Kota-kota Córdoba

Kota-kota di Córdoba parantos terang kumaha ngajagaana pesona tradisional bari dimodernisasi. Upami anjeun nganjang ka aranjeunna, anjeun bakal mendakan jalan anu sempit sareng lungkawing dibentuk ku bumi bodas anu dihias ku kembang. Tapi ogé seueur monumén anu dijaga leres.

Dina suku tina Sierra Morena, Lawu bandit legendaris, atanapi walungan Guadalquivir, kampung-kampung anu saé ieu kadang dikurilingan ku ageung susukan atanapi kebon zaitun. Tapi dina sadaya kasus, upami anjeun sumping pikeun nganjang ka aranjeunna, anjeun bakal ngalaman pangalaman perjalanan anu saé. Naha anjeun mutuskeun terang kota-kota di Córdoba? Kami ngajukeun sababaraha anu paling indah.

Lima kota di Córdoba anu matak anjeun teu sono

Langkung ageung atanapi alit, caket atanapi jauh ti ibukota atanapi disorot ku bentang na atanapi monuménna, kota-kota ieu ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun tetep tetep di jerona. Hayu urang kenal aranjeunna.

Almodóvar del Río sareng tukang na Berber

Antara Sierra Morena ka kalér sareng padesaan di beulah kidul, Almodóvar ngagaduhan simbol na dina megah istana berber anu ngadominasi éta ti bukit. Sanaos yuswa na (diwangun dina abad ka-XNUMX), éta sampurna dilestarikan, dugi ka sababaraha taun ka pengker éta dijantenkeun setting pikeun syuting adegan tina mitos saga 'Kaulinan singgasana'. Kami ogé bakal masihan anjeun kanyataan sajarah: di jerona anjeunna dinobatkeun Peter I kejem salaku raja Castile.

Kami mamatahan anjeun ogé ningali dina Almodóvar anu Garéja Konsépsi Immaculate, anu penampilanna ayeuna ti abad ka tujuh welas; éta padepokan Virgen del Rosario sareng San Sebastián, dimana gaya baroque na lintel façade menonjol, sareng kota lawas, dimana anjeun ngagaduhan anu narik ati musium etnografi. Akhirna, di caket kota anjeun tiasa ningali Waduk Breña, anu panggedéna di sadayana Éropa.

Déwan Kota Priego de Córdoba

Déwan Kota Priego de Córdoba

Priego, permata barok diantara kota-kota Córdoba

Kota ieu di Daérah Subbética nyaéta dina telepon Rute Kaisar Khalifah, wisata warisan Andalusia ngalangkungan propinsi Jaén, Córdoba nyalira sareng Granada. Tapi di luhur sadayana éta menonjol pikeun anu luar biasa warisan barok.

Tugu sapertos garéja-gereja di San Pedro jeung Lady urang tina Asumsi atanapi anu spektakuler Pancuran Raja, diantara batur. Tapi aranjeunna ogé pantes kadatangan anjeun di Istana Priego, benteng Arab abad ka-XNUMX; gedong anu éndah bale kota sareng sauran Recreo de Castilla atanapi Huerto de las Infantas, imah manor dikurilingan taman romantis.

Sarua luar biasa nyaéta Lingkungan Villa, Asal Andalusia, anu ngalestarikeun sadayana pesona abad pertengahan ku jalan sempit sareng jalanan imah-imah anu dicét. Ngaliwatan éta anjeun bakal ngahontal Balkon Adarve, sudut pandang ti mana anjeun ngagaduhan pandangan anu spektakuler di padesaan Cordoba.

Kastil Cabra

Kastil Cabra

Cabra, jalan asup ka Taman Alam Sierras Subbéticas

Kalayan kategori tina kota dilélérkeun ku ratu Isabel II, Cabra mangrupikeun gerbang pikeun anu spektakuler Sierras Subbéticas geopark, nilai alam anu hébat. Tapi ogé kota ieu, anu dicicingan ti jaman pra-Romawi, seueur nawiskeun anjeun.

Éta ogé ngagaduhan na puri Arab perenahna di Lingkungan La Villa. Sareng ogé garéja sapertos Walikota atanapi Asumsi sareng Malaikat, Kalayan hiasan baroque na; éta tina Saint John Baptis, ti jaman Visigothic, atanapi dina Santo Domingo de Guzman. Ogé di luar kota, khususna di puncak Picacho, anjeun gaduh Tempat suci urang Lady of the Sierra, papayung ti Cabra.

