Puri Chambord

Puri Chambord

nu Châteaux de la Loire mangrupikeun lembaga nalika ngeunaan perjalanan, Kusabab aya rute pikeun ningali anu paling éndah sareng ogé ngaraosan kota sareng kota anu urang pendak di sapanjang jalan. Dina hal ieu urang badé nyarioskeun Istana Chambord, kastil anu saé anu diantara anu sering didatangan dina rute Istana Lembah Loire. Kastil anu saé ieu mangrupikeun tempat tinggal karajaan abad ka XNUMX sareng moro pondok sareng perayaan.

Hayu urang tingali naon anu urang tiasa pendak sareng kami di Château de Chambord anu luar biasa sareng urang bakal terang hal ngeunaan sajarah tempat anu luar biasa ieu. Upami anjeun hoyong ngadamel jalur ngalangkungan Lembah Loire ieu mangrupikeun salah sahiji istana anu kedah janten salah sahiji inti jalur kami.

Sejarah Château de Chambord

Puri Chambord

Kana kadatangan Francis I meunangna di Battle of Marignan di 1515 anjeunna mutuskeun pikeun nyieun istana hébat ieu. Kastil ieu sanés dihaja janten padumukan karajaan, tapi janten simbol kakuatan anu bakal janten kasaksian pikeun Renaissance Perancis. Kastil ieu dianggo salaku moro sareng paviliun pésta kusabab raja cicing di Château de Blois sareng Château de Ambose. Arsitéktur awal na panginten ku Domenico di Cortona sanaos engkéna robih. Dianggap yén Leonardo da Vinci bahkan tiasa aub, sabab anjeunna nyéépkeun tilu taun ka pengker hirupna di Château de Clos-Lucé. Ti saprak 1981 éta parantos janten Situs Warisan Dunya. Saatos Francis I benteng kenca hilap dugi ka Louis XIII masihan ka lanceukna anu mulangkeunana.

Data Istana Chambord

Puri Chambord

Kastil ieu mangrupikeun tempat anu leres-leres berkesan sareng terawat. The kastil pisan simetris dina pangwangunan sareng ngagaduhan dalapan munara, langkung ti opat ratus kamar, sakitar tilu ratus hawu sareng 84 tangga. Hal séjén anu menonjol nyaéta kastil ieu dikurilingan langkung ti lima puluh kilométer pasagi tangkal sareng leuweung. Kebon anu luar biasa mangrupikeun hal-hal anu biasana narik perhatian. Kamar na parantos dipugar sareng di jerona anjeun tiasa ningali ratusan objék lami anu mangrupikeun karya seni asli. Pondokna, kunjungan anu kaget pikeun dimensi sareng kaindahan sagala rupa anu tiasa urang tingali. Tempat ieu ogé mangrupikeun cagar alam fauna liar sareng buruan anu dugi ka ratusan héktar anu kabuka pikeun umum supados aranjeunna tiasa ngajajah jalan satapak.

Simpen sareng tangga helix dobel

Aya sababaraha hal dina desain kastil ieu anu unik pisan sareng istimewa. Tangga helix dobel nyaéta permata kastil sareng diideuan ku Leonardo da Vinci, saurang jenius sajati anu henteu pernah lirén ngagumkeun. Aya dua tangga anu nyandak urang ka lantai jaga di benteng. Éta dua tangga anu nyebrang bari naék tanpa leres-leres ngalangkungan, maka anjeun tiasa angkat hiji atanapi anu sanés tanpa leres-leres ngalangkungan aranjeunna dugi ka luhur.

Milarian salamander

Dina desain anu puri urang tiasa ningali seueur ukiran batu sareng salah sahiji hal anu tiasa ditingali nyaéta salamander, sato anu katingalina wawakil sareng penting. Janten upami anjeun hoyong nyimpen detail tina karya hébat ieu, milari salamander éta sabab anjeun bahkan bakal mendakan aranjeunna ukiran dina batu-batu langit-langit.

Kebon Chambord

Puri Chambord

Kastil ieu ogé ngagaduhan kebon gaya Perancis anu mengesankeun dimana urang tiasa ningali éta perawatan anu hadé pikeun detil sareng simétri. Nanging, kebon ieu henteu sapertos ayeuna, kumargi réngsé dipugar sareng direncanakeun di 2017. Dinten ayeuna urang tiasa ngaraosan langkung ti 200 mawar, ratusan bushes sareng meter jukut. Kebon-kebon Perancis biasana ieu ti jaman pamaréntahan Louis XIV parantos dipulihkeun sareng salajengna ningkatkeun nilai kastil anu saé ieu anu dikurilingan ku daérah héjo anu anggun.

Kamar kamer

Kastil ieu ngagambarkeun Renaisans di Perancis sareng di kamar na urang tiasa mendakan karya seni anu otentik sabab éta tempat anu leres-leres dirawat. Di éta kami mendakan conto anu hadé pikeun pelapis Perancis, pikeun anu resep kana topik ieu. Tapi urang ogé tiasa ningali kamar anu bobo ku Louis XIV. Di jero urang bakal ningali yén éta mangrupikeun kastil dimana detail anu terakhir diurus ku seueur bagian anu penting dina sajarah.

Museum Chambord Castle

Di kastil ieu kami ogé mendakan a musium kalayan seueur karya kuno sareng potongan patut ngajajah. Di jerona urang tiasa ningali gantung abad ka-XNUMX, senjata Louis XV, permadani tina pembuatan Savonnerie sareng lukisan ku pangarang sapertos Rigaud, Mignard atanapi Girardet sareng anu sanésna.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*