Naon museum nganjang di Madrid

Musieum Madrid

Lamun hal abounds di kota Éropa, éta museum, sagala rupa jeung pamor. Tapi lamun urang ngobrol ngeunaan Madrid aya hal unik di museum jeung galeri seni na. Jeung pangalusna sadaya, loba nu deukeut ka silih, jadi Anjeun bisa nyokot tur budaya pisan nyaman.

Kiwari di Travel Actualidad, mana museum nganjang di Madrid.

Museum Seni Nasional Reina Sofia

Muséo Reina Sofia

Tanpa ragu, musium ieu pantes janten dina luhureun daptar musium di Madrid. lembaga ieu specializes dina seni Spanyol abad ka-XNUMX sarta gawéna dina wangunan nu éta hiji rumah sakit heubeul diadegkeun ku Raja Felipe II sarta dirancang ku Fransisco Sabatini.

Kalawan adul Stark sarta tembok bodas, éta tempat alus pikeun mintonkeun seni modern. Koléksi dibagi kana tilu bagianKoléksi I kalebet karya ti 1900 dugi ka 1945, Koléksi II dianggo ti 1945 dugi ka 1968 sareng tungtungna Koléksi 3 sareng karya ti 1962 dugi ka 1982.

Ieu di dieu nu bakal ningali kawentar Guernica ku Pablo Picasso, karya tina Joan Miro jeung Salvador Dali. Tapi saluareun koleksi permanén na aya ogé paméran anu rupa-rupa. Hadé pisan mun éta pariksa ramatloka maranéhanana pikeun nyaho naon ningali saméméh indit.

Guernica

Aya ogé paméran dina galeri satelit na di Parque del Retiro, ngan 15-menit leumpang ti musium. Sareng tangtosna, ulah ngantepkeun kunjungan dua annexes musium anu tiasa didatangan tanpa mayar tambahan.

  • lokasi: C. de Sta. Isabel, 52
  • jadwal: Buka Senén ti 10 am ka 9 pm, Rebo nepi ka Saptu ti 10 am nepi ka 9 pm sarta Minggu ti 10 am nepi ka 2:30 pm.
  • tiket: aranjeunna bisa dibeuli di box office atawa online, keur 12 euro. Aya pass umum, Paseo del Arte Card Box nu hargana 32 euro sarta ngawengku museum séjén. Grendeng gratis dina waktos anu tangtu, unggal dinten.

Museum Thyssen-Bornemisza

Museum Thyssen Bornemizsa

Gawéna di tempat anu kantos janten agam aristokrat di Paseo del Prado. Bisa disebutkeun yen koleksi na lokasina, kaala lolobana ku baron sapanjang hirupna, antara nu Reina Sofía jeung Museum Prado.

kempelan badag na ngawengku loba seni Éropa tina master hébat buana. Anjeun bakal ningali karya tina Dali, ku El Greco, Monet, Picasso jeung teu gajih rembranddt. Tapi aya ogé sababaraha karya ti Abad Pertengahan jeung abad ka-XNUMX. Atawa lukisan Amérika abad ka-XNUMX sarta sababaraha conto sejenna tina seni pop langkung modern. Koleksi éta mimiti jauh, dina 20s abad ka tukang, sareng anjeun kedah terang upami anjeun resep sadayana seni.

Thyssen Bornemizsa

Leuwih dua generasi koleksi tumuwuh. Taun 1993 éta kaala ku nagara Spanyol supados masarakat tiasa ngahargaan éta: langkung ti sarébu lukisan ti abad ka-XNUMX dugi ka ayeuna sareng karya-karya ku. Dürer, Van Eyck, Titian, Rubens, Caravaggio, Rembrandt, Degas, Monet, Canaletto, Van Gogh, Picasso, Pollock jeung Cézanne, Contona.

Tong hilap angkat ka ruangan bawah tanah, anu ayeuna janten tempat pamasangan énggal kalayan sakitar 180 karya ti Koléksi Carmen Thyssen, kalebet karya seni taman Eden urang ku Jan Brueghel sareng Awéwé Muda, ku Fragonard.

  • lokasi: Paséo del Prado, 8.
  • jadwal: éta dibuka dina Senén ti 12 pm ka 4 pm sarta ti Salasa nepi ka Minggu ti 10 am nepi ka 7 pm.
  • tiket: aya tiket aksés pinuh pikeun 13 euro, sejen kalawan pituduh audio pikeun 5 euro.

Museum Prado

Museum Prado

Ieu salah sahiji museum nu pang populerna di Madrid jeung salah sahiji paling bergengsi diantara museum Spanyol. Umurna langkung ti 200 taun sareng mangrupikeun musium seni utama di sakumna. 3 juta jalma nganjang ka éta per taun.

musium jalan dina wangunan neoklasik commissioned ku Raja Carlos III, dirancang ku arsiték Juan de Villanueva di 1785. Dinten koleksi badag na eta imah gambar, lukisan, prints jeung patung.

Anjeun bakal ningali karya El Greco, Fransisco de Goya, Valzquez, Pablo Picasso na Rembrandt, antara séjén sarta disebarkeun sakuliah opat lanté na. Di dieu téh klasik kawas Las Meninas, ku Diego Velázquez, The Naked Maja, ku Goya, sarta Noble kalawan leungeun-Na dina dada, ku El Greco.

