme

Wisata sanés anu tiasa anjeun lakukeun nyaéta angkat terang Epesus, henteu diragukeun mutiara ti Méditerania anu aya hubunganana sareng jaman baheula Yunani-Romawi daérah ieu. Aya ogé reruntuhan kuno Pergamon, kalereun Bergama, sareng upami anjeun hoyong langkung jauh, angkat deui ka daratan sareng sumping Hierapolis sareng Pamukkale ku reruntuhanana megah sareng curug és, curug anu saleresna didamel tina batu kapur sareng sigana kumalayang ti sisi gunung. Acara.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*