Gua di Asturias

Asturias mangrupa komunitas otonom Spanyol, di basisir kalér nagara. Éta dicicingan ku sakitar sajuta jalma sareng mangrupikeun a wewengkon pagunungan pisan jeung héjo. Di dieu, handapeun bentang anu henteu rata ieu, guha-guha anu indah disumputkeun.

nu guha di Asturias Aranjeunna kasohor sareng seueur jalma anu sumping ka aranjeunna sareng diajar ngeunaan pentingna sareng kaajaiban géologis. Aya rute anu populer, janten ayeuna urang bakal mendakan guha anu paling penting di Asturias.

Gua Tito Bustillo

Nyaeta deukeut kota Ribadasella tur aya tur dipandu, najan lamun rencana pikeun didatangan eta, éta salawasna sasaena nyieun reservasi sakumaha tempat anu kawates. Naha? Kusabab lamun jalma datang jeung indit unggal waktu, seni batu eta imah bisa ruksak.

Kapanggihna balik deui ka ahir 60-an. lamun sababaraha hikers kapanggih sababaraha galeri impressive na. Papanggihan éta penting pisan sareng narik perhatian nasional sareng internasional. Hanjakal sababaraha poé sanggeusna salah sahiji nu manggihan, Celestino Fernández Bustillo, maot dina kacilakaan gunung sarta saprak éta guha Pozu'l'Ramu geus dipikawanoh salaku Gua Tito Bustillo.

 

jero guha aya 12 grup seni guha, pisan variatif, kalawan tanda, gambar sato jeung sababaraha ngagambarkeun anthropomorphic. Ku kituna, éta salah sahiji guha pangalusna kalawan seni batu di Asturias. Ngan hiji bagian tina guha bisa dilongok jeung nu Main Panel Room. Kiwari, tina posisi anu rada jauh, sémah tiasa ningali sacara jelas sosok kuda sareng reindeer sareng sababaraha tanda, tapi aya seueur deui.

dina set lawang aya noda beureum jeung tapak cet. Lajeng aya nu kompléx Entronque, kamar badag dimana sagala rupa jalur konvergen, Ieu kuda Violet, tanda grilled. Aya ogé a Galeri Kudaleutik tapi éndah Set lauk paus, kalawan stroke hideung wungu jeung sato nu Sigana mah lauk paus a, hal langka pisan di guha sacara umum.

 

El Set tina tanda geometri Éta mangrupikeun panel leutik tapi gambarna sami sareng guha-guha sanés di daérah éta. Leungeun dina négatip éta ogé dipikanyaho: éta dicét beureum sareng négatip sareng ayana di daérah luhur Galeri Panjang. Nya, ayeuna, hiji-hijina leungeun dina sakabéh Asturias.

Dina taun 2000 kapanggih Galeri tina Anthropomorphs. Numutkeun tanggal radiokarbon 14 aranjeunna heubeul pisan. Nu nelepon Susunan Laciform éta dina nook sarta Sigana pisan kawas ngagambarkeun nu aya di guha El Pindal. Aya ogé nu Kamar Vulvas, emblematic tina guha Tito Bustillo, panel zoomorphs engraved, Blok tanda beureum ...

Kumaha anjeun meunang ka guha éndah ieu? lawang nyaeta 300 méter ti Rock Art Center. Kalayan tikét di tangan, anjeun tiasa sumping di pusat ieu sahenteuna satengah jam sateuacan waktos kunjungan. ku mobil Anjeun tiasa ka ditu ti Asturias sareng Cantabria nganggo A8. Ku beus, sareng karéta anjeun ogé tiasa angkat ka Ribadesella nganggo jalur Oviedo-Santander.

Guha dibuka ti 2 Maret nepi ka 30 Oktober, ti Rebo nepi ka Minggu ti 11 am nepi ka 5 sore jeung nutup Senén jeung Salasa jeung Agustus 6 jeung 7. Ieu dilongok dina grup maksimum 30 urang sapoé, genep per pass. waragad pangakuan umum 4,14 euro tapi Ieu bébas on Wednesdays.

Gua Pindal

Ieu guha deukeut kota Pimiango, wétaneun Asturias sareng caket pisan kana wates sareng Cantabria. Éta guha anu seueur lukisan sareng ieu ayana di lima daérah dimana anjeun bakal ningali kijang, mammoths, bison, kuda...

