Kota-kota anu paling indah di Burgundy, di Perancis

borgona-kota

Di unggal nagara di Éropa aya kota sareng kota abad pertengahan anu disumputkeun anu salamet dugi ka ayeuna sareng tujuan anu saé.

Perancis, contona, konsentrasi tempat-tempat anu saé pisan di daérah anu dikenal salaku Burgundy atanapi Bourgogne, dina basa Perancis. Usum panas mangrupikeun waktos anu idéal pikeun ngalih-ngalih di bagian ieu nagara janten kuring ngantepkeun anjeun pilihan anu singget kota-kota anu paling indah di Burgundy.


Burgundy

kota burgundy
Éta mangrupikeun daérah sajarah anu aya di Perancis tengah wétan sareng dinten ayeuna diwangun ku opat departemén: Gold Coast, Saône-et-Loire, Nièvre sareng Yonne.

Baheulana ieu tanah Perancis dijajah ku suku Celtic anu di jaman Romawi dilebetkeun kana Kakaisaran. Dina abad kaopat, saatos waktos kamulyaan Romawi, urang Bélarus muncul di tempat kajadian, hiji suku Jérmanik anu sumping ti Laut Baltik.

terusan-de-borgona

Urang Burgundia netep di Pegunungan Alpen kulon sareng teras dikuasai ku Franks. Aranjeunna mangrupikeun waktos Karajaan Burgoña sareng tungtungna lahan ieu janten ducat.

Dina jaman abad pertengahan Burgundy dieusi ku biara-biara anu elegan sareng penting sareng éta mangrupikeun adegan perang politik anu penting sareng konflik dina sajarah karajaan Perancis. Éta sababna jalan-jalan ngalangkungan ieu lahan sareng iklim sagara anu pikaresepeun mangrupikeun perjalanan ngalangkungan sajarah.

Oh, sareng kanggo gastronomi ogé. Barina ogé, éta tempat lahirna Burgundy Perancis anu kawéntar.

Châteauiuif-en-Auxois

chateauiuif-en-auxois
Kampung abad pertengahan ieu mangrupikeun kaindahan anu diwangun di gunung anu luhur. Tingali di Terusan Burgundy sareng éta siga anu kaluar tina dongéng Brothers Grimm. Éta ngagaduhan kastil anu didamel waktosna ku Adipati Philippe-le-Bon, ayeuna sawaréh dina ruruntuhan tapi ku kapilah Gothic ti abad ka-XNUMX.

chateauiuif-en-auxois-2

Taun kamari, ngan ukur pikeun usum panas sareng saatos seueur damel, pusat tamu anu anyar dibuka di kastil anu kabuka sapanjang taun kecuali pikeun tanggal nasional atanapi agama anu tangtu sareng sababaraha jam dina Senén siang.

Di sakitar sareng di handap, di jalan-jalan di kampung, aya kafe, toko sareng sumanget abad pertengahan anu teu tiasa dilupakan.

Brancion

terusan-de-borgona

Seueur anu nyangka yén éta mangrupikeun kampung abad pertengahan anu pangsaéna di Burgundy. Éta ogé ngagaduhan kastil, pas di lebetna, sareng jalur batu anu ngarah ka gareja.

Pasar kampung tanggal ti abad ka-XNUMX sareng katutupan sareng upami anjeun usum panas anjeun bakal tiasa nénjo tontonan kembang dina unggal jandéla unggal imah di kampung.

borona-wines

Pandangan panorama anu pangsaéna nyaéta ti luhur gunung dimana anjeun tiasa mendakan chapel, Chapelle-sous-Brancion, garéja gaya Romanesque abad-abad leutik tapi menawan dikurilingan kebon anggur.

Flavigny-sur-Ozerain

burgundy pangalusna

Ieu mangrupakeun kampung abad pertengahan anu saé anu disumputkeun di gunung cadas sareng anu biasa janten kota benteng anu saé dina abad pertengahan. Sadayana didamel tina batu sareng éta mangrupikeun situs anu sampurna dilestarikan kusabab pangeusi na serius.

flavigny-sur-ozerain-2

Naha anjeun ningali pilem Juliet Binoche, Chocolate (anjeunna sumping sareng putrina di hiji kota sareng muka toko coklat, ngaco kana walikota)? Nya, éta dipilemkeun di dieu.

Dinten ayeuna aya seueur galeri seni sareng upami anjeun resep anis aya na pabrik bal anis di Abbaye de Flavigny, bijil Benedictine abad ka-XNUMX anu nyimpen resep lami ieu ti saprak.

