Kadaharan has Cordoba

Salmorejo

La kadaharan has Cordoba Éta produk tina dua pangaruh. Di hiji sisi, anu Andalusia asalna ti kaliwat Muslim na, di sisi séjén, datangna Kristen ti kalér jazirah Ibéria. Pikeun kahiji anjeunna owes pamakéan loba pisan rempah-rempah sapertos oregano, mint atanapi tarragon, sedengkeun seueur resep tradisional anu dicandak tina anu terakhir.

nu Produk bumi mangrupa bahan utama na. Di antarana, peran anu sarua penting dimaénkeun ku minyak zaitun tina widang maranéhanana. Tapi ogé ingon-ingon gunungna. Justru, urang tiasa ngabédakeun dua varian dina gastronomy Cordovan. Nu nelepon kahadean Kusabab parantos dikembangkeun di pusat pertanian ieu, dasarna diwangun ku sup sareng semur. Gantina, nu ti padesaan Hal ieu dumasar kana masakan hearty. Upami anjeun hoyong langkung terang katuangan khas Córdoba, urang badé ngajelajah resep anu pang populerna.

Sup tiis, klasik dina kadaharan khas Córdoba

Bawang bodas bodas

Piring ajoblanco

Cuaca salawasna mangaruhan gastronomy hiji tempat. Sareng Córdoba sanés janten pengecualian. Hawa panas na ngajak nyiapkeun sup atanapi krim tiis anu nyegerkeun awak. Ku sabab kitu, jinis resep ieu tradisional dina masakan Cordovan.

Sigana mah klasik hébat na dina rasa ieu anu salmorejo. Bahan dasarna nyaéta roti ditumbuk, minyak zaitun, bawang bodas, uyah sareng tomat. hasilna mangrupakeun krim nikmat nu dilayanan kalayan asahan ham atawa endog keras pindang. Ogé, kusabab komposisi sareng cara nginumna, para ahli kalebet resep ieu diantara gazpachos Andalusia.

Tapi éta sanés ngan ukur sup tiis khas Córdoba. Kitu ogé Bawang bodas bodas, nu dijieun ku cai, bawang bodas, uyah, minyak zaitun, roti, almond taneuh jeung touch tina cuka. Kitu ogé, maranéhna bakal ngalayanan eta dipirig ku potongan melon atawa anggur. Di sisi anu sanés, éta dipercaya yén asal-usulna langkung lami tibatan salmorejo, sabab éta tiasa balik deui ka jaman Romawi bahkan ka masakan Yunani.

Stews jeung starters

Témbongkeun sababaraha flamenquines

Flamenquines

Tapi teu sagalana tiis masakan dina kadaharan has Córdoba. Éta ogé ngagaduhan resep anu langkung saé anu anjeun bakal mendakan nikmat. Di antarana, stew tina kacang garing atawa boronia jeung paella nagara. Panungtungan boga, sajaba béas, ham, Bacon, hayam jeung chorizo, kitu ogé paprika jeung cengkéh. Nya kitu, stews séjén nyaéta asparagus pait, migas jeung bubur.

Tapi leuwih pribumi teh pot cordovan, a Stew chickpea dijieun kalayan paprika, Bacon babi, bawang, bawang bodas, uyah jeung kol. Salaku resep kuat éta, éta dipaké pikeun disiapkeun pikeun kadaharan kuli poé, tapi, kana waktu, eta geus jadi Palasik gastronomy sahiji propinsi Andalusia.

daging lokal

Buntut banteng

Rabo de toro, klasik tina kadaharan has Córdoba

Sapi dipelak utamana di pagunungan Córdoba. Nyatana, éta ngagaduhan salah sahiji kabin panggedéna di Andalusia anu diwangun ku sapi, domba sareng breed embe. Éta moal kaget anjeun, janten, daging mangrupikeun bahan utama dina semur daérah.

