Désa paling indah di Andalusia

pamaneira

nu désa paling geulis di Andalusia Éta disebarkeun ka sakuliah dalapan propinsi komunitas otonom ieu. Dina masing-masingna aya kota-kota anu nangtung pikeun monumenna, pikeun alam anu aya di sakurilingna sareng jalan-jalan anu sempit.

Nyandak ti wétan ka kulon, ti Huelva ka Almeria, atawa ti kalér ka kidul, ti Córdoba ka luhur Cádiz, sakabéh wewengkon Andalusia nawarkeun maneh villas geulis nu patut datangna anjeun. Nanging, upami peryogi nyintésis kana sababaraha, urang bakal nyandak hiji ti unggal propinsi pikeun ngajukeun wisata urang ka désa anu paling indah di Andalusia. Upami kitu, anjeun moal kuciwa.

Setenil de las Bodegas

Setenil de las Bodegas

Imah has Setenil de las Bodegas

Pasti anjeun parantos ningali poto kota bodas ieu di propinsi Cádiz atawa anjeun malah mungkin geus dilongok eta katarik ku alam panasaran lawon urban na. Ieu, nyatakeun komplek sajarah artistik, dicirikeun ku imah na lokasina di handapeun batu gede pisan nu ngadominasi kota.

Sanajan kitu, ieu teu dwellings guha ukiran kana batu, tapi rada dijieun ku nutup liang eta presents. Nya anu disebut panyumputan handapeun batu sarta asalna balik deui ka jaman baheula pisan. Tapi, dina hal naon waé, anjeun gaduh seueur deui anu tiasa ditingali di Setenil.

Heboh anjeun bénténg, Bénténg Nasrid abad ka-XNUMX kalayan témbok leuwih ti lima ratus méter sarta opat puluh munara anu masih kénéh nyicingan sabagian populasi. Ogé, éta geulis Garéja Lady kami tina Inkarnasi, nu ngagabungkeun gaya Gothic na Mudejar ka titik nu urang bisa ngabejaan Anjeun yen aranjeunna dua candi béda.

Kalayan ieu, padepokan sapertos San Sebastián, San Benito, Nuestra Señora del Carmen atanapi Nuestra Señora de la Concepción ngalengkepan warisan agama kota. Sedengkeun pikeun sipil, aranjeunna nyorot ka Aula Kota lawas, la Imah tepung atawa sasak jalan Villa jeung Triana jeung Ronda.

pamaneira

pamaneira

Jalan Pampaneira

Urang ayeuna indit ka propinsi Granada pikeun nawiskeun anjeun kota anu indah ieu ayana di jantung Alpujarras, kiduleun Sierra Nevada. Éta ogé kota imah bodas kalayan facades pinuh ku kembang jeung jalan cobbled sempit. Tapi, malah leuwih panasaran bakal Anjeun tinaos, passageways katutupan nu ngalir ti hiji bagian tina jalan ka séjén sarta di mana aya imah.

Kitu ogé, ti Promenade García Lorca na anjeun gaduh pandangan anu saé pikeun sakumna propinsi. Tapi anjeun tiasa ngamimitian kunjungan anjeun ku alun-alun kamerdikaan, dimana éta Garéja Palang Suci, Kuil abad ka-XNUMX di jerona anjeun bakal ningali siling coffered Mudejar anu spektakuler. Anjeun oge gaduh sababaraha toko ngajual produk has ti wewengkon, kayaning rugs. Sareng, caket pisan, handapeun cai mancur Cerrillo, mangrupikeun cucian Arab kuno.

Tapi, saprak anjeun di Pampaneira, nyandak kasempetan pikeun ngalakukeun sababaraha Sierra Nevada hiking jalan satapak. Dina Plaza de la Libertad sorangan anjeun bakal manggihan informasi ngeunaan aranjeunna. Kami ngarékoméndasikeun anu ngahontal Walungan Poqueira, dimana anjeun tiasa ngojay dina usum panas, sareng anu naék ka kota-kota Bubion y Capileira, dua villas séjén anu ogé diantara desa paling geulis di Andalusia.

