Naon anu kedah ditingali di Bali

Salah sahiji tujuan wisata anu paling populér sareng terkenal di dunya nyaéta pulau bali. Upami urang nyarioskeun kaéndahan, pantai, eksotikisme Asia, maka Bali nyayogikeun daptar dina imajinasi tujuan anu mungkin.

Bali milik Indonesia sareng sakitar 80% perekonomianna dumasarkeun kana pariwisata jadi dinten ayeuna, dimimitian saminggu, urang bakal ningali naon anu kedah ditingali di Bali. Naha éta ngan ngagolér dina panonpoé sareng ngojay dina cai haneut atanapi aya seueur deui?

Bali

Sakumaha ceuk Kami, Bali mangrupikeun propinsi Indonésia sareng ibu kotana nyaéta Denpasar. Éta kagolong kana grup Kapuloan Lesser Sunda sareng padumukna utamina Hindu. Pulo mangrupikeun hiji biodiversiti geulis sareng éta sabab éta mangrupikeun bagian tina daérah anu dikenal salaku Segitiga Karang, tujuh kali langkung beunghar tibatan karang anu urang tiasa mendakan, contona, di Laut Karibia.

Bali ngan langkung ti tilu kilométer ti Jawa, gaduh gunung jangkung sakitar 2 méter, gunung seuneuan aktip, walungan, terumbu karang sareng iklim anu aya di sakitar 30 ºC sapanjang taun kalayan kalembaban anu luhur pisan. Hasilna? Panas pisan. Salawasna atanapi ampir salawasna.

Kalayan iklim ieu aya usum muson. Antara Oktober sareng April sareng Désémber sareng Maret, janten ulah mikir ngeunaan tanggal ieu.

Naon anu kedah ditingali di Bali

Pulo Bali leutikÉta ngan ukur 140 ku 80 kilométer, antara Java sareng Lombock. Éta mangrupikeun gunung vulkanik bentang bentang sareng lahan subur sareng titik pangluhurna nyaéta Gunung Agung. Pulo ieu dicicingan ku dua satengah juta jalma jadi aya kapadetan penduduk tinggi.

Bali mangrupikeun kombinasi bentang sareng acara anu sampurna pikeun janten tujuan kulawarga, tempat suci spiritual, surga petualang, tujuan pikeun foodies sareng para peselancar sareng pasangan caramelized. Hayu urang mimitian kunaon tempat urang tiasa terang di Bali.

Upami anjeun resep kana agama anu dibingkai dina alam anu pangsaéna maka tujuanna nyaéta Kuil Tanah Lot. Éta kuil Hindu diwangun dina batu anu aya dina sababaraha léngkah ti basisir sahingga kartu pos paling umum di Pulo Jawa. Anjeun mendakan éta 20 kilométer kalér-kuloneun kota Dempasar sareng kaping ti abad XVI.

Candi anu sanésna nyaéta Candi Ulun Danu, diwangun pas di basisir Danau Baratan, di Begedul. Wangunanna saé sareng didedikasikan pikeun déwi danau. Éta tempat anu sepi sareng tenang. Sareng pamustunganana, pikeun ngarengsekeun kunjungan ka situs-situs anu parantos dinyatakeun ku UNESCO Warisan Dunya urang ngagaduhan Jatiluwih: sawahs ngalamun.

Anu Hejo Sawah Jatiluwih, dikurilingan ku tangkal korma, pantes seueur poto. Mangrupikeun pangalaman anu saé pikeun leumpang diantarana sareng persis anu hartosna nami sami: jati y langkungBabarengan aranjeunna leres-leres hartosna éndah. Daérah ieu kalér kabupatén Tabanan, 800 méter dpl, sakitar 48 kilométer ti Denpasar sareng 29 ti Tabanan. Entong hilap pangusirna!