Ngeunaan aranjeunna, aya dua tuangeun anu janten tuangeun khas Córdoba. Nyaéta ngeunaan éta flamenquines jeung buntut banténg. Anu mimiti ogé ngagaduhan persiapan anu saderhana pisan. Ieu keureut tina Serrano ham digulung nepi di strip of loin na, engké, breaded jeung goreng. Salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen ngaran, sakumaha dipercaya, asalna tina aspék stretched tina penampilan na. Kitu ogé, ahli gastronomy nempatkeun asal masakan ieu di kota Cordoban of Kasaimbangan, sanajan geus sumebar ka sakuliah Spanyol.

Pikeun bagian na, oxtail ogé masakan umum di bagian séjén nagara urang. Dina kasus na, resep geus dipikawanoh saprak jaman Romawi, sanajan persiapan ayeuna balik deui ka abad ka-XNUMX. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, éta disiapkeun kalawan buntut bovine (banteng atawa sapi) sarta ogé mibanda tomat, bawang, wortel, lada, bawang bodas, uyah jeung daun salam. Ogé, tambahkeun minyak zaitun sareng sagelas anggur beureum.

Ieu dua masakan anu kami parantos ngajelaskeun ka anjeun mangrupikeun ciri khas tina tuangeun Córdoba dina hal daging. Tapi aya batur kawas sapi jeung artichokeséta kelenci stew, la Rebus domba atawa budak nyusu babi. Chanfaina ogé ngaapresiasi, anu ogé dilakukeun ku domba sareng getihna, bawang bombay, bawang bodas, daun salam sareng cabe. Tapi resep ieu ogé milik, kalawan variasi, jeung lianna dapur Spanyol komo Amérika Latin.

Hidangan séjén anu muncul dina kadaharan khas Córdoba

Baena ngagerendeng

A scramble ti Baena

Marengan olahan nikmat di luhur, aya resep anu sarua ngeunah dina masakan Cordovan. Salaku conto, anjeun gaduh omelet San Jose, nu mixes endog keok jeung breadcrumbs sarta saos saffron husus nu mere eta warna konéng unik. Jeung, kitu ogé, Baena scramble, kalawan sprouts bawang bodas lembut.

Éta ogé exquisite salad cordovan, sarupa jeung Rusia, tapi kalawan olives hideung ti darat. Sareng pikeun masakan sayur, anjeun gaduh terong goreng sareng madu jeung Artichokes gaya Montillana, nu disiapkeun kalawan anggur ti appellation Montilla-Moriles, ku kituna ngaranna.

Langkung panasaran ieu apu bawang bodas, disebut oge jantung Cordovan, nu dijieun ku ganti sayur jeung saos dijieunna tina bawang bodas goreng, paprika, uyah, cuka sarta potongan Serrano ham.

Snails, klasik gastronomy Cordovan

Kéong

Snail, piring dasar dina kadaharan has Córdoba

Éta panasaran naon anu lumangsung kalawan snail di Spanyol. Bari di sababaraha wewengkon aranjeunna boro dikonsumsi, di batur aranjeunna dianggap ngeunah. Diantara anu terakhir nyaéta Córdoba, anu parantos janten sadayana spanduk gastronomy na, nepi ka malah dijual di kios jalan.

Kanyataanna, aya loba elaborations anu geus dimekarkeun di kota Andalusia. Anjeun tiasa nyobian aranjeunna kalayan rupa-rupa saos. Tapi, aranjeunna ampir sok kalebet produk sapertos tomat, bawang, cabe beureum, bawang bodas, anggur, mint sareng rempah-rempah sanésna. Ogé, anu paling umum biasana nyaéta lada, sanajan sababaraha cooks geus dibuka kana nyieun resep anyar jeung wani. Contona, snail gaya Romawi, sautéed kalawan belut, mabok kalawan threads ham komo carbonara.

