Naon anu kedah ditingali di Mallorca

Kami parantos aya dina bulan Nopémber sareng tiris serius datang. Upami anjeun henteu resep sareng anjeun salah sahiji jalma anu resep kana panas, kumaha upami sakedik liburan Mallorca, lahan dimana panonpoe biasana bersinar sareng usum salju teu siga kitu?

Mallorca mangrupakeun hébat pulau mediterania, kalayan pantai, gunung, gunung, gawir, coves taringgul, guha misterius, danau bawah tanah sareng seueur deui. Di dieu kami ninggalkeun anjeun anu pangsaéna pikeun ningali di Mallorca.

Naon anu kedah ditingali di Mallorca

Dina usum panas éta mangrupikeun tujuan sawarga kalayan iklim anu panas sareng pantai hébat. Aya 300 pantai, antara pantai keusik, batu sareng pantai karikil atanapi teluk, janten bayangkeun kaindahan ieu. Tapi yén pantai mangrupikeun tujuan usum panas anu dipikaresep henteu hartosna yén anjeun moal tiasa nganjang ka aranjeunna dina usum.

La Platja de L'Oratori Éta ngan ukur 11 kilométer ti Palma, ibukota, salaku conto. Upami anjeun ngalih sakedik deui anjeun tiasa sumping, sakitar Koloni Sant Jordi, Basisir Estanyes, Platja des Port atanapi Platja d'es Carbó.

Saatos frékuénsi situs alam, kaleresan Mallorca ngagaduhan seueur bentang kusabab kaanekaragaman hayati na anu hébat. 20% permukaan pulau mangrupikeun bagian tina Jaringan Natura 2000 Uni Éropa, contona, sareng anjeun mendakan lahan baseuh, sistem gundukan, leuweung ek sareng pinus, cadangan laut atanapi pulau leutik. Sareng tangtosna, guha.

Dasar taneuh Mallorca moal langkung éndah kalayan khasanah géologis na anu hébat: guha sareng stalaktit sareng stalagmit anu parantos kabentuk mangabad-abad. Aya langkung ti 200 guha alam tapi ngan lima anu kabuka ka umum: Arta, sareng stalaktit jangkungna 22 méter sareng batu anu siga intan, Campanet, Patih, kalayan salah sahiji situ bawah tanah panggedéna di dunya sareng cahayana pisan, kalayan jalur 1200 méteran.

Sabenerna henteu aya hiji danau tapi sababaraha, diantarana anu disebut Mandian Diana Diana sareng Danau Martel panjangna 117 méter, lega 30 sareng jero na 14. Aya ogé anu Gua Genoa jeung Hams Gua, Kapendak dina 1095, kalayan seueur kamar sareng danau ageung anu dina titik na paling jero ukuran 30 meter.

Ninggalkeun harta karun alam anu ditawarkeun ku Mallorca ogé urang tiasa terang musium sareng tugu. Urang mimitian ku Katedral Mallorca, dikenal salaku Si Seu, Gothic dina gaya sareng diwangun antara abad ka opat belas sareng genep belas. Éta ngagaduhan jandéla kembang ros anu éndah sareng kanopi anu didamel ku Gaudí sareng di jero, musium anu pikaresepeun.

El Bellver Castle Kiwari éta tempat aula Museum Sejarah Sejarah Kota, tapi éta mangrupikeun kastil Gothic sareng rencana sirkular anu diwangun dina kakuasaan Jaime II. Ti Oktober nepi ka Maret situs ieu dibuka ti Salasa dugi Sabtu ti 10 enjing ka 6 sonten sareng dinten Minggu sareng liburan ti jam 10 énjing ka 3 sonten. Senén éta ditutup. Biaya pangakuan umum ngan 4 euro.

