Kuadrat panggedéna di Spanyol

Forum Square

Lamun datang ka ngobrol ngeunaan kuadrat pangbadagna di Spanyol, godaan kahiji urang éta ngalakukeun hal eta ti sababaraha kuadrat utama nu populate nagara urang. Nanging, urang bakal ngalakukeun kasalahan sabab sanés anu panggedéna.

Mémang, Spanyol ngagaduhan sababaraha kuadrat utama éndah pinuh ku monumen jeung sajarah. Sadayana geulis pisan, sanaos urang kedah nyorot anjeun nu taya bandinganana Salamanca atawa nu teu kurang geulisna Madrid. Kitu ogé, urang bisa ngabejaan Anjeun tentang batur anu leuwih hina, tapi sarua berharga, kayaning Chinchon gelombang tina Almagro. Nanging, kami hoyong ngobrol sareng anjeun ngeunaan alun-alun panggedéna di Spanyol sareng teu aya diantarana. Éta anu kami badé nunjukkeun ka anjeun.

Forum Square (Barcelona)

Témbongkeun alun-alun Forum

Forum Square, di Barcelona

Panginten urang henteu kedah ngalebetkeun rohangan umum ieu dina wisata urang, sabab éta ogé disebut Taman Forum. Éta henteu kabeneran, sabab éta ngagaduhan sakitar 160 méter pasagi sareng ngahubungkeun Barcelona sareng San Adrián del Besós.

Eta dijieun dina 2004 kalawan desain Éliah Torres y Jose Antonio Martinez salaku markas pikeun Forum Universal Budaya nu diayakeun taun éta di kota Catalan, ku kituna ngaranna. Sarta ogé yén wangunan paling emblematic na: Forum, karya Jacques Herzog y Pierre deMeuron, nu kiwari imah teh Museum of Élmu Pengetahuan Alam Barcelona.

Wewengkon utama rohangan didominasi ku panel photovoltaic anu ageung, sababaraha pergolas anu disebut Los Pajaritos, leuweung kolom sareng sababaraha rohangan anu endah pikeun ngayakeun acara. Tapi, salian ti éta, éta ngagaduhan dua tempat anu langkung alit: taman Campo de la Bota jeung Auditoriums.

Colon Square (Madrid)

Columbus Square

Témbongkeun tina Plaza de Colón, di Madrid, salah sahiji anu pang geulis diantara alun-alun panggedéna di Spanyol

Leuwih leutik batan nu saméméhna, tapi sarua spektakuler nyaeta alun Madrid ieu kalawan 37 méter pasagi na. Tempatna di confluence jalan Goya sareng Génova sareng Paseos de la Castellana sareng Recoletos.

Éta ngagaduhan namina tina kebon sareng monumen pikeun Christopher Columbus nu ngadominasi eta. Ieu responds kana gaya neo-Gothic sarta erected dina ahir abad ka-XNUMX. Éta nangtung kaluar pikeun jangkungna total na tujuh belas méter, sanajan patung sorangan, karya Jeronimo Sunol dina marmer bodas, ukuran tilu.

Sedengkeun pikeun anu disebutkeun Taman Penemuan, Di handapna aya Pusat Seni Teater Fernán Gómez, tilas Pusat Budaya Villa de Madrid. Parantos dina pabeungeutannana, anjeun tiasa ningali monumen sanés, anu dikhususkeun pikeun panemuan Amérika, karya Joaquin Vaquero Turcios. Sareng ogé bandéra Spanyol panggedéna di dunya, kalayan legana 294 méter pasagi diangkat dina lima puluh kutub.

Tungtungna, di confluence alun jeung Génova jalan anu Columbus Towers jeung, di suku na, di hiji pulo, patung Woman kalawan eunteung, ku Colombian Ferdinand Botero.

Alun-alun Spanyol (Madrid)

Plaza of Spanyol, di Madrid

Plaza of Spanyol, di Madrid

Kami henteu ngantunkeun ibukota nagara urang pikeun nunjukkeun anjeun alun-alun panggedéna di Spanyol anu ampir ngahontal anu sateuacana, sabab ukuranana 36 méter pasagi. Jalan Gran Via, Princesa, Bailén, Ferraz, Leganitos sareng Cuesta de San Vicente ngahiji di dinya.