Lauk ti propinsi pedalaman

lauk di marinade

A piring lauk marinated

Sakumaha anjeun terang, Córdoba teu gaduh laut, sanaos aya walungan. Tapi ieu henteu nyegah lauk ogé hadir dina sababaraha resep gastronomic na. Saperti dina bagian séjén Spanyol, rada saeutik rin-ran, a Stew tuna kalawan kentang jeung peppers. Kadang, éta ogé disiapkeun kalawan cod asin. Kiwari dimungkinkeun ogé dipaké pikeun masak teh bawang bodas sup, nu accompanies eta kalawan tomat.

Sanajan kitu, leuwih umum nyaéta lauk marinated, utamana palometa, nu di Córdoba dibéré ngaran unik "japuta". Hal ieu seasoned kalawan paprika amis, bawang bodas, cuka, oregano jeung tipung lajeng goreng dina minyak zaitun loba pisan. Tapi ogé marinade na vinaigrette dipaké pikeun pakéan masakan ieu. Kalayan anu terakhir, seueur anu dikonsumsi teri.

Manisan ti Cordoba

permén quince

Quince amis

Sedengkeun pikeun Manisan, aranjeunna ogé variatif pisan dina gastronomy propinsi Andalusia ieu. Aya cheeses alus, diantara nu hiji ti Pedroches, nu dijieun di lebak homonim, geus wawatesan jeung Extremadura. Tapi, luhureun sakabeh, confectionery pohara penting dina dahareun has Córdoba.

Rasa amis masakan Cordovan ngagabungkeun elemen khas Andalusia sareng akar La Mancha anu sanés. Pikeun anu terakhir kalebet, contona, buah-buahan anu digoréng sapertos kembang goreng, asalna ti Campo de Calatrava jeung nu malah geus ngahontal Mexico sarta Kolombia. Gantina, aranjeunna langkung lokal Aguilar meringueséta donat ti Priego jeung némpelkeun quince ti Puente Genil.

Dina sagala hal, bahan confectionery Cordoban téh madu, wijen jeung matalahúva. Sanajan kitu, salah sahiji Manisan paling has propinsi Andalusia teh kueh cordovan, ngeunah dijieun tina bulu malaikat jeung puff pastry. Dina versi individuna, éta nampi nami anak ucing sarta padding idéntik mawa éta shortcrust pastry muih.

Tungtungna, upami anjeun hoyong ngarasakeun ngeunah Cordovan sejen, Anjeun tiasa mesen sababaraha bubur amis. Dina hal ieu, aranjeunna dijieun tina tipung, gula, susu, anise, lemon, minyak zaitun jeung kayu manis.

Inuman pikeun marengan kadaharan has Córdoba

Sabotol Montilla-Moriles

A anggur ti Montilla-Moriles

Kami moal tiasa ngabéréskeun wisata gastronomy Cordovan tanpa ngobrol ngeunaan inuman. Urang geus disebutkeun dina kaliwat denomination asal anggur tina Montilla-Moriles. Di jerona anjeun bakal mendakan anggur anu saé.

Upami anjeun ngagabungkeun sagelas fino sareng dulce anu sanés (contona, Pedro Ximénez), anjeun bakal gaduh lima puluh lima puluh, nu loba dikonsumsi di kota salaku aperitif. Sareng, pikeun ngabéréskeun tuangeun anu saé, anjeun tiasa mesen sagelas Rute brendi, nu dijieun tina anise tur kawentar dunya.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun ka anjeun bahan sareng masakan tradisional kadaharan has Cordoba. Najan kitu, urang teu bisa gagal nyebut keajaiban lianna kayaning Serrano ham ti Lebak Pedrocheséta Sosis Pozoblanco, las Hideung pudding ti Fuenteovejuna atawa, dina widang vegetarian, éta cordovan hash, nu ngan boga bonténg, bawang, lada, tomat, minyak zaitun, uyah jeung cuka. Naha anjeun teu resep nganjang ka geulis Córdoba sarta ngarasakeun nikmat gastronomic ieu?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)