  • lokasi: C. de Ruíz de Alarcón, 23.
  • jadwal: buka Senén nepi ka Saptu ti 10 am ka 8 pm. Minggu jeung libur ti 10 am nepi ka 7 pm.
  • tiket: waragad pangakuan umum 15 euro. Pangakuan gratis ti Senén dugi ka Saptu ti 6 dugi ka 8 sonten sareng Minggu sareng liburan ti 5 sonten dugi ka 7 sonten.

Museum Arkéologis Nasional

MAN

Upami anjeun resep jaman baheula, maka museum arkeologi ieu mangrupikeun pilihan anjeun. MAN imah salah sahiji kumpulan pangalusna di dunya kalawan objék jeung artefak tina budaya Mediterania ti prasejarah nepi ka abad ka-XNUMX.

Aya panemuan ti teras-terasan walungan Manzanares ti Paleolitik,  Seni Mudejar anu ngagambarkeun ayana Muslim di Spanyol, Perunggu ti Mesopotamia jeung Pérsia, kapal Yunani ti Periode Mycenaean jeung Hellenic...

Ogé di museum ieu aya a kumpulan numismatik dating ti abad ka-XNUMX SM nepi ka abad ka-XNUMX.

  • lokasi: Jalan Serrano, 13
  • jadwal: Buka ti Salasa nepi ka Saptu ti 9:30 am ka 8 pm, Minggu jeung libur ti 9:30 am nepi ka 3 pm

Museum Sorolla

Musoe Sorolla

musium ieu jalan di imah pisan elegan, imah nu artis Joaquin Sorolla, di lingkungan Chamberi, di Madrid. Di dieu anjeunna cicing sareng garwa sareng muse, Clotilde García del Castillo. Musieum dibuka pikeun umum saatos pupusna randa seniman sareng gaduh koleksi objék anu éndah.

Leumpang ngaliwatan interior imah-museum bakal ngidinan Anjeun pikeun manggihan Kaca spion Rococo, keramik Spanyol, patung, perhiasan, ranjang abad ka-XNUMX sarta titilar séjén nu belonged ka artis Valencian.

Sajaba ti éta, aya koleksi seni leuwih ti 1200 lukisan sareng gambar ku Sorolla nyalira, artis kawentar lamun datang ka ngalambangkeun urang Spanyol sarta landscapes maranéhanana dina lampu geulis ti Mediterania.

Salian musium, Anjeun teras bisa leumpang ngaliwatan taman nu artis sarua dirancang, campuran hiji taman Italia sarta taman Andalusia.

  • lokasi: Fr del Gran Martínez Campos, 37
  • jadwal: Buka ti Salasa nepi ka Saptu ti 9:30 nepi ka 8:10, Minggu jeung libur ti 3:XNUMX nepi ka XNUMX:XNUMX.
  • Éntri: pangakuan téh ngan 3 euro.

Museum Lázaro Galdiano

Museum Lázaro Galdiano

Musieum ieu jalanna di bumi tempat kolektor anu produktif pisan Jose Lazaro Galdiano: agam Parque Florido, di Madrid. Galdiano dikenal salaku salah sahiji patron budaya anu hébat dina abad ka-11 sareng nalika anjeunna maot, koleksi pribadina ngagaduhan langkung ti XNUMX potongan, utamina ti jaman Old Masters sareng Romantic.

Agam éta dina gaya Neo-Renaissance sareng nalika impian éta hirup, éta janten seueur rapat sareng pésta. Saatos pupusna taun 1947 janten Museum Lázaro Galdiano sareng di jerona aya karya spektakuler ku El Greco, Goya, Zurbarán, Bosch sareng kumpulan koin, pakarang, medali, gading, perunggu, keramik sareng seueur deui

  • lokasi: C. Serrano, 122
  • jadwal: Buka Salasa nepi ka Minggu ti 9:30 am ka 3 pm.
  • tiket: waragad pangakuan umum 7 euro.

Museum Cerralbo

Museum Cerralbo

Kuring resep mansions jadi musium ieu jalan dina Agam abad ka-XNUMX tina Marquis of Cerralbo. Harta karun Madrid, sabab teu sampurna, saolah-olah waktosna teu kapungkur, sadayana dihias ku elemen rococo sareng neo-baroque.

Agam robah jadi museum eta boga opat lanté sapanjang nu koleksi nu marquis urang dipamerkeun, koleksi nu anjeunna bisa nyieun dina ngumbara na ngaliwatan Éropa sarta Spanyol, Aya bust marmer awéwé Romawi, helm Jerman abad ka-XNUMX dijieunna tina baja, hiji set roko candu ti Cina tina Dinasti Qing sareng seueur deui barang antik.

  • lokasi: C. de Ventura Rodríguez, 17
  • jadwal: buka ti Salasa nepi ka Saptu ti 9:30 am ka 3 pm. Dinten Kemis dibuka ti 5 sonten dugi ka 8 sonten, dina dinten Minggu sareng liburan ti 10 am dugi ka 3 sonten.
  • Tikét: waragad pangakuan umum 3 euro. Grendeng gratis on Saturdays ti 2 pm sarta dina Kemis ti 5 nepi ka 8 pm. Ogé unggal Minggu.

Tungtungna, sanajan urang teu kaasup aranjeunna dina Pilihan urang nu musium nganjang di Madrid, anjeun tiasa nganjang ka Museum of Romanticism, Museum Nasional Seni Dekoratif, CaixaForum, Museum Amérika ...


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*