munara pangluhurna di dunya

Burj Khalifa

nu munara pangluhurna di dunya Aranjeunna constructions panganyarna. Nanging, manusa parantos milarian jangkung ti mimiti jaman. Hiji conto alus ngeunaan ieu téh pangwangunan Piramida Mesir, nu éta hal pangdeukeutna ka skyscrapers kiwari keur abad.

Ogé dina Abad Pertengahan, utamana saprak penampilan gaya Gothic, wangunan jangkungna pisan diwangun. Contona, dina katedral santa maria, di Lincoln (Inggris), nu ngahontal ampir saratus genep puluh méter. Geus aya dina abad ka-XNUMX, kamajuan dina arsitektur diwenangkeun dina Menara Eiffel ngahontal jangkungna 300 méter. Na kumaha upami 1931, nalika Amérika diwangun, dina XNUMX, éta Gedong Nagara Kakaisaran, nu ngahontal 381. Sajaba ti éta, ieu ditandaan awal skyscrapers hébat, nu euweuh lian ti munara tallest ayeuna di dunya. Hayu urang nunjukkeun ka anjeun.

1.- Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burj Khalifa, munara pangluhurna di dunya

dirancang ku arsiték Adrian tukang smith dina awal abad ka-XNUMX, wangunan ieu téh pangluhurna di dunya, kalawan na 828 méter. Tempatna di kota Dubai, ibukota emirat Arab homonim. Pangwangunanna dimimitian dina 2004 sareng diresmikeun genep taun saatosna. Sedengkeun pikeun anggaran na, éta 4000 juta dollar, najan anjeun bakal reuwas uninga yén tungtungna hargana 20.

Sabalikna, kalayan jangkungna na, anjeun moal reuwas diajar yén éta kalebet lift panggancangna di dunya. Kami moal lebet kana spésifikasi téknisna, anu rada pikaboseneun. Tapi kami bakal ngabejaan Anjeun yen Burj Khalifa boga hotél, sababaraha residences swasta, kantor, réstoran komo dua sudut pandang. Nu jangkung di antarana, nu disebut Dek Anyar, Lokasina di lantai 148. Sarta kami ogé kudu disebutkeun yen operasi wangunan ieu jadi kompléks nu, unggal tilu puluh floors, eta boga pabrik mékanis pikeun pangropéa na.

2.- Skytree, munara tallest di dunya pikeun komunikasi

tokyo skyfree

Tokyo Skytree, nalika éta dina konstruksi

Dina hal ieu, urang teu ngobrol ngeunaan wangunan, tapi ngeunaan munara telekomunikasi lokasina di Tokio. Mémang, éta mangrupikeun anteneu radio anu ageung, tapi ogé ngagaduhan réstoran sareng sudut pandang. Dina naon waé, kalayan jangkungna 634 méter, éta mangrupikeun gedong pangluhurna kadua di dunya sareng anu munggaran tina jinisna.

Ieu mimiti diwangun dina 2007 sarta diresmikeun lima taun saterusna. Salaku panasaran, urang bakal ngabejaan Anjeun yen sistem anti seismik na dumasar kana nu tradisional pagoda Jepang. Sapertos ieu, éta ngagaduhan pilar tengah anu bagian handapna henteu tetep. Ku cara kieu, éta gerak sapertos pendulum sareng ngatur geter anu dihasilkeun ku gempa.

Ogé salaku kanyataan panasaran, urang bakal disebutkeun yen, dina pangwangunan na, digawé leuwih ti lima ratus rébu pagawé sarta yén dina dinten pelantikan na eta dilongok ku leuwih ti dua ratus rébu. Di sisi séjén, lamun indit ka Tokyo, pastikeun tetep hiji panon on nya peuting, nalika hurung kalawan kelir béda jeung elegan.

