Naon anu kedah ditingali di Bern

Bern

Bern nyaéta ibukota Swiss sareng tempatna di daérah dataran Swiss. Mangrupikeun kota anu ngalangkungan walungan Aare. Baheulana dijagaan ku jalan walungan, janten di daérah ieu mangrupikeun bagian anu pangkolotna di kota. Kalayan pangwangunan jembatan kota mimiti ngalegaan ka daérah sanés.

Dinten ieu kami mendakan a kota anu pikaresepeun sareng kota anu lami anu parantos mangrupikeun Situs Warisan Dunya. Kota ieu pastina bogoh ka seueur, kuadratna anu saé, kebon sareng daérah na anu lami ku pesona abad pertengahan anu dijaga pisan. Urang bakal terang sadayana anu anjeun tiasa tingali di kota Bern.

Katedral Bern

Katedral Bern

ieu katedral mangrupikeun gedong agama jangkung na, kalayan menara jangkungna langkung tina saratus méter. Katedral ieu ngagaduhan gaya Gothic éndah anu tiasa gampang ditingali dina detil munara. Dimimitian dina abad ka-XNUMX tapi éta moal réngsé dugi ka abad ka-XNUMX. Dina sampul éta kami mendakan gambaran anu saé tina kiamat. Di jero katedral urang tiasa naék langkung ti tilu ratus léngkah pikeun ngahontal puncak menara terasrasakeun pandangan anu pangsaéna di kota Bern. Tanpa ragu, ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu paling nguntungkeun nalika urang nganjang ka katedral.

Jam Tower

munara jam

La Clock Tower, ogé katelah Zytgloggeturm Mangrupikeun salah sahiji monumen anu paling sering di kota sareng simbol di kota na anu lami. Menara ieu ngagaduhan jam astronomi anu éndah ti abad ka-XNUMX, sanaos menara éta nyalira ti abad ka-XNUMX, salah sahiji poin anu paling kolot na. Gampang pikeun mikawanoh menara ieu aya di daérah anu lami. Sanaos dinten ieu mangrupikeun monumen anu dipeunteun pisan, éta bahkan dijantenkeun panjara awéwé dugi ka abad ka-XNUMX.

Istana Federal Swiss

Parlemén Berne

Dina elegan ieu sareng narik ati ngawangun imah Parlemén. Mangrupikeun gedong anu réngsé dina awal abad ka-XNUMX sareng tempatna di Bundesplatz, di pusat bersejarah. Éta menonjol pikeun kubah tambaga ageung na dina nada pirus sareng dimungkinkeun pikeun nyandak wisata anu dipandu, sanaos biasana ngan ukur dilakukeun dina dinten Sabtu, janten anjeun kedah ningali éta sateuacanna. Ti tukang anjeun tiasa ningali Swiss Alps sareng kabupaten Marzili. Salaku tambahan, aranjeunna gaduh modél parlemén nyalira.

Jalan Kramgasse

Kramgasse

Ieu salah sahiji jalan anu paling pikaresepeun di bagian lami Bern. Éta gaduh mil arcade di gedong abad pertengahan kalayan hateup beureum anu diawétkeun kalayan saé. Di jalan urang ogé tiasa ningali sababaraha cai mancur sareng patung. Dina arcade ieu urang tiasa mendakan panto anu nuju ka toko sareng bar. Baheulana panto-panto ieu nyababkeun ruang bawah tanah anu nyimpen barang dagangan, salaku tempat panyimpenan. Kiwari éta tempat anu pohara turis dimana urang tiasa mendakan sadaya jinis toko sareng tempat hiburan.

Kebon naros

rosengarden

Rosengarten mangrupikeun salah sahiji tempat anu sanés dugi ka nganjang ka Bern. Éta ngagaduhan ratusan rupa mawar sareng ogé langkung seueur kembang, sajaba ti rohangan alam pikeun bersantai. Tempatna di hiji bukit di daerah luhur anu anjeun tiasa ningali bagian kota anu lami sareng ningali bagian tina meander walungan Aare. Di taman ieu ogé aya paviliun, kolam sareng réstoran. Mangrupikeun tempat anu saé pikeun nyéépkeun soré ku cara santai.

Kuntsmuseum

Kuntmuseum

Ieu teh musium pangpentingna di kota Bern. Mangrupikeun musium seni anu nawiskeun karya ti Abad Pertengahan dugi ka panggung kontémporer. Anjeun tiasa ningali rébuan lukisan sareng patung, sababaraha ku panulis penting sapertos Van Gogh, Salvador Dalí, Pollock atanapi Picasso.

Lingkungan Marzili

Di unggal kota aya tempat anu modis, lingkungan anu janten tempat pikeun ningali suasana anu pangsaéna sareng di Bern nyaéta lingkungan Marzili. Wétan lingkungan perenahna di sisi walungan Aare, Kalayan imah anu nganggo fasad tukang anu teu katingaleun walungan ieu, kalayan pandangan anu saé. Di tempat ieu urang tiasa ningali kafe sareng toko salian ti kolam renang Marzili, anu ngajantenkeun salah sahiji lingkungan anu paling pikaresepeun.

Museum Einstein House

Einstein House      Di kota ieu kami ogé tiasa nganjang ka Museum Einstein House, perenahna di jalan Kramgasse, dina nomer 49. Salami waktos Einstein laksanakeun di Bern, anjeunna bakal ngembangkeun téori penting sapertos rélativitas. Di lantai dua anjeun tiasa ningali kumaha Einstein cicing sareng pamajikan sareng putrana, ngawétkeun perabotan jaman. Di lantai tilu anjeun tiasa ningali dokumén aslina sareng diajar langkung seueur ngeunaan biografi na.

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*