Kota abad pertengahan Spanyol

santillana del mar

Aya ratusan kota abad pertengahan di Spanyol. Éta mangrupikeun kota-kota anu waktosna sigana lirén sareng, nalika urang nganjang ka aranjeunna, ngangkut urang ka jaman aristokrat atanapi heroik dimana aranjeunna aya. manor, wates wates atawa puseur ékonomi badag.

Leumpang ngaliwatan jalan cobbled sempit na, ningali imah karuhun sarta ngadatangan monumen geulis na ngajadikeun urang ngarasa kawas karakter ti Abad Pertengahan. Sareng anu pangsaéna nyaéta anjeun tiasa mendakanana di sakabeh propinsi Spanyoltina Barcelona ka luhur Cáceres sareng ti Cantabria ka luhur Malang. Pikeun sakabéh ieu, urang ngajukeun tur kota abad pertengahan paling geulis di Spanyol.

Santillana del Mar, klasik diantara kota abad pertengahan Spanyol

Témbongkeun Santillana del Mar

Santillana del Mar, sugan kota abad pertengahan paling has di Spanyol

Urang ngawitan rancana perjalanan urang di kota abad pertengahan nu pang populerna di nagara urang. Mun salah sahiji urang ditanya ngeunaan hiji kota abad pertengahan di Spanyol, loba urang bakal ngajawab Santillana del Mar.

Kusabab, sajaba, eta mangrupakeun villa geulis di jantung Cantabria. Henteu sia-sia, éta nyepeng kategori ensemble sajarah artistik sareng mangrupikeun bagian tina jaringan tina Kalurahan Anu Paling Éndah di Spanyol. Kanyataanna, urang bisa ngabejaan Anjeun yen kota ieu teu wasted. Ampir sakabéh wangunan na boga hal metot.

Tapi aya sababaraha anu anjeun kedah tingali. Ieu kasus spektakuler garéja collegiate of Santa Juliana, diwangun dina abad ka-XNUMX nuturkeun kanon Romanesque, sanajan diwangun deui dina ka-XNUMX. Pastikeun pikeun didatangan cloister na, kalawan opat puluh dua ibukota na. Éta ogé penting yén anjeun ningali maksakeun karaton pasir, a permata tina Renaissance mimiti kalawan motif plateresque.

Ieu mah hiji-hijina imah tradisional nu bisa ditempo di Santillana. Kami ogé mamatahan anjeun nganjang ka karaton Viveda, Mijares atanapi Valdivieso, ogé wangunan bale kota, gaya barok. Pondokna, sakumaha anu urang nyarios, sadaya gedong di kota Cantabrian ieu dipikaresep. Dibikeun impossibility ngabejaan Anjeun tentang masing-masing sahijina, kami bakal mamatahan anjeun ogé ningali imah Quevedo na Cossío, Villa, Archduchess atawa munara don Beltrán de la Cueva, del Merino jeung don Borja. Sadaya ieu tanpa hilap Museum Altamira, kalawan replika guha kawentar na.

Besalú, hiji warisan Romanesque impressive

Besalu

Témbongkeun Besalu

Urang ayeuna indit ka wewengkon La Garrocha, di propinsi Girona, Pikeun ngabejaan Anjeun tentang Besalú, kota abad pertengahan impressive sejen di Spanyol. Geus sarua aksés ka villa, kalawan na sasak ti abad ka-XNUMX, éta spektakuler. Éta ukuran saratus lima méter panjangna sareng, sanaos kitu, parantos dibalikeun sababaraha kali. Tilu munara na nangtung kaluar. Dua aya di gigireun témbok sareng katilu, héksagonal sareng jangkungna tilu puluh méter, di tengah.

Besalú ogé ensemble sajarah artistik. Sarta mibanda metot saparapat Yahudi jalan sempit dimana anjeun masih bisa ningali sésa-sésa Kapernaum heubeul jeung miqveh, tempat dimana ritual mandi dijieun. Pikeun bagian na, éta biara Sant Pere Ieu diwangun dina abad ka-XNUMX, sanajan kiwari ngan candi tetep. Sareng, dina alun-alun anu sami, anjeun gaduh bumi Cornellà sareng anu lami Rumah Sakit Sant Julia, kalayan fasad ti XII.

