Kostum khas Jérman

Kostum tradisional

Kami teraskeun sareng anu sanésna kostum has di dunya. Kostum anu khas anu biasana nginget jaman baheula dimana peradaban ngawangun budaya sorangan sareng teu aya budaya anu global sapertos anu ayeuna. Kusabab globalisasi ieu, detil dina kostum ti sababaraha penjuru dunya parantos kapendak, dina hal ieu ti Jérman.

Jérman ngagaduhan budaya anu saé Sareng sapertos di Italia kami ogé mendakan kostum anu diideuan ku jaman baheula, sapertos jaman abad pertengahan. Dina kasus Jérman, kostum anu khas diideuan ku éstétika padesaan, dimana baju anu paling otentik dipasihkeun.

Kostum has pikeun awéwé

El kostum khas pikeun awéwé di Jérman disebat Dirndl, kostum anu muncul dina abad salapan belas di padesaan. Baju ieu langkung dasar tapi ti 1870 borjuis mimiti nganggo éta, janten aranjeunna janten kostum populér komo aya kostum haute couture. Luhurna ngagaduhan bodice sareng korsét. Biasana urang ningali blus dina nada bodas, sanaos dina waktos éta papakéan ogé diwarnaan ku warna alami, anu nimbulkeun nada lemes dina usum panas sareng langkung peteng dina usum salju, kalayan nada dasar. Di sisi anu sanésna, éta ngagaduhan rok asal panjang. Dinten ayeuna urang tiasa ningali rok ieu nganggo calana pondok anu béda-béda, gumantung kana kumaha carana jalma éta hoyong nganggo, tina rok handapeun tuur dugi ka anu langkung pondok. Sanaos upami urang hoyong ngadamel jas anu has, rok ieu kedah panjang dugi ka tungkak.

Jas awéwé ieu aranjeunna ogé nganggo celemek, anu tiasa dirajut di tempat anu béda-béda. Émut yén sacara tradisional cangreud ngagaduhan sababaraha hartos. Upami éta dibawa di tengah, éta hartosna yén awéwé éta parawan, upami dibawa dina tonggong éta téh randa, di belah katuhu éta yén anjeunna aya hubungan sareng di kénca éta hartosna anjeunna jomblo .

Anjeun tiasa nganggo kaos kaki sareng sapatu gaduh keuneung lega kalayan buckles. Sanaos seueur jalma anu ngagem aranjeunna hideung, kaleresan aranjeunna biasana nganggo nada jas, pikeun cocog. Pakéan ieu biasana didamel tina linen atanapi katun, anu paling otentik, sanaos ayeuna ogé didamel tina poliéster. Biasa pikeun awéwé nyandak dompét, ogé anting atanapi kalung.

Kostum lalaki biasa

Kostum tradisional

Salah sahiji kostum has lalaki éta katelah Lederhosen. Kecap ieu hartosna calana kulit, anu dianggo ti mimiti abad ka-XNUMX pikeun dianggo sareng sapertos papakéan sanésna ti kebon nyaéta anu janten kostum tradisional antukna. Aya tilu kamungkinan panjang nalika mésér calana. Luhureun tuur, dina tuur sareng tungkak. Calana panjang tiasa gaduh saku saderhana di beulah katuhu sareng gaduh tali anu kadang disulam. Aranjeunna nganggo kaos bodas atanapi kotak-kotak sareng nada polos. Salaku tambahan, jas ieu ngagaduhan kaos kaki rajut anu dengkul anu kandel disebat Strumpshosen. Trantechut mangrupikeun topi tradisional anu ngiringan kostum ieu, anu didamel kalayan dirasakeun sareng ngagaduhan pita sareng konci rambut anu ageung siga anu sikat.

The Trachten

Ieu nami anu dianggo pikeun nyarioskeun susunan kostum anu khas, pikeun lalaki sareng awéwé. Baju has ieu angkat ti daérah Bavaria, Anu justru dimana inisiatip pikeun nyalametkeun jinis jas ieu muncul deui.

Kostum has pikeun barudak

Barudak ogé nganggo vérsi éta kostum has sepuh. Aranjeunna biasana langkung warni sareng nawiskeun seueur jinis pikeun pikaresepeun ngagem. Nalika baju ieu dianggo deui, aya seueur pésta di mana éta dipaké pikeun ngasuh sakulawarga, ti budak leutik nepi ka nonoman sareng déwasa.

Kostum di Oktoberfest

Kostum has ieu parantos kawéntar dunya deui hatur nuhun ka pihak Oktoberfest. Pésta ieu lumangsung di Munich sareng éta mangrupikeun acara anu ngahijikeun rébuan jalma dina tempat anu ageung dimana bir karajinan mangrupikeun protagonis. Di festival ieu dimana sumebarna kostum Jerman khas anu paling hébat tiasa ditingali. Biasana ningali jas kualitas luhur, ku lawon alami sareng bérés pisan, tapi vérsi anu paling murah ogé dijual ayeuna, kalayan poliéster sareng bahan saderhana. Nonoman ogé sering nganggo versi pondok tina jas ieu, awéwé boh lalaki. Sedengkeun pikeun warna, éta has pikeun daérah, tapi nalika badé ka Oktoberfest dimungkinkeun pikeun ningali sadaya jinis nada sareng campuran.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*