Kota panggedéna di Kanada

Kanada diwangun ku sapuluh propinsi sareng tilu wilayah, ibu kotana nyaéta kota Ottawa sareng pendudukna, di sababaraha bagian wilayahna, nyarios basa Perancis sareng Inggris.

Tapi naon Kota panggedéna di Kanada?

Toronto

Ieu téh mangrupa kota panggedéna jeung pangpadetna di nagara éta, sanajan teu jadi ibukota. Dina dékade ka tukang éta geus tumuwuh jadi loba nu geus jadi kota panggedéna kaopat, teu di nagara tapi di sakuliah Amérika Kalér.

Ieu téh mangrupa ibukota propinsi Ontario jeung puseur finansial nasional. Ieu di basisir kalér-kuloneun Lake Ontario jeung super kosmopolitan, Asezare populata kalawan imigran ti sakuliah dunya. Kanyataanna, ampir satengah populasina teu dilahirkeun di nagara éta.

nu Perancis sumping munggaran, Tapi éta Inggris anu ngawangun bénténg sarta ngabangkitkeun pakampungan munggaran tur engké, di satengahing Perang Amérika Kamerdikaan, pasukan kaisar netep di dieu.

Lamun balik nganjang ulah poho pikeun nyaho CN Tower, struktur tallest kaopat di dunya, Chinatown, Portugal Villa, Little Italy jeung neighborhoods sarupa patali jeung komunitas India, Yunani jeung Korea ogé. The darmaga ratu, a darmaga on danau, oge Promenade geulis dijejeran ku toko.

Montréal

Montréal nyaéta di propinsi Quebec sarta lamun Toronto rata-rata 6 juta pangeusi, kota ieu ngan leuwih dua juta. Di sawatara titik éta kota nu populasina teu eureun tumuwuh, tapi alatan relokasi sababaraha pausahaan ti '70s (mimiti globalisasi), trend mimiti balik tibalik.

Kota ieu aya di pulo anu nami anu sami antara Riviere des Praires sareng Walungan Saint Lawrence sareng, sakumaha anjeun terang, di dieu. Perancis diucapkeun. Panangan sareng warisan na, budaya mangrupikeun nilai anu saé, sareng seueur acara nasional anu penting dirayakeun di dinya. Tingkat budaya pendudukna luar biasa, sareng opat universitas.

Montréal didirikeun taun 1642 kituna éta salah sahiji kota pangkolotna di bangsa, sarta nepi ka taun 60-an shone salaku puseur finansial, tempat anu dicokot ti dinya ku Toronto. Tilu suku dicicingan lemahna ieu saméméh datangna Perancis, anu pilari emas, sarta padumukan pribumi pangpentingna nyaéta sarébu urang. Tapi emas éta lain emas, ngan pirit atawa quartz, jadi teu loba kamajuan dijieun. Mangtaun-taun saterusna para misionaris bakal sumping pikeun ngawangun bénténg anu ku urang India henteu lirén nyerang.

Sanajan Inggris éta hadir sarta di sawatara titik dina sajarah maranéhanana éta mayoritas, datangna imigran Perancis dina abad ka-XNUMX réngsé nepi watesan sidik Perancis salawasna. Anjeun tiasa ningali eta dina monumen sarta wangunan, tapi salian ti warisan Perancis, kota boga taman éndah, un boulevard mun leungit leumpang sakeudeung, wawakil karagaman budaya euyeub kota, museum jeung téater.

Calgary

Ieu teh kota panggedéna katilu di Kanada, éta di propinsi Alberta, di kuloneun nagara, antara pasir jeung dataran, kira 80 kilométer ti Rocky Pagunungan kawentar. Bangsa pribumi anu béda-béda nyicingan éta daérah, dugi ka urang Éropa dugi ka abad ka-XNUMX. Ieu mimitina disebut Fort Brisebois sarta engké Fort Calgary.

Dina ahir abad ka-XNUMX karéta anjog sarta kalawan eta imigrasi saprak pamaréntah méré jauh lahan ka jalma anu hayang settle di zone sentral nagara, salaku ukuran pikeun populate eta. Ku kituna, loba meuntas ti Amérika Serikat tapi ogé ti Skotlandia jeung Irlandia. Seueur urang Cina teras damel di karéta api sareng sababaraha di antarana ogé tetep tetep.