Tungtungna, urang mamatahan anjeun pikeun nganjang ka Museum Arkéologis Kota, anu ngagaduhan potongan anu nilai ageung sapertos anu judulna Budak kalayan gratis, abad ka dua jaman urang. Sareng ogé anu berkesan Mausoleum tina Viscountess of Termens, Karya di Carrara marmer ku pematung hébat Mariano benlliure.

Imah Gunung di Baena

Casa del Monte, di Baena

Baena, seni di jalanna

Upami kota-kota samemehna di Córdoba menonjol pikeun warisan monumental, Baena ngungkulan sadayana. Jumlah gedong luar biasa anu dipimilik ku aranjeunna luar biasa, dugi ka tiasa disebatkeun jalan-jalan na seni murni.

Diantara monumen agama, urang mamatahan anjeun pikeun ningali garéja-gereja di Santa Maria la Walikota, nu Our Lady of Guadalupe jeung Santo Bartholomew Rosul. Ngeunaan warga sipil, anjeun kedah nganjang ka kastil sareng pager tembok Almedina, imah-imah tina nu Countess, nu Tercia (dimana éta Museum Sejarah sareng Arkéologis) jeung ti Gunung sareng situs Iberia-Romawi tina Torreparedones.

Montoro, di handapeun suku Guadalquivir

Kota Montoro perenahna dina bukit anu janten salah sahiji meanders walungan Guadalquivir anu parantos dinyatakeun minangka Tugu Alam. Pasti diadegkeun ku urang Iberia, éta mangrupikeun kota anu saé di propinsi Cordoba.

Di Montoro kami nyarankeun anjeun nganjang ka garéja San Bartolomé Apóstol, tina gaya Mudejar Gothic sareng diwangun dina abad ka-XNUMX. Ogé anu tina Carmen, diwangun dina dalapan belas sareng barok; éta tina Santa Maria de la Mota, dimana éta Museo Kotamadya, sareng tina St. John Lateran.

Sedengkeun pikeun warisan sipil, di Plaza de España anjeun gaduh Istana Ducal ti Bumi Alba, dinten Aula Kota; éta Montoro Tower, katingali ti sakumna kota, sareng Arch Arch, anu ngahubungkeun Balai Kota sareng Calle Salazar. Justru dina ieu sareng di jalan Manuel Criado Hoyo anjeun tiasa ningali sababaraha imah megah ti abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Pamandangan Montoro

Montoro

Tungtungna, anu Sasak Utama, diwangun dina abad ka-XNUMX, éta nawiskeun anjeun pemandangan Montoro anu saé; éta Imah cangkang Éta mangrupikeun gedong anu saé sareng 45 juta cangkang dina fasad na sareng anu Katedral katilu Éta gudang lami kanggo minyak, gandum sareng anggur.

Kumaha cara nepi ka kota-kota di Córdoba

Kota Córdoba ngagaduhan palabuan udara sareng ogé kalayan stasiun karéta dimana karéta gancang-gancang sumping ti Madrid jeung Sevilla. Anjeun ogé tiasa ngarambat ku beus atanapi dina mobil anjeun nyalira.

Dina kasus anu terakhir, jalan utama di propinsi nyaéta A-4 anu mana, contona, ka Montoro; éta A-45, anu ngarahkeun anjeun ka Priego sareng Cabra; éta N-432, Anu nyandak anjeun Baena, atanapi A-431, anu dugi ka Almodóvar del Río.

Dina kasimpulanna, kami parantos nunjukkeun sababaraha kota anu paling indah di Córdoba. Tapi aya seueur anu sanés. Salaku conto, Zuheros, kota na anu lami mangrupikeun Situs Bersejarah-Artistik; Iznajar, panto hiking ngalangkungan Sierra de las Ventanas; kaca, Kalayan istana Ducal anu maksakeun na, atanapi anu alit Lukas, dimana Cueva de la Encantada ayana sareng lukisan Neolitikum na. Naha anjeun henteu resep nganjang ka kota-kota Córdoba?

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*