Legenda Jam Astronomi Iraha

Pariwisata Iraha di Républik Céko

Prague mangrupakeun ibukota Républik Céko sareng kaindahanana, suasanana anu sakti sareng kabeungharan budaya na henteu tinggaleun teu paduli wisatawan. Upami anjeun ngarencanakeun badé angkat, cobian langkung jelas ngeunaan rencana perjalanan anu anjeun badé nuturkeun, sabab tawaran éta lega pisan anjeun kedah ngatur rupa pikeun ningali saloba mungkin, kanyataanna, Kuring nyarankeun anjeun konsultasi sababaraha pituduh kami naon anu kedah ditingali di prague, Sangkan anjeun mendakan poin mana anu penting dina kunjungan anjeun. Dina daptar éta, tanpa ragu, éta bakal dilebetkeun jam Astronomis kota, salah sahiji permata anu paling representatif. Dina tulisan ieu kami badé ngungkabkeun legenda anu ngurilingan karya seni anu luar biasa ieu.

Jam Astronomis di Praha

Jam Astronomi Iraha

Jam Astronomis di Praha éta mangrupikeun salah sahiji harta karun anu paling berharga ti Républik Céko. Tadina diwangun dina 1410 pikeun anjeunna master jam tangan Hanus, tingkat téknisna sareng kaendahanana anu luar biasa kaget masarakat jaman harita sareng ngajantenkeun dikenal di saluruh dunya. Karya ieu, salian ti nyaritakeun waktuna, ngukur tahapan bulan, gaduh kalénder anu pas pisan na dihias ku inohong animasi anu mindahkeun unggal waktos jam mogok jam.

Angka Jam Iraha

Leumpangna dua belas rasul

Nalika jam mogok jam, wisatawan kumpul payuneunana pikeun mikat acara. Jandéla luhur jam muka sareng inohong dua belas rasul parade tara ningali aranjeunna siga anu gaduh kahirupan sorangan. 

jarami opat inohong tambahan anu saatos taun 1945. Ieu ogé ngiringan gerakan, masing-masing ngagambarkeun alegori: 

  • La Muerte, diwakilan ku rorongkong. Anjeunna narik tali anu nandaan mimiti parade sareng gaduh jam pasir anu ngagambarkeun waktos anu urang ngagaduhan dugi ka itungan. 
  • Pangéran turki, dipirig ku lute, ngagambarkeun nafsu.
  • Tukang dagang urang yahudi anu ngagambarkeun kamakmuran. Anjeunna ngagaduhan saku artos anu anjeunna ngocok nalika jam mogok jam.
  • Kasombongan, diwakilan ku lalaki anu ningali dina eunteung. 

Panasaran deui nya éta sadaya tokoh ieu ngadamel gerakan sirah anu sami, sadayana kecuali Pati. Sedengkeun pangeran Turki, saudagar Yahudi sareng anu sia-sia ngagelengkeun sirah, maot ngagukguk, negeskeun yén anjeunna gaduh kecap pangahirna sareng, sanaos aranjeunna henteu satuju, waktosna parantos béak. 

Legenda Jam Iraha

Legenda Jam Astronomi Iraha

Gangguan anu disababkeun ku jam dina waktos éta ngajantenkeun warga Prague reueus, komo aya anu ngumbara rébuan kilométer pikeun didatangan naon potongan unik di dunya. 

Numutkeun ka legenda, bangsawan, kataji ku kamampuan Hanus, ditawarkeun sajumlah ageung artos kanggo ngadamel jam tangan anu sami pikeun anjeunna di kota Jérman. Anggota déwan Prague ningali status anu dicandak ku kota ku gaduh sapotong éksklusif sapertos na aranjeunna nyobian ngolo-ngolo anjeunna supados henteu nampi tawaran éta. Tapi guru henteu masihan pananganna pikeun pulas sareng, dina hiji wengi, nalika damel di bengkelna, tilu lalaki asup, aranjeunna nyeret anjeunna kana hawu sareng, pikeun nyegah anjeunna ngaulang jam, aranjeunna ngaduruk panon na ku beusi anu ngaduruk.  

Kaayaan fisik sareng méntal Hanus beuki parah, teu aya anu disangka anu tiasa nanggung jawab serangan éta. Tatanggana sareng anggota déwan sorangan sumping pisan ningali anjeunna sareng, dina hiji dinten, dina salah sahiji kunjungan éta, magangna, Jakub Cech, nguping kumaha para pamimpin ngaku janten dalang serangan.

Guru, amarah sareng ambek, nyusun rencana pikeun nganonaktipkeun jam sareng males dendam pikeun naon anu parantos dilakukeun ka anjeunna. Anjeunna naros ka déwan pikeun ijin angkat ka jam, nyatakeun yén anjeunna hoyong ngupingkeun mesin na sakali deui sateuacan anjeunna pupus. Tungtungna, aranjeunna nampi. Poé éta, Hanus sareng magang ngadatangan jam sareng tuan nempatkeun leungeun-Na dina mesin, motong éta sareng sahingga ngancurkeun mékanisme kompléks yén anjeunna nyalira parantos nyiptakeun. 

Hanus pupus wengi éta sareng éta waktos anu lami dugi aranjeunna sanggup ngalereskeun jam. Numutkeun ka legenda, saprak pupusna master, jam dikutuk sareng kabeneran Iraha gumantung kana fungsina anu ditangtoskeun. Upami jam atos lirén, bad nasib badé sumping ka kota.

 

 

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*