Guadalest

Guadalest mangrupikeun kota anu paling unik sareng éndah di kota Propinsi Alicante. Tempatna di daérah éta Marina Baja, anu modal na Villajoyosa, tapi éta henteu gaduh pasisian. Sabalikna, tempatna dina gunung sareng dikurilingan ku jangkung paling penting di daérah sapertos Sierra de Aitana gelombang tina anu Xortà.

Déklarasi Komplek Bersejarah-Artistik di 1974, Guadalest ogé bagian tina jaringan tina Kota-kota anu paling indah di Spanyol. Didominasi ku istana anu ngagumkeun, jalan-jalan di jalan-jalan sempit di bumi bodas sareng ngadatangan musiumna bakal masihan anjeun pangalaman anu unik. Upami anjeun hoyong terang langkung terang The Castell de Guadalest, sabab kota ieu leres-leres disebat, urang ajak anjeun teraskeun maca.

Naon anu kedah ditingali di Guadalest

Salain ti nikmati pintonan anu ngesankeun anu ditawarkeun ku na sudut pandang, di Guadalest anjeun gaduh warisan monumental anu pikaresepeun sareng kamungkinan ngalakukeun kagiatan séjén. Kami bade ningalikeun naon anu kedah ditingali di kota Alicante.

Kastil Guadalest

Disebut oge puri san jose, mangrupikeun benteng Muslim lami ti abad ka-XNUMX. Tempatna di bagian luhur kota, éta ngagaduhan pentingna stratégiik salami Abad Pertengahan. Nanging, dua lini sareng konflik sapertos Perang Kamerdekaan nyababkeun kaayaan na ayeuna, ampir rusak. Nanging, anjeun masih tiasa nganjang sésa-sésa na.

Garéja Lady urang Asumsi

Diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun kanon-tion di barokah, Éta ogé ngalaman karusakan anu kapaksa mulangkeunana di 1962 ngaleungitkeun cupola na sareng transept na. Di jero aranjeunna nyorot berharga peti suci didamel ku kabinet Jose Maria Moya sareng pelukisna David Pendeta. Sakumaha nami garéja nunjukkeun, éta ngagambarkeun Pangumuman sareng kahirupan Yesus Kristus.

Kastil Guadalest

Kastil Guadalest

Imah Orduña

Éta mangrupikeun gedong luhur anu utama di Guadalest. Éta diwangun saatos gempa 1644 sareng dingaranan kulawarga Orduña, anu maréntah kota salami tilu ratus taun. Ayeuna nuju kantor pusat a musium kota Éta mamérkeun jati abad ka-XNUMX, lukisan abad ka XNUMX, koleksi keramik, peta, foto vintage sareng seueur hal-hal sanés.

Panjara

Panasaran, di lantai dasar Aula Kota Guadalest anjeun ogé tiasa nganjang panjara abad ka-XNUMX anu nyababkeun urang nyarioskeun ngeunaan musium lokal kusabab aya anu khusus pikeun alat panyiksa abad pertengahan.

Museum di Guadalest

Babarengan kaindahan anu hébat di kota Alicante ieu, anjeun bakal kaget ku jumlah musium panasaran ditawarkeun ka nu datang. Kami parantos nyebatkeun éta Abad Pertengahan Sejarah, Sareng objék anu nyiksa na sareng Casa Orduña. Tapi aya deui anu langkung héran.

Nya éta kasus musium microgiant, di mana anjeun tiasa ningali gambar leutik anu endah. Salaku conto, Goya's 'The Executions of May Two' dina sisikian béas, bantalan banténg anu diwangun dina sirah pin atanapi Patung Liberty dina panon jarum. Sadayana mangrupikeun ciptaan seniman Manuel Ussá, dianggap salah sahiji microminiaturis pangalusna di dunya.

Teu kurang panasaran téh Musium Betlehem sareng Dollhouse di mana anjeun tiasa ningali seueur cocooan lami sareng adegan babaran ékologis. Sarua hal anu sami tiasa didugikeun musium uyah sareng cabé, anu eusina langkung ti dua puluh rébu potongan, sababaraha diantarana aya ti 1800 taun ka pengker.

