Kumaha carana nepi ka Boracay? Airway, seaway & landway

Hammock di Boracay Beach

Nalika anjeun badé dugi ka hiji tempat sareng aranjeunna ngan ukur masalah, anjeun panginten henteu resep ngalaksanakeunana, tapi nalika takdir sia usaha, maka mangrupakeun ide anu saé pikeun milari sadaya kamungkinan solusi pikeun tiasa sumping sareng saatos didatangan, tiasa balik ka bumi anjeun.

Ieu kasus Boracay, tempat anu seueur didatangan ku wisatawan tapi anu ningali aranjeunna sareng hoyong aranjeunna tiasa ngahontal tujuan anu dituju. Tapi upami anjeun badé angkat ka Boracay dina pakansi atanapi kenal sareng anjeun henteu terang kumaha ngalaksanakeunana, dinten ieu kuring hoyong masihan anjeun sakedik pituduh supados anjeun ngémutan nalika badé ngarencanakeun perjalanan anjeun.

Boracay, tempat sawarga

Dermaga Boracay

Mimiti kuring hoyong nyarios sakedik perkawis Boracay upami anjeun henteu terang dimana ayana atanapi tempatna dimana. Boracay kanggo Pilipina sapertos Ibiza kanggo Spanyol. Éta mangrupikeun pulau alit anu ayana di beulah kidul Manila, sakitar 300 kilométer jauh sareng sering didatangan ku wisatawan unggal taun berkat pantai na sapertos Playa Blanca anu kawéntar.

Pantai ieu dingaranan berkat keusik bodas anu spektakuler sareng cai kristalna anu luar biasa anu ngajantenkeun klaim pangsaéna pikeun jalma anu resep bentang alam paradisi. Éta leres-leres mangrupikeun tempat impian tapi ngan upami anjeun resep dikurilingan pusat pijet, réstoran, hotél sagala rupi sareng seueur jalmi sepanjang waktos. Aya ogé kagiatan cai anu ogé mangrupakeun klaim anu saé, hotél nawiskeun wisata kulawarga sareng aya hotél tingkat tinggi anu paling istiméwa.

Jetty di Boracay kalayan bungalow

Dina tilu dekade ka tukang, Pulo Jawa parantos robih sareng éta parantos ti saprak janten pulau anu impian pisan janten dieksploitasi pikeun pariwisata, hal anu hanjakalna tiasa nyolong pesona na sareng ngancurkeun alam anu teu murni anu dicirikeun nalika éta mangrupikeun pulau anu sepi pinuh ku sihir. Seueur wisatawan anu resep éta kusabab sanaos dieksploitasi pisan, masih aya daérah sepi anu teu dieksploitasi dina bentuk cangkang. Tapi pikeun tiasa kéngingkeun tempat-tempat ieu langkung saé anjeun terang dimana anjeun badé atanapi ngagaduhan pitunjuk rujukan anu saé pikeun ngiringan anjeun sareng anjeun moal tiasa ngaisiko kaleungitan di daérah anu teu dikenal.

oge Pulo ieu ngagaduhan kahirupan wengi anu hébat, klaim anu langkung kuat pikeun seueur wisatawan anu ningali ka pesta, musik sareng gaduh waktos anu saé dina tempat impian anu asli.

Kumaha carana nepi ka Boracay

Pantai Boracay

Palabuan asup ka pulau Borocay mangrupikeun kota alit Caticlan, di pulau utama, dimana kapal sering sering angkat. Salah sahiji cara pikeun dugi ka Borocay nyaéta ku jalan udara. Bandara lokal, numpak parahu pondok ti Boracay, tempatna di Caticlan. Maskapai anu tiasa anjeun candak nyaéta: Sout East Asian Airlines, Asian Spirit, Philippine Airlines sareng Cebu Pacific.

