Kadaharan khas Veracruz

Kadaharan khas Veracruz ngagaduhan dasar anu penting tina produk laut. Henteu sia-sia, daérah ieu aya di Teluk Méksiko sareng, henteu ngan ukur ngagaduhan seueur kilométer pasisian, tapi ogé kota anu namina ngagaduhan port anu paling penting di nagara éta.

Veracruz ogé kota munggaran anu didirikeun ku Spanyol Méksiko. Kusabab kitu, anu Komponén Hispanik éta pisan ayana dina gastronomi na. Ieu digabungkeun sareng tradisi Mesoamerika pre-Columbian jeung elemen asakan afrika sareng karibia pikeun nimbulkeun gastronomi sakumaha kakuatanana sabab éta nikmat dina hal rasa. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan tuangeun khas Veracruz, urang ajak anjeun pikeun teraskeun maca. 

Kadaharan khas Veracruz: Sakedik sajarah

Sagala hal anu kami béjakeun ka anjeun ngeunaan gastronomi Veracruz diperkaya, kahareupna ku produk anu dipelak di nagara bagian nagara, subur pisan sareng biodiversiti hébat berkat iklim tropis sareng subtropis anu dipibanda.

Tapi hal anu pangpayunna urang hoyong nyaritakeun nyaéta sakedik sejarah ngeunaan kadaharan khas Veracruz. Spanyol nyandak seueur produk tina pola makan. Diantara aranjeunna, kacang, sangu, gandum sareng jeruk nipis. Tapi ogé daging sapertos anu daging babi atanapi anu ti hayam bikang sareng permata sapertos anjeunna minyak zaitun jeung bawang bodas.

Sakali diadegkeun di daérah Veracruz, padumuk anyar mimiti melak produk sanésna, sababaraha anu parantos tradisional dina diet sateuacan Columbian, sedengkeun anu sanésna kirang populér. Diantarana waé nyaéta jagongéta cafe sareng buah sapertos nanas, kalapa, sapote, pelem, jambu batu atanapi jeruk.

tacos

Taco jagong

Parantos dina abad ka-XNUMX, imigran énggal sumping ti sababaraha penjuru dunya anu ngeuyeuban gastronomi Veracruz ku tradisi arab, karibia sareng asalna ti nagara Éropa. Sadaya ieu parantos nyababkeun tilu varian asakan dina kaayaan khas nagara Méksiko ieu. Hayu urang tingali aranjeunna.

  • Asakan kréol kalayan pangaruh Amérika Afrika. Sakumaha ngaranna nunjukkeun, éta ngahiji unsur kuliner Spanyol, asli sareng Afrika. Mangrupikeun mayoritas sareng, diantara produk khas anu dianggo, nyaéta singkong, anu disebat Spanyol yam tepatna kusabab aspek anu sami sareng umbi Afrika ieu; jagong; gula atanapi rempah sapertos kembang Jamaika sareng asam jeruk.
  • Asakan Huasteca. Éta dumasarkeun kana tradisi kota rumaja, perenahna di beulah kalér Veracruz. Karakter utamina nyaéta jagong dina sababaraha jinis sapertos bodas, ungu atanapi beureum. Diantara resep anu khas na nyaéta zacahuill, tamale atanapi adonan, justru didamel tina jagong, anu dieusi daging tina sato anu sanés; éta mol de nopales jeung kaldu huasteco.
  • Asakan Totinci. Sarua has ti beulah kalér, éta didasarkeun kana jagong nyalira, cabé sareng kacang. Diantara masakan khas na aya sababaraha jinis atoles (Inuman dumasar jagung ti jaman pra-Hispanik) sareng tamales.

Kadaharan khas Veracruz: Piring paling populér

Sakumaha urang béjakeun ka anjeun, kadaharan khas Veracruz ngagaduhan dasar anu penting lauk sareng kadaharan laut, tapi ogé kalebet nikmat saos didamel ku produk lokal. Kami badé nunjukkeun anjeun sababaraha piring ieu.

