Dimana Selandia Anyar

Gambar | Pixel

Selandia Anyar, salah sahiji tempat kalayan bentang anu paling luar biasa sareng paling dilestarikan di planet ieu. Henteu aya kabeneran yén sutradara pilem Peter Jackson milih Selandia Anyar pikeun nyiptakeun Bumi Tengah Tolkien kusabab setting alam anu ngalamun.

Éta mangrupikeun nagara alit, ukuranana sami sareng Jepang atanapi Inggris, kalayan padumukna ngan ukur opat juta jiwa, janten henteu kaserang ku rame pisan ngajantenkeun tempat anu langkung pikaresepeun upami tiasa. Ieu sababaraha inpormasi anu berguna ngeunaan Selandia Anyar pikeun ngabantosan anjeun dina ngarencanakeun kadatangan anjeun.

Dimana Selandia Anyar?

Selandia Anyar ayana di Pasipik Kidul sareng diwangun ti Pulo Kalér, Pulo Kidul, sareng sakumpulan leutik pulau. Jembar legana 268.838 km2 sareng panjangna 1600 kilométer rada panjang tibatan wilayah Karajaan Inggris.

Pulo Kalér ngagaduhan pantai emas, leuweung Kauris, gunung seuneuan, sumber cai panas, sareng kota-kota ageung sapertos ibukota na, Wellington. Leutik sareng menawan, ibukota Selandia Anyar ngahijikeun kiwi sareng urang asing, réstoran sareng kafe, festival sareng acara, sadayana aya dina harmoni anu sampurna anu ngajantenkeun Wellington ngagaduhan suasana anu istimewa. Bisa jadi kota anu pangsaéna cicing di sakumna nagara, salami angin ngahargaan anjeun; pikeun alesan éta kota paling windiest di dunya.

Pulo Kidul kalayan gunung-gunung na salju, glasier, leuweung asli anu subur, fjords, mangrupikeun langkung ageung ti dua, sareng disebat "daratan utama" ku pangeusina. Kota anu paling pendudukna nyaéta Christchurch.

Gambar | Pixel

Naon waktos anu pangsaéna pikeun angkat?

Sanaos anjeun tiasa angkat ka Selandia Anyar iraha waé, tetep émut yén nagara ieu aya di beulahan bumi beulah kidul, janten musimna dibalikkeun dibandingkeun sareng Éropa. Bulan anu pangsaéna didatangan nyaéta Maret sareng April sabab aya cuaca anu saé, dinten na panjang sareng suhu cai haneut.

Nanging, anu hoyong ngaraos salju di Selandia Anyar antara bulan Méi sareng Agustus bakal mendakan lamping anu pangsaéna pikeun ski sareng snowboard.

Akhirna, Désémber dugi ka Pébruari mangrupikeun waktos anu sampurna pikeun hiking sareng aya festival sareng acara olahraga.

Sabaraha lami kanggo nganjang ka dinya?

Pikeun ngaraosan nagara lengkepna, diperyogikeun minimal 18 dinten pakansi, nanem modal 15 dinten di tempat tujuan ditambah 3 dinten dina hiber. Henteu disarankan pikeun indit ka Selandia Anyar pikeun tetep kirang ti 15 dinten, sanaos salami waktos ieu sorotan tiasa dihargaan upami urang nyéépkeun sahenteuna saminggu di pulau kidul, anu mangrupikeun tempat wisata anu paling hébat.

Gambar | Pixel

Mata uang naon anu dianggo di Selandia Anyar?

Mata uang Selandia Anyar mangrupikeun dolar Selandia Baru sareng hiji dolar Selandia Anyar sami sareng 0,56 euro. Dolar Selandia Anyar dibagi kana 10, 20 sareng 50 cent, koin 1 sareng 2 dolar sareng tagihan 10, 20, 50 sareng 100 dolar.

Anjeun tiasa mayar di Selandia Anyar nganggo kontan atanapi nganggo kartu kiridit. Upami anjeun hoyong kéngingkeun artos, di nagara ieu bakal gampang pisan mendakan ATM sabab seueur di jalanan kota mana waé.

Dokumén pikeun ngarambat ka Selandia Anyar

Pikeun tiasa ngumbara ka Selandia Anyar, paspor mangrupikeun dokumén dasar. Nanging, dina kaseueuran kasus ogé diperyogikeun visa. Nanging, salami éta salaku wisata, wisatawan ti sababaraha nagara tiasa angkat tanpa kedah nyungkeun éta. Ieu kasus Jérman, Bélgia, Kanada, Dénmark, Spanyol, Amérika Serikat, Perancis atanapi Italia, sareng anu sanésna.

Tinggal maksimum pikeun warga nagara ieu nyaéta tilu bulan sareng genep pikeun Inggris. Kitu ogé, sadayana kedah menerkeun solvensi kauangan anu cekap, ogé nampilkeun paspor anu valid sareng tikét balik.

Visa wisata ngamungkinkeun anjeun cicing di Selandia Anyar dugi ka salapan bulan. Salaku tambahan, anjeun tiasa diajar salami tilu bulan. Ieu tiasa dipesen sacara online atanapi sacara langsung.

Di sisi anu sanésna, Working Holiday Visa mangrupikeun ijin pikeun cicing sataun di New Zealand. Salami waktos ieu, anjeun tiasa diajar sareng damel dugi ka genep bulan kalayan maksimal tilu kanggo perusahaan anu sami.

Vaksinasi sareng asuransi kasihatan di Selandia Anyar

Pikeun ngumbara ka Selandia Anyar leres-leres henteu aya vaksinasi wajib sabab kami henteu mendakan résiko anu signifikan tina kaserang panyakit bahaya di daérah daérah mana waé. Nanging, disarankeun ngagaduhan vaksin ieu dugi ka ayeuna: Tetanus-diphtheria, MMR (campak, rubella sareng gondong) sareng Hepatitis A. 

Ngeunaan asuransi médis, gumantung kana jinis visa, éta wajib atanapi henteu ngontrak asuransi perjalanan sateuacan lebet ka nagara éta. Salaku conto, pikeun mahasiswa sareng wisatawan anu nyuhungkeun Visa Liburan Kerja, wajib aya anu ngontrak asuransi médis sateuacan lebet ka nagara éta, sabab aranjeunna tiasa nyungkeun éta di kontrol paspor bandara sareng, upami aranjeunna henteu ngagaduhanana, Otoritas tiasa nolak anjeun asup ka nagara.

Dina kasus wisatawan henteu perlu, kumargi Pamaréntah Selandia Anyar henteu meryogikeunana tapi henteu pernah nganyenyeri upami gaduhna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*