Lawangna nyanghareup ka laut, éta ngagaduhan aula ageung kalayan cahaya alami sareng galeri dina poék. Bagian kahiji tina jalur anu cukup gampang jeung dimana urang bakal ningali lukisan jeung ukiran, dina tembok jeung dina siling.

Aya panel utama dimana jumlah panggedena ukiran sareng lukisan, 80% nyaéta zoomorphic sanajan aya ogé sababaraha tanda abstrak. Seueur bison, kuda, lauk, mammoth sareng doe katingal. Nu nganjang bisa ningali praktis sakabéh inohong tapi teu ukiran.

Guha dibuka sapanjang taun, tapi ditutup dina Senén sareng Salasa. Anjeun kedah mesen sateuacanna ku telepon. Nilai pangluhurna ti biasa 3,13 euro.

Gua Buxu

guha ieu kapanggih dina 1916, prospektor tina Count of la Vega del sella, Cesáreo Cardín. Cai mibanda sumur, galeri luhur sarta jalur anu meuntas galeri rada leutik. Seni guha utamana dijieun warna hideung jeung aya ukiran. Aya ogé anu beureum.

Arkeolog ngaku yén karakter liat tina tembok guha mempermudah ukiran jadi aya loba gaya ieu jeung nu ngajadikeun guha ieu pisan husus. Éta dibuka sapanjang taun, nutup Senén sareng Salasa sareng enya atanapi enya anjeun kedah buku ku telepon.

Gua Bajing

Nyaeta di massif Ardines, Ribadesella, dina tingkat nu leuwih luhur kawas guha Tito Bustillo, tapi teu komunikasi jeung eta. Diaksés ti sisi kalér-wétan, ku tangga 300 léngkah.

Guha diwangun ku a Galéri panjangna 60 méter anu ngahontal kamar satengah bunderan kalayan jangkungna langkung ti 5 méter jeung loba méter diaméterna. Dina siling aya liang nu muka kana siling jeung ngidinan cahaya, sarta di bojong na eta némpél kursus Walungan San Miguel.

Ieu mangrupikeun guha anu éksplorasi arkéologisna parantos lami. Buka ti bulan Pebruari nepi ka Désémber, ditutup dina Senén sareng Salasa. Éntri anjeun gratis.

Gua Loja

guha ieu kapanggih dina 1908. Éta leutik sareng muka di sisi katuhu walungan Cares-Deva. Lawangna leutik tapi muka kana galeri anu jangkung sareng sempit, saatos ngarambat sakitar 25 méter, dimana susunan ukiran paleolitik hideung. Genep aurochs katempo na kualitas ukiran anu hébat.

Saterusna, keur a guha leutik kabeneran nyaeta aranjeunna bisa ditempo leuwih raket, hal anu henteu lumangsung dina guha pangbadagna. Guha ieu dibuka dina Paskah sareng usum panas sareng kunjungan ti Salasa dugi ka Minggu. Ditutup dina Senén. na enya atawa enya, anjeun kudu buku.

Gua Candamo

guha téh lumayan ageung, di hiji pasir kapur disebut La Peña nu ngadominasi Walungan Nalón, di San Román de Candamo. Ieu kapanggih dina 1914 sarta yén lawang leutik ieu enlarged na conditioned engké.

Dinten guha ieu diayakeun di Kamar Tanda Beureum, Kamar Ukiran, Galeri Baatiscias, Kamar Ganti baju, Tembok. Kabeneran nyaéta seni guha tina Cueva de Candamo éndah sareng dina taun 2008 éta kalebet dina daptar Warisan Dunya UNESCO bareng jeung Gua Altamira kawentar.

Mun anjeun teu meunang nganjang ka guha anjeun tiasa nganjang ka réplika na di Palacio Valdés Bazán, di San Román.

Gua La Lluera

Guha ieu aya di munisipalitas San Juan de Priorio sareng di jerona aya seni prasejarah. Guha kapanggih dina 1979 sarta eta diwangun ku dua galeri ngagabung dina jero nu tembok anjeun tiasa ningali inohong bison, kuda, embe, kijang jeung sato lianna. Nu dina hiji guha, di séjén aya gambar geometric.

Éta mangrupikeun situs seni eksterior Paleolitik anu paling penting di daérah éta. Aya set kahiji anu kapanggih dina 1979 sarta kadua sataun saterusna. Aya kuda, embé, hinds, aurochs, bison. Ieu muka Minggu Suci jeung usum panas jeung nutup Senén jeung Salasa.

Tungtungna, urang bisa ngaranan guha penting lianna kayaning Cueva La Peña atawa La Huerta.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*