Désa paling éndah di Burgos

Lerma

nu désa paling geulis di Burgos Aranjeunna disebarkeun ka sakuliah propinsi Castilian ieu. Di jerona, teu aya daérah anu langkung saé tibatan anu sanés. Dina basa sejen, sakabeh propinsi mangrupakeun marvel kebon anggur, landscapes jeung kota asal abad pertengahan jeung monumen hébat.

Ngaliwatan nya Jalan Santiago sarta ngabogaan wewengkon kawas The Merindades nu dina diri hiji marvel warisan otentik. Tapi aya ogé kota di propinsi Castilian kayaning Douro Aranda o Miranda ti Ebro kalawan loba kakuatan ékonomi jeung teu saeutik monumen. Sadaya ieu tanpa nyebut ibukota, salah sahiji kota bersejarah tara kaunggulan di Spanyol. Kanggo sadayana ieu, kami badé nunjukkeun ka anjeun sababaraha désa anu paling indah di Burgos.

Lerma, di dataran Arlanza

Istana Ducal of Lerma

Ducal Istana Lerma

Ngadominasi ti hiji pasir dataran walungan Arlanza anjeun bakal manggihan kota ducal of Lerma, nu mangrupakeun kompléks sajarah-seni. Henteu sia-sia, éta ngagaduhan warisan monumental tina orde kahiji. Pikeun ngakses kota heubeul na anjeun kudu meuntas Arch atawa panto jail, vestige tina témbok abad pertengahan na.

Saatos jalan anu lungkawing, anjeun bakal ngahontal anu indah Alun-alun Utama, nu badag (7000 méter pasagi) sarta enclosed ku dua jangjang arcaded. Eta geus jadi monumen sorangan, tapi ogé boga dua wangunan spektakuler.

Nu kahiji nyaéta Istana Ducal, diwangun dina awal abad ka-XNUMX ku paréntah ti Adipati Lerma. Éta mangrupikeun kaajaiban gaya Herrerian kalayan opat fasad sareng patio interior dirojong ku kolom anu ngabentuk lengkungan semicircular. Ayeuna, éta mangrupikeun markas asrama wisata, janten anjeun tiasa sapeuting di dinya.

Di sisi séjén, kadua biara San Blas, ogé diwangun dina abad ka-XNUMX ku Fransisco de Mora, arsiték sarua anu ngawangun karaton. Henteu, jauh ti éta, hiji-hijina biara anu tiasa didatangan di Lerma. Anjeun ogé kedah nganjang ka biara Madre de Dios sareng Ascensión de Nuestro Señor, ogé biara Santa Teresa, San Fransisco de los Reyes sareng garéja collegiate San Pedro, anu terakhir ku altarpiece barok anu indah ku Juan de Ávila.

Covarrubias, salah sahiji désa anu paling indah di Burgos

Covarrubias

Fernán González Tower, di Covarrubias

Keajaiban sejen tina Burgos nyaeta kota ieu ogé ayana di wewengkon Arlanza. Anjeun bakal nampi ide ngeunaan pentingna sajarahna tina kanyataan yén éta katelah "Layung of Castile". Ieu kusabab, geus di abad ka-XNUMX, nu Count Fernan Gonzalez anjeunna ngajadikeun eta ibukota Infantado de Covarrubias.

Ogé nyatakeun kompleks bersejarah-seni, kota ieu kasohor pusat bersejarah abad pertengahan imah tradisional, kayaning Doña Sancha, sarta sampurna dilestarikan. Hal ieu dipiguraan ku sésa-sésa témbok spektakuler na dimana anjeun tiasa ningali munara Fernán González, diwangun pikeun tujuan pertahanan dina abad ka-XNUMX luyu jeung kanon tina gaya Mozarabic. Éta ogé katelah Torre de la Emparedada sabab, numutkeun legenda, éta dikonci di jerona. Lady Magpie, putri cacah.