Cazorla

Cazorla

Témbongkeun Cazorla, salah sahiji desa paling geulis di Andalusia

Tempatna di taman alam anu masihan namina, di pagunungan propinsi Jaén, Cazorla nyaeta heran sejen di Andalusia. Anjeunna ngadominasi dirina Istana Yedra, Bénténg Kristen diwangun dina luhureun hiji heubeul Muslim asalna ti abad ka-XNUMX. Ogé, di jero anjeun tiasa nganjang ka panasaran Museum Seni Populer sareng Adat istiadat Alto Guadalquivir.

Malah boga legenda sorangan: éta tina tragantia. Anjeunna nyebutkeun yen putri Moorish ieu dikonci dina guha deukeut anjeunna ngajaga dirina tina datangna urang Kristen. Nanging, aranjeunna maéhan sadaya umat Islam sareng teu aya anu nyalametkeun anjeunna. Ku sabab kitu, manéhna jadi satengah awéwé, mahluk satengah oray anu hirup di kerung sarta ngan kaluar dina peuting San Juan.

Éta sanés hiji-hijina kastil di kota. Anjeun oge bisa ningali ruruntuhan tina lima juru, di luhureun Cerro de Salvatierra. Tapi leuwih dipikaresep téh Sumber tina ranté, gaya Herrerian, jeung ruruntuhan tina Garéja Renaissance Santa María de Gracia.

Sanajan kitu, lamun urang keur diajak ngobrol ngeunaan candi, Anjeun ogé kudu nyaho garéja tina Virgen del Carmen, kalawan munara octagonal ciri na, jeung ti San Fransisco, kitu ogé padepokan San Sebastián, San Miguel Arcángel atanapi Virgen de la Cabeza. Sareng, di gigireun aranjeunna, biara Montesión sareng biara San Juan de la Penitenciaría. Tungtungna, teu sono ningali Aula Town heubeul na karaton La Merced jeung La Vicaria.

Zuheros, salah sahiji désa anu paling indah di Andalusia di Sierra de la Subbética

Zuheros

Zuheros, kalawan puri na

Hayu urang angkat ayeuna ka propinsi Córdoba ngabejaan Anjeun tentang kota geulis ieu, nu oge gateway ka guha bat, ngadéklarasikeun situs dipikaresep budaya duanana keur nilai alam jeung arkéologis na. Nepi ka ayeuna, henteu kirang ti tilu rébu méter éta parantos dipetakeun, anu bakal masihan anjeun gambaran ngeunaan ukuranana.

Kalawan bahan sasari tina guha, éta Museum Arkeologi Zuheros, nu curiously teu ngan hiji dina populasi leutik saperti. Dina nelepon Casa Grande, nyaeta Museum Seni jeung Adat istiadat Juan Fernández Cruz, anu sifatna étnografis sareng anu bakal masihan anjeun ide anu saé ngeunaan kahirupan di daérah salami abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Tapi kota Cordovan ogé boga heubeul bénténg, anu sésa-sésa aya dina gawir jeung nu dipercaya geus diwangun dina abad ka-XNUMX salila dominasi Muslim. Pikeun bagian na, éta Garéja tina remedies Asalna ti abad ka-XNUMX sareng ngagaduhan gambar santo patron kota.

frigiliana

frigiliana

Hiji jalan has di Frigiliana

Urang ayeuna ngumbara ka Malaga wewengkon Axarquia ngabejaan Anjeun tentang sejen tina desa paling geulis di Andalusia. Frigiliana masih nahan na perenah abad pertengahan asal Arab, kalawan jalan sempit na, passageways na walkways. Tapi, luhureun sakabeh, eta nangtung kaluar pikeun imah bodas geulis na dipapaésan kalayan kembang.

Anjeun oge bisa ningali di kota ieu di Malaga ruruntuhan tina puri kadal, tanggal kira-kira abad ka-XNUMX; nu panasaran Istana Counts of Frigiliana, katelah El Ingenio sarta dina gaya Renaissance; éta deposit Royal, tina XVIII, atawa Istana tina Apero, diwangun dina XVII, kawas Old Fountain.

Tapi, meureun, eta bakal nelepon perhatian Anjeun leuwih lingkungan Mudejar. Sareng, pikeun monumen agamana, anjeun gaduh garéja san antonio, diwangun dina 1676, jeung Padepokan of Santo Cristo de la Caña atawa Ecce-Homo, ti abad ka-XNUMX.

