Kapuloan Columbretes

Gambar | Pixel

Lokasina 56 kilométer ti Castellón, nusantara Columbretes mangrupikeun salah sahiji cadangan Laut Tengah anu ngagaduhan minat ékologis anu paling ageung pikeun wisata di propinsi. Asalna gunungapi sareng dina dasar laut anu jangkungna 80 méter muncul opat pulau anu ngawangun nusantara: Columbrete Grande, La Ferrera, La Forarada sareng El Carallot.

Asalna Kapuloan Columbretes

Kumargi seueur réptil anu cicing di dieu, urang Romawi kuno nyebat Nusantara ieu Kapuloan Oray. Justru, Columbretes asalna tina kecap Latin columber, anu dina basa Spanyol hartosna oray.

Dugi ka awal abad salapan belas hijina jalma anu sumping ka aranjeunna nyaéta pamayang atanapi penyelundup, tapi dina 1860 pangwangunan mercusuar ngajantenkeun seueur oray mimiti ngaganggu kusabab aya sababaraha insiden sareng aranjeunna. Kusabab kitu ieu diputuskeun pikeun ngaleungitkeun aranjeunna ti kapuloan sareng dinten ayeuna teu aya deui.

Naon anu sapertos Kapuloan Columbretes?

Illa Grossa

Illa Grossa (ogé katelah Columbrete Grande) mangrupikeun panggedéna di Kapuloan Columbretes sareng hiji-hijina anu dicicingan sareng dimana anjeun ayeuna tiasa lungsur. Bentukna sapertos elips sakitar sakilo kilométer sareng dugi ka Torfiño, palabuan alit na, kapal sumping ti El Grao sahingga para pengunjung tiasa ngalaksanakeun rute interpretasi anu nuju ka mercusuar na jangkung 67 méter.

Pulo La Foradada

Éta jarakna pondok ti Illa Grossa. Grup pulau kadua diwangun ku tilu pulau sacara total, anu utami dikenal salaku La Horadada. Dua pulau sanésna nyaéta Isla del Lobo sareng Méndez Núñez, anu pangleutikna di sadaya. Éta mangrupikeun bagian tina cagar alam sahingga henteu kéngingkeun aksés éta sanaos anjeun tiasa teuleum pikeun merenung dasar laut anu beunghar.

Pulo Ferrera

Mangrupikeun nusantara alit anu asalna vulkanik diwangun ku dalapan pulau, sababaraha diantarana alit pisan anu dianggap batu ageung. Anu utama pikeun sakumna kelompok disebut Ferrera sabab warnana katingalina beusi sanaos ogé disebut Malaspina.

Tempatna aya 1.400 méter ti Isla Grossa sareng naék 44 méter luhur laut. Janten lungkawing sareng blok batu anu teu stabil sacara praktis teu tiasa diaksés. Pulo sanés anu ngawangun Islotes de la Ferrera nyaéta Bauza, Navarrete sareng Valdés.

Pulo El Bergatín

Ogé kawanoh salaku Pulo Carallot, éta mangrupikeun pulau anu paling penting di kapuloan pangleutikna anu ngawangun Kapuloan Columbretes. Sababaraha pulo sanés ieu nyaéta Cerqueiro, Churruca sareng Beleato.

Gambar | Pixel

Fauna sareng flora Kapuloan Columbretes

Di darat kami tiasa mendakan seueur manuk anu ngajantenkeun Kapuloan Columbretes janten tempatna pikeun nyéépkeun sareng nyoco anakna. Kitu deui kasus gull Audouin, falcon Eleonor atanapi shearwater Cinderella pikeun sababaraha conto. Di sisi sanésna urang ogé tiasa mendakan spesimen réptil sapertos anu disebut kadal Iberia.

Ngeunaan fauna anu hirup di cai sakuriling Kapuloan Columbretes, aya rupa-rupa spésiés laut sapertos bream, belut moray, groupers, bream, barracudas, mantas, mullets beureum, lobster, lobster, croaker, castanets, green fish, bolu sareng penyu Loggerhead, anu mendakan perlindungan ti prédator di Nusantara ieu. Kadang-kadang anjeun bahkan tiasa ngaraosan ayana lumba-lumba bottlenose sareng lauk sun.

Diantara flora laut urang tiasa nyebatkeun spésiés sapertos cystoseira amentácea, cystoseira Mediterania sareng seueur spésiés karang sapertos beureum, sareng sajabana. Sedengkeun pikeun pepelakan terestrial, penampilan Kapuloan Columbretes nalika usum semi héjo sareng kembang berkat hujan anu lumangsung antara Maret sareng Juni. Sababaraha conto pepelakan ieu nyaéta tangkal korma, mastic, adas laut, wortel laut, tangkal alfalfa, jst.

Gambar | Pixel

Kumaha terang Kapuloan Columbretes?

Nusantara Columbretes mangrupikeun cagar alam sedengkeun cai na kagolong kana Cagar Laut Kapuloan Columbretes, janten urang nyanghareupan lingkungan anu dijaga pisan anu ngamungkinkeun snorkeling sareng beuleum janten surga. Paburencay di sakitar kota di basisir aya seueur sakola sareng wisata sareng panduan jero cai ka Columbretes. Anjeun tiasa nyéwa peralatan pikeun teuleum, boh alat-alat lengkep atanapi potongan masing-masing.

Sarat pikeun teuleum di Kapuloan Columbretes

  • KTP Asli / Paspor.
  • Judul penyelam.
  • Asuransi beuleum dina kakuatan
  • Buku beuleum kalayan minimal 25 beuleum sareng anu terakhir dilaksanakeun dina sataun kamari.
  • Sértipikat médis dilakukeun dina dua taun ka pengker.
Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*