Pondokna, anjeun tiasa sumping sareng nyandak pilihan anu béda:

  • Ti Tasikmalaya. Aya sababaraha penerbangan harian ti Bandara Manila ka Bandara Caticlan atanapi Bandara Kalibo. Ti bandara Caticlan dibutuhkeun kirang langkung 15 menit kanggo dugi ka dermaga teras peryogi 15 menit deui ku kapal kanggo dugi ka pulau Boracay. Sareng nalika anjeun dugi, anjeun bakal ngagaduhan perjalanan deui sakitar 20 menit dugi ka dugi ka pusat wisata di Playa Blanca.
  • Ti kota Cebu. Aya penerbangan sapopoéna ti Bandara Cebu ka Caticlan atanapi Bandara Kalibo.

Sabaraha lami kanggo numpak pesawat

Perjalanan pesawat ka Boracay

Penerbangan antara 35 sareng 45 menit Sareng anjeun kedah terang yén penerbangan ti Manila biasana angkat ti bandara domestik sareng sanés ti bandara internasional. Di dinya anjeun kedah ngumpulkeun sareng mariksa kantong anjeun nyalira, janten anjeun kedah ati-ati pisan pikeun ngajaga barang-barang anjeun aman.

Garis nepi ka Boracay

Parahu di Pantai Boracay

Asian Spirit sareng South East Asian Airlines ogé ngagaduhan penerbangan antara Caticlan sareng Cebu, ogé antara Caticlan sareng Los Angeles. Air Philippines dimimitian ku penerbangan unggal dinten antara Manila sareng Caticlan dugi ka 15 Désémber 2007.

Seueur maskapai anu ngamajukeun penerbangan antara Boracay ngalayang ka Kalibo, anu numpak beus minimum 90 menit, gumantung kana patalimarga. Sering disarankeun diantara palancong anu berpengalaman ngumbara ka Caticlan pikeun nyingkahan perjalanan ieu ku beus, ka luar sareng ka pengker.

Seueur agénsi perjalanan moal ngawartosan anjeun ngeunaan pilihan ieuNanging, éta saé upami anjeun dipertimbangkeun pikeun nyingkahan perasaan kaleungitan di tengah-tengah tempat, hal anu tiasa ngahasilkeun perasaan négatip di tengah nagara anu henteu dikenal pikeun anjeun. Maskapai anu ngalir ka Kalibo nyaéta Philippine Airlines sareng Cebu Pacific. Penerbangan ka sareng ti Tasikmalaya ka Kalibo dilakukeun ku jet. Waktos hiber ngan ukur 35 menit.

Iinditan nganggo kapal tiasa janten pilihan anu sanés

Kéngingkeun ka Boracay nganggo kapal  Pilihan sanésna nyaéta ngumbara nganggo kapal, dioperasikeun ku MBRS sareng bagéan palabuhan Manila ka Caticlan, tapi anu goréng nyaéta aranjeunna ngan ukur sakali atanapi dua kali saminggu, gumantung kana usumna. Kitu ogé, Negros Navigation ngoperasikeun perjalanan samentawis sababaraha mil di lepas pantai ti Boracay's Playa Blanca. Aya kapal anu béda dina unggal dinten anu ngalir antara Roxas (Mindoro) sareng Caticlan. Kapal-kapal mimiti angkat jam 6 énjing sareng anu terakhir jam 4 sonten. Perlu pisan pas waktuna supados henteu tetep dina taneuh.

Anjeun tiasa ogé nganggo beus

Akhirna, anjeun tiasa milih perjalanan nganggo beus. Philtranco ngagaduhan beus anu angkat sacara rutin ti Cubao, Manila, ngalangkungan Caticlan. Perjalanan lumangsung 12 jam janten anjeun kedah gaduh seueur kasabaran sareng anjeun terang yén anjeun gaduh sadayana waktos éta.

Ayeuna anjeun terang sakedik langkung seueur ngeunaan pulau ieu sareng langkung saé tiasa ngabimbing anjeun kumaha jalan ka sana, panginten ti ayeuna anjeun bakal usaha ngatur kunjungan ka tempat ieu pikeun nikmati sagala bentangna sareng naon anu ditawarkeunana.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)