Almonaster nu Royal

Almonaster nu Royal

Alun-alun di Almonaster la Real

Urang dipindahkeun ka propinsi Huelva pikeun némbongkeun Anjeun kota ieu lokasina antara Sierra de Aracena jeung Campo de Andévalo. simbol hébat na nyaeta masjid, diwangun dina hiji basilica Visigothic heubeul ti abad XNUMX. Ngadéklarasikeun monumen nasional, éta penting pisan pikeun hiji-hijina ti jaman Andalusia nu geus dilestarikan ampir sagemblengna dina setting désa.

Anjeun oge kudu didatangan dina Almonaster nu garéja San Martín, anu ngagabungkeun gaya Gothic sareng Mudejar. Tingali kana panutupna gaya Manueline, saprak éta, gigireun éta tina Olivenza (Badajoz), hiji-hijina anu aya di Spanyol. Anjeun ogé tiasa ningali padepokan Nuestro Señor de la Humildad y Paciencia, San Sebastián sareng Santa Eulalia, ogé sasak Romawi sareng Tres Fuentes, sésa-sésa bénténgéta Istana Miguel Tenorio of Castile jeung Manzano Spa, geus di pinggiran.

Lucainena tina Towers

Lucainena tina Towers

Témbongkeun Lucainena ti Towers

Kota leutik ieu di daérah Los Filambres-Tabernas, di propinsi Almeria. Kusabab eta oge boga imah bodas adorned kalayan kembang, tapi nangtung kaluar utamana pikeun kaliwat dedicated ka pertambangan. Kanyataanna, anjeun masih bisa nganjang sésa-sésa na pertambangan ngawétkeun, kalawan dalapan tungku calcination bijih, loading docks na trenches kareta api komo pembangkit listrik leutik.

Di sisi anu sanés, salian pikeun ngajalajah jalan-jalan anu sempit, anjeun kedah nganjang ka Lucainena. Garéja of Our Lady of Montesión, diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun kanon neoklasik leuwih hiji heubeul ti abad ka-XNUMX. Anjeun bakal reuwas sabab, externally, eta Sigana mah fortification a.

Carmona, wawakil Sevillian diantara desa paling indah di Andalusia

carmona

Gerbang Cordoba, di Carmona

Urang mungkas tur urang ka desa paling geulis di Andalusia di Seville urang Carmona, anu asalna balik deui, sahenteuna, ka jaman Romawi. Kanyataanna, anjeun masih bisa ningali a wewengkon arkéologis nu imah sésa-sésa necropolis a, amfiteater, sasak jeung Ngaliwatan Augusta.

Tapi Carmona dazzles pikeun warisan monumental na salaku kota bénténg yén éta. Highlights anu spektakuler Gerbang Cordoba sareng Sevilleogé anu maksakeun Alcazar del Rey Don Pedro, nu narima ngaranna tina Pedro I of Castile, anu maréntahkeun rekonstruksi na dina sésa-sésa hiji bénténg Muslim heubeul. Anjeun malah tiasa bobo di dinya, sabab ayeuna mangrupikeun asrama wisata.

Kami ogé mamatahan anjeun nganjang ka kota Andalusia karaton kawas Marquis de las Torres, nu kiwari imah museum kota, tina Aguilars, Don Alonso Bernal Escamilla atanapi Ruedas. karakter béda boga Téater Cherry, diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun kanon eclecticism.

Tungtungna, ngeunaan warisan agama Carmona, anjeun gaduh adi gereja sapertos San Pedro, Santa María de la Asunción, Divino Salvador atanapi San Bartolomé sareng padepokan sapertos San Mateo atanapi Nuestra Señora de Gracia. Anjeun oge bisa nganjang ka convents of La Concepción, La Trinidad atanapi Las Descalzas.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun dalapan tina désa paling geulis di Andalusia. Tapi, inevitably, urang geus ninggalkeun batur dina pipa. Contona, Cadiz Castle of Castellar, nu sigana geus eureun dina waktu, lalaki ti Malaga Genalguacil, kalawan pools alam na, atawa Huelva Alajar, Ngadéklarasikeun hiji kompléks bersejarah-seni di 1982. Naha anjeun teu ngarasa hayang nyaho ieu kota éndah?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*