Kota anu paling padumukan di dunya

Numutkeun perkiraan PBB panganyarna, ampir 7.700 milyar jalma hirup di planét ieu. Diantarana, 450 juta jalma cicing di ukur sakitar dua puluh kota: 16 di Asia (seuseueurna di Pakistan, India, Cina sareng Indonesia), 4 di Amérika Latin (tempat Buenos Aires sareng Sao Paulo menonjol), 3 kota di Éropa (kalayan London sareng Moskow dina kalungguhan), 3 di Afrika (dimana Kairo nonjol) sareng 2 di Amérika Kalér.

Aranjeunna dikenal salaku kota-mega sareng diperkirakeun dugi ka 2050, 66% penduduk dunya bakal cicing di éta. Naha anjeun hoyong terang mana anu 10 kota paling padumukan di dunya? Kami bakal ngawartosan anjeun!

Mexico City

Kota Mexico parantos robih pisan dina sababaraha taun ka pengker. Ti saprak taun 1970an, sakitar 40 kota parantos dicaplokkeun ka daérah perkotaan Mexico City. Kalayan 22,2 juta jalma cicing di dieu, ibukota nagara mangrupikeun tempat anu cerah sareng kahirupan budaya anu pikaresepeun, pusat bersejarah anu éndah, sareng gastronomi anu euyeub ku anjeun bakal mendakan hakekat asli Mexico.

Pusat bersejarah di Mexico City mangrupikeun tempat anu pikaresepeun pisan pikeun jalan-jalan sareng ngamimitian ngajajah ibukota. Di Zócalo, alun-alun panggedéna di kota, bendera nasional ageung ngapung sareng dina rohangan anu sami nyaéta Katedral Metropolitan, Istana Nasional, Gedong Pamaréntahan sareng Walikota Museo del Templo. Palacio de Bellas Artes mangrupikeun gedong anu saé pikeun nambihan daptar. Di sakurilingna ogé aya toko-toko leutik sareng réstoran dimana anjeun tiasa nyobian katuangan Méksiko anu lezat.

Sao Paulo

Gambar | Pixel

Kalayan 20.186.000 jiwa, Sao Paulo, salah sahiji kota paling kosmopolitan di Brazil, ngagaduhan gaya hirup kota sareng seueur bangunan pencakar langit. Taman, jalan, musium, bioskop, monumen ... aya hal-hal anu teu aya tungtungna dilakukeun di kota ieu.

Kunjungan ka Sao Paulo kedah dimimitian di pusat bersejarah dimana anjeun bakal mendakan sababaraha tempat wisata utama na sapertos Catedal da Sé, Biara Sao Bento, Patio do Colegio (paguron Jesuits anu ngadegkeun kota di 1554) , Gedong Altino Arantes, Pasar Kota atanapi Calle 25 de Março.

Teras tinggalkeun kamar dina rute anjeun pikeun nganjang ka Avenida Paulista, pusat kauangan kota, jalan panjang tilu kilométer panjang anu janten tempat toko, réstoran, pub sareng musium. Unggal sabtu minggu, éta dijalankeun ku sabab warga sareng turis tiasa ngajalajah éta nganggo jalan kaki atanapi nganggo sapédah. Seueur seniman sareng musisi nyandak kasempetan pikeun ningalikeun sadaya bakat sareng ngajantenkeunana janten salah sahiji jalan anu paling hirup di Brasil.

Dina perjalanan anjeun ka Sao Paulo anjeun ogé kedah ngalebetkeun kunjungan ka musium kota sareng upami anjeun tiasa ngiringan acara musik ... Sao Paulo mangrupikeun ibukota budaya Amérika Latin janten tawaran éta ageung.

Ny

Kota gedung pencakar langit mangrupikeun tujuan impian pikeun seueur pelancong. Kalayan 20.464.000 jiwa nyaéta kota anu panglobana pendudukna sa dunya. New York nawiskeun lingkungan sareng gaya hirup anu unik anu nyababkeun anjeunna janten modal ékonomi sareng budaya anu paling penting di dunya.

Datang kana musik di Broadway, gim NBA, nyebrang Sasak Brooklyn, balanja di Fifth Avenue, sapeupeuting di Times Square atanapi jalan-jalan ngalangkungan Central Park mangrupikeun hal-hal anu anjeun badé dilakukeun. Di New York.

Manhattan mangrupikeun kabupatén anu paling kawéntar di New York sareng anu paling sering didatangan. Kasohor pisan yén seueur jalma anu nyalahkeun New York pikeun Manhattan. Nanging, géografi na ogé dibagi kana opat distrik sanésna: Brooklyn, Queens, Bronx sareng Staten Island.

Karawang

Kalayan 20.711.000 jiwa, Karachi mangrupikeun ibukota propinsi Sindh sareng kota anu paling pendudukna di Pakistan. Karachi baheulana mangrupakeun kota palabuan kulon India India sareng ayeuna mangrupikeun pusat kauangan, komérsial sareng palabuan Pakistan.

Sanaos henteu ngagaduhan tempat wisata anu relevan, nalika nganjang ka kota anjeun tiasa mampir ka Stadion Nasional atanapi Museum Maritim Pakistan. Éta ogé pantes didatangan Museum Nasional Karachi sareng sababaraha monumén sapertos Masjid-i-Tuba masjid anu hébat sareng makam Quaid-i-Azam, anu ngandung sésa-sésa fana pangadeg Pakistan: Ali Jinnah.