Montréal

Montréal

Kampung Burgundian abad pertengahan ieu ogé aya di pagunungan, anu ningali ka Lebak Serein. Mangrupikeun conto anu jelas ngeunaan désa-désa anu dibénténg daérah ieu sabab dipasang dina lengkungan anu katelah Porte d'en Bas.

A buket jalan, imah abad pertengahan, témbok, menara, dungeons bawah tanah, tangga batu di ditu di dieu, palataran leutik anu disumputkeun sareng ampir dua puluh mata cai anu nyayogikeun cai. Kagum.

borgona-kota

Nalika anjeun naék anjeun langkung lebet ka Montrèal sareng ngalangkungan gerbang anu kadua, Porte d'en Haut, di tukangeunna aya garéja sareng kuburan sareng sudut pandang anu ngamungkinkeun anjeun ningali lebak sareng walungan Serein anu éndah. Éta di dieu tempat kastil 1599 diwangun ku satria ti

Perang Salib Kadua.

Kastil ieu langkung lami tibatan Notre Dame de Paris sareng di jero aya patung tilu diménsi, kalayan motif alkitabiah sareng kai, dipasihkeun ka Adipati Burgundy ku Raja Francis I ti Perancis.

Montrèal mangrupikeun tempat anu sepi anu didatangan seueur urang Paris sanaos dina usum panas, unggal Rebo, aya pasar warna-warni, festival artisan sareng konser musik. Upami anjeun mutuskeun badé caket, anjeun tiasa sumping ka Vézelay, Avallon, Grottos d'Arcy atanapi Istana Ancy-le-Franc.

Noyers-sur-Serein

pangacara-sur-serein-noyers

Kota anu benteng anu sanésna aya imah-imah lami kalayan hateup ubin sareng rana kai. Kotak, jalan sareng arcade na aya ti abad ka-XNUMX dugi ka abad ka-XNUMX sareng dihias ku garéja sareng kapel.

Mangrupikeun kota anu hirup ti bulan April nalika pangunjung anu munggaran sumping sareng réstoran sareng kafe dibuka dina panonpoé. Aya ogé komunitas ageung seniman anu didédikasikeun pikeun ngalukis sareng ngajalankeun bengkel karajinan, tas tangan sareng perhiasan.

Semur-en-Brionais

semur

Upami anjeun gaduh mobil, anjeun tiasa angkat ti Marcigny pikeun ngahargaan, nalika anjeun caket, kaéndahan kota abad pertengahan lami ieu di jangkung.

Kampung didominasi ku puri t. Hugues, ti abad ka-1 sahingga pangkolotna di daérah éta. Di dieu lahir Abbot penting Biara Cluny, Hugues de Semur. Benteng dibuka antara 15 Maret sareng XNUMX Nopémber sareng aya seueur tempat anu tiasa didatangan di jero kota sareng sakitar.

istana-of-st-hugues

Ieu sababaraha conto anu paling burgundy éndah tapi tangtosna aranjeunna sanés hiji-hijina kota atanapi kota anu didatangan: Dijon, tilas ibukota kadipaten, mangrupikeun kota anu saé sareng Beaune masih pikaresepeun sareng wangunan bersejarah sareng jalan-jalan batuan na.
Aya ogé Cluny kalayan biara anu euyeub tur kuat ditumbuk ku Révolusi Perancis.
-poto kastil guedelon-

Urang tiasa nambihan Château de Guedelon, istana 1997 diwangun ku buffs sajarah dimana anjeun bahkan tiasa nganggo baju kostum sareng maénkeun sakedik, sareng dua istana asli, Ancy-le-Franc sareng Tanlay.

Y Kuring moal ninggalkeun Autun sabab didirikeun ku Kaisar Romawi Augustus sareng masih ngagaduhan harta karun ti waktos éta. Sakumaha anjeun tiasa tingali, mustahil pikeun marios sadayana janten naséhat kuring pikeun nyéwa mobil, penting upami anjeun hoyong indit-inditan, sareng bakti diri anjeun pikeun ngadamel daptar naon anu anjeun teu sono, teras-terasan ngantunkeun panto dibuka pikeun mendakan tujuan anyar.
Anjeun moal kuciwa.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1.   CM cenahna

    Taun payun abdi hoyong tur di kota-kota abad pertengahan anu saé ieu.
    CM