Paling kawentar cheeses Perancis

Perancis mangrupakeun sinonim jeung cheeses. Unggal daérah di nagara éta ngagaduhan kéju atanapi kéju khusus, sareng aya sakitar 240 kéju anu sacara lega tiasa digolongkeun kana. tilu kulawarga: dipencet, lemes sareng biru.

Anjeun oge kudu mikir ngeunaan naon maranéhna ngalakukeun kalawan tilu rupa susu, sapi, embe atawa domba. Aranjeunna dina gilirannana dibagi kana kéju industri y kéju tegalan tur bade salajengna, aya ogé cheeses tradisional kalawan "Sebutan asal". Dina grup ieu aya 40 cheeses, leuwih atawa kurang. hayu urang tingali lajeng cheeses Perancis kawentar.

kéju dipencet

cheeses ieu aranjeunna dijieun tina susu sapi sareng sabagian mangrupikeun denominasi umumna "keju teuas". kabéh cheeses ieu aranjeunna datangna dina unit badag nu engke tukang sudagar motong kana keureutan atawa keureutan atawa keureutan. Aya ogé dua jenis, nyaéta kéju "asak", anu dipanaskeun dina prosés produksina, sareng "teu asak". Urut umumna leuwih lila.

Conto kéju tanpa masak nyaéta kéju cantal nu dihasilkeun dina pagunungan Auvergne. Sigana mah cheddar Inggris sarta boga denominasi asal (sebutan d'origine protegée). Sacara umum, kéju ieu dilakukeun dina kebon, tapi kebon anu sami ogé ngahasilkeun jumlah anu langkung ageung. Cantal asalna dina dua variétas, nu ngora jeung "antara dua", nalika matures leuwih lila, sahingga ngahontal rasa leuwih sengit.

kéju Perancis dipencet sejen nyaeta Comté, sarupa jeung Swiss Gruyère. Éta mangrupikeun kéju anu asalna ti daérah Comté di wétan Perancis, di wates jeung Swiss, kalayan susu anu asalna ti sapi anu ngarumput di luhur 400 méter. Comté nyaéta kéju asak, dihasilkeun sacara koléktif désa demi désa, kalawan métode anu geus robah saeutik leuwih abad.

Comté mangrupikeun kéju anu gaduh liang ageung atanapi tanpa liang sareng ogé Aya variétas, buah atawa asin. Comté anu paling mahal nyaéta anu pangkolotna, salami langkung ti genep bulan. Ieu mangrupakeun kéju tradisional nu dipaké dina fondue na raclette. Kanyataan: kéju anu dihasilkeun tina susu tina sapi anu henteu nuturkeun aturan Comté dipaké pikeun nyieun Gruyère Perancis. cheeses sarupa séjénna nyaéta Beaufort na Abondance.

Nuluykeun jeung cheeses dipencet teh Éméntal, kalawan liang , lumangsung di loba tempat di Perancis, tapi utamana di wétan. Nyaéta kéju anu langkung industri, sanajan boga IGP (Indikasi Geografi Anu Dijaga). Anjeunna kéju mimolette Ieu mangrupakeun kéju buleud anu dijieun di kalér, dina Lille. Warnana oranyeu sabab gaduh pewarna alami. Éta mangrupikeun varian Perancis tina kéju Edam Walanda.

El kéju Tome des téh a kéju semi-asak eta dihasilkeun dina Pyrenees sarta ngabogaan kulit hideung. Ieu mangrupakeun kéju anu cukup lemes jeung rasa hampang. Teu gaduh denominasi asal, tapi gaduh IGP. kéju sejen, favorit kuring, nyaeta Reblochon, kéju lemes exquisite éta Éta dijieun di Alps, kalawan rasa sengit sarta tékstur creamy.

kéju lemes

Aya ratusan cheeses lemes Perancis sarta masing-masing daérah ngagaduhan kakhususan. loba boga a Banding asal sarta aranjeunna dijieun dina unit leutik, tapi aya pengecualian jeung Anjeun bisa meuli sakabeh kéju badag. Contona, kéju Brie.

Aya dua variétas tina kéju Brie, Brie de Meaux jeung Brie de Melun. Éta dingaranan kota-kota anu teu jauh ti Paris. kéju brie eta mangrupakeun kéju buleud ipis ku panutup bodas mulus. Panutupna didahar, henteu dicabut, sareng rasana hampang.