La garéja San Vicente Éta mangrupikeun permata Romawi ti abad ka-XNUMX sareng, di luar témbok, anjeun tiasa ningali sésa-sésa kastil sareng garéja San Martín. Tapi kami ogé hoyong mamatahan anjeun dina hal anu sigana moal muncul dina seueur pituduh wisata umum. Kusabab anjeun di Besalú, datang ka Castellfullit de la Roca, kota abad pertengahan geulis malah leuwih leutik sarta nu sigana nongkrong ti gawir vertiginous.

Aínsa, di Huesca Pyrenees

Ainsa

Walikota Plaza Ainsa

Salah sahiji kota abad pertengahan anu paling indah di Spanyol nyaéta Aínsa, ayana di daérah Sobrarbe di propinsi Huesca. Pikeun pesona sajarahna, éta nambihan alam anu istimewa, sabab bagian tina daérah kotamadya kalebet kana anu indah. Taman Alam Sierra jeung Guara Canyons.

Janten abad pertengahan tiasa urang nganggap Aínsa yén legenda nempatkeun yayasanna dina taun 724 berkat mujijat salib seuneu. Nurutkeun manéhna, alatan munculna unsur gaib ieu, pasukan Kristen Garci Ximénez bisa ngéléhkeun umat Islam. Geus di abad seventeenth ieu diwangun a kuil jeung cross a jero pikeun ngelingan carita ieu nu masih bisa ningali kiwari.

Tapi simbol agung Aínsa nyaeta na bénténg, diwangun kira-kira abad ka-1931. Éta mangrupikeun asal-usul kota anu leres, sabab ti dinya témbok-témbokna diperpanjang pikeun ngajagaan jalma-jalma anu mukim di sakurilingna. Kusabab XNUMX éta mangrupikeun Tugu Sejarah Artistik.

Kami ogé mamatahan anjeun ningali di kota Huesca teh garéja Santa Maria, diwangun antara abad ka-XNUMX jeung ka-XNUMX sanggeus kanon Romanesque. Portal kalayan opat archivolts sareng nave tunggal ditutupan ku kolong satengah tong nangtung dina kesederhanaan na, tapi, di luhur sadayana, munara, dimensi unik dina Aragonese Romanesque.

Ulah poho pikeun lulus, ogé, ku geulis na Alun-alun Utama, kabuka sarta kalawan arcade na, atawa ningali imah Arnal na Bielsa, duanana ti abad ka-XNUMX. Tapi, luhureun sakabeh, leumpang ngaliwatan jalan cobbled sempit na saolah-olah anjeun dina Abad Pertengahan.

Frías, kota abad pertengahan di Burgos

Tiis

Témbongkeun Frías, permata abad pertengahan di propinsi Burgos

Kalawan kirang ti tilu ratus pangeusi, anjeun bakal reuwas uninga yen kota ieu di propinsi Burgos nyekel gelar tina kota dipaparinkeun ku raja John II of Castile di 1435. Ieu bakal mere Anjeun hiji gagasan ngeunaan pentingna nya kungsi di Abad Pertengahan.

Salah sahiji simbol hébat nyaéta spektakuler sasak romanesque ti abad ka-XNUMX anu, kalayan panjangna ampir saratus lima puluh méter, mangrupikeun anu pangpanjangna di Spanyol. Reformasi engké ditambahkeun elemen Gothic kayaning sababaraha arches na, nu nunjuk. Ogé engké téh munara sentral nu adorns eta.

Tapi, meureun, daya tarik utama Frías nyaeta na imah abad pertengahan. Sababaraha di antarana, kawas nu di Cuenca, sigana nongkrong ti pasir di jalan nu ngagabung teh garéja San Vicente jeung puri Velasco. Anu terakhir mahkota, tepatna, pasir La Muela sareng parantos didaptarkeun dina abad ka-XNUMX, sanaos tagihanana ayeuna ti ka-XNUMX. Lokasi sareng ukuranana masihan karakter pertahanan anu teu diragukeun pikeun daérah éta.

