Kumaha iinditan ku motorhome

Naha anjeun parantos ngarambat ku motor? Ngarasakeun perjalanan mandiri, lirén di tempat anu saé, janten sababaraha jinis kuya atanapi kéong nalika liburan sareng bumi di tarik? Seueur jalma anu ngagaduhan atanapi gaduh impian ieu, janten dinten ayeuna urang bakal ngobrol kumaha iinditan ku motorhome.

Perjalanan munggaran sapertos kieu tiasa janten perjalanan anu teu dipikanyaho, janten aya sababaraha hal anu kedah terang sateuacan ngamimitian petualangan hebat ieu.

Motorhomes jeung karavan

Asalna motorhome asalna ti ahir abad ka-XNUMX, nalika angkutan masih dina kuda, tapi engké, Nuju 20-an abad di handap, motorhomes kalawan motor mimiti muncul. Anu tiasa gaduh mobil ieu mangrupikeun jalma jegud sabab kedah dipesen. Éta perusahaan Amérika Campingcar anu, dina waktos anu sami, sareng nganggo mobil Ford salaku dasarna, panginten motorhome munggaran pikeun panggunaan wisata.

Sanggeus Perang Dunya Kadua sarta saluyu jeung tumuwuhna pariwisata teh motorhomes modern aranjeunna mimiti muncul dina jalan dunya. Sakur urang pasti gaduh Volkswagen Kombi dina pikiran, tapi kabeneran aya merek sanés ogé ngaluncurkeun diri kana petualangan ieu ngagabungkeun mobil sareng bumi dina kendaraan anu sami.

Kumaha iinditan ku motorhome

Dinten ieu kami terus sangsara tina Covidien-19 iinditan ku motorhome geus miboga handap. Sabab? Muhun éta pangalusna lamun datang ka ngajaga jarak sosial jeung nanganan hal urang sorangan tanpa babagi ampir nanaon.

Iinditan ku motorhome mangrupikeun petualangan anu leres sareng cara anu saé pikeun kenal ka nagara urang atanapi nagara tatangga. Urang sambungkeun deui jeung alam, urang manggihan tempat geulis atawa aneh nu urang pernah bakal nyaho disebutkeun, urang meunang jauh ti ruteu paling touristy, urang ngalakukeun leuwih naon urang hayang. Sareng upami urang ngarambat sareng murangkalih atanapi sato, langkung saé tibatan ngabantah sareng hotél atanapi hostel.

Aya sababaraha Patarosan nanya ka diri samemeh indit dina lalampahan Janten. kahiji, Jenis kafilah naon anu kuring kedah nyéwa atanapi mésér? Éta gumantung pisan kana anggaran anu anjeun gaduh sareng ukuran karavan naon anu anjeun pikirkeun. Aya karavan leutik anu beuratna henteu langkung ti 750 kilo sareng anu nganggo mobil atanapi treuk ngahontal 3.500 kilo. Aya ogé caravans tina beurat gede tur Beurat mangrupikeun hal anu kedah diémutan sabab gumantung kana lisénsi supir anjeun atanapi catetan, naon otorisasi hiji ieu.

Upami idena nyaéta gaduh kafilah, pasangkeun kana mobil anjeun sareng angkat iraha sareng dimana anjeun hoyong, teras pilihan pangalusna nyaéta karavan wisata sareng sanés statik. Statik merenah upami anjeun angkat ka tempat anu sami unggal taun sabab henteu tiasa dibawa ku mobil anjeun. Dina waktu meuli, Dupi nu dipaké atawa nu anyar cocog? Patarosan susah…

Sacara umum, pendatang pikeun perjalanan motorhome milih pikeun hiji dipaké salaku beuli munggaran. Putra langkung mirah sarta aranjeunna ngajarkeun kumaha éta tanpa méakkeun loba duit. Sareng ogé, sareng murangkalih atanapi sato upami kafilah dianggo anjeun moal gaduh seueur setrés pikeun ngarobih atanapi ngarusak hal anu énggal. Tangtu, éta merenah pikeun pariksa sababaraha patarosan: ati-ati ku asorThe caravans teu dipaké sapanjang taun ngarah bisa ngumpulkeun asor jadi nengetan deukeut edges of panto, jandéla jeung roofs.