3.- Shanghai Tengah Tower

Shanghai Tengah Tower

Shanghai Central Tower, anu pangluhurna di Cina

Kota Cina raksasa Shanghai boasts sababaraha munara tallest di dunya. Husus, loba di antarana anu ngumpul di distrik finansial ti pu-dong. Nya éta kasus Puseur Keuangan Dunya Shanghai, a jangkung 492 méter luhur jeung 101 floors. Ogé ti munara Jim Mao, kalawan 420 méter sarta 88 floors, sarta tina munara mutiara oriental, anteneu telekomunikasi 468.

Tapi éta munara Tengah anyar nu nyokot jajan. Ditempatkeun di wewengkon 420 méter pasagi, jangkungna 000 méter sarta jumlahna aya 632 lanté. Ogé, lamun nganjang ka kota, éta bakal narik perhatian Anjeun sabab nyarupaan raksasa digulung nepi sapotong kertas. Hargana 121 milyar dolar sareng mimiti diwangun dina 2400 dugi ka réngsé tujuh taun saatosna.

Fasad kaca na menonjol, anu ngirangan beban angin. Hatur nuhun ka anjeunna, langkung seueur bahan anu diperyogikeun pikeun ngawangun éta. Jeung sajaba ti, nya bentukna spiral Hal ieu ngamungkinkeun cai hujan bisa dikumpulkeun nu, engké jeung bareng jeung turbin angin, dipaké pikeun pemanasan sarta AC wangunan.

4.- Abraj al-Bait Towers

Abraj al-Bait

munara Abraj al-Bait

Urang kedah ngobrol sareng anjeun ngeunaan kaopat Dubai Pentominium, tapi masih dina konstruksi. Ku alatan éta, urang bakal nempatkeun munara Abraj al-Bait dina posisi ieu, nu ngawangun, dina jihat massa, wangunan. pangbadagna di dunya. Ieu ngawengku wewengkon 1 méter pasagi sarta sabenerna diwangun ku sababaraha wangunan.

munara pangluhurna na ngahontal nepi ka 601 méter, jeung 120 floors, tur perenahna di Mekah. Nyatana, éta mangrupikeun gedong anu pangluhurna Arab Saudi saudí. Husus, lokasina di peuntas jalan ti masjid agung. Ku sabab kitu, éta tempatna mushola anu kapasitasna 4000 urang ogé hotél bintang lima pikeun nampung jamaah. Éta ogé ngagaduhan pusat balanja anu nempatan lima lantai.

Dina fasadna, éta bakal narik perhatian anjeun jam gigantic tina 43 méter anu nempatan opat rupa munara. Sareng anjeun ogé bakal kaget ku jarum ageung anu makuta konstruksi sareng ukuran 93 méter. Di handapeunna, malah aya puseur ilmiah anu dipaké pikeun niténan Bulan.

5.- Menara Télévisi Canton

munara kanton

Menara TV Kanton

Urang balik deui ka Cina Pikeun ngabejaan Anjeun tentang konstruksi séjén pikeun komunikasi anu, kalawan jangkungna 600 méter na, oge diantara munara tallest di dunya. Diwangun pikeun Asian Games 2010. Dijieun ku Walanda barbara kuit y Mark Hemel, anu ngarancang wangunan avant-garde diideuan ku karya insinyur Rusia Vladimir Shukhov.

Ku kituna, eta presents a struktur hyperboloid dijieun ku dua ellipses dina jangkungna béda. Tapi hal paling héran ngeunaan munara ieu disebut leumpang ngaliwatan langit, Tangga éksternal anu ngahontal luhur. Éta ogé ngagaduhan kebon luar sareng, salian ti fasilitas televisi, kafe, réstoran bahkan bioskop opat diménsi.

6.- Ping Hiji Puseur Keuangan

Gedong Ping An Finance Center

Ping Hiji Center Keuangan

Urang terus di Cina ngobrol jeung anjeun ngeunaan wangunan ieu anu lokasina di kota Shenzhen, milik propinsi sarua tina Cantón. Éta ngagaduhan jangkungna 599 méter anu sumebar dina 115 lantai.

