Kota éndah Badajoz

Olivenza

Aya seueur deui désa éndah Badajoz bilih sesah urang milih anu bade dipaparinkeun ka anjeun. Propinsi Extremadura pinuh ku kota-kota anu kasohor ku perhiasan monumentalna sareng bentang anu istimewa.

Sedengkeun pikeun dimungkinkeun, dataran subur walungan nangtung kaluar. Guadiana sarta tributary na, éta Guadalupejo, tapi ogé dataran jeung gunung nu, kawas éta San Pedro, masih milik Montes de Toledo, sanajan maranehna deukeut ka Portugal. Sareng, ngeunaan monumenna, Badajoz mangrupikeun salah sahiji propinsi anu paling seueur sajarah di Spanyol. Urut wewengkon Vetton, engké bagian tina Lusitania Romawi ka engké ngahijikeun kana possessions Muslim jeung, tungtungna, jadi dipikawanoh salaku wewengkon Castilla di Banteng motong ti 1371. Tapi, inevitably ninggalkeun sababaraha dina pipa nu, urang bade ningalikeun maneh kota geulis Badajoz.

Olivenza, kota Portugis heubeul

Témbongkeun Olivenza

Hiji jalan di Olivenza

Urang ngawitan tur urang di bagian kulon propinsi ngabejaan Anjeun tentang kota geulis ieu nu, curiously, geus ngan belonged ka Spanyol saprak 1801, saprak nepi ka harita éta bagian tina Portugal.

simbol hébat na teh citadel abad pertengahan atawa bénténg atawa puri olivenza, nu masih preserves tembok hébat na ti abad ka-XNUMX, munara jeung gerbang na kayaning pamadegan Alconchel, de los Ángeles, de Gracia jeung San Sebastián, dua kahiji dipiguraan ku dua munara sirkular. Di jero, anjeun tiasa ningali garéja Santa María del Castillo, nu imah a altarpiece geulis jeung Tangkal Jesse.

Nepi ka ahir Abad Pertengahan ogé milik sasak ajuda, nu dititah ngawangun ku raja Manuel I ti Portugal meuntas Guadiana. Sawaréh ancur nalika Perang Suksesi, éta henteu kantos dibalikeun deui.

Sedengkeun pikeun monumen agama di kota Badajoz, kami mamatahan anjeun ogé nganjang ka garéja Santa Maria Magdalena, Diwangun ku raja sorangan, ku kituna responds kana gaya Manueline, varian Portugis telat Gothic. Ogé, anjeun kedah ningali Suci House of Mercyéta Convent of San Juan de Dios jeung, geus di pinggiran Olivenza, sésa-sésa nu garéja pre-Romanesque of Valdecebadar. Tungtungna, tong hilap angkat ka arena adu banteng, anu konstruksina aya dina pertengahan abad ka-XNUMX, sareng jalan-jalan di jalan-jalanna kalayan perenah abad pertengahan.

Zafra, salah sahiji kota di Badajoz

Panén

Istana Adipati Feria, di Zafra

Sanaos pendudukna ngan sakitar lima belas rébu, Zafra ngagaduhan gelar kota, anu dipasihkeun ku raja. Alfonso XII. Sanajan sacara resmi diadegkeun ku umat Islam, di sabudeureunana aya sababaraha sésa-sésa villa Romawi, jadi sajarahna ogé kacida éksténsif.

Tapi, luhureun sakabeh, kota Badajoz ieu nangtung kaluar pikeun loba monumen na. Diantara anu paling khas nya Plaza Grande jeung Plaza Chica. Kahiji lolobana arcaded jeung tanggal ti abad ka-XNUMX, sanajan sababaraha arcade ti XNUMX. Ngaliwatan telepon Arch tina Roti, Dimana anjeun tiasa ningali hiji altarpiece leutik, communicates kalawan Plaza Chica, dimana kawentar Zafra Rod. Éta kolom anu para padagang anu aya di kandang dianggo pikeun ngukur barang-barangna.

Éta ogé khas pisan di kota Extremadura Jalan Seville jeung Anyelir gang, kitu ogé arches Jerez na Cubo. Pikeun bagian na, Balé Kota perenahna di karaton kuno ti abad ka-XNUMX. Sanajan kitu, lamun urang keur diajak ngobrol ngeunaan jenis ieu konstruksi, paling relevan dina Zafra nyaeta impressive Istana Adipati Feria, asrama wisata ayeuna.

Sedengkeun pikeun wangunan agama kota Badajoz, spektakuler Candelaria jeung Rosario gereja, boh ti abad ka-XNUMX, ogé padepokan Belén sareng biara Santa María del Valle.

Llerena, salah sahiji kota geulis pangalusna di Badajoz

pinuh

Plaza of Spanyol, di Llerena

Kalayan kota kuno anu nyatakeun situs bersejarah-seni, Llerena ogé mangrupikeun kota anu indah di Badajoz. Puseur saraf nya Alun-alun Spanyol, dimana anjeun tiasa ningali anu spektakuler Garéja of Our Lady of Granada, kalawan dua lanté maksakeun na kalawan balconies. Balai Kota ogé aya di dinya sareng caket sareng cai mancur anu dirarancang ku pelukis Francisco de Zurbaran.

Kitu ogé, anjeun kudu ningali di kota Badajoz na Tembok abad katilu belas jeung Istana Zapata, dimana Pangadilan Inquisition baheula jeung nu boga patio Mudejar spektakuler. Sedengkeun pikeun arsitéktur agama, pastikeun nganjang ka biara Santa Clara, Dina kuil anu aya altarpieces Baroque sarta ukiran Saint Jerome, karya Juan Martinez Montanes. Tungtungna, ogé buka garéja Santiago jeung karaton episcopal.