El Istana Karajaan Almudaina Éta mangrupikeun benteng Muslim ti abad ka-XNUMX anu ayeuna janten tempat cicing raja sareng janten upacara sareng resepsi. Éta patut dieureunkeun pikeun ngagumkeun Kapel Santa Ana. Sa Llotja Ieu mangrupikeun conto anu hadé pikeun Gothic. Di jero seueur paméran sareng gedongna mangrupikeun konstruksi abad ka-XNUMX. The Mandi Arab aranjeunna mangrupikeun tilas ayana Muslim. Éta pernah madinah sareng dipercaya ti saprak abad ka-XNUMX.

Musium naon anu tiasa urang didatangan di Mallorca? Nya, seueur: aya Museum Kaca, di pabrik abad ka-XNUMX; Anjeunna ogé Museum Modernist Casa Prunera; anjeunna Museum Kincir Anginéta Museum Mallorca kalayan kumpulan lukisan sareng arkeologi na, éta Museum Krekovicéta Museum Pakét Inca sareng sababaraha imah musium seniman hébats yén Mallorca parantos masihan atanapi pangunjung anu hébat, sapertos House of Robert Graves, panulis Abdi, Claudio.

Di sisi anu sanésna, anjeun ogé tiasa nganjang ka Kebon Alfabia, Royal Charterhouse of Valldemossa, biara menawan dimana Chopin sareng George Sand éta, gedong lami di Grand Hotel, Tiasa Balaguer, bumi Marqués del Reguer, padumukan prasejarah di Capocorb Vell, Casal Soleric, tempat cicing ti satengah kadua abad ka-XNUMX sareng sababaraha istana anu éndah.

Diantarana nyaéta Castell de Sa Punta de N'amer, Castell de Capdepera sareng Castell de Santueri. Dina hal munara urang tiasa nyarios ngeunaan Canyamel Tower, Muslim, abad katilu belas, sareng Men Punt Seses, Abad ka-XNUMX. Sareng upami anjeun resep sajarah anjeun bakal tiasa teras-terasan mundur dina jangka waktu sareng mendakan hal Romawi. Sareng nya kitu! Di dieu di Mallorca anjeun mendakan reruntuhan Kota Romawi Pollentia, diadegkeun sakitar 70 SM sareng sésa forum sareng téater.

Naha aya situs agama di Mallorca anu tiasa didatangan? Pasti enya, aya Biara Miramar, diadegkeun ku Jaime II di 1276, éta Basilika sareng Cloister of Sant Francesc, Kalayan gaya gothic sareng barokah, éta Garéja San Miguel anu damel di mesjid lami, teh paroki Santa Eulalia diadegkeun saatos penaklukan Catalan di 1229, éta Biara sareng Garéja Santa Magdalena kalayan awak Saint Catherine Tomàs anu teu rusak di jero, sareng tempat suci Sant Salvador, Puig de Maria, Lluc atanapi Monti-Sion, ngan ukur pikeun sebutan.

Akhirna, urang moal tiasa mopohokeun Warisan Dunya Majorca: Serra de Tramuntana, buah Lansekap Budaya anu éndah tina tukeuran budaya sareng hirup babarengan sareng adaptasi alam sareng manusa.

Rentang gunung kalér-kuloneun Mallorca sareng bakal aya kira-kira Panjangna 90 kilométer kalayan lébar maksimal 15. Éta nyebrang 20 kotamadya janten urang nyarios ngeunaan sakitar 30% pulau sareng langkung tina 1000 kilométer pasagi permukaan. Sierra anu dicicingan ku sakitar dalapan rebu urang tapi diantara anu ngumbara sareng pangunjung aya sakitar 40 rebu. Ieuh aya rute budaya janten anjeun diulem pikeun nganjang ka aranjeunna.

Janten ayeuna anjeun terang, Mallorca ogé ngantosan anjeun dina usum salju. Anjeun tiasa gancang dugi ka dinya nganggo pesawat atanapi anjeun tiasa ngalaksanakeunnana ku kapal kusabab éta ngagaduhan dua palabuhan panumpang, hiji di Palma sareng anu sanésna di Alcúdia. Jalan-jalan, tuangeun ngeunah, musium, matahari terbenam ku kapal atanapi sadinten di pusat kasihatan ... naon anu anjeun paling resep?

Naha anjeun hoyong buku panduan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*