Kumaha pakéan di Dubai

 

nu Uni Émirat Arab Aranjeunna mangrupikeun kelompok emirat sareng diantarana nyaéta Dubai. Kanggo sababaraha waktos ayeuna, éta janten super populér pikeun pangwangunanna anu ngabantah imajinasi sareng ngagaduhan salah sahiji bandara anu paling ageung sareng fantastis di dunya, kitu ogé éta parantos kéngingkeun seueur wisata.

Tapi Dubai mangrupakeun nagara muslimSalaku turis sareng internasional sakumaha parantos, janten aya sababaraha cara ganti baju anu kedah dihormat. Dinten ieu urang bakal pendak sareng aranjeunna, janten tulisanna ngeunaan kumaha pakéan di Dubai.

Dubai

Sakumaha saurna mah, emirat, anu ibukota kota anu sami nami na, di basisir Teluk Persia anu kawéntar sareng beunghar. Cabang laut nembus sareng ngalangkungan kota. Deukeutna ka laut ieu nyababkeun pangeusi lahan-lahan ieu bakti diri pikeun ngokolakeun sareng dagang mutiara. Kusabab ayana, bahkan jauh sateuacan pendakan minyak, éta mangrupikeun daérah anu dipikahoyong éta terang kumaha aya di tangan Inggris salami 200 taun.

ieu dina taun 60an nalika emirat mendakan kebon minyak na sareng dasawarsa teras anjeunna ngagabung sareng anu sanés pikeun ngawangun Uni Émirat Arab. Naon pamaréntah anjeun ayeuna? Éta nyaéta monarki konstitusional. Teu gaduh seueur padumuk sareng ayeuna seuseueurna pendudukna asing, jalma-jalma anu cicing di dinya pikeun bisnis atanapi imigran anu damel dina bidang konstruksi sareng jasa-jasa sanésna.

Dubai henteu ngagaduhan minyak saloba ti tatanggana, janten enya atanapi leres éta ngémutan ngeuyeuban kagiatan ékonomi na, maka éta parantos seueur nanem modalkeun promosi pariwisata.

Kumaha pakéan di Dubai

Urang balik deui ka awal: éta mangrupikeun kaisar Muslim kitu anu ngagaduhan langkung rumit nyaéta awéwé kulon biasa nganggo pakean anu nyaman sareng enteng di iklim anu paling panas.

Éta ogé leres henteu aya dua nagara Muslim anu sami sareng kadang dina hiji atanapi anu sanés aturanana langkung santai, utamina pikeun urang asing. Sacara prinsip, dugi ka anjeun ningali kumaha aturanana, disarankeun siap-siap nutupan panangan sareng suku sareng sirah anjeun, di tempat-tempat tertentu. Nyaéta, nganggo baju panjang, calana panjang sareng saputangan lega sok di cepengan.

Ayeuna, kota Dubai mangrupikeun kota modéren sareng henteu pati nutup dina hal papakean, padahal aya seueur urang asing. Kukituna, anjeun bakal ningali sadaya jinis baju, ti pondok dugi ka burka pinuh. Satuluyna, di hotél, réstoran sareng pusat perbelanjaan, tempat-tempat anu dimungkinkeun pikeun pendak sareng warga satempat sareng urang asing, éta merenah kudu hormat sareng nutupan ankles sareng taktak.

Upami anjeun teu ngagaduhan niat nuturkeun papatah kolot "Kamana waé anjeun lakukeun naon anu anjeun tingali" Ieu tempat dimana anjeun ngagaduhan masalah sahenteuna. Utamana upami anjeun ngalalana di luar Ramadhan. Upami anjeun mutuskeun badé tuang di tempat anu langkung elegan, maka anjeun kedah nganggo baju nalika éta kaayaan.