Ieu dikurilingan ku sababaraha wangunan emblematic kota. Ieu kasus nu Menara Madrid, nu, kalawan jangkungna saratus opat puluh dua méter na, éta salah sahiji skyscrapers munggaran di ibukota, saprak éta diwangun dina 1960. Sarta ogé neguaan. Gedong Spanyol, anu aya di tungtung Gran Via.

Tapi kirang fungsi ti ieu sareng jujur ​​langkung geulis teh Imah Gallardo, permata modernisme ku Federico Arias Raja réngsé dina 1914. Jeung urang teu kudu poho wangunan nu Perusahaan Pertambangan Royal Asturian, kageulisan sejen tina alfonsine monumental atawa gaya eclectic ti ahir abad ka-XNUMX. Tungtungna, tugu pikeun Miguel de Cervantes ngadominasi Plaza de España ti puseur na. Ieu karya Rafael Martinez Zapatero jeung Lorenzo Coullaut Valera sarta eta ngagambarkeun panulis seated kalawan Don Quixote na Sancho tunggang dina inohong na.

Alun-alun Spanyol (Barcelona)

Alun-alun Spanyol, di Barcelona

The Plaza of Spanyol di Barcelona

Urang neruskeun wisata urang tina kuadrat pangbadagna di Spanyol dina homonim salah sahiji saméméhna lokasina di Barcelona. Dina 34 méter pasagi, éta rada leutik, tapi teu kurang geulis. Éta dirancang ku arsiték Joseph Puig jeung Cadafalch y Guillem Busquets, sanajan jalma nu jawab pagawean eta bakal Antoni Darder.

Ieu diwangun pikeun Pameran Internasional 1929 salaku aksés ka Montjuic, tempat utama pameran éta. Malah, monumen ti jaman harita masih dilestarikan, saperti Kampung Spanyol atawa bullring heubeul, a neo-Mudejar permata tina Font Augustus kiwari robah jadi puseur balanja, éta munara Venetian de Ramon Raventos atawa paviliun Jerman, a marvel arsitektur modern alatan mies van der rohe.

Kitu ogé, di tengah alun-alun aya cai mancur monumental anu diciptakeun ku Jose Maria Jujol sarta dihias ku sculptors Michael Blay y Miquel jeung Lucia Osle. Kalayan fitur klasik, éta ngagambarkeun alégori géografi sareng sajarah Spanyol kalayan ngagambarkeun laut, walungan sareng sababaraha karakter anu kasohor sapertos Saint Teresa Yesus, Isabel anu Katolik o James I ti Aragon.

Plaza de Oriente (Madrid), leuwih ti salah sahiji kuadrat pangbadagna di Spanyol

Royal karaton

The Royal Palace, di Plaza de Oriente

Lokasina di jantung ibukota Spanyol, éta boga kira 32 méter pasagi. Bentukna rectangular sareng headboard melengkung sareng dirancang ku Narciso Pascual jeung Colomer di 1844. Oge, meureun nya nu paling monumental sadaya anu kami geus ditémbongkeun ka anjeun jadi jauh.

Kusabab di beulah kulonna dibatesan ku anu pikaresepeun Royal karaton, diwangun ku urutan tina Philip V dina abad ka-XNUMX dina sésa-sésa Alcázar heubeul. Kitu ogé, di wétan dipiguraan ku Teatro Nyata, Madrid Coliseum pikeun opera nu dibuka dina 1850 jeung, ka kalér, éta Biara karajaan tina inkarnasi, diadegkeun ku ratu Margaret ti Austria, pamajikan Philip II, dina abad ka-XNUMX.

Tapi, salian ti éta, Plaza de Oriente nangtung pikeun kebon anu éndah. Teu nyebut nu dijieun ku Francesco Sabati, nu lain milik alun-alun tapi ka karaton, kami mamatahan anjeun ningali teh taman sentral, tina invoice barok, urang Lepanto y pamadegan Cabo Noval, sakabéhna kalawan ensembles sculptural masing-masing.

