Katedral Justo di Mejorada del Campo, Asét anu dipikaresep ku Budaya?

Ti batu anu mimiti ditetepkeun dina Oktober 1961 dina dinten Virgen del Pilar dugi ka ayeuna, dunya parantos kagum kana unggal batu anu diangkat ku Justo Gallego ngawangun katedral na anu imposip didamel ku bahan daur ulang. Dina pangwangunan permanén langkung ti satengah abad sareng henteu aya rencana, ngawangun lisénsi atanapi proyek téknis, Katedral Justo sok cicing sareng roh hancur.

Sieun tatanggana sareng tamu sateuacan kamungkinan pamitan candi nalika pembina na teu aya parantos ngahasilkeun réaksi munggaran.

Sadaya grup politik anu aya dina sési paripurna déwan kota di kota nyatujuan usul anu ditepikeun ku pihak UPyD pikeun legalisasi katedral Justo sareng panangtayunganana salaku Aset Minat Budaya. Ti dieu dugi ka pamaréntah kotamadya pikeun ngumpulkeun sadaya dokuméntasi anu diperyogikeun sareng nyiapkeun laporan sareng rencana pikeun ngamimitian file.

Cicih kertas sareng pangakuan salaku Aset Minat Budaya, Justo Gallego jelas yén katedral langkung seueur tibatan tempat kunjungan. JEUNGÉta kuil kanggo doa anu didedikasikan pikeun Virgen del Pilar tapi mimitina éta kedah réngsé sareng resmi diidinan masihan masal. 

Impian lalaki

Carita Justo Gallego mangrupikeun carita iman sareng upaya pikeun ngahontal impian. Dina 1925 anjeunna lahir di Mejorada del Campo sareng, kusabab kapercayaan agama anu panceg, anjeunna mutuskeun nyéépkeun waktos nonomanna di biara Santa María de Huerta di Soria. Tuberkulosis ngaleutkeun rencana na sareng anjeunna kedah ngantunkeunana kusabab sieun katerap.

Anjeunna hasil ngungkulan panyakit sababaraha waktos engké tapi mimiti jadi depresi sabab episode éta neukteuk kahayang pikeun bakti dirina pikeun kahirupan agama. Nanging, Gusti ngagaduhan rencana anu sanés pikeun anjeunna. Paribasa populér nyarios yén cara-cara Gusti henteu tiasa dibahas sareng dina taun 60an, Justo Gallego mendakan jalan anu sanés pikeun masihan hartos pikeun hirupna: ngawangun katedral khusus kanggo Virgen del Pilar di kota asalna.

Hal anu héran ngeunaan sajarahna nyaéta yén henteu ngagaduhan élmu ngeunaan arsitéktur atanapi konstruksi anjeunna mimiti ngawangun katedralna di kebon tegalan milikna. Unik diideuan ku katedral hébat anu anjeunna ningali dina seueur buku seni.

Anjeunna ngical barang-barangna kanggo mayar biaya tina ngagaleuh bahan dugi ka béak. Teras anjeunna teras-terasan nganggo bahan daur ulang sareng dibantuan ku masing-masing sareng perusahaan anu resep kana proyek na.

Nyaho proyek anjeun

Ayeuna Katedral Justo di Mejorada del Campo nempatan area 4.740 méter pasagi kalayan pangukuran luar biasa: panjangna 50 méter sareng lébar 20 kalayan jangkungna 35 méter dugi ka kubah. Éta ogé ngagaduhan dua menara 60 méter sareng sadaya unsur karakteristik katedral Katolik: mezbah, tukang batu, crypt, tangga, jandéla kaca patri, jst.

Saolah-olah éta henteu cekap, candi ieu ogé mangrupikeun conto komitmen pikeun lingkungan kumargi bagian ageung tina bahan anu dianggo dina pangwangunanna asalna tina produk didaur anu disumbangkeun ku perusahaan konstruksi di daérah éta.

Bertentangan sareng anu dipercaya, katedral Mejorada del Campo ayeuna tempat pribadi, sanés tempat umum. Nanging, Justo muka panto supados anu resep kana padamelanana tiasa merhatoskeun deui sareng, upami hoyong, aranjeunna tiasa masihan sumbangan kalayan sumbangan alit.

Naon anu bakal kajadian salajengna?

Dina waktos ayeuna, kasalametan Katedral Mejorada del Campo saatos pupusna pembina na mangrupikeun misteri sanaos kanyataan yén sigana déwan kota parantos nempatkeun rencana pikeun ngajantenkeun janten Asét Kabutuhan Budaya.

Bagaimanapun, jalma-jalma anu ngagabung kana sababaraha taun na nyatakeun yén saatos maotna Justo, aranjeunna bakal merjuangkeun impianana janten kanyataan. Pikeun bagianna, Justo negeskeun yén anjeunna parantos ngawangun katedralna pikeun ngagungkeun Gusti sareng yén anjeunna rumaos bagja ku naon anu parantos kahontal dina hirupna.

Dimana katedral Justo?

Dina Calle Antonio Gaudí s / n di Mejorada del Campo (Madrid). Ti Madrid anjeun tiasa dugi ka dinya nganggo mobil sakitar satengah jam. Lawang pikeun nganjang éta gratis tapi sumbangan ditampi kanggo ngabéréskeunana. Jamna ti Senen dugi ka Jumaah ti 09:00 énjing ka 18:00 sonten sareng dinten Sabtu ti 09:00 énjing ka 16:00 sonten Minggu sareng liburan ditutup.

Saha waé, jalma anu percaya atanapi atéis, anu terang kumaha mikawanoh upaya sareng katahanan jalma kolot anu hina ieu bakal resep ngémutan proyék anu luar biasa ieu diménsi anu hébat anu langkung ti satengah abad parantos aya di Mejorada del Campo ngabantah waktos.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)