Sareng pantai? Satuluyna pakean pantai ngan ukur dianggo di pantai. Di dieu anjeun moal tiasa ngalakukeun naon anu biasana dilakukeun di tempat tujuan pantai, nyaéta nganggo baju renang sadidinten atanapi aya dina sendal jepit sadidinten. Ayeuna di pantai anjeun tiasa nganggo baju renang hiji, bikini... boh di pantai boh di kolam renang boh di taman cai. Jelas, euweuh nudism atanapi thongs.

tapi kaluar ti tempat-tempat ieu, nyaéta, upami anjeun jalan-jalan ka distrik pangkolotna Dubai, upami anjeun ngadatangan pasar tradisional atanapi mesjid maka anjeun kedah ati-ati. Sareng éta geuwat anjeun moal ngaraosan di dunya anjeun tapi di mancanagara. Masarakat lokal sareng adat istiadatna badé ngurilingan anjeun pas pisan ku anjeun kedah hormat. Upami anjeun hoyong nyingkahan pandangan atanapi koméntar, anu pastina anjeun henteu ngartos tapi aranjeunna bakal ngalakukeun hal anu sami, langkung ati-ati.

Dina kasus bade ngadatangan masjid, sabagian ngamungkinkeun kunjungan ti jalma sanés Muslim, duanana lalaki sareng awéwé kedah angkat nganggo suku sareng pananganna ditutupan. Malah aya anu gaduh baju tambahan, upami anjeun henteu ninggalkeun hotél nganggo baju sapertos kitu.

Ayeuna tujuan populér anu sanés di Dubai nyaéta padang pasir. Aya seueur wisata ka gurun sareng langkung saé anjeun pikeun ngalakukeun sababaraha sabab éta hébat. Dina kasus éta sok disarankeun pikeun nganggo calana, kolor atanapi calana capri (Ogé anu tiasa dileupaskeun satengah tina leg), sareng otot luhur, kaos atanapi kaos. Sareng tangtosna, tabir surya sareng topi.

Dina siang hari gurun panas pisan sareng nganggo pakean anu nutupan anjeun seueur mangrupikeun pilihan anu pangsaéna henteu sangsara kaduruk. Éta tiasa tiis, éta gumantung kana waktos sataun, anjeun bahkan tiasa angkat wengi, janten disarankeun pikeun dibawa sapatu nutup.

Upami awéwé teu tiasa nunjukkeun dada, panangan sareng pingping, lalaki ogé henteu tiasa jalan-jalan tanpa dada, atanapi dina pondok pondok pisan atanapi baju renang anu nyaruakeun hiji. Henteu aya rok mini, kolor pondok, atasan, transparansi, teu aya baju jero. Sareng anu paling penting, tong ambek upami aranjeunna narik perhatian urang.

Naon gunana ngabahas kode pakéan atanapi moral budaya anu sanés urang? Kami henteu bakal ngarobih nanaon sareng urang ngalangkungan, janten upami sacara salah urang nyinggung batur sareng aranjeunna narik perhatian urang, urang kedah nyungkeun hapunten. Teu aya anu hoyong ngalibetkeun pulisi, janten cukup pikeun boga sikap anu bener.

Janten, nyimpulkeun teh hal-hal anu paling dasar ngeunaan cara pakéan di Dubai: Di rohangan umum anu pang populerna, awéwé henteu kedah nutupan sirah, enya di masjid, aranjeunna kedah nutupan taktak kana sahenteuna tuur, henteu rok mini, kaos oblong kedah gaduh baju pondok, ya anjeun tiasa nganggo bikini, jeans , sanaos euweuh anu ngungkabkeun pisan. Leres wengi, tapi teras nganggo jas di panutup pikeun nutupan naon anu urang paparinkeun. Di daérah anu langkung tradisional langkung katutup urang jalan, langkung saé, sami upami urang ka gedong nagara.

Sareng lalaki? Aranjeunna langkung saderhana, tapi éta tetep pantes kauninga sababaraha hal: aranjeunna tiasa nganggo calana pondok anu henteu pondok teuing, sanaos sanés biasana, sareng leres aranjeunna kedah males, henteu nganggo getaran bersepeda, baju olahraga upami anjeun olahraga, upami henteu éta henteu leres, upami anjeun ka masjid anjeun kedah nganggo calana panjang ...

Naha aya kajadian upami kuring henteu ngahargaan sababaraha hal ieu? Anjeun tiasa angkat tina nampi sababaraha komentar kasar, ngaliwat a rupana goréng dugi ka anjeun kedah nungkulan éta pulisi jeung panjara.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*