Jerez de los Caballeros, kota lima munara

Sherry ti Ksatria

Arco de Burgos, di Jerez de los Caballeros, unik diantara desa geulis di Badajoz

Keajaiban monumental sejen diantara kota geulis Badajoz nyaeta Sherry ti Ksatria, anu simbol utama nyaéta puri templar, diwangun dina abad ka-XNUMX dina sésa-sésa citadel Arab heubeul. Hal ieu dikurilingan ku témbok nu dua Gerbang tetep: Burgos jeung Villa.

Tapi Jerez katelah kota lima munara pikeun jumlah ieu di antarana Gaya barokah. Di antarana aya nu gereja Santa María de la Encarnación, San Miguel Arcángel sareng San Bartolomé, dimungkinkeun stylistically patali jeung Giralda di Seville.

Kitu ogé, kota Extremadura ngagaduhan sababaraha wangunan biara anu dipikaresep. Contona, pamadegan Saint Augustine, Our Lady of inkarnasi jeung Basa Allah. Sareng ogé sababaraha padepokan anu éndah sapertos San Lázaro, Cristo de la Vera atanapi Los Santos Mártires. Tungtungna, ulah poho nganjang ka House Museum of Núñez de Balboa, dimana conqueror kawentar ieu lahir.

Fregenal tina Sierra

Fregenal tina Sierra

Leumpang tina Konstitusi, di Fregenal de la Sierra

Tepatna caket sareng kota sateuacana di sisi tenggara. Ieu oge diantara desa geulis Badajoz nu urang némbongkeun Anjeun pikeun lokasina di suku Sierra Morena jeung warisan monumental na. Kitu ogé, éta boga a puri templar ti abad ka-XNUMX nu heubeul Romawi sarta Visigoth tetep geus kapanggih, nu nunjukkeun yen eta diwangun dina luhureun hiji saméméhna.

Narikna, dina dipager na aya bullring, nu asalna ti abad ka dalapan belas. Na, napel benteng, nyaeta garéja Santa Maria, ogé tanggal dina XIII, sanajan kalawan altarpiece gede tina XVIII. Ngeunaan candi-candi, kami ogé mamatahan anjeun nganjang ka gereja Santa Catalina Mártir, Santa María de la Plaza sareng Santa Ana, ogé biara San Fransisco, nembé disimpen, sareng San Ildefonso de la Compañía de Jesús.

Tapi, meureun, nilai patrimonial hébat Fregenal de la Sierra, nu mangrupakeun kompléks sajarah-seni, nyaeta na imah manor. Nangtung diantara aranjeunna éta tina Penches, kalawan patio Neo-Mudejar impressive. Tapi istana Counts of Torrepilares, ti abad ka-XNUMX, tina Marquises of Riocabado, ti XNUMX, sarta Marchioness of Ferrera, oge geulis pisan.

Tungtungna, éta Fontanilla cai mancur Asalna ti abad ka-XNUMX sareng di tengahna ngagaduhan ceruk sareng gambar Virgen de la Guía, sedengkeun María Miguel gaduh legenda ngeunaan dua pencinta dina gaya Romeo sareng Juliet.

Albuquerque

Albuquerque

Garéja San Fransisco, di Albuquerque

Lokasina di kalér-wétaneun propinsi Badajoz, ngaranna asalna tina istilah Latin albus quercus, nu hartina ek bodas. Ieu alatan jumlah badag tina jenis ieu tangkal di wewengkon, utamana Oaks cork.

Kanyataanna, Alburquerque geus dicicingan saprak waktu immemorial, sakumaha ditémbongkeun ku lukisan guha tina gawir San Blas, dating ti Jaman Perunggu. Tapi lambang hébat kota Badajoz nyaeta puri bulan, diwangun dina ahir Abad Pertengahan jeung nu ngadominasi eta ti pasir a. Tapi anjeunna teu ngan hiji di wewengkon. Kira-kira dua belas kilométer jauhna teh puri Azagala urang, gigireun bendungan La Peña del Águila.

Ieu oge saksi ka kaliwat abad pertengahan Albuquerque na dipager dipager, kalawan munara kayaning Jam atawa Cabera jeung saparapat Gothic na, katelah Villa Di jero sarta nyatakeun hiji kompléks sajarah artistik. Pikeun bagian na, éta Garéja Santa Maria del Mercado Diwangun antara abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX, sanaos direformasi dina abad ka-XNUMX. Di jero anjeun tiasa ningali ukiran berharga tina Cristo del Amparo.

Éta sanés ngan ukur kuil anu pikaresepeun anu anjeun tiasa nganjang di Albuquerque. Garéja San Mateo nyaéta Renaissance, yén San Fransisco boga altarpiece Churrigueresque metot, kitu ogé altar tina Sanctuary of Our Lady of Carrión, sareng padepokan Nuestra Señora de la Soledad mangrupikeun gaya barok. Tungtungna, Santa María del Castillo mangrupakeun kuil Romanesque telat.

Dina kacindekan, kami geus dijieun lalampahan sareng anjeun ngaliwatan sababaraha désa éndah Badajoz. Tapi, sakumaha anu kami nyarioskeun di awal, anjeun tiasa mendakan seueur anu sanés di propinsi Extremadura. Salaku conto, Burguillos del Cerro, nyatakeun Situs Kapentingan Budaya, nunjukkeun, kalawan puri abad ka-XNUMX na, Azaga, jeung garéja na Nuestra Señora de la Consolación, nu panggedéna di sakabéh propinsi, atawa Fresno Riverside, kalawan imah neguaan na di Vargas-Zúñiga. Naha anjeun henteu resep nganjang ka sadaya keajaiban ieu?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)