Lauk gaya Veracruz

Piring lauk gaya Veracruz

Lauk gaya Veracruz

Piring ieu justru ngagabungkeun duanana hal: bungbuahan laut sareng anu di daratan Veracruz. Éta tiasa didamel nganggo lauk naon waé di daérah éta, ti mimiti dogfish dugi cabrilla liwat snook, tilapia sareng basal. Nanging, anu paling sering dianggo nyaéta lauk Red snapper, katelah di daérah salaku lauk Red snapper, lauk karang anu ngeunah pisan.

Nanging, rusiah tina resep khas ieu nyaéta saos, anu, panasaranna, mangrupikeun salah sahiji ti saeutik anu didamel di Mexico éta henteu peurih. Bahanna nyaéta minyak zaitun, daun salam, uyah sareng cabé, bawang, tomat, peterseli, bawang bodas, oregano, zaitun sareng capers.

Persiapanna cukup saderhana, sabab, saos na dicandak, éta didamel sasarengan lauk dina oven. Justru pikeun masihan sentuhan lada, éta tiasa ditambih cabé cuaresmeño sareng disajikeun sareng sangu bodas atanapi kentang. Tanpa diragukeun, keajaiban gastronomis.

Arroz a la tumbada, ngeunah sanésna kadaharan khas Veracruz

Piring nasi a la tumbada

Arroz a la tumbada, salah sahiji poko dina kadaharan khas Veracruz

Urang tiasa nyarios yén éta sami sareng paella kadaharan ti laut kami, sanaos ngagaduhan kaistiméwaan na. Bahan-bahan na, salian ti sangu, nyaéta udang, keuyeup, kerang sareng hasil laut anu sanésna a sofrito didamel ku bawang bodas, bawang daun, tomat sareng cabé beureum. Tungtungna, rasa na ditingkatkeun ku daun peterseli, oregano, katumbiri sareng epazote.

Sigana mah asal usul piring ieu kedah dipilarian dina pola dahar para nalayan anu, dina abad ka-XNUMX, ngalakukeun padamelan di basisir Veracruz. Sareng, salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun yén éta disebat «ka ngagolér» nunjukkeun yén éta parantos disiapkeun sup.

Minced atanapi ciwit

Dicokot

Ngegel

Kacida populerna di tengah daérah, aranjeunna henteu sanés ngan ukur tortilla jagong kalayan salsa di luhur sareng dihias ku kéju ranchero sareng bawang. Aranjeunna nampi nami nyiwit, justru, kusabab ujung jajan dicubit supados saosna henteu murag.

Éta katingalina siga tali Éta didamel di sésana nagara sareng, upami anjeun hoyong tuang anu khas di Veracruz, kami nyarankeun aranjeunna sabab éta raoseun. Nanging, penduduk asli daérah biasana nyandak aranjeunna salaku desayuno.

Zacahuil atanapi Sacahuil

Zacahuil

Ngeusian zacahuil

El Tamale Éta populér pisan, henteu ngan ukur di Veracruz, tapi ogé di sapanjang Méksiko. Sakumaha anjeun terang, éta jagong asak dibungkus daun na sorangan. Nanging, zacahuil mangrupikeun hasil tina asakan Huasteca, sakumaha anu parantos kami carioskeun.

Éta pisan a buta tamale, meureun anu panggedéna anjeun tiasa mendakan di sakumna nagara. Tapi éta ngagaduhan langkung seueur sajarah. Adonan jagung disiapkeun dina resep ieu sapertos urang pribumi tumaros ratusan taun ka pengker. Maka, éta nimbulkeun jisim anu disebat nixtamal anu séréalna kirang taneuh sareng penampilan langkung retak.

Adonan ieu dieusian babi, cabé cabé sareng daging babi atanapi kalkun, diantara bahan sanésna. Anu terakhir mangrupikeun manuk ageung asli ti Amérika anu katingalina sapertos kalkun.

Crappachole

Chilpachole

Crappachole

Kadaharan khas Veracruz ogé kalebet sup ngeunah pisan sareng ngeusian. Nya éta kasus cabé, anu asalna asalna ti asakan Perancis. Kusabab éta sanés perkawis salain ti hiji sup kadaharan ti laut Dijieun ku lauk sareng keuyeup (yuyu biru khas ti basisir Veracruz).

