Horta Labirin

Gambar | Canaan Wikimedia Commons

Barcelona henteu ngan ukur populér pikeun gedong gaya modéren anu indah, pantai na anu nyaman sareng tawaran budaya anu saé, tapi ogé pikeun rohangan héjo na anu nawiskeun warga sareng tamu tempat pikeun kontak sareng alam sareng jauh tina raména kota .. kota.

Taman Ciutadella, Taman Güell, Taman Cervantes, Taman Joan Brossa ngan ukur sababaraha conto tapi, Naha anjeun terang yén kebon pangkolotna anu dilestarikan di Barcelona nyaéta Labyrinth of Horta? Entong sono kana tulisan ieu dimana kami mendakan sadayana rahasia na. Terus maca!

Sejarah Labyrinth of Horta

Lokasina di lereng bukit Collserola, Horta Labyrinth didesain dina 1791 dina kahoyong jelas Joan Antoni Desvalls, Marquis of Llupià, El Poal sareng Alfarràs, di bumi anu kagungan kulawarga menak ieu. A pencinta seni sareng alam, anjeunna hoyong ngadamel kebon neoklasik kalayan dibantuan ku arsiték Domenico Bagutti sareng tukang kebon Joseph Delvalet anu diideuan ku mitos Thisus: saha waé anu tiasa ngahontal pusat bakal mendakan cinta salaku pahala.

Pikeun ieu, kebon didesain ku labirin tangkal cemara, patung sareng relief anu ngagambarkeun karakter tina mitologi Yunani-Romawi sareng anu ngalambangkeun tataran cinta anu béda-béda.

Dina pertengahan abad ka-XNUMX, Joaquín Desvalls y Sarriera, VIII Marqués de Llupiá, nugaskeun penyuluhan kebon di daérah torrente d'en Pallós ka arsiték Elías Rogent, anu ngarancang kebon gaya romantis kalayan kuadrat , pepelakan kembang, curug sareng tangkal ageung. Salaku tambahan, ka kebon neoklasik anjeunna nambihan saluran cai antara teras luhur sareng tengahna. Nuju akhir abad ka-XNUMX, Horta Labyrinth parantos janten tempat kagiatan sosial anu sengit.

Dina 1968 kulawarga Desvalls masihan ka déwan kota, anu saatos ngalaksanakeun rupa-rupa karya restorasi dibuka pikeun umum di 1971. Kasuksésan pangunjung anu ageung ti taun 70-an nyababkeun dégradasi sababaraha unsur hias sareng pepelakan, sabab éta dirombak deui jeung éta dibuka deui ku kapasitas kawates 750 jalma dina hiji waktu, pikeun nyingkahan karusakan laun na.

Naon ari Horta Labyrinth?

Gambar | Canaan Wikimedia Commons

Horta Labyrinth ngahutang namina ka labirin ti cemara anu nempatan luas 9 hektar. Taman ieu tiasa dibagi kana dua bagian anu béda:

  1. Taman Neoklasik: Éta kabagi kana tilu rohangan sareng nutupan téma cinta: tingkat handap, tingkat luhur sareng labirin kalayan Belvedere na. Di dieu anjeun tiasa nganjang ka talaga, cai mancur monumental, paviliun, tokoh mitologis, grottoes buatan, léngkah palatial, jst.
  2. Taman Romantis: dina panentang anu sateuacanna, téma utami kebon ieu nyaéta maot numutkeun rasa tragis gerakan artistik abad ka-XNUMX. Éta kebon leuweung sareng leueur sareng susunan tangkal anu henteu teratur sapertos tangkal yew, pinus, cau sareng jeruk nipis, dilapis ku ivy sareng kembang cinta komo kuburan palsu anu sakedikna tetep dinten ayeuna pikeun nambihan gambar anu muram éta.
  3. Istana karesep: ayana di gigireun lawang Labyrinth of Horta nyaéta gedong ieu anu awakna utami ti akhir abad ka-XNUMX, sanaos éta nahan unsur-unsur sapertos munara pertahanan ti abad ka-XNUMX. Di daérah anu aya di tukangeun istana nyaéta Jardin de los Boxjes, dihias ku adegan mitologis klasik sareng dicirian ku ranjang na busur boxwood.

Taman Horta Labyrinth mangrupikeun tempat anu difoto pikeun béntenna sareng bentangna. Sababaraha tempat anu paling indah nyaéta:

  • Belvedere Stairway: éta aksés kana labirin ti tingkat luhur kebon neoklasik.
  • Labirin: pandangan panorama ti balustrade luhur mangrupikeun tempat anu paling sering dikunjungi. Patung anu didékasikeun ka déwa Eros nangtung di tengah labirin.
  • Templét Dánae sareng Ariadna: Kalayan labirin salaku latar tukang, pangwangunan ieu pikaresepeun pisan, dugi ka akhir abad ka-XNUMX aranjeunna dianggo salaku panggung pikeun acara terbuka.
  • Jardín de los Bojes: khususna jalan sentral sareng istana di tukang.
  • Balong sareng paviliun Carlos IV: dina gaya neoklasik Italia.
  • Taman Mosses: di jerona aya guha sareng cai mancur dina bentuk sirah minotaur.
  • Teras swasta anu aya di payuneun karaton Desvalls.
  • Kolam Kebon Kembang: dihias ku dua vas kalayan motif laut anu dipasang sareng sirah triton.
  • Saluran Romantis: jero jero tilu méter éta tiasa dilayaran.
  • Air Mancur Piramida: anu curug cai na aya dina sirah singa anu nimpa.
  • Panto Cina: ayana di gigireun Taman Romantis.
  • Balong sareng paviliun Carlos IV: dina gaya neoklasik Italia.

Alam di Labirin Horta

Gambar | Pixel

Dina asal-usulna, fungsi Labyrinth of Horta digambarkeun, dina kecap sanésna, tujuanana nyaéta pikeun ngadeukeutkeun alam ka jalma-jalma anu ngémutan ku cara didaktis. Ieu alesan naha seueur pisan kaanekaragaman biologis di taman ieu di Barcelona.

flora

Ek Holm, carob, ek, myrtle, pinus bodas, magnolia, pinus Kanaria, tangkal korma, linden, redwood, Cypress, cau, akasia Jepang, chestnut kuda, boxwood, yew, laurel, abu, pakis ...

fauna

Sedengkeun pikeun fauna, Horta Labyrint mangrupikeun tempat sato pikeun khas Sierra de Collserola sapertos genét, bajing beureum, mol, kalong, babi liar, bangkong umum, badger sareng sababaraha spésiés oray. Ngeunaan manuk, taman ieu mangrupikeun tempat: manuk pipit, murbeng, japati penyu tucas, wagtail bodas, robin Éropa, japati kai sareng tit biru, diantara spésiés anu sanés.

Ofmbaran dipikaresep

Kumaha cara nepi ka Horta Labyrinth?

Upami anjeun ngalangkungan metro, stasiun anu anjeun kedah turun nyaéta stasiun Mundet (jalur 3).

Upami anjeun hoyong angkat ku beus, angkat jalur 27, 60, 76, H4 sareng B19.

Jam sabaraha neng?

Horta Labyrinth dibuka unggal dinten dina usum salju ti 10 énjing ka 18 sonten sareng usum panas ti 10 énjing ka 20 wengi.

Naon harga asupna?

Pangakuan umum ngagaduhan harga 2,23 euro sedengkeun anu dikirangan 1,42 euro. Rebo sareng Minggu gratis.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*