Di sisi séjén, sarua geulisna nyaéta Musium Étnografi, anu nyiptakeun kahirupan pangeusi lebak Guadalest kapungkur. Kostum has, jati sareng parabot pikeun dianggo sapopoé ngawangun objék anu dipamerkeun di tempat ieu.

Imah Orduña

Interior imah Orduña

Tungtungna, anu musium Kumpulan Kendaraan Sejarah Éta nunjukkeun anjeun 140 motor sareng mobil modél di kamar anu éndah. Anjeun ogé bakal mendakan di dieu seueur potongan-potongan katukang sapertos mesin jahit, telepon, radio sareng bahkan pembuat kopi.

Naon anu kudu dilakukeun di kota Alicante

Salaku tambahan pikeun ngadatangan monumen sareng musium na, kota Alicante mangrupikeun tempat anu sampurna pikeun trekking. Sababaraha rute dimimitian ti jalan-jalan na. Salaku conto, salah sahiji anu naék Puncak Xortà ngaliwat ka Cerro de los Parados. Atanapi ogé anu ngarah ka Castell de Castells.

Duanana rute ngabagi rancana perjalanan dugi Loma del Blocón, tapi teras salah teraskeun ka Cai mancur Yew, sedengkeun anu sanésna ngahontal kana Castell de Castells anu tos disebatkeun, dimana anjeun tiasa ningali éta Arcs aréa sareng lukisan guha tina Pla de Petracos.

Naon anu kedah didahar di Guadalest

Saatos jalan satapak hiking anu sengit ieu, napsu anjeun bakal jalan. Di kota Komunitas Valencian anjeun ngagaduhan réstoran anu nawiskeun piring khasna pikeun anjeun.

Sababaraha diantarana nyaéta sangu kalayan turnip sareng kacangéta boneka cabééta kelenci ali oli jeung Sayuran Panggang. Langkung kuat nyaéta olleta de blat, anu ngagaduhan gandum, daging babi, kentang, bawang, tomat, thistles sareng kacang, sadayana diasakan dina pot tradisional.

Pikeun bagian-Na, mincho mangrupikeun jenis pizza anu ngagaduhan sayuran, lauk sareng acar, sedengkeun bal jagong Éta mirip bakso, sanaos henteu ngagaduhan daging tapi asak kentang, roti sareng endog.

Panémbong Guadalest

Guadalest

Kumaha carana nepi ka kota

Sanaos aya jalur beus anu dugi ka kota Alicante, cara anu pangsaéna pikeun dugi ka dinya nyaéta ku mobil. Upami anjeun ngarambat ti Benidorm atanapi ti Alcoy sareng Cocentaina, jalan anu anjeun kedah jalankeun nyaéta CV-70. Di sisi anu sanésna, upami anjeun ngarambat ti Altea, rute anu pangsaéna nyaéta CV-755.

Naon waktos anu pangsaéna pikeun nganjang ka Guadalest

Daérah Guadalest ngagaduhan iklim anu tipayun Méditerania, Kalayan usum tiis hampang sareng usum panas. Nanging, kumargi kota na di jangkungna ampir genep ratus méter sareng dikurilingan gunung, cuacana rada benten. Janten, usum na langkung tiis sareng usum panas langkung pikaresepeun dina hal panas.

Maka, waktos anu pangsaéna pikeun anjeun pikeun nganjang ka Guadalest nyaéta usum panas. Salaku tambahan, dina pertengahan Agustus maranéhna perayaan pikeun ngahargaan ka Parawan Asumsi, kalayan anu kota na langkung animasi.

Dina kacindekan, Guadalest gaduh seueur nawiskeun anjeun. Mangrupikeun kota anu saé na bertengger di gawir sareng didominasi ku istana na sareng ngagaduhan musium anu panasaran sareng bentang anu spektakuler. Upami pikeun sadayana ieu anjeun nambihan gastronomi anu indah, anjeun gaduh sadaya unsur pikeun ngajantenkeun kunjungan anjeun éndah.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*