Di antara ieu nangtung tugu Philip IV dijieun ku Pietro tacca, tapi ogé arca raja Spanyol, nu rentang ti jaman Visigoth ka Ferdinand I ti Leon. Kitu ogé, di kebon Cabo Noval anjeun tiasa ningali monumen prajurit ieu dijieun ku Mariano benlliure sarta dina pamadegan Lepanto, sejen ka Kaptén Melgar, karya Julio Gonzalez Pola.

Plaza Spanyol (Sevilla)

Plaza de España i Seville

Plaza de España i Seville

Kuadrat neguaan ieu dijieun pikeun Eksposisi Ibero-Amérika 1929. Tempatna di taman Seville of María Luisa sareng disababkeun ku arsiték Hannibal Gonzalez, anu nyiptakeun spasi semi-elliptical 31 méter pasagi dipiguraan ku wangunan spektakuler ngeunaan saratus tujuh puluh méter.

formulir ieu ngalambangkeun nangkeup Spanyol ka bangsa Ibero-Amérika. Malah muka ka Walungan Guadalquivir salaku jalur pikeun ngahontal Benua Anyar. Éta ogé dipiguraan ku walungan leutik satengah kilométer meuntas ku opat sasak.

Sedengkeun pikeun konstruksi utama, éta responds kana gaya classicist tina villa palladian. Fasadna ngagaduhan hiasan keramik anu spektakuler sareng galeri anu dirojong ku lengkungan. Panungtungan ogé boga ceilings beautifully dipapaésan kalayan ceilings coffered kai. Tungtungna, di tungtung wangunan naék dua munara Baroque spektakuler jangkungna tujuh puluh opat méter, sanajan eta oge boga dua gerbang, nu Navarra jeung nu Aragón.

Di sisi séjén, alun boga cai mancur sentral, karya Vincent Traver jeung opat puluh dalapan bank ngalambangkeun opat puluh genep propinsi semenanjung sareng kapuloan Kanaria sareng Balearic. Éta disusun sacara abjad sareng dina unggal bangku aya lambang leungeunna, peta sareng ubin Pisan kalayan sababaraha acara anu relevan tina sajarahna.

Walikota Plaza Madinah del Campo

Walikota Plaza Madinah del Campo

Garéja Collegiate San Antolín, di Plaza Walikota Medina del Campo

Lamun urang ngobrol ngeunaan diménsi, éta moal keur hiji ieu di Madinah del Campo nempatan tempat ieu diantara kuadrat pangbadagna di Spanyol. Tapi kami hoyong kalebet sabab éta mangrupikeun anu panggedéna di antara anu panggedéna di nagara urang, kalayan legana 14 méter pasagi sareng ngalangkungan, contona, Salamanca atanapi Madrid.

Manehna dipikawanoh pikeun Plaza Walikota de la Hispanidad. Sareng teu aya anu sirik ka anu sateuacana tina segi nilai monumental. Sabab dipiguraan ku konstruksi kawas nu bale kota jeung Arcos jeung Peso Imah, sadayana ti abad ka-XNUMX. Tapi ogé Royal karatonéta biara San José jeung Santa María Magdalena atawa Garéja Collegiate San Antolin.

Salaku rasa panasaran, kami bakal nyarioskeun ka anjeun yén trotoar anu béda-béda ngagaduhan nami sapertos Foal, Spices, Perhiasan atanapi Armory numutkeun guilds anu netep di aranjeunna pikeun ngajual barang-barangna. Sarta eta asalna ti abad katilu belas, sanajan bentuk ayeuna engké. Dina naon waé, Walikota Plaza Madinah del Campo mangrupikeun salah sahiji anu pangkolotna di nagara urang.

Dina kacindekan, kami geus nembongkeun maneh teh kuadrat pangbadagna di Spanyol. Inevitably, urang geus ninggalkeun batur kawas Tihang Zaragoza, kalawan na 24 méter pasagi, Castle di Pamplona jeung 14 atawa anjeun sorangan Walikota Plaza Madrid, kalawan leuwih ti 12. Naha anjeun teu nyangka tempat ieu éndah sakumaha aranjeunna impressive?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)