Éta dirancang ku studio arsitéktur Amérika Khon Pedersen Fox sarta bakal réngsé kalawan jangkung sejen 293 méter luhur sarta 51 floors. Éta diwangun salaku markas perusahaan asuransi anu kuat Ping An Insurance sareng gaduh salah sahiji decks observasi pangluhurna di dunya, saprak éta dina 592 méter.

7.- Lotte Dunya Tower

Lotte World Tower

Lotte Dunya Tower

Dina muriang Asian pikeun constructions gigantic, urang ayeuna datang ka Koréa Kidul Pikeun ngabejaan Anjeun tentang wangunan 555-méteran-jangkungna, 123-carita ieu anu ogé salah sahiji munara tallest di dunya. Lokasina di Seoul, nyaéta pangluhurna di nagarana sarta ogé boga tutuwuhan observasi dina jangkungna leuwih ti lima ratus méter. Ngabayangkeun pintonan.

Pangwangunanna dimimitian dina 2010 sareng réngsé tujuh taun ti harita. Luarna, bentukna siga congcot ramping kalawan sisi gilig ngabentuk kurva lemes. Fasadna mangrupikeun kaca warna bulak anu meniru keramik Korea sareng ngagaduhan unsur filigree logam. Di jero, aya toko, kantor, bumi sareng hotél méwah. Nanging, upami anjeun nganjang, anjeun tiasa ngaksés dek observasi, sabab éta pikeun panggunaan umum.

8.- National Tower of Canada, munara pangluhurna di dunya di Kulon

CN munara

National Tower of Canada peuting

Geus diperlukeun pikeun ngahontal posisi kadalapan pikeun manggihan munara tallest di dunya di Kulon. Ieu ngeunaan munara komunikasi anu lokasina di kota Toronto. Nepi ka peresmian Tokyo Sky Free éta pangluhurna di dunya jenis na, malah kiwari, tetep pangluhurna di Amérika.

Jangkungna téh 553 méter luhur sarta ogé boga wewengkon observasi dina 447 méter. Kanyataan yén éta geus kaasup diantara nu Tujuh Kaajaiban Dunya Modern ku Amérika Society of Insinyur Sipil. Pangwangunanna dimimitian dina 1973 sareng ngan ukur dua taun dugi ka réngsé. Memang bener maranéhna digawé 24 jam sapoé, 365 poé sataun.

Hargana sakitar tilu ratus juta dolar dina waktos éta. Tapi éta ngagambarkeun seueur kauntungan pikeun telekomunikasi anu ngan ukur lima belas taun saatosna diamortisasi. Nyatana, ayeuna éta mangrupikeun salah sahiji tempat wisata utama di Toronto sareng dilongok ku sakitar dua juta jalma per taun.

Upami Sadérék, Anjeun bakal impressed ku titik observasi kaca-bottomed ayana 342 méter luhureun taneuh. Anjeun masih bisa balik luhur, saprak eta boga hiji staircase éksternal anu mana nepi ka 447. Tapi ieu dipaké dina kaayaan darurat. Ieu ngan muka ka umum dua kali sataun pikeun acara sedekah.

Di sisi anu sanés, salian ti fungsi komunikatifna, éta ngagaduhan sababaraha réstoran sareng kantin. Di antara anu kahiji, anu jangkungna 351 méter menonjol sabab hurung platform nu rotates tilu ratus genep puluh derajat. Pamandangan anu spektakuler anu, dina poé jelas, anjeun malah bisa ningali kotana Rochester, di nagara bagian New York.

Kasimpulanana, kami parantos nunjukkeun ka anjeun dalapan munara pangluhurna di dunya. Tapi urang teu bisa nolak mentioning handap. anu anyar Hiji Dunya Trade Center New York sorangan, kalawan jangkungna 541 méter; éta Ostankino Tower de Moscow, nu pangluhurna di Éropa dina 540 méter, jeung CTF Keuangan Center, deui di Kanton, nu ukuran 530. Naha aranjeunna henteu sigana kawas constructions vertiginous?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*