Curug kasohor di Norwégia

Ku Syv Søstrene

Ku Syv Søstrene

Waktos Ieu kami bakal didatangan sababaraha kasohor ragrag norwegian. Hayu urang mimitian ku nyebut Ku Syv Søstrene o Cascade tina Tujuh Sadulur. Mangrupikeun curug anu ngagaduhan 7 aliran anu misah anu aya di Geiranger Fjord. Curug ieu jangkungna sakitar 250 méter.

Urang ogé tiasa nganjang ka curug Tvindefossen, anu perenahna 12 kilométer kaléreun Voss. Éta curug éndah anu jangkungna 15 méter.

Curug Langfoss Ieu mangrupikeun curug anu aya di belah kidul Norwégia, kalayan jangkungna 612 méterna, éta dianggap curug pangluhurna kalima di bangsa éta.

La Ramnefjells o Ramnefjellsfossen mangrupikeun curug, dianggap salah sahiji curug pangluhurna di dunya sabab ngagaduhan serelek 818 méter. Pikeun nganjang ka dinya urang kedah angkat ka gunung Ramnefjellet, di kotamadya Stryn, di daérah Sogn og Fjordane, sakitar 10 kilométer tenggara pakampungan Loen sareng Olden. Tumiba gampang diakses ku kapal, pesawat laut, atanapi jalan.

nu Kjelfossen Éta curug anu luhur ayana di Gudvangen, dina kotamadya Aurland, di Sogn og Fjordane. Curug na jangkungna 755 méter.

La Mardalsfossen mangrupikeun curug dina sababaraha léngkah, ayana di kotamadya Nesset, Møre og Romsdal sareng jangkungna 705 méter.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*