Éta ogé henteu goréng pikeun pariksa konci rusak sareng ogé pariksa yen eta teu dipaling. Anjeun henteu kantos terang, khususna upami anjeun ngagaleuh barang bekas ti penjual swasta. Lain hal anu kudu diémutan nyaéta kéngingkeun, upami mungkin, sajarah jasa teknis kandaraan: rem, motor, masalah listrik jeung sajabana.

Tungtungna,naon hal dasar kudu boga motor munggaran kuring? Pancuran, kamar mandi, kompor, tilelep dapur, surfaces masak, kulkas, oven microwave, tempat neundeun jeung antara dua jeung genep ranjang susun. Inpormasi ieu sah pikeun kafilah anu kuring ngaitkeun kana mobil sareng motor.

Tips pikeun iinditan ku motorhome

Hal kahiji mertimbangkeun éta Nyetir mobil henteu sami sareng nyetir mobil anu narik kafilah atanapi nyetir motor. Aya stabilitas sejen, jarak eureun sejen, kandaraan leuwih panjang, leuwih luhur sarta beurat. Éta ogé langkung kapangaruhan ku angin silang sareng ngajantenkeun langkung teu stabil dina permukaan anu henteu rata. Ogé meakeun leuwih BBM, jadi speed kudu diatur. Éta loba informasi anyar? Teras anjeun tiasa salawasna nyandak kursus.

Salah sahiji naséhat anu seueur masihan nyaéta ePerjalanan anu munggaran nyaéta nganggo motor / karavan anu disewa Teras enya, upami pangalaman éta hebat sareng terang heula kumaha éta, angkat sareng mésér nyalira. Investasi penting, henteu ngan dina kandaraan sorangan tapi ogé dina parabot na: korsi kémping, utensils dapur, accu, senter, ranjang komo pajeg.

Bingung ku istilah motorhome jeung karavan? Aranjeunna béda. Kafilah umumna kandaraan tanpa propulsi sorangan anu napel na mobil, sedengkeun motorhome nyaeta treuk robah jadi motor home. Pikeun lalampahan munggaran kawas ieu, dulur nyarankeun pilihan kahiji: jadi snail tina jalan.

Ukuran motorhome / karavan gumantung kana ukuran kulawarga iinditan. Henteu sami upami anjeun lajang atanapi sareng pasangan tibatan upami anjeun ngarambat sareng kulawarga sareng piaraan. Aya karavan super Srimanganti sareng anu saderhana pisan. Éta ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun gabung a klub motorhome pikeun nasihat sarta Panungtun ngeunaan leres pisan sadayana anu aya hubunganana sareng dunya ieu. Sareng inpormasi ieu berharga pisan sabab éta sanés ngan ukur nyimpen tuangeun sareng ngabakar nanaon.

Lamun iinditan ku motorhome aya isu mertimbangkeun kawas dimana nyimpen teh cai nginum, dimana ngaluarkeun cai dipaké, kumaha ngangkut gas, éta kotak pertolongan pertama, bahan kimia kamar mandi, adaptor colokan, roda cadang, méja sareng korsi, alat-alat pikeun bumi sareng mobil, manaskeun listrik, TV, alat makan sareng piring, asesoris pikeun grill, sapatu leumpang di jero kafilah sareng henteu kotor, sarung tangan sareng seueur deui, seueur deui...

Kalayan sagala anu siap, anjeunna nuluykeun petualangan. Sareng sakali aya anjeun kedah terang yén anjeun moal tiasa parkir dimana waé. Aya tempat kémping pikeun karavan kalayan fasilitas anu bakal super praktis. Lajeng, éta merenah pikeun ngalakukeun panalungtikan saeutik ngeunaan eta boga sagalana rencanana. Impian, rencana sareng nikmati, éta naon waé. Sing salamet!

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

bool (leres)