Kéju Camembert dijieun di Normandia tur mangrupakeun salah sahiji nu kawentar di nagara jeung dunya. A porsi Camembert tiasa lemes di luar jeung sengit, tanpa ragrag eta. Kéju ngora tiasa teuas sareng garing kalayan sakedik rasa, sareng Camembert yuswa langkung konéng di luar. Dijual dimana-mana, sanaos tanpa denominasi asal-usulna henteu tiasa disebat Camembert.

Kéju Epoisses nyaéta kéju lemes ti daérah Burgundy. Éta langkung ipis tibatan Camembert konéng luar jeung bodas jero. Puseur ampir Crispy sarta kéju handapeun kulit lemes. Mibanda rasa has, sarupa jeung kéju Langres, sarta duanana babarengan jeung anggur beureum.

kéju Gaperon mangrupakeun kéju semi-lemes ti Auvergne, flavored jeung cabé jeung bawang bodas, bentukna hemisferal. kéju Mont d'Atawa Éta ti wewengkon Franche Comté, di wates jeung Swiss, dina jangkungna leuwih ti 800 méter. Leres, daérah anu sami sareng kéju Comté. Dijieun ku metode tradisional anu umurna abad, dina kotak kai. Ieu mangrupakeun kéju musiman sarta eta teu dijieun dina usum panas, sanajan cara modern pikeun nyimpen eta ngajadikeun eta sadia sapanjang taun.

Kéju Munster nyaéta kéju lemes anu dijieun di pagunungan Voges Perancis wétan, di wewengkon Lorraine. Éta super kuat sareng aya dua jinis, anu normal sareng anu Wow, kalayan siki jinten. Ieu mangrupakeun kéju poék dina luar, jeung panutup ipis nu bisa didahar atawa dihapus dina waktu dahar. Kalawan panutup éta kuat, tapi ogé tanpa panutup.

Kéju Pont l'Evêque nyaéta kéju creamy lemes tanpa masak sarta tanpa mencét anu dilakukeun di wewengkon basisir Normandia. Ieu salah sahiji cheeses pangkolotna di Perancis tur aya dokumén yén éta geus dipigawé dina Abad XII. El kéju Saint Nectaire Ieu salah sahiji cheeses Perancis greatest tur éta luhung. Éta dijieun di gunung Auvergne sarta aya dua jenis: tegalan jeung sapopoé.

Keju ladang langkung saé sareng langkung mahal sareng anu terakhir biasana dijual di supermarkét, dijual ngora teuing. Nalika éta ngora langkung garing sareng langkung keras, janten langkung beunang dewasa langkung lemes sareng langkung elastis. A kéju sarupa nyaeta Savaron.

Kéju biru

Dina grup ieu aya cheeses exquisite. The Bleu d'Auvergne Ieu mangrupakeun kéju kalawan denomination asal anu kualitas sarta rasa béda considerably. nyaeta Biru de Laqueille, nu modern Bleu d'Auvergne nu ti Saint Agur, creamy, dijieun di pasir Velay.

Bleu de Bresse mangrupikeun versi Perancis tina keju biru Denmark., lemes, ampir spreadable. The Biru des Causses Éta ngagaduhan denominasi asal sareng rasa anu kuat. Éta dijieun tina susu sapi ti wewengkon sarua jeung Roquefort sarta ngabogaan rasa sarupa. The Biru de Gex Asalna ti wates sareng Swiss, furo sareng rasa anu langkung hampang. Kéju Fourme d'Ambert Ieu mangrupakeun kéju biru hampang dijieun di Auvergne, kalawan rasa rada nutty.

Sareng tungtungna, Roquefort, nu kawentar sadaya cheeses Perancis. Cai mibanda denomination asal na Éta dijieun tina susu tina rupa tunggal domba, Lacaune. Ieu nuju rengse ti Abad Pertengahan sarta ngabogaan loba pamasaran. Sababaraha dihasilkeun 18 rébu ton per taun sarta diékspor ka sakuliah dunya. Dijieun di kiduleun Perancis, di jurusan Aveyron, jeung eta matures di guha. Baheula, loba pisan susu anu dipaké anu dibawa utamana ka daérah, tapi kasuksésanna geus nyieun investasi pikeun ngaternak domba sorangan.

Tungtungna, aya tipe séjén kéju, kéju embe kayaning Crottin de Chavignol sarta loba batur anu dihasilkeun ku patani sakuliah nagara. Aya ogé kéju susu domba, ti nagara Basque Perancis. Sareng urang tiasa namina kéju Port Salut, Raclette, Roulade, Boursin… Naha anjeun parantos nyobian seueur kéju Perancis anu kasohor?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*