Tasikmalaya

Pilipina mangrupus bumi nusantara diwangun ku 7.107 pulau anu ngagaduhan nami ka Raja Spanyol Felipe II. Spanyol nyéépkeun sakitar 300 taun di ditu, janten kumaha waé anu némpél Hispanik masih aya di nagara éta.

Campuran budaya sareng tradisi ngajantenkeun Manila, ibukota, kota anu pinuh ku kontras sareng kamungkinan. Kalayan 20.767.000 jiwa, Manila mangrupikeun kota kagenep pangeusi bumi di planét sareng ngagaduhan jaman kolonial anu ayeuna ayana di tembok kota batin, dimana anjeun bakal ningali toko-toko tukang sareng halaman interior anu nawiskeun sakedap tina ramé na rame Manila.

Beda sareng nagara-nagara Asia Tenggara anu sanés, Pilipina henteu rame ku wisatawan, ngajantenkeun alternatif anu ideal pikeun dinikmati nalika liburan. Nagara ieu sinonim sareng kebon hejo, kota-kota frenetik, gunungapi anu luar biasa sareng jalma-jalma anu salawasna senang.

Shanghai

Shanghai perenahna di délta Walungan Yangtze, salah sahiji kota anu paling padumukan di dunya kalayan 20.860.000 jiwa, anu parantos janten simbol kota kosmopolitan kamajuan téknologi sareng ékonomi Cina.

Shanghai ngagaduhan pesona bawaan salaku hasil tina campuran antara modéren sareng tradisional, sabab aya lingkungan dimana gedong pencakar langit anu pekat sareng anu sanés anu ngangkut kami ka Cina tradisional. Kalayan langkung ti 600 taun sajarah na, di bagian lami wisatawan Shanghai bakal mendakan inti tina Cina paling tradisional nalika di Pudong, distrik kauangan kota ngagaduhan tampilan anu modéren sareng futuristik.

Daérah anu sanés ikon ti Shanghai nyaéta Bund. Di dieu urang tiasa mendakan sababaraha gedong wawakil ti jaman kolonial kalayan gaya Éropa anu ngajak anjeun jalan-jalan panjang di sapanjang Walungan Huangpu. Salaku tambahan, pelayaran walungan di paménta pisan di kalangan wisatawan sareng ningali daérah ieu dina waktos wengi mangrupikeun tongtonan warna sareng lampu.

Cirebon

Cirebon mangrupikeun huru-hara, rame sareng rame. Pikeun seueur jalma, kota ieu 22.242.000 jiwa mangrupikeun gerbang ka India sareng, ku sabab éta, hubungan anu munggaran sareng nagara éta.

Éta ngagaduhan bénténg anu ngagumkeun, pasar siang sareng wengi anu sibuk, candi ageung ogé tilu situs anu mangrupikeun bagian tina daptar Warisan Dunya UNESCO: Makam Humayun (conto arsitektur Mongolian anu dianggap taman-makam anu pangpayunna sareng tipayun dina gaya Taj Mahal di Agra), Komplek Qutb (potongan anu paling kawéntar nyaéta Qutab Minaret, anu pangluhurna di dunya jangkung 72 sareng satengah méter) sareng Komplek Bénténg Beureum (anu sakali di luar istana Mongol).

Seoul

Gambar | Pixel

Koréa Kidul teu tiasa béak sareng ibukotana, Seoul, endah pisan. Kalayan 22.547.000 jiwa, éta mangrupikeun kota pangageungna katilu di dunya ogé ibukota ékonomi, sajarah, wisata sareng budaya di sakumna nagara. Lingkungan tradisional, gedung pencakar langit vertigo, toko K-pop sareng kosmétik… seueur anu tiasa ditingali di dieu.

Salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngalelebkeun diri kana budaya Koréa sareng diajar ngeunaan sajarahna nyaéta nganjang ka salah sahiji tina lima istana karajaan Dinasti Joseon (Gyeongbokgung, Changdeokgung, Gyeonghuigung, Changgyeonggung, sareng Deoksugung), anu nunjukkeun gaya hirup karajaan Korea. sakitar abad ka-XNUMX sareng ka-XNUMX.

Kuil Budha Koréa dikurilingan ku alam anu saé sareng ogé ngamungkinkeun anjeun terang budaya Koréa Kidul kalayan saé. Lian ti seueur tempat wisata di Seoul nyaéta pasar tradisionalna sareng gastronomi tradisionalna, anu dianggap internasional.

Jakarta

Sugan Jakarta mangrupikeun kota anu paling henteu kawéntar diantara palancong anu milih Indonésia pikeun liburan sabab resep ngalanglang tempat anu sanés. Nanging, kota ieu 26.063.000 jiwa ngagaduhan pusat bersejarah anu saé anu pantes didatangan.

Padumuk Walanda netep di Kota Tua, janten gedong ala kolonial seueur di dieu. Conto arsitéktur ieu nyaéta Museum Sejarah, anu baheula janten Balé Kota.

Tokio

Ibukota Jepang mangrupikeun kota anu paling pendudukna di dunya kalayan 37.126.000 jiwa. Endah! Tokyo mangrupikeun tempat anu hirup, pinuh ku kamungkinan wisata teu paduli kana waktos taun. Sok aya anu kedah dilakukeun.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*