Tapi Covarrubias ngagaduhan gedong-gedong anu dipikaresep anu kami mamatahan anjeun didatangan. Éta ogé geulis pisan Garéja Collegiate San Cosme sareng San Damián, diwangun dina abad fifteenth. Ieu diwangun ku tilu naves, opat chapels kalawan altars Baroque, a cloister geulis, organ abad ka-XNUMX anu masih maén, sarta museum leutik.

Pikeun bagian anak, Garéja Paroki Santo Tomas Ieu diwangun dina abad fifteenth dina sésa-sésa candi sejen ti twelfth. Jandéla kaca patri Renaissance anu spektakuler, kumpulan altarpieces sareng font baptisan Romanesque na menonjol. Tapi, luhureun sakabeh, na staircase plateresque-gaya.

Leuwih panasaran iyeu teh Padepokan Saint Olav, diwangun sababaraha taun ka pengker na lokasina tilu kilométer ti kota. Dijieunna tina lambaran logam hideung sareng kai sareng, katingali ti luhur, sapertos helm Viking. Tapi, di luhur sadayana, alesan pikeun pangwangunanna nyaéta unik. Éta dijieun pikeun ngahargaan ka Putri Kristina ti Norwégia, nu nikah ka lanceukna Alfonso X el Sabio ampir dalapan ratus taun ka tukang jeung nu masih dikubur di kota Burgos.

Sedengkeun pikeun monumen sipil Covarrubias, urang kudu nyebut Arsip tina kamajuan Castile, wangunan Herrerian dina wangun prisma dirojong ku dalapan buttresses, imah Uskup Peña jeung Istana Fernan Gonzalez, Balai Kota ayeuna.

Frias, di Las Merindades

Tiis

Frías, salah sahiji désa anu paling indah di Burgos

Sabenerna, anjeun kudu ngobrol ngeunaan kota, saprak Frías nyekel kategori ieu, sanajan ngan boga 254 pangeusi. Nyatana, éta mangrupikeun pangleutikna di Spanyol sadaya jalma anu ngagaduhan gelar éta. Hal ieu lokasina di pasir La Muela, deukeut walungan Ebro sarta mangrupa bagian ti wewengkon Las Merindades, nu urang alluded saméméhna.

Ieu masih nahan tata perenah kota abad pertengahan na kalawan imah nu napel na didominasi ku puri Velasco, diwangun dina ahir abad ka-XNUMX sarta pohara alus dilestarikan. Ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling spektakuler diantara seueur anu anjeun tiasa kunjungan di Castile sareng, dina lawangna, anjeun tiasa ningali imah barak jeung karaton Salazar.

Di sisi séjén, sagampil dina baskom, ogé Frias boga na gantung imah, nu babagi wates of locality jeung heubeul tanjakan, anu masih aya dua gerbang: gerbang Postigo sareng gerbang Madinah. Pangkolotna nyaéta jalan roman, salah sahiji jalma anu komunikasi dataran jeung kalér samenanjung.

Tapi malah leuwih spektakuler teh sasak abad pertengahan de Frías, kalayan panjangna 143 méter sareng 9 lengkungan. Éta Romanesque sareng, parantos aya dina abad ka-XNUMX, menara pertahanan kalayan pangperangan sareng machicolations parantos ditambah. Di sisi anu sanés, kota Burgos ngagaduhan anu penting Jewry, anu sésa-sésa tiasa ditingali antara jalan Convención sareng Virgen de la Candonga.

Tungtungna, anjeun kedah nganjang ka sababaraha wangunan agama di kota Burgos. Jadi adi Garéja San Vicente Mártir jeung San Sebastián, ogé Romanesque, sanajan ieu diwangun deui dina awal abad ka-XNUMX; garéja Gothic San Vítores sareng biara Santa María de Vadillo sareng San Fransisco.

