Kostum has daérah Andean

Maca "Daérah Andean" sareng urang mikir Amérika Kidul sareng sababaraha nagara, tapi nyatana, khususna, éta ngarujuk salah sahiji genep daérah alam anu ngawangun Kolombia. Jelas éta dingaranan Pegunungan Andes.

Nyaeta di tengah Kolombia sareng ngagaduhan tilu cabang Andes, Central Cordillera, Kulon sareng Wétan. Tangtosna éta ngagaduhan bentang anu pinuh ku lebak, dataran luhur sareng jurang sareng éta mangrupikeun daérah anu saé pisan di nagara éta. Jalma-jalma di dieu ngagaduhan adat istiadat sareng ganti baju ku cara anu pasti nyaéta salah sahijina. Satuluyna, Naon kostum khas Daérah Andean?

Daérah Andean

Salaku urang nyarios, éta mangrupikeun salah sahiji daérah alami Kolombia. Kagungan seueur gunung sareng seueur bentang anu beragams na ogé, éta mangrupakeun daérah anu beurat pendudukna jeung kagiatan ekonomi anu hébat. Ieu mangrupikeun Volcanic Massif, Dataran Tinggi Santa Rosa de Osos, Lembah Walungan Cauca, anu disebat Nudo de los Pastos, Serranía de Perijá sareng Nevado de Tolima, ngan ukur namina sababaraha daérah na.

Di Daérah Andean bagian ageung sumber cai Kolombia aya sareng daérah pertanian ageung, kalebet di Sumbu Kopi. Éta ogé bumi anu kawéntar zamrud Kolombia sareng ogé daérah tempat ayana Bogotá, Medellín sareng Calí.

Kostum has daérah Andean

Sakumaha urang parantos nyarios dina jenis tulisan ieu, teu aya kostum tradisional tunggal tapi sababaraha. Sareng sadayana, tangtosna aya hubunganana sareng budaya lokal sareng folklore. Daérah Andean rupa-rupa sakumaha parantos aya sinkretisme budaya anu hébat: éta budaya pribumi parantos ditambihan ti jaman penjajahan di Budaya Afrika sareng Spanyol. Upami urang nambihan kana rupa-rupa iklim sareng bentang, hasilna mangrupikeun pot lebur budaya anu leres tur endah.

Kostum anu khas aya sababaraha rupa, aya anu lami, aya anu langkung énggal sareng anu nembongan dina festival budaya atanapi anu aya hubunganana sareng momen sajarah anu pasti sareng anu sanés. Janten, urang tiasa namina sababaraha anu paling populér.

Hayu urang mimitian ku kostum has Antioquia. Éta baju saderhana, pikeun jalma damel. Lalaki éta pakéan salaku warga sipil muleteer anu has, kalayan calana panjang denim panjang digulung, kaos nganggo baju baju ogé digulung.

Dina sirahna aranjeunna nganggo topi nganggo pita hideung, khas Antioquia, nganggo parang, ponco lampu sareng carriel (kantong kulit. Pikeun bagianna, awéwé, has tukang nyokot kopi katelahna chapolerasAranjeunna ngagaduhan blus bodas kalayan leungeun baju anu lega sareng beuheung luhur, celemek dina rok sareng cet kembang sareng renda, sareng syal anu cocog. Éta ogé nganggo topi lega, espadrilles sareng karanjang dina panangan.

El kostum has Boyaca Haneut kusabab tiis di dieu. Lalaki éta nganggo calana hideung, ruana wol parawan kandel, topi kaén sareng kaos bodas nganggo saputangan. Dina acara anu anjeunna bade jogét di guabina, tarian masarakat, calana panjang digulung, espadrilles sareng topi jipa dianggo. Sareng awéwéna? Anjeunna nganggo rok hideung beurat nganggo pita warna-warni béda, péthicoat bodas, blus warna hiji sareng sulaman, mantilla hideung topi jipa, sareng anu sanésna.

Tolima ngagaduhan baju anu éndah sareng warni: pikeun awéwé rokna warna-warni, nganggo pita sutra sareng petticoat bodas kalayan renda anu matak. Aranjeunna nganggo blus bodas nganggo bib, leungeun baju · / 4 sareng beuheung luhur, ogé nganggo renda sareng dina rok sorangan. Dina suku, espadrilles, sapertos lalaki. Aranjeunna nganggo calana bodas sareng kaos sareng syal beureum dina beuheung na. Ransel fique, didamel tina serat alami, henteu kirang.

Tolima sareng Huila mangrupikeun dua departemén sareng sanaos kami nyarioskeun kostum Tolima ogé aya Kostum Huila, kostum opita anu khas. Dipaké pikeun nari sanjuanero, tarian resmi festival Reinado Nacional del Bambuco di Neiva. Awéwéna elegan pisan, kalayan rok satin lega kalayan tilu ruffles sareng kembang superimposed, manik-manik sareng manik-manik ditambah petticoat, sareng blus bodas kalayan langkung ornamén. Dina sirah, kembang ageung. Lalaki ti Huila gaduh calana hideung, sabuk kulit, espadrilles sareng topi nganggo kaos bodas kalayan tuck di payun sareng payet. Syal beureum ngalengkepan pakéan.

Santander ogé ngagaduhan kostum anu khas. Awéwé nganggo rok percale hideung pisan anu dibakar, kalayan pita warna-warni salaku hiasan dina hem, blus bodas ogé nganggo pita, espadrilles sareng topi jipa. Lalaki éta nganggo calana hideung anu digulung, tapi hiji suku biasana langkung digulung tibatan anu sanésna, kaos bodas nganggo bib bordir sareng topi kalayan bulu merak anu anggun.

Di Nariño, duanana lalaki sareng awéwé nunjukkeun anak sapi na dina hawa. Awéwé éta boga blus bodas kalayan leungeun baju panjang sareng rok hideung kalayan, handapeunna, corétan warnaan. Éta ogé ngagaduhan selendang sutra, buludru rendah atanapi sapatu wol, sareng topi kaén. Pikeun nyocogkeunana, lalaki éta ngagaduhan calana hideung, kaos bodas, sareng anyaman ngarusak taktak na.

Jas anu langkung pondok ogé dianggo di Cauca. Kostum khas Cauca langkung asli sareng aya sababaraha sabab di dieu aya sababaraha kelompok étnis. Tapi, salaku conto, aya kostum urang Guambianos: lalaki-lalaki boga rok pertengahan anak sapi lempeng, kaos katun, syal warna, topi diras, sapatu atanapi sapatu, sabuk sareng dua ranaas, hiji hideung sareng kulawu séjén. Rok awéwé semi-lempeng sareng hideung, kalayan pita sutra anu cocog sareng warna selendang. Kaosna beureum atanapi biru sareng aranjeunna nganggo topi bowler anu dirasakeun sareng kalung bodas.

Sajauh sababaraha tina kostum has anu pangsaéna daérah Andean, daérah anu nempatan sababaraha departemén: sadayana anu disebat Sumbu Kopi (Quindío, Risaralda, Caldas sareng Antioquia), Huila, Nariño, Cundinamarca, Tolima, Santander, Boyacá sareng Norte de Santander.

Éta mangrupikeun bumi seueur festival populér sareng salami festival ieu sadayana kostum anu éndah, éndah sareng warna-warni muncul.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*