Sedengkeun pikeun garéja San Vicente Mártir sareng San Sebastián anu kasebat, éta ngan ukur ngajaga sababaraha unsur tina bentuk Romanesque primitif na. Ieu ngalaman rupa mishaps nu kapaksa loba bagian na diwangun deui. Kitu ogé, panutup heubeul na dibawa ka Museum Cloisters di New York.

Anjeun ogé kedah ningali monumen agama sanés di Frías sapertos biara San Fransisco sareng Santa María de Vadillo, ogé garéja gothic San Vítores. Sareng, ngeunaan warga sipil, kami mamatahan anjeun nganjang ka imah barak jeung karaton Salazar. Sadaya ieu tanpa hilap suku Yahudi, anu aya di jalan ayeuna Convención sareng Virgen de la Candonga.

Albarracín, salah sahiji kota abad pertengahan paling indah di Spanyol

Albarracin

Témbongkeun tina Albarracin

Urang balik deui ka komunitas otonom tina Aragon, husus ka propinsi Teruel, pikeun ngabejaan Anjeun tentang Albarracín, anu yayasanna diperkirakeun kira-kira abad ka-XNUMX, nalika sakelompok Muslim netep di dinya. Pikeun ieu anjeunna ngawangun hiji maksakeun alcazar nu ayeuna mangrupa Tugu Sajarah Artistik.

Sanajan kitu, sakabéh kota nyepeng judul kompléks monuméntal bersejarah. Ka jaman muslim oge milik teh munara walker, anu mangrupa bagian tina tembok pertahanan kota. Simétris pikeun ieu nyaéta munara Doña Blanca, anu perenahna di hiji tungtung taman.

Na, gigireun benteng, anjeun boga katedral Jurusalamet, diwangun dina abad ka-XNUMX dina sésa-sésa kuil Romanesque abad ka-XNUMX heubeul. Éta ngagabungkeun gaya Gothic, Renaissance sareng Baroque. Ogé, di jero, anjeun tiasa ningali koleksi menarik tina tapestries Flemish.

Gigireun katedral teh Istana Episkopal, kalawan adul Baroque metot, sarta, dina disebut Portal de Molina, imah Julianeta, konstruksi populér has. Tungtungna, anu bale kota Éta ti abad ka-XNUMX.

Montefrío, Andalusia abad pertengahan

Montefrio

Montefrío, salah sahiji kota abad pertengahan paling geulis di Spanyol

Lokasina di propinsi Granada, Montefrío miboga pentingna pisan dina Abad Pertengahan tina Al Andalus. Kanyataanna, puri na housed pangadilan teh Nasrid raja Ismail III. benteng ieu lokasina di hiji pasir maksakeun dimana aya ogé gereja désa, diwangun dina abad ka-XNUMX ku Diego ti Siloam.

Tapi sanés ngan ukur anjeun tiasa ningali di Montefrío. Salian strolling ngaliwatan jalan sarta ningali imah bodas na, Anjeun kudu nganjang ka bentang impressive of Cerro de los Gitanos, dimana aya sababaraha situs arkéologis komo hiji kota Romawi sarta sasak. Sareng di Barranco de los Molinos anjeun bakal ningali curug sareng, tepatna, pabrik ti jaman Latin.

Kitu ogé, anjeun kedah nganjang ka Montefrío, anu ogé parantos dinyatakeun ensemble sajarah artistik, gereja San Sebastián jeung San Antonio, Renaissance kahiji jeung Baroque kadua. Di sisi anu sanés, éta tina Inkarnasi nyaéta neoklasik. Pikeun bagian na, éta Imah Dagang jeung Rumah Sakit San Juan de Dios aranjeunna ti abad ka-XNUMX jeung Balai Kota mangrupakeun imah Manor ti abad ka-XNUMX.

Dina kacindekan, kami geus ditémbongkeun anjeun sababaraha paling impressive kota abad pertengahan Spanyol. Sanajan kitu, inevitably, urang geus ditinggalkeun loba dina pipa. Ngan pikeun nyebut sababaraha, kami bakal cutatan anjeun Alquezar di Huesca, peratallada di Girona, Ronda di Malaga atawa Olite di Navarre. Buka payun sareng nganjang ka aranjeunna, anjeun moal kuciwa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)