Nanging, cilpachole langkung kuat tibatan kaldu seafood tradisional. Pikeun ngamimitian, éta dibéré konsistensi sareng adonan jagong. Sareng, salaku tambahan, éta ngagaduhan bawang, cabe garing, tomat, bawang bodas sareng epazote. Sadaya bahan ieu masihan tekstur anu sami sareng atole, Inuman anu sateuacanna Hispanik anu parantos kami sebatkeun, sanaos amis sacara tradisional.

Korek téh Kaldu kembang Izote. Dasar na mangrupikeun pepelakan asli Amérika Tengah ieu sareng biasana ogé nyandak hurang, bawang daun, tomat, epazote sareng ceuli pipian. Dina gilirannana, ieu mangrupikeun pasta anu didamel sareng siki waluh anu ogé dianggo pikeun piring anu sanés.

The mogo mogo

Mogo mogo

Mangka cau, ngeunah sanésna kadaharan khas Veracruz

Diantara sadaya masakan khas Veracruz, ieu panginten mangrupikeun salah sahiji anu paling jelas Akar Afrika. Kusabab, disebut ogé machuco, éta henteu sanés pisang pisang héjo.

Kanggo ngadamelna, aranjeunna diasakan sareng kulitna dina cai ngagolak. Nalika palapisna bursts, aranjeunna dicabut sareng mantega sareng uyah ditambihkeun dugi ka ancur dugi ka ngagaduhan tekstur anu pas. Tapi piring ieu henteu acan siap. Puree diantepkeun janten tiis dina kulkas janten kenceng teras digoréng. Biasana, éta bakal disayogikeun salaku sisi kacang.

Pastry

Sababaraha masafins

Masafins

Upami piring anu parantos kami sebatkeun dugi ka ngeunah, pastry Veracruz henteu jauh ditukang. Ampir kabéh resep na dumasar kana gandum sareng, diantara manisan anu paling panasaran, kami bakal nyebut éta chogostas, sababaraha bal anu ngagaduhan liat anu tiasa didahar sareng anu asalna ti jaman pra-Hispanik.

Langkung tradisional nyaéta duchesses, sajenis taco dieusi ku meringue kalapa, sareng masafins, sababaraha polvorones ditutupan gula sareng kayu manis. Pikeun bagian na, tetamal Mangrupikeun adonan jagung sareng gula anu dibumbui ku anis sareng disayogikeun panas sareng dibungkus dina daun berijao.

La waluh koneng Anjeunna protagonis sababaraha manisan Veracruz. Nya éta kasus fritters, sanaos, anu aya kaitannana, ieu gullets, anu dieusi ku meringue. Tungtungna, éta pemoles aranjeunna tipung jagung, mantega sareng donat gula sareng marzipan ti Veracruz Éta dicirikeun ku gaduh kacang tinimbang almond.

Inuman

Torito

Torito ngarangkep

Kami parantos ngawartosan anjeun atole, Anu didamel dina rasa anu béda gumantung kana buah anu disiapkeun. Maka, urang tiasa nyarios sareng anjeun ngeunaan atol cau, waluh, jagong atanapi coyol (buah anu mirip sareng kalapa). Éta ogé dikonsumsi di Veracruz nu horchata, sanaos henteu didamel sapertos di Spanyol. Di dinya didamel nganggo béas sareng kayu manis atanapi vanili.

Langkung has nyaéta inuman sapertos menyul, didamel nganggo mint, sareng butut. Anu terakhir bakal raoseun, sabab ngagaduhan koko, sangu, kayu manis sareng buah sapertos azquiote. Tungtungna, éta banténg Mangrupikeun koktail alkohol anu bahanna nyaéta brendi tiwu, susu pekat sareng mentega suuk, sanaos ogé didamel ku rasa anu sanés sapertos pelem.

Kasimpulanana, kami parantos ngawartosan anjeun ngeunaan kadaharan has Veracruz. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta kalebet piring tina sagala rupa, anu langkung raoseun. Tapi Veracruz henteu ngan ukur menonjol pikeun gastronomi na, éta patut didatangan, kami ajak anjeun ngajajah ogé naon anu bakal didatangan di Veracruz. Upami anjeun henteu wani ngalakukeun éta kusabab keterbatasan pandemi, ieu tulisan ngeunaan sarat pikeun ngarambat ku nagara sahingga anjeun tiasa ngalakukeun éta tanpa sieun.

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*