Puentedey, alam désa paling geulis di Burgos

bridgedey

Puentedey, dina batu perforated

Ogé ayana di wewengkon Merindades, dina hal ieu kageulisanana leuwih alatan alam wewengkon ti monumen na, sanajan masih boga aranjeunna. Kusabab Puentedey diwangun dina batu badag pierced ku walungan Nela. Sareng, kitu ogé, gunung-gunung anu ngurilingan éta nawiskeun anjeun éndah canyons jeung curug siga anu anu Mea.

Balik deui ka monumen na, dua nangtung kaluar. Anu kahiji nyaéta imah jeung karaton tina Brizuela, diwangun dina ahir abad ka-XNUMX sarta dilengkepan dua munara spektakuler. Sedengkeun pikeun kadua, nya éta Garéja Romanesque San Pelayo, Ku altarpiece utama Renaissance geulis tur ukiran Saint George pajoang naga dina panutup na.

Penaranda douro

Penaranda douro

Walikota Plaza Peñaranda de Duero

Ieu permata abad pertengahan sejen diantara desa paling geulis di Burgos, kalawan has na Alun-alun Utama tina imah tradisional. didominasi ku anjeunna bénténg ti abad ka-XNUMX, nu Fernán González maréntahkeun pikeun diwangun, sanajan direformasi dina abad ka-XNUMX, Peñaranda boga peculiarity sejen. Nyaéta ngeunaan apotek abad ka-XNUMX Sanajan masih beroperasi, eta boga museum.

Pikeun bagian anak, garéja Santa Ana Ieu mangrupakeun garéja collegiate heubeul diwangun dina XVII. Mibanda portal baroque spektakuler dimana anjeun ogé tiasa ningali tilu busts Romawi ti kotana clunia, anu dina jaman Latin mangrupikeun salah sahiji anu paling penting di kalér Hispania. Gantina, altarpiece na neoklasik.

Tungtungna, teu kirang spektakuler teh Istana Counts of Miranda, konstruksi Renaissance ti abad ka-XNUMX. Di jero, éta ngagaduhan patio sareng galeri ganda. Tapi, di luhur sadayana, upami anjeun tiasa, nganjang ka kamar-kamar mulyana, anu ngagaduhan siling coffered anu megah. Ogé, caket pisan ka karaton nyaéta gulungan kaadilan, anu ngagaduhan garis Gothic anu elegan.

Orbaneja del Castillo, alam spektakuler sejen

Castle Orbaneja

Orbaneja del Castillo kalawan sirkus batu na

Orbaneja ogé nangtung diantara désa anu paling indah di Burgos kusabab alam anu pikaresepeun anu ngurilingan éta. Pikeun mimitian ku, ti puseur kota na pisan curug jangkungna ampir dua puluh lima méter. Kitu ogé, ti bagian luhur na, anjeun tiasa ngahargaan hiji maksakeun sirkus taringgul nu nyarupaan susunan munara alam.

Sadaya ieu tanpa hilap Gua Cai jeung kasempetan, dimungkinkeun ku lukisan guha, kitu ogé pools biru pirus na. Di antara aranjeunna, Covanera urang, Justru salah sahiji guha jero cai pangpanjangna di dunya.

Salian sadaya keajaiban alam ieu, Orbaneja mangrupikeun a kampung abad pertengahan nu geus dinyatakeun kompléks sajarah-seni. Sareng, dina bagian Eras, anjeun tiasa ningali pondok batu kuno anu janten lumbung.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun sababaraha hal éta désa paling geulis di Burgos. Tapi, inevitably, urang geus ninggalkeun batur dina pipa. Contona, urang teu hayang eureun nyebut anjeun Caleruega, kalawan kompléks monumental maksakeun of Santo Domingo; Nozzle, ogé jeung curug nu ngalir ngaliwatan kota; Madinah of Pomar, kalawan Alcázar impressive na, salah sahiji benteng pangbadagna di sakabéh propinsi Burgos, atawa Santo Domingo de Silos, kalawan biara na éndah numbu ka legenda ngeunaan Cid Juara. Naha anjeun henteu nyangka éta alesan anu cukup pikeun ngarencanakeun perjalanan ngalangkungan wilayah Burgos?

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*