Dina hal hubungan sareng alam anjeun tiasa didatangan Leuweung Monyét sareng komplek Hindu na di Ubud. Komplek ieu tempatna aya sakitar 500 monyét sareng aya tilu candi anu masih jumeneng ti abad ka-XNUMX. Kiwari, sakumna daérah mangrupikeun cagar alam sareng aranjeunna ngamungkinkeun anjeun tuang cau ka sato. Anjeun tiasa ogé buka Tirta Empul, kompleks candi anu caket di luar Ubud sareng seueur kolam sareng cai anu asalna ti gunung.

Justru, upami anjeun ningali pilem sareng Julia Roberts, Dahar, Doa sareng Cinta, anjeun panginten émut kana situs ieu. Cai cenah suci pikeun sakumna umat Hindhu. Saha waé anu tiasa mandi di aranjeunna janten gabung!

Nanjak Gunung Batur éta ogé tiasa janten perjalanan anu saé. Tinggangna 1700 méter sareng mangrupikeun gunung seuneuan anu paling terkenal di Bali. Pelancongan anu diatur biasana dimimitian pisan, sakitar jam 4 énjing, janten siap-siap. The panonpoé Tilelep Ti luhur na éta éndah, khususna ngémutan yén aya danau anu ngurilingan gunung sareng tempat bayangan panonpoé isuk-isuk mimiti ragrag.

Neruskeun kagiatan pikeun ngalakukeun anu aya hubunganana sareng alam Bali urang tiasa nyarios ngeunaan arung jeram dina walungan Ayung. Éta digabungkeun sareng jalan-jalan ngalangkungan désa-désa anu saé di sisi walungan sareng leuweung héjo anu subur anu ngiringan jalan cai. Pikeun kagiatan di perairan anu langkung tenang tujuanana kedahna, teras, Sanur: salancar, paralayang sareng pasantrén. The pantai kuta éta ogé narik para peselancar ti saluruh dunya. Pikeun olahraga cai sanés nyobian Tanjung benoa: jetpack cai, contona.

Upami teuleum mangrupikeun hal anjeun, anjeun tiasa teuleum ka kapal karam di Tulamben: Di dieu di tukangna perenahna USAT Liberty tilelep dina Perang Dunya II sareng salah sahiji situs beuleum paling populér di dunya. Situs sanés anu teuleum Padang bai, Wétan Bali sareng tujuh tempat anu béda pikeun didatangan ti basisir. Sareng anu sanésna nyaéta Amed, tujuan anu kirang dikenal kalayan pisibilitas anu saé sareng kasempetan terjun rada langkung mirah.

Diantara hal-hal anu anjeun tiasa laksanakeun atanapi tingali di Bali nyaéta kunjungan ka Kebon Binatang Bali, tempat pangsaéna pikeun nohonan sato Asia Tenggara sareng macan, badak, gajah sareng manuk warna-warni. Situs anu sanésna sareng sato nyaéta Bali Kelautan sareng Taman Safari. Anjeun tiasa ogé nganjang ka Pabrik Coklat Pod. Indonésia mangrupikeun salah sahiji penghasil kakao pangageungna di dunya sareng coklat anu indah didamel di dieu, ogé diajar ngeunaan kumaha kacang na dipelak sareng diolah.

Kami nyarios di awal yén Bali ngagaduhan sababaraha pulau alit caket dieu sahingga kenal aranjeunna ogé tiasa janten bagian tina perjalanan anjeun. Salaku conto, anjeun tiasa méakkeun poé di Pulo menjangan, belah barat laut Bali. Di dieu anjeun tiasa ngalangkungan Taman Laut Nasional Menjangan, ngambah trekking, teuleum di antara lauk warna-warni, ningali kuya sareng nikmati seueur katengtreman ...

Tambahkeun kunjungan budaya ka kampung-kampung, gastronomi dumasar kana lauk sareng kadaharan ti laut, ngaraos budaya anu sanés unggal dinten atanapi angkat ka bar di Kuta atanapi nikmati katenangan Kandidat. Naséhat kuring nyaéta anjeun tiasa persis ngagabungkeun seueur kagiatan ieu dina perjalanan anjeun: pantai, olahraga, wisata, rélaxasi, panginten sababaraha yoga sareng seueur tuangeun. Kumaha upami?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*