Minyak kapanggih dina awal abad ka-XNUMX, najan leuwih ti opat dekade saterusna deposit mimiti dicokot leuwih serius lajeng sumping booming Calgary. Teras deui, sareng krisis minyak taun 1973.

Pusat kota Calgary ngagaduhan lima lingkungan teras aya daérah suburban anu ageung pisan. Usum tirisna panjang sareng garing sareng usum panasna panas sareng pondok.. Entong angkat dina usum tiis upami anjeun henteu resep tiis anu ekstrim, tapi tetep Ieu salah sahiji kota sunniest di nagara.

Ottawa

Ieu téh mangrupa ibukota Kanada tapi sakumaha urang tiasa ningali, éta teu paling populated, kalawan ngan leuwih sajuta pangeusi. Éta 400 kilométer ti Toronto sareng ngan 200 ti Montréal. Ibu kotana saprak Ratu Victoria mutuskeun dina 1857, sabab mangrupikeun wilayah nétral pikeun dua komunitas anu paling penting, Inggris sareng Perancis.

Kecap asalna tina pituin odawa nu hartina "dagang". Éta ngagaduhan seueur daérah pakotaan, éta meuntas ku walungan anu sami, éta mikaresep iklim sedeng, kalayan usum panas anu panas sareng usum tiris anu tiis sareng salju.

Anjeun tiasa sumping sababaraha museum, sajarah, alam, fotografi, malah aya hiji dedicated ka perang, taman sarta wewengkon rekreasi anu loba pisan, sarta lamun balik di cinyusu anjeun bakal bisa ningali festival tulip, kembang anu sumping salaku hadiah ti kulawarga karajaan Walanda.

Edmonton

Ieu téh mangrupa ibukota propinsi Alberta, di wewengkon super subur, jeung tukangeun Calgary nyaeta kota pangpadetna di Alberta. Di antarana aya 300 kilométer. Kaleresan éta sanés kota anu pendudukna, henteu ngahontal sajuta padumuk, sarta kapadetan populasi estu low, tapi tetep Éta pusat budaya sareng pamaréntahan propinsi.

Kuring henteu terang upami anjeun resep mall balanja tapi salaku tanggal éta patut disebatkeun yén di dieu mangrupikeun anu kantos, ti 1981 dugi ka 2004, puseur balanja pangbadagna di dunya, West Edmonton Mall. Kawas Calgary, éta ngalaman a booming minyak anu miboga pangaruh sarta skyline urban na pisan modern.

Dina waktos anu eta mangrupakeun kota pisan héjoKanyataanna, lebak tempat eta sits nyaeta dua puluh dua kali leuwih badag batan New York urang Central Park. Aya elms, pines, firs, birches, lebu, maples, walnuts ...

sakumaha anjeun tiasa nebak, usum tiis pisan, salawasna minus 0 derajat. Ku kituna, lamun ku kasempetan wae anjeun buka dina usum tiis, anjeun kudu didatangan museum: The Alberta Aviation Museum, Royal Museum, TELUS, elmu pangaweruh, Galeri Seni jeung Fort Edmont Park, museum sajarah hirup panggedéna di dunya.

Vancouver

Tungtungna, Vancouver, di basisir Pasifik, di propinsi British Columbia. Éta gigireun Selat Géorgia sarta mangrupa bagian ti Semenanjung Burrard. Sanajan Pulo Vancouver aya, kotana teu aya di dinya.

Ieu salah sahiji kota kalawan hawa haneut Kanada, pikeun basisir Pasifik na, tapi ogé salah sahiji anu pang beueus. Populasina henteu langkung ti 600 rébu pangeusi sareng éta leres pisan rupa-rupa. Seueur komunitas anu netep di dinya, ti sakumna dunya.

Kota asalna ti pertengahan abad XIX, nalika éta Rush Emas, tapi port berharga na ogé geus dibikeun padumuk. Éta palabuan laut anu paling penting di nagara éta. Sanajan kitu, saluareun industri nu characterize eta pariwisata geus tumuwuh loba waktu di bagian ieu sareng sami tiasa nyarios ngeunaan industri pilem, nempatan di tempat katilu balik Los Angeles jeung New York. Teu goréng pikeun Vancouver.

Lamun anjeun indit, ulah poho leumpang